De beste musea in Alberta in november 2023

Dit zijn de top 100 beste musea in Alberta, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Alberta, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Alberta.

Op zoek naar de beste musea in Alberta? Dit zijn de beste:

 1. Calgary Zoo1

  Calgary Zoo

  Calgary
  De Calgary Zoo herbergt gemiddeld 1000 dieren, die ongeveer 120 verschillende soorten uit alle continenten vertegenwoordigen. Deze diversiteit aan soorten maakt het een fascinerende plek voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in dieren uit de hele wereld.
 2. Heritage Park2

  Heritage Park

  Calgary
  Heritage Park Historical Village is een belangrijk historisch park gelegen in Calgary, Alberta, Canada. Het beslaat 127 acres (51 hectare) parkland, gelegen aan de oevers van het Glenmore Reservoir in het zuidwestelijke kwadrant van de stad. Deze locatie biedt bezoekers een unieke combinatie van natuurlijke schoonheid en historische betekenis, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel lokale bewoners als toeristen.
 3. Royal Tyrrell Museum3

  Royal Tyrrell Museum

  Drumheller
  Het Royal Tyrrell Museum, oorspronkelijk bekend als het Tyrrell Museum, is een gerenommeerd natuurhistorisch museum dat gespecialiseerd is in paleontologie. Het bevindt zich in het Midland Provincial Park, slechts 6 kilometer verwijderd van het stadje Drumheller in Alberta, Canada. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die het gebied bezoeken.
 4. Fort Calgary4

  Fort Calgary

  Calgary
  Fort Calgary, gelegen op de samenvloeiing van de Bow en Elbow rivieren in het huidige Calgary, Alberta, Canada, was oorspronkelijk een buitenpost voor de North West Mounted Police. Oorspronkelijk genaamd Fort Brisebois naar zijn eerste commandant, werd de buitenpost in juni 1876 omgedoopt tot Fort Calgary.
 5. Muttart Conservatory5

  Muttart Conservatory

  Edmonton
  De Muttart Conservatory is een botanische tuin gelegen in de North Saskatchewan rivier vallei, tegenover de binnenstad van Edmonton, Alberta, Canada. Het is een van de meest herkenbare bezienswaardigheden van Edmonton. De serre herbergt drie door de stad beheerde kassen, openbare tuinen en vier kenmerkende piramides die plantensoorten uit drie verschillende biomen tentoonstellen. De vierde piramide biedt een seizoensgebonden tentoonstelling.
 6. Fort Edmonton Park6

  Fort Edmonton Park

  Edmonton
  Fort Edmonton Park, gelegen in Edmonton, Alberta, staat bekend als het grootste levende geschiedenismuseum in Canada. Het park is vernoemd naar de eerste blijvende Europese post in het gebied van het hedendaagse Edmonton. Het beschikt over zowel originele als herbouwde historische structuren die de geschiedenis van Edmonton vertegenwoordigen, inclusief die van de inheemse volkeren. Tijdens de zomer wordt het park bemand door historische vertolkers in kostuum, wat een meeslepende ervaring biedt voor bezoekers.
 7. The Hangar Flight Museum7

  The Hangar Flight Museum

  Calgary
  Het Hangar Flight Museum , voorheen bekend als het Aero Space Museum of Calgary is een museum gelegen ten zuiden van Calgary International Airport in Calgary , Alberta , Canada .
 8. Calgary Chinese Cultural Centre8

  Calgary Chinese Cultural Centre

  Calgary
  Het Chinese Cultureel Centrum, gelegen aan de noordoostelijke kant van het centrum van Calgary, Alberta, Canada, is een belangrijk cultureel herkenningspunt. Voltooid in september 1992, dient het centrum als een hub voor Chinese cultuur en erfgoed in de stad. De locatie in het hart van de stad maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen en locals.
 9. The Military Museums9

  The Military Museums

  Calgary
  De Military Museums in Calgary, Alberta, is een herstructurering van het voormalige Museum of the Regiments. Deze transformatie werd aangekondigd door Sophie, gravin van Wessex, op 3 juni 2006. Het museum omvat nu het voormalige Museum of the Regiments, het verplaatste Naval Museum of Alberta en een Air Force Wing.
 10. The Fort Museum10

