De beste musea in Wichita in december 2023

Dit zijn de top 10 beste musea in Wichita, Verenigde Staten, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Wichita, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Wichita.

Op zoek naar de beste musea in Wichita? Dit zijn de beste:

 1. Exploration Place - Science and Discovery Center1

  Exploration Place - Science and Discovery Center

  Wichita, KS
  Exploration Place is een wetenschapsmuseum gelegen aan de westkant van de Arkansas River in de wijk Delano in Wichita, Kansas, Verenigde Staten. Deze locatie biedt bezoekers een unieke kans om verschillende wetenschappelijke tentoonstellingen te verkennen terwijl ze genieten van het schilderachtige uitzicht op de Arkansas River.
 2. Museum of World Treasures2

  Museum of World Treasures

  Wichita, KS
  Het Museum of World Treasures, gelegen in Wichita, Kansas, is een wereldgeschiedenismuseum. Het biedt een diverse collectie van artefacten uit verschillende tijdperken en interessegebieden, waardoor het een unieke bestemming is voor geschiedenisliefhebbers. Het museum is niet beperkt tot een bepaald tijdperk of onderwerp, en biedt een breed scala aan tentoonstellingen die aansluiten bij verschillende interesses.
 3. Indian Center Museum3

  Indian Center Museum

  Wichita, KS
  Het Mid-America All-Indian Center is een uniek museum in de Verenigde Staten, gewijd aan de geschiedenis en cultuur van de inheemse Amerikanen. Het is gelegen in een pittoreske omgeving langs de Arkansas River in de wijk Riverside in Wichita, Kansas. Dit museum is de enige faciliteit in de staat Kansas die uitsluitend gewijd is aan de Amerikaanse Indiaanse cultuur, waardoor het een unieke bestemming is voor diegenen die meer willen leren over dit belangrijke aspect van de Amerikaanse geschiedenis.
 4. Great Plains Transportation Museum4

  Great Plains Transportation Museum

  Wichita, KS
  Het Great Plains Transportation Museum (GPTM) is een vervoersmuseum gelegen in het hart van Wichita, de grootste stad in de Amerikaanse staat Kansas. Het biedt bezoekers een unieke kans om de geschiedenis van het vervoer in de regio te verkennen, met een bijzondere focus op de spoorwegindustrie.
 5. Kansas Aviation Museum5

  Kansas Aviation Museum

  Wichita, KS
 6. Allen - Lambe House Museum6

  Allen - Lambe House Museum

  Wichita, KS
  Het Allen House, ook bekend als het Henry J. Allen House en het Allen–Lambe House, is een belangrijk architectonisch monument in Wichita, Kansas. Het werd ontworpen door de beroemde architect Frank Lloyd Wright in 1915 voor de voormalige gouverneur van Kansas, Henry Justin Allen en zijn vrouw, Elsie. Dit Prairie Style huis is een getuigenis van Wright's innovatieve ontwerpprincipes en zijn invloed op de Amerikaanse architectuur.
 7. Sedgwick County Zoo7

  Sedgwick County Zoo

  Wichita, KS
  De Sedgwick County Zoo, gelegen in Wichita, Kansas, is een door de AZA geaccrediteerd wildpark en een belangrijke attractie. Het wordt zowel nationaal als internationaal erkend voor zijn ondersteuning van natuurbeschermingsprogramma's en succesvolle fokprogramma's voor zeldzame en bedreigde soorten.
 8. Old Cowtown Museum8

  Old Cowtown Museum

  Wichita, KS
  Het Old Cowtown Museum is een erkend geschiedenismuseum gelegen in Wichita, Kansas, Verenigde Staten. Het bevindt zich naast de Arkansas River in het hart van Wichita, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor bezoekers.
 9. 9

  Kansas Firefighters Museum

  Wichita, KS
 10. Wichita Art Museum10

  Wichita Art Museum

  Wichita, KS
  Het Wichita Art Museum heeft in de loop der jaren aanzienlijke upgrades en uitbreidingen ondergaan. In 1963 werden twee vleugels, een entreehal en een nieuwe gevel toegevoegd, waardoor de architectonische aantrekkingskracht van het museum werd versterkt. Verdere uitbreidingen werden gemaakt in de jaren 70 en opnieuw in 2003, waaronder een groter tentoonstellingsgebied, een nieuw restaurant, een winkel, een bibliotheek en verschillende ruimtes gewijd aan museumdiensten. Deze toevoegingen hebben de bezoekerservaring sterk verbeterd, met meer te zien en te doen tijdens een bezoek.

Alle musea in Wichita