De beste musea in Brits-Columbia in december 2023

Dit zijn de top 100 beste musea in Brits-Columbia, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Brits-Columbia, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Brits-Columbia.

Op zoek naar de beste musea in Brits-Columbia? Dit zijn de beste:

 1. The Butchart Gardens1

  The Butchart Gardens

  Brentwood Bay
  De Butchart Gardens, gelegen in Brentwood Bay, British Columbia, Canada, nabij Victoria, is een wereldberoemde toeristische attractie. Deze zorgvuldig onderhouden tuinen bieden een complete infrastructuur voor bezoekers om de hele dag de schoonheid van de bloemen en plantensoorten te bewonderen. Met meer dan 700 soorten en meer dan een miljoen planten die het hele jaar door bloeien, bieden de tuinen een unieke en boeiende ervaring voor alle bezoekers.
 2. Capilano Suspension Bridge Park2

  Capilano Suspension Bridge Park

  Vancouver
  De Capilano Suspension Bridge is een belangrijk monument gelegen in het District van North Vancouver, British Columbia, Canada. Deze eenvoudige hangbrug kruist de Capilano-rivier en biedt een uniek perspectief op de omringende natuurlijke schoonheid. Het is een integraal onderdeel van het lokale landschap en een populaire bestemming voor bezoekers.
 3. VanDusen Botanical Garden3

  VanDusen Botanical Garden

  Vancouver
  VanDusen Botanical Garden is een prachtige botanische tuin gelegen in de wijk Shaughnessy in Vancouver, British Columbia. Het is vernoemd naar de lokale houthandelaar en filantroop Whitford Julian VanDusen. De tuin werd in 1975 opengesteld voor het publiek en wordt gezamenlijk beheerd door het Vancouver Park Board en de Vancouver Botanical Gardens Association.
 4. Science World4

  Science World

  Vancouver
  Science World in Telus World of Science is een non-profit wetenschapsmuseum gelegen in Vancouver, British Columbia, Canada. Het bevindt zich aan het einde van False Creek en beschikt over verschillende permanente en tijdelijke tentoonstellingen. Het museum is erop gericht wetenschap en technologie toegankelijk en spannend te maken voor iedereen, vooral voor de jeugd.
 5. Vancouver Aquarium5

  Vancouver Aquarium

  Vancouver
  Het Vancouver Aquarium Marine Science Centre is een zeeaquarium gelegen in het prachtige Stanley Park in Vancouver, British Columbia, Canada. Het is een non-profit organisatie die zonder enige publieke subsidie werkt. Het aquarium is 365 dagen per jaar geopend, waardoor het een perfecte bestemming is voor toeristen op elk moment van het jaar.
 6. Museum of Vancouver6

  Museum of Vancouver

  Vancouver
  Het Museum van Vancouver, voorheen bekend als het Vancouver Museum, is gelegen in Vanier Park in de stad Vancouver, Canada. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een schilderachtig uitzicht op de stad, waardoor het een handige en plezierige bestemming is voor toeristen.
 7. Victoria Butterfly Gardens7

  Victoria Butterfly Gardens

  Victoria
  De Victoria Butterfly Gardens is een populaire toeristische site gelegen in de Greater Victoria regio van Brentwood Bay, British Columbia, Canada. Het is gemakkelijk toegankelijk en biedt een unieke ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.
 8. Bloedel Floral Conservatory8

  Bloedel Floral Conservatory

  Vancouver
  Het Bloedel Floral Conservatory is een botanische tuin en vogelpark gelegen in Vancouver, British Columbia, Canada. Het biedt een unieke kans om een diverse reeks plant- en vogelsoorten op één locatie te verkennen. Het conservatorium is een geweldige plek voor natuurliefhebbers en vogelaars om een dag door te brengen met het verkennen en leren over verschillende soorten.
 9. Vancouver Art Gallery9