  The Fort Museum

  Fort Macleod
 11. Rocky Mountain House National Historic Site11

  Rocky Mountain House National Historic Site

  Rocky Mountain House
  Rocky Mountain House is een stad in het westen van Alberta, Canada. Het ligt ongeveer 77 km ten westen van Red Deer aan de samenvloeiing van de Clearwater en North Saskatchewan Rivers en op het kruispunt van Highway 22 (Cowboy Trail) en Highway 11 (David Thompson Highway). Het omliggende Clearwater
 12. Atlas Coal Mine National Historic Site12

  Atlas Coal Mine National Historic Site

  Drumheller
  De Atlas Coal Mine wordt erkend als de meest complete historische kolenmijn van Canada. Het herbergt de laatste houten kolen tipple van het land, die ook de grootste is die nog in Noord-Amerika staat. Deze houten structuur werd gebruikt voor het laden en sorteren van kolen, en dient nu als een belangrijke herinnering aan de rijke mijnbouwgeschiedenis van het land.
 13. Telus World of Science13

  Telus World of Science

  Edmonton
  Het Telus World of Science Edmonton (TWOSE) is een uitgebreid wetenschapscentrum gelegen in Edmonton, Alberta, Canada. Het wordt beheerd door de non-profit Edmonton Space & Science Foundation. Het centrum biedt een breed scala aan tentoonstellingen en activiteiten die aansluiten bij verschillende wetenschappelijke interesses, waardoor het een geschikte bestemming is voor toeristen van alle leeftijden.
 14. Studio Bell - National Music Centre14

  Studio Bell - National Music Centre

  Calgary
  Het National Music Centre, ook bekend als NMC, is een non-profit instelling die zowel als museum als als performance locatie dient. Het bevindt zich in Calgary, Alberta, Canada. De permanente vestiging van de NMC, bekend als Studio Bell, is gelegen op 850 4th Street S.E. in de Downtown East Village van Calgary.
 15. Contemporary Calgary15

  Contemporary Calgary

  Calgary
  Een indrukwekkende openbare kunstgalerie gewijd aan de hedendaagse kunst. Ze zijn gericht op tijdelijke tentoonstellingen.
 16. The New Gallery16

  The New Gallery

  Calgary
  The New Gallery (TNG) is een niet-commercieel centrum voor hedendaagse kunst in Calgary, Alberta, Canada. TNG is een non-profit kunstorganisatie en verkoopt geen kunst. In plaats daarvan biedt het onderdak aan kunstenaars die nieuw werk produceren dat experimenteel van aard is of niet commercieel le
 17. Head-Smashed-In Buffalo Jump World Heritage Site17

  Head-Smashed-In Buffalo Jump World Heritage Site

  Fort Macleod
  Head-Smashed-In Buffalo Jump is een UNESCO Werelderfgoedlocatie gelegen 18 km ten noordwesten van Fort Macleod, Alberta, Canada, aan snelweg 785. Deze locatie is waar de uitlopers van de Rocky Mountains beginnen te stijgen boven de prairies, wat een prachtig decor biedt voor bezoekers. De site biedt een uniek inzicht in de inheemse cultuur en geschiedenis van het gebied.
 18. Glenbow18

  Glenbow

  Calgary
  Het Glenbow Museum, gelegen in Calgary, Alberta, is een gerenommeerd kunst- en geschiedenismuseum. Het werd opgericht in 1954 door de filantroop Eric Harvie. Het museum is een belangrijke culturele instelling in de regio en biedt een diepgaande kijk op de geschiedenis van Zuid-Alberta door middel van zijn permanente tentoonstellingen.
 19. 19

  Buffalo Nations Luxton Museum

  Banff
 20. Ukrainian Cultural Heritage Village20

  Ukrainian Cultural Heritage Village

  Edmonton
  Het Oekraïense Culturele Erfgoed Dorp is een openluchtmuseum gelegen in het oost-centrale Alberta, Canada. Het is gewijd aan het herscheppen van de pioniersnederzettingen van Oekraïens-Canadese kolonisten uit de jaren 1899 tot 1930. Het museum gebruikt historische vertolkers in kostuum om een meeslepende ervaring van het verleden te bieden. Gebouwen uit omliggende gemeenschappen zijn naar de site verplaatst en gerestaureerd naar verschillende jaren binnen het eerste deel van de twintigste eeuw, waardoor een tastbare blik op het leven van deze vroege kolonisten mogelijk is.
 21. Art Gallery of Alberta21

