De beste musea in Stavelot in maart 2023

Dit zijn de top 5 beste musea in Stavelot, België, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Stavelot, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Stavelot.

Dit zijn de beste musea in Stavelot:

 1. Museum van het Circuit van Spa-Francorchamps1

  Museum van het Circuit van Spa-Francorchamps

  Stavelot
  In het Museum van het Circuit van Spa-Francorchamps, in de kelders van de abdij, wordt de geschiedenis van het Spa-Francorchamps Circuit levendig voorgesteld. Het museum toont onder meer visuele documenten, didactische borden en een constant vernieuwde voorstelling van voertuigen, vanaf de pionierti
 2. Historisch Museum van het Vorstendom Stavelot-Malmedy2

  Historisch Museum van het Vorstendom Stavelot-Malmedy

  Stavelot
  Gedurende méér dan 1000 jaar, vanaf haar oprichting door Saint-Remacle tot de Franse Revolutie, oefende het abdijprinsdom van Stavelot-Malmedy een grote invloed uit over een uitgebreid gebied, met name van de Loire tot aan het Duitse keizerrijk. Het Historisch Museum van het Vorstendom Stavelot-Malm
 3. Schatkamer van de kerk van Sint-Sebastiaan3

  Schatkamer van de kerk van Sint-Sebastiaan

  Stavelot
 4. 4

  Guillaume Apollinaire Museum

  Stavelot
  Het Guillaume Apollinaire Museum is gewijd aan de Franstalige schrijver en dichter Guilaume Appollinaire. Het museum roept de herinnering op aan het verblijf van de dichter in de streek van Stavelot en laat bezoekers kennismaken met de artistieke wereld van de auteur van het ‘Chanson du Mal-Aimé’.
 5. 5

  Wild Park Coo

  Stavelot

Alle musea in Stavelot