  Vancouver Art Gallery

  Vancouver
  De Vancouver Art Gallery (VAG) heeft de onderscheiding van het vijfde grootste kunstmuseum in Canada en het grootste in het westelijke deel van het land. Dit maakt het een belangrijke culturele instelling in de regio, met een breed scala aan kunsttentoonstellingen en collecties voor bezoekers om te verkennen.
 10. Britannia Mine Museum10

  Britannia Mine Museum

  Britannia beach
  Het Britannia Mine Museum, voorheen bekend als het British Columbia Museum of Mining, is een non-profit organisatie gelegen in Britannia Beach. Deze locatie ligt ongeveer 55 km ten noorden van Vancouver, British Columbia, Canada, en is bereikbaar via de schilderachtige Sea-to-Sky Highway aan de Howe Sound. Het museum is een belangrijke instelling die informatie en artefacten bewaart en presenteert die verband houden met de rijke mijnbouwgeschiedenis van British Columbia.
 11. Craigdarroch Castle11

  Craigdarroch Castle

  Victoria
  Craigdarroch Castle, gelegen in Victoria, British Columbia, Canada, is een historisch landhuis dat de Victoriaanse Schotse Baroniale architectuurstijl tentoonstelt. Deze grandioze structuur staat als een getuigenis van de architectonische vaardigheid van de periode en biedt een blik op de weelde van het tijdperk.
 12. Thunderbird Park12

  Thunderbird Park

  Victoria
  Thunderbird Park is een park in Victoria, British Columbia naast het Royal British Columbia Museum . In het park staan veel totempalen (vooral Gitxsan, Haida en Kwakwaka'wakw) en andere monumenten van de First Nation. Het park ontleent zijn naam aan de mythologische Dondervogel van inheemse Noord-Am
 13. Contemporary Art Gallery13

  Contemporary Art Gallery

  Vancouver
  De Contemporary Art Gallery (CAG) is een non-profit openbare kunstgalerie in het hart van downtown Vancouver. Het is gewijd aan de tentoonstelling van hedendaagse kunst en toont werken van lokale, nationale en internationale kunstenaars. De galerie staat bekend om haar focus op opkomende lokale kunstenaars, die bijdragen aan de Canadese hedendaagse kunstscene.
 14. Vancouver Police Museum & Archives14

  Vancouver Police Museum & Archives

  Vancouver
  Het Vancouver Police Museum & Archives werd in 1986 geopend ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het politiedepartement van Vancouver en de stad Vancouver in British Columbia. Dit museum is een getuigenis van de rijke geschiedenis van de wetshandhaving en de stad zelf, en biedt bezoekers een uniek inzicht in het verleden.
 15. Vancouver Maritime Museum15

  Vancouver Maritime Museum

  Vancouver
  Het Vancouver Maritime Museum is een unieke instelling die zich toelegt op het tonen van de maritieme geschiedenis van Vancouver, British Columbia, Canada en het Canadese Arctisch gebied. Het biedt een uitgebreid overzicht van het maritieme verleden van de regio, waardoor het een interessante bestemming is voor mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en maritieme zaken.
 16. Museum of Anthropology16

  Museum of Anthropology

  UBC-Point Grey
  Het Museum of Anthropology, gelegen nabij Vancouver, wordt erkend als een van de vooraanstaande instellingen gewijd aan de cultuur van de First Nations in de Pacific Northwest. Dit maakt het een belangrijke attractie voor diegenen die geïnteresseerd zijn in inheemse culturen en geschiedenis.
 17. Nitobe Memorial Garden17

  Nitobe Memorial Garden

  Vancouver
  De Nitobe Memorial Garden is een .mw-parser-output .frac{white-space:nowrap}.mw-parser-output .frac .num,.mw-parser-output .frac .den{font-size:80%;line-height:0;vertical-align:super}.mw-parser-output .frac .den{vertical-align:sub}.mw-parser-output .sr-only{border:0;clip:rect(0,0,0,0);height:1px;mar
 18. Bc Wildlife Park18