  Art Gallery of Alberta

  Edmonton
  De Art Gallery of Alberta, voorheen bekend als de Edmonton Art Gallery, is een openbare kunstgalerie gelegen in Edmonton, Alberta, Canada. Het is een belangrijke culturele instelling in de regio, met een breed scala aan historische en hedendaagse kunstwerken.
 22. Royal Alberta Museum22

  Royal Alberta Museum

  Edmonton
  Het Royal Alberta Museum, voorheen bekend als het Provinciaal Museum van Alberta, is een gerenommeerde instelling gewijd aan de velden van natuurgeschiedenis en antropologie. Het is gelegen in de woonwijk Glenora in Edmonton. Het museum biedt een unieke kans om de rijke geschiedenis en diverse culturen te verkennen die Alberta en de wereld hebben gevormd.
 23. Alberta Aviation Museum23

  Alberta Aviation Museum

  Edmonton
  Het Alberta Aviation Museum is een uniek luchtvaartmuseum gelegen in Edmonton, Alberta, Canada. Het bevindt zich op het terrein van het voormalige Edmonton City Centre (Blatchford Field) Airport, wat een extra laag van historische betekenis aan de site toevoegt. Het museum is gemakkelijk bereikbaar en biedt een diepgaande kijk op de geschiedenis van de luchtvaart in de regio.
 24. Bomber Command Museum of Canada24

  Bomber Command Museum of Canada

  Nanton
  Het primaire doel van de oprichting van het museum was om de Avro Lancaster FM159 te beschermen en te restaureren, een van de slechts 17 overgebleven exemplaren wereldwijd. In de loop der jaren heeft het museum zijn collectie uitgebreid met een breed scala aan vliegtuigen die tijdens de oorlog werden gebruikt door het British Commonwealth Air Training Plan.
 25. Edmonton Valley Zoo25

  Edmonton Valley Zoo

  Edmonton
  De Edmonton Valley Zoo is gelegen in de rivier vallei van Edmonton, Alberta. Het wordt beheerd en geëxploiteerd door de stad Edmonton, waardoor het een belangrijk onderdeel is van de attracties van de stad. De dierentuin is bijna elke dag van het jaar geopend, waardoor bezoekers volop de gelegenheid hebben om de verschillende soorten die er gehuisvest zijn te verkennen en te leren kennen.
 26. Bar U Ranch National Historic Site26

  Bar U Ranch National Historic Site

  Pekisko
  De Bar U Ranch National Historic Site, gelegen nabij Longview, Alberta, is een bewaard gebleven ranch die 70 jaar lang een van de belangrijkste ranchbedrijven in Canada was. Op zijn hoogtepunt strekte de ranch zich uit over 65.000 hectare met 30.000 stuks vee en 1000 Percheron-paarden. Twee eigenare
 27. Gasoline Alley Museum27

  Gasoline Alley Museum

  Calgary
 28. 28

  Jasper Yellowhead Museum and Archives

  Jasper
 29. Alberta Central Railway Museum29

  Alberta Central Railway Museum

  Wetaskiwin
  Het Alberta Central Railway Museum bevindt zich op een gunstige locatie, ten zuidoosten van de stad Wetaskiwin, in Centraal-Alberta, Canada. Dit maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de regio bezoeken. Het museum biedt een uniek inzicht in de geschiedenis en ontwikkeling van het spoorwegsysteem in Alberta.
 30. Archives and Museum30

  Archives and Museum

  Edmonton
 31. Alberta Railway Museum31

  Alberta Railway Museum

  Edmonton
  Het Alberta Railway Museum, gelegen in het noorden van Edmonton, Alberta, Canada, is een unieke bestemming voor spoorwegliefhebbers. Het museum herbergt een uitgebreide collectie spoorwegmateriaal en -gebouwen, en beschikt over locomotieven van zowel de Canadian National Railways (CNR) als de Northern Alberta Railways (NAR). Dit biedt een uitgebreid inzicht in de geschiedenis en ontwikkeling van de spoorwegen in de regio.
 32. Banff Park Museum National Historic Site32

