Koop je ticket(s) direct online!
 

Museum Het Schip en de collectie

Museum Het Schip
Bron

Museum Het Schip bevindt zich in het fantasievolle volkswoningbouwcomplex dat is ontworpen door architect Michel de Klerk. De vaste expositie Verbeelde idealen toont de opkomst van de woningbouwverenigingen en de Amsterdamse School als stijlfiguur in de bouw en sierkunst. Daarnaast zijn er wisselexposities. De rondleiding Rondje Schip geeft uitleg over de stijlkenmerken van het gebouw, een bezoek aan de krotwoning, het voormalig postkantoor en de museumwoning. Deelname aan de rondleiding is gratis op vertoon van uw entreebewijs. Museum Het Schip organiseert verschillende activiteiten in de stad Amsterdam om de Amsterdamse School te belichten.

NLHet Schip

Kunst & Design  Kunst & Design Geschiedenis & Antropologie  Geschiedenis & Antropologie Kinderen Historisch huis Beroep & Ambacht Persoon & Kunstenaar Toegepaste kunst

Museum Het Schip
Oostzaanstraat 45
1013 WG Amsterdam

Bezoekersinformatie Museum Het Schip

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag
11:00 – 17:00
Woensdag
11:00 – 17:00
Donderdag
11:00 – 17:00
Vrijdag
11:00 – 17:00
Zaterdag
11:00 – 17:00
Zondag
11:00 – 17:00

1 januari (Nieuwjaarsdag) Gesloten
27 april (Koningsdag) Gesloten
25 december (1e Kerstdag) Gesloten
Op Tweede Paasdag en Tweede Pinksterdag geopend!
Ieder uur een rondleiding

Toegangsprijzen

0 – 4Gratis
5 – 12€ 5,00
MuseumkaartGeldig
CJP-pas€ 3,75
I Amsterdam City CardGratis
ICOMGratis
BankGiro Loterij VIP-KaartGratis
Amsterdam pasGratis
RembrandtkaartGeldig
StadspasGratis
Studenten€ 7,50

Faciliteiten

Rolstoel­toegankelijk
Museum­winkel
Parkeer­plaats
Koffie
Creditcard
Restaurant
Kindvriendelijk

Locatie & Kaart

Oostzaanstraat 45, Amsterdam

Ontdek alle musea in Amsterdam

Recensies van Museum Het Schip

Er zijn 3 beoordelingen van Museum Het Schip.

 • L
  Liesbeth • 31 jan. 2019

  Ik vond het een heel fijn museum schoon fris en zeer vriendelijk personeel .De rondleiding met gids Saskia was geweldig ,wat weten ze veel en wat kon ze goed vertellen .Later kregen we nog een rondleiding met de bus ,door Amsterdam ,onze gids Koen vertelde met veel passie over de “Amsterdamse School” .We hebben genoten ondanks het koude weer , allemaal vrolijke mensen .Het museum is zeker een aanrader .

  Bezocht op 25 jan. 2019

 • Frans
  Frans • 2 mei 2016

  Dit bijzondere museum belicht eigenlijk twee zaken. Naast de architectuur- en kunststroming Amsterdamse School wordt ook getoond hoe vroeger de PTT wekte. Dit is vooral goed te zien in het mooie postkantoor van de hand van Michel de Klerk, de architect van het bouwblok waarin het museum zich bevindt. De rondleiding die bij de toegangsprijs is inbegrepen is zeer aan te raden. Die neemt je ook mee naar de modelwoning uit de jaren '20. Verder is er een groot café waar ook een lunch wordt geserveerd. In de tuin daarachter zijn vele attributen te zien die vroeger her en der in Amsterdam op straat waren te zien zoals girobussen, brandmelders en een kiosk. Vooral oudere Amsterdammers zullen dit herkennen. Dit museum is een aanrader met mooi weer omdat er veel buiten valt te zien.

  Bezocht op 1 mei 2016

 • Geaggregeerde beoordeling

  Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Museum Het Schip bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Museum Het Schip te beoordelen.