  Bc Wildlife Park

  Kamloops
  Het British Columbia Wildlife Park, gelegen in Kamloops, is een grote dierentuin van 106 hectare. Het is erkend en geaccrediteerd door de Canadian Association of Zoos and Aquariums (CAZA), wat garandeert dat het voldoet aan hoge normen van dierenverzorging en -behoud. Het park biedt bezoekers een unieke kans om een verscheidenheid aan wilde dieren te verkennen en te leren kennen in een veilige en educatieve omgeving.
 19. Beaty Biodiversity Museum19

  Beaty Biodiversity Museum

  Vancouver
  Het Beaty Biodiversiteitsmuseum is een natuurhistorisch museum gelegen in Vancouver, British Columbia, Canada. Het is een plek waar bezoekers de rijke biodiversiteit van de regio kunnen verkennen en leren over de natuurlijke wereld. Het museum is gemakkelijk toegankelijk en biedt een unieke ervaring voor diegenen die geïnteresseerd zijn in natuurgeschiedenis en biodiversiteit.
 20. H. R. Macmillan Space Centre20

  H. R. Macmillan Space Centre

  Vancouver
  Het H.R. MacMillan Space Centre is een astronomiemuseum gelegen in het schilderachtige Vanier Park in Vancouver, British Columbia, Canada. Het biedt bezoekers een unieke kans om de wonderen van ruimte en astronomie te verkennen door middel van diverse tentoonstellingen en demonstraties.
 21. Roedde House Museum21

  Roedde House Museum

  Vancouver
  Het Roedde House Museum, gelegen op 1415 Barclay Street in Vancouver, Canada, is een laat-Victoriaans huis dat werd gebouwd in 1893. Het huis is ontworpen in de Queen Anne Revival-stijl, die wordt gekenmerkt door zijn asymmetrische plannen, veranda's en torentje. Het huis was het huis van Gustav Roedde en zijn familie, die prominente figuren waren in de geschiedenis van Vancouver.
 22. 22

  Chinatown Storytelling Centre

  Vancouver
 23. London Heritage Farm23

  London Heritage Farm

  Richmond
  London Heritage Farm is een historische locatie van 4,06 hectare. Het bevat het boerderijhuis van de familie London uit de jaren 1880 en een park dat een pittoresk uitzicht biedt op de zuidarm van de Fraser River. Deze site biedt een unieke kans om de geschiedenis en natuurlijke schoonheid van het gebied te verkennen.
 24. Shaw Centre for the Salish Sea24

  Shaw Centre for the Salish Sea

  Sidney
  Het Shaw Centre for the Salish Sea is een gemeenschapsaquarium en cultureel leercentrum gelegen in Sidney, Canada. Voorheen bekend als het Shaw Ocean Discovery Centre, is het gewijd aan het ecosysteem van de Salish Sea. Deze non-profit instelling is een populaire attractie voor zowel lokale bewoners als toeristen, en biedt een unieke kans om meer te leren over het zeeleven en de culturele betekenis van de Salish Sea.
 25. Craigflower Manor & Schoolhouse25

  Craigflower Manor & Schoolhouse

  Saanich
  Het Craigflower Manor en de Craigflower Schoolhouse worden erkend als Nationale Historische Sites van Canada. Ze bevinden zich respectievelijk in View Royal, British Columbia en Saanich, beide in de buurt van Victoria. Deze 19e-eeuwse gebouwen werden in opdracht van de Hudson's Bay Company gebouwd om onderwijs en onderdak te bieden aan hun werknemers. Vandaag de dag fungeren ze als musea die inzicht bieden in de koloniale geschiedenis van Victoria.
 26. Victoria Bug Zoo26