  Banff Park Museum National Historic Site

  Banff
  Het Banff Park Museum, gelegen in het hart van Banff, Alberta, is een natuurhistorisch museum dat nauw verbonden is met het Banff National Park. Dit museum biedt bezoekers een unieke kans om zich te verdiepen in de rijke natuurgeschiedenis van de regio, en biedt een dieper inzicht in de diverse flora en fauna van het park.
 33. Fort Whoop-up33

  Fort Whoop-up

  Lethbridge
  Vandaag de dag is Fort Whoop-Up ook de naam van een replica site en interpretatiecentrum gelegen in Indian Battle Park. Deze site biedt bezoekers de kans om meer te leren over de geschiedenis van het originele fort en de activiteiten die daar plaatsvonden. Het replica fort is gebouwd op basis van nieuwe fotografische bewijzen en is ontworpen om het originele fort zo nauwkeurig mogelijk na te bootsen.
 34. 34

  Métis Crossing

  Smoky Lake
 35. Reynolds-Alberta Museum35

  Reynolds-Alberta Museum

  Wetaskiwin
  Het Reynolds-Alberta Museum bevindt zich in Wetaskiwin, Alberta, Canada. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een unieke kans om de geschiedenis van de mechanisatie in Alberta vanaf de jaren 1890 tot heden te verkennen.
 36. Edmonton Radial Railway Society36

  Edmonton Radial Railway Society

  Edmonton
  De Edmonton Radial Railway Society (ERRS) is een belangrijke organisatie die historische trams restaureert en exploiteert. Deze trams zijn te vinden in Fort Edmonton Park en over de High Level Bridge. Dit biedt toeristen een unieke kans om een stukje van de geschiedenis van Edmonton te ervaren terwijl ze genieten van een schilderachtige rit langs de bezienswaardigheden van de stad.
 37. The Loyal Edmonton Regiment Military Museum37

  The Loyal Edmonton Regiment Military Museum

  Edmonton
  Het Loyal Edmonton Regiment (LER) is een integraal onderdeel van de militaire geschiedenis van Canada. Als infanterieregiment van de Primaire Reserve van het Canadese leger heeft het een belangrijke rol gespeeld in verschillende militaire operaties. Het regiment maakt deel uit van de 41 Canadian Brigade Group binnen de 3e Canadese Divisie en is gestationeerd in Edmonton, Alberta. Bezoekers van het museum kunnen meer te weten komen over de geschiedenis van het regiment, zijn rol in het leger en zijn bijdragen aan de verdediging van Canada.
 38. Father Lacombe Chapel38

  Father Lacombe Chapel

  St. Albert
  Een zeer interessante historische site die u terug in de tijd brengt. Het herdenkt de eerste kolonisten van Alberta.
 39. Whyte Museum of the Canadian Rockies39

  Whyte Museum of the Canadian Rockies

  Banff
  Het Whyte Museum of the Canadian Rockies is een belangrijke culturele instelling gelegen in het pittoreske stadje Banff, Alberta, Canada. Als het vierde grootste culturele geschiedenismuseum in Alberta, biedt het een uitgebreid inzicht in het culturele erfgoed van de Rocky Mountains van Canada. Het museum verzamelt, bewaart en exposeert materialen die verband houden met dit rijke erfgoed, en stelt ze beschikbaar voor onderwijs en onderzoek.
 40. The Hangar Flight Museum40

  The Hangar Flight Museum

  Wetaskiwin
 41. 41

  Butterfield Acres

  Calgary
 42. Medalta42

  Medalta

  Medicine Hat
 43. 43

  Harcourt House Artist Run Centre

  Edmonton
  Harcourt House kan verwijzen naar:
 44. Canadian Energy Museum44

  Canadian Energy Museum

  Devon
  Leduc No 1, een belangrijke ontdekking van ruwe olie, werd gedaan in de buurt van Leduc, Alberta, Canada op 13 februari 1947. Deze ontdekking leverde de geologische sleutel tot de meest productieve conventionele olievoorraden van Alberta, wat leidde tot een boom in de petroleumexploratie en -ontwikkeling in heel West-Canada. Deze historische gebeurtenis markeerde een keerpunt in de economie van de provincie en is een belangrijk onderdeel van het verhaal van het museum.
 45. 45

