De beste musea in Tucson in oktober 2023

Dit zijn de top 10 beste musea in Tucson, Verenigde Staten, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Tucson, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Tucson.

Voor sommige musea in Tucson dien je wellicht een tijdslot te reserveren. Bekijk hier welke plaatsen en tickets je nu al van tevoren kunt boeken. 👉
Reserveer nu

Op zoek naar de beste musea in Tucson? Dit zijn de beste:

 1. Pima Air & Space Museum1

  Pima Air & Space Museum

  Tucson, AZ
  Het Pima Air & Space Museum, gelegen in Tucson, Arizona, heeft de eer een van 's werelds grootste lucht- en ruimtevaartmusea te zijn die niet door de overheid wordt gefinancierd. Dit maakt het een unieke bestemming voor liefhebbers van luchtvaart en ruimteverkenning, met een uitgebreide collectie van bijna 400 vliegtuigen verspreid over een uitgestrekt tentoonstellingsgebied van 80 hectare.
 2. Reid Park Zoo2

  Reid Park Zoo

  Tucson, AZ
  De Reid Park Zoo, opgericht in 1967, is een door de stad beheerde en geëxploiteerde non-profit dierentuin gelegen in Reid Park in Tucson, Arizona. De dierentuin, die zich uitstrekt over 24 hectare, is een belangrijk onderdeel van het recreatieve en educatieve aanbod van de stad en biedt bezoekers de mogelijkheid om een breed scala aan dieren te verkennen en te leren kennen in een goed onderhouden omgeving.
 3. Center For Creative Photography3

  Center For Creative Photography

  Tucson, AZ
  Het Center for Creative Photography (CCP), opgericht in 1975, is een onderzoeksinstelling en archiefbewaarplaats gelegen op de campus van de Universiteit van Arizona in Tucson. Dit centrum is gewijd aan de bewaring, interpretatie en beschikbaarheid van materialen die essentieel zijn voor het begrijpen van fotografie en de geschiedenis ervan. Het is een belangrijke locatie voor diegenen die geïnteresseerd zijn in fotografie als kunstvorm.
 4. Museum of Contemporary Art4

  Museum of Contemporary Art

  Tucson, AZ
  In 2010 verhuisde MOCA naar een voormalig brandweergebouw aan de Church Avenue. Deze verhuizing stelde het museum in staat om zijn tentoonstellingsruimte uit te breiden en zijn programma's verder te ontwikkelen. De unieke geschiedenis van het gebouw voegt een extra laag van interesse toe voor bezoekers, omdat het moderne kunst combineert met een stukje architecturale geschiedenis van Tucson.
 5. Fort Lowell Museum5

  Fort Lowell Museum

  Tucson, AZ
  Fort Lowell, gelegen in Tucson, Arizona, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 20 mei 1862, toen het werd opgericht als een militaire post door het Amerikaanse leger. Deze historische site biedt bezoekers een blik op het verleden en geeft inzicht in de militaire operaties die in die tijd in de regio plaatsvonden.
 6. 6

  The Mini Time Machine Museum

  Tucson, AZ
  Dit nogal bijzondere museum heeft een bijzondere belangstelling voor de tentoonstelling van miniaturen van allerlei soort.
 7. Southern Arizona Transportation Museum7

  Southern Arizona Transportation Museum

  Tucson, AZ
  Het Southern Arizona Transportation Museum is een unieke bestemming in Tucson, Arizona. Het is gevestigd in het voormalige archiefgebouw van het Southern Pacific Depot, een historische locatie die is gerenoveerd door de stad Tucson. Dit museum biedt een diepgaande blik op de geschiedenis van spoorwegen en transport in de regio, waardoor het een fascinerende stop is voor geschiedenisliefhebbers en treinliefhebbers.
 8. Tucson Jewish Museum & Holocaust Center8

  Tucson Jewish Museum & Holocaust Center

  Tucson, AZ
  Het Joods Historisch Museum, voorheen bekend als het Joods Erfgoedcentrum van het Zuidwesten, is gevestigd in een historische synagoge in Tucson, Arizona. Dit museum is een getuigenis van de rijke Joodse geschiedenis van de regio en biedt een unieke kans om dit erfgoed te verkennen in een omgeving die zowel historisch als cultureel significant is.
 9. Tucson Museum of Art9

  Tucson Museum of Art

  Tucson, AZ
  Het Tucson Museum of Art and Historic Block (TMA) is een belangrijke culturele instelling gelegen in de Presidio District van het centrum van Tucson, Arizona. Het fungeert als zowel een kunstmuseum als een kunsteducatie-instelling, met een divers aanbod van tentoonstellingen en educatieve programma's. De locatie van het museum in het hart van de stad maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen en locals.
 10. Old Pueblo Trolley Barn10

  Old Pueblo Trolley Barn

  Tucson, AZ
  De Old Pueblo Trolley is een non-profit educatieve organisatie gevestigd in Tucson, Arizona. De primaire missie is om de geschiedenis van het openbaar vervoer in de staat te bewaren. De organisatie is verdeeld in drie divisies: de Street Railway Division, de Motor Bus Division en de Museum Division. Elke divisie speelt een specifieke rol bij het bewaren van de geschiedenis van het openbaar vervoer in de staat.

Alle musea in Tucson