  Victoria Bug Zoo

  Victoria
  De Victoria Bug Zoo is gunstig gelegen in het hart van het centrum van Victoria, British Columbia, Canada. Het ligt slechts één blok ten noorden van het iconische Fairmont Empress Hotel, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor toeristen die het gebied bezoeken. De centrale locatie stelt bezoekers in staat hun bezoek aan de Bug Zoo te combineren met andere nabijgelegen attracties.
 27. Moyie Sternwheeler-National Historic Site27

  Moyie Sternwheeler-National Historic Site

  Kaslo
  De Moyie wordt erkend als een Nationaal Historisch Monument van Canada en heeft de onderscheiding van 's werelds oudste intacte passagiersraderstoomboot. Deze erkenning benadrukt de historische betekenis van het schip en zijn bijdrage aan het maritieme erfgoed van Canada.
 28. Kettle River Museum28

  Kettle River Museum

  Midway
  Veel bezoekers uit British Columbia, Canada, de Verenigde Staten en landen over de hele wereld hebben genoten van hun bezoek aan het museum. Het Kettle River Museum ligt op 'Mile 0' van de Kettle Valley Railway / Trans Canada Trail en grenst aan Highway 3. Het is de perfecte rustplaats! Het ligt op
 29. Morris and Helen Belkin Art Gallery29

  Morris and Helen Belkin Art Gallery

  UBC-Point Grey
  De Morris and Helen Belkin Art Gallery is een galerie voor hedendaagse kunst in Vancouver , British Columbia , op de campus van de University of British Columbia . De galerie is gehuisvest in een bekroond gebouw ontworpen door architect Peter Cardew en geopend in 1995. Het herbergt de groeiende coll
 30. Gur Sikh Temple30

  Gur Sikh Temple

  Abbotsford
  De Gur Sikh Tempel ( Gurdwara ) ( Punjabi : ਗੁਰ ਸਿੱਖ਼ ਗੁਰਦੁਵਾਰਾ ) van Abbotsford in British Columbia is de oudste nog bestaande Sikh tempel in Noord-Amerika en een National Historic Site Canada . Daarmee is het momenteel (2010) de enige Sikh-tempel buiten India en Pakistan, die is aangewezen als nat
 31. Gulf of Georgia Cannery31

  Gulf of Georgia Cannery

  Richmond
  De Gulf of Georgia Cannery is een National Historic Site van Canada, gelegen in het charmante stadje Steveston, British Columbia. Deze voormalige visconservenfabriek, gebouwd in 1894, dient nu als visserijmuseum en biedt een unieke blik op de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Het was ooit de grootste conservenfabriek in British Columbia, bekend als de 'Monster Cannery', en in 1897 werden hier meer dan 2,5 miljoen blikken zalm handmatig ingepakt.
 32. 32

  Anvil Centre

  New Westminster
 33. 33

  Rennie Museum

  Vancouver
 34. 34

  Old Hastings Mill Store Museum

  Vancouver
  Het Old Hastings Mill Store Museum, geopend in 1932, biedt een blik op het verleden van Vancouver. Het museum herbergt een verzameling artefacten en voorwerpen die van belang zijn voor de geschiedenis van de stad, en biedt bezoekers een dieper inzicht in de ontwikkeling en het erfgoed van de stad.
 35. 35

  Dicken's Sweets & British Museum

  Chilliwack
 36. Helmcken House36

  Helmcken House

  Victoria
  Het Helmcken House, gelegen in Victoria, de hoofdstad van de Canadese provincie British Columbia, heeft de eer het oudste bewaarde gebouw in de stad te zijn. Dit historische monument, gebouwd in 1852, biedt een unieke blik op het verleden, met een showcase van de architectuurstijl en leefomstandigheden van die tijd.
 37. Fort Steele Heritage Town37

  Fort Steele Heritage Town

  Fort Steele
  Fort Steele is een historisch dorp dat een unieke blik op het verleden biedt. Gelegen in de provincie British Columbia, specifiek in het regionale district East Kootenay, biedt het bezoekers de kans om de rijke geschiedenis en cultuur van het gebied te ervaren.
 38. Barkerville Historic Town & Park38