  Wetaskiwin & District Heritage Museum

  Wetaskiwin
  Het Wetaskiwin en District Heritage Museum is een belangrijke culturele instelling in Wetaskiwin, Alberta, Canada. Het is gewijd aan het vieren en bewaren van de geschiedenis, het erfgoed en de cultuur van het lokale gebied. Dit omvat de stad Wetaskiwin, het graafschap Wetaskiwin en de Maskwacis Cree Four Nations. Het museum dient als een essentiële bron voor het begrijpen van het rijke culturele tapijt van de regio.
 46. Canada's Sports Hall of Fame46

  Canada's Sports Hall of Fame

  Calgary
 47. Rutherford House Provincial Historic Site47

  Rutherford House Provincial Historic Site

  Edmonton
  Het Rutherford House, gelegen in het Strathcona-gebied van Edmonton, Alberta, Canada, is een historisch gebouw en museum dat diende als de woning van de eerste premier van Alberta, Alexander Cameron Rutherford, van 1911 tot 1941. Vandaag de dag staat het als een provinciaal historisch monument, en biedt bezoekers een kijkje in het leven en de tijden van een van de meest invloedrijke figuren van Alberta.
 48. Prince of Wales Armouries48

  Prince of Wales Armouries

  Edmonton
 49. Mannville Historical Telephone Exchange49

  Mannville Historical Telephone Exchange

  Mannville
 50. 50

  St. Albert Botanic Park

  St. Albert
 51. Philip J. Currie Dinosaur Museum51

  Philip J. Currie Dinosaur Museum

  Wembley
  Het Philip J. Currie Dinosaur Museum is een paleontologisch museum gelegen in Wembley, Alberta, Canada. Het museum is vernoemd naar de gerenommeerde Canadese paleontoloog, Philip J. Currie, en is gehuisvest in een gebouw van 3.800 vierkante meter dat in 2015 is gebouwd. Het museum is een getuigenis van de rijke geschiedenis van de paleontologie in de regio en is een belangrijke bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het veld.
 52. 52

  Fort Heritage Precinct

  Fort Saskatchewan
 53. Galt Museum & Archives53

  Galt Museum & Archives

  Lethbridge
  Het Galt Museum & Archives is een belangrijke culturele instelling in Lethbridge, Alberta, Canada. Het heeft de onderscheiding van het grootste museum in de provincie ten zuiden van Calgary. Dit museum is het primaire museum in Lethbridge, waardoor het een centraal knooppunt is voor culturele en historische verkenning in de regio.
 54. Remington Carriage Museum54

  Remington Carriage Museum

  Town of Cardston
  Het Remington Carriage Museum, gelegen in Cardston, Alberta, Canada, is een belangrijke attractie voor mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en vervoer. Het museum, dat zijn deuren opende in 1993, is het grootste in zijn soort ter wereld en toont meer dan 240 rijtuigen. Het biedt een unieke kans om de evolutie van het vervoer en de rol van rijtuigen in de samenleving te verkennen.
 55. Cold Lake Museums55

  Cold Lake Museums

  Cold Lake
  Cold Lake is een stad gelegen in de Canadese provincie Alberta. Het ligt aan de zuidelijke oever van het gelijknamige Cold Lake, net ten westen van de provinciegrens met Saskatchewan. Deze locatie biedt een unieke mix van natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen.
 56. Gopher Hole Museum56

  Gopher Hole Museum

  Torrington
  Het Torrington Gopher Hole Museum, ook bekend als het World Famous Gopher Hole Museum, is gevestigd in Torrington, Alberta. Het museum is uniek in zijn tentoonstelling van 77 opgezette gophers, ook bekend als Richardson's grondeekhoorns, geposeerd om stadsbewoners te lijken. Deze gophers worden tentoongesteld in 44 ingewikkeld ontworpen diorama's, wat een unieke en interessante ervaring biedt voor bezoekers.
 57. Big Valley Creation Science Museum57