  Barkerville Historic Town & Park

  Barkerville
  Barkerville, gelegen in de Quesnel Highlands nabij de Cariboo Mountains, was het epicentrum van de Cariboo Gold Rush in Canadees Brits-Columbia vanaf 1863. Het ligt ongeveer 80 km ten oosten van Quesnel. In 1924 werd het uitgeroepen tot Nationaal Historisch Monument, wat de betekenis ervan in de geschiedenis van Canada markeert.
 39. 39

  Chinese Cultural Centre of Greater Vancouver

  Vancouver
  Het Chinese Culturele Centrum is een veelzijdige instelling gelegen in Chinatown van Vancouver. Het fungeert als een gemeenschapscentrum, een museum en een gemeentelijk archief. Dit maakt het een unieke bestemming voor toeristen die geïnteresseerd zijn in de Chinese cultuur en geschiedenis, evenals de geschiedenis van Vancouver zelf.
 40. Powerhouse At Stave Falls Visitor Centre40

  Powerhouse At Stave Falls Visitor Centre

  Mission
  De Stave Falls Dam is een dubbel dammencomplex in de Stave River in Stave Falls, British Columbia, Canada. De dam werd in 1912 voltooid met als voornaamste doel de productie van hydro-elektrische energie. Om de capaciteit van Stave Lake te vergroten, werd de dam in 1925 verhoogd en werd de Blind Slo
 41. Central BC Railway and Forestry Museum41

  Central BC Railway and Forestry Museum

  Prince George
  Het Prince George Railway & Forestry Museum bevindt zich in de stad Prince George, in de provincie British Columbia, Canada. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een unieke kans om de rijke geschiedenis van de spoorweg- en bosbouwindustrieën in de regio te verkennen.
 42. Nk'mip Desert Cultural Centre42

  Nk'mip Desert Cultural Centre

  Osoyoos
  Het Nk'Mip Desert Culture Centre, gelegen in Osoyoos, British Columbia, Canada, is een uniek interpretatiecentrum dat wordt beheerd door de Osoyoos Indian Band. Deze culturele hub biedt bezoekers de kans om meer te leren over de Okanagan-woestijn en de cultuur van de Okanagan-mensen in een meeslepende en interactieve omgeving.
 43. Greater Vancouver Zoo43

  Greater Vancouver Zoo

  Surrey
  De Greater Vancouver Zoo, gelegen in Aldergrove, British Columbia, beslaat 120 hectare. Dit uitgestrekte gebied is de thuisbasis van een diverse reeks dieren en biedt bezoekers een unieke kans om verschillende soorten te verkennen en te leren kennen in een natuurlijke en ruime omgeving. De dierentuin ligt in het westelijke deel van Canada, waardoor het een belangrijke attractie is voor zowel lokale als internationale toeristen.
 44. Mclean Mill National Historic Site44

  Mclean Mill National Historic Site

  Port Alberni
  De McLean Mill National Historic Site is een door stoom aangedreven zaagmolen gelegen nabij Port Alberni op Vancouver Island. Het is geopend voor toeristen sinds 1 juli 2000. Deze historische site biedt een unieke kans om het industriële erfgoed van Canada te verkennen en meer te leren over de houtkapindustrie van het land.
 45. Kilby Historic Site45

  Kilby Historic Site

  Kent
  Kilby Provincial Park is een prachtige locatie in Harrison Mills, British Columbia, Canada. Het ligt aan de Harrison River, met een prachtig uitzicht op Harrison Bay in de Upper Fraser Valley van zuidwestelijk British Columbia. Deze locatie biedt een unieke combinatie van natuurlijke schoonheid en historische betekenis, waardoor het een waardevolle bestemming is voor toeristen.