  Big Valley Creation Science Museum

  Big Valley
 58. 58

  Neon Sign Museum

  Edmonton
 59. 59

  John Janzen Nature Centre

  Edmonton
  Dit natuurcentrum is gericht op het samenleven van natuur en stedelijk gebied. De interactieve exposities zijn zowel onderhoudend als informatief en zijn zelfs geschikt voor kleine kinderen.
 60. 60

  Firefighters Museum of Calgary

  Calgary
  Dit museum met een grote tentoonstelling van brandweermateriaal en de mogelijkheid van een rondleiding is ideaal voor jonge kinderen.
 61. 61

  Saito Centre

  Edmonton
 62. Big Valley Creation Science Museum62

  Big Valley Creation Science Museum

  Big Valley
 63. 63

  John Walter Museum

  Edmonton
  Een museum gericht op het pionierstijdperk van Alberta. Het toont de manier van leven in het verleden. U kunt het hier op eigen houtje proberen om het echt te verkennen.
 64. 64

  Vegreville Regional Museum

  Vegreville
 65. 65

  Musée Héritage Museum

  St. Albert
 66. 66

  Discovery Wildlife Park

  Innisfail
 67. 67

  Frank Slide Interpretive Centre

  Crowsnest Pass
 68. 68

  Didsbury Museum

  Didsbury
 69. 69

  Onoway Heritage Centre

  Onoway
 70. 70

  Lac Cardinal Pioneer Village Museum

  Grimshaw
  Gelegen binnen het Lac Cardinal Recreatiegebied, biedt het museum een uitgebreid beeld van het pioniersleven. Het beschikt over verschillende structuren zoals vier huizen, een hal, gemeentekantoor, school, schuur, paalschuren, kerk, smederij, treinstation, kapperszaak, algemene winkel en bakkerij. Al deze gebouwen zijn ingericht, wat een realistische weergave van het verleden biedt.
 71. 71

  Galloway Station Museum and Travel Centre

  Edson
 72. 72

  Westlock Pioneer Museum

  Westlock
 73. 73

  Barrhead Centennial Museum

  Barrhead
 74. 74

  DINOS Centre Inc.

  Innisfail
 75. 75

  Big Valley Historical Society

  Big Valley
 76. 76

  Fort McMurray Heritage Shipyard

  Fort McMurray
 77. 77

  Diplomat Mine Interpretive Site

  Forestburg
 78. 78

  Gem of the West Museum

  Coaldale
 79. 79

  Coaldale Mennonite Church

  Coaldale
 80. 80

  UAlberta Paleontology Museum

  Edmonton
 81. 81

  Kline Fine Jewellery and Design

  Edmonton
 82. 82

  The Legislative Assembly Visitor Centre

  Edmonton
 83. 83

  Beiseker Station Museum

  Beiseker
 84. 84

  Sundre & District Museum

  Sundre
 85. 85

  Innisfail and District Historical Village

  Innisfail
 86. 86

  Red Deer Museum and Art Gallery

  Red Deer
 87. 87

  Alberta Sports Hall of Fame

  Red Deer
  De Alberta Sports Hall of Fame, gelegen in Red Deer, Alberta, Canada, is een museum gewijd aan het behoud en de presentatie van de geschiedenis van sport binnen de provincie. Het biedt een uitgebreid overzicht van de sportgeschiedenis van de provincie, waardoor het een interessante bestemming is voor sportliefhebbers en geschiedenisliefhebbers.
 88. 88

  Carstairs Heritage Centre

  Carstairs
 89. 89

  Vermilion Heritage Museum

  Vermilion
 90. 90

  Kneehill Historical Museum

  Three Hills
 91. 91

  Lacombe Museum & Archives

  Lacombe
 92. 92

  Musee St.Paul Museum

  St. Paul
 93. 93

  Strathcona County Museum & Archives

  Sherwood Park
 94. 94

  Kerry Wood Nature Centre

  Red Deer
 95. 95

  Raymond Pioneer Museum

  Raymond
 96. 96

  Stettler Town & Country Museum

  Stettler
 97. 97

  Mountain View Museum And Archives

  Olds
 98. 98

  Grande Prairie Museum

  Grande Prairie
 99. 99

  Vulcan Tourism & Trek Station

  Vulcan
 100. 100

  Stony Plain and Parkland Pioneer Museum

  Stony Plain

Alle musea in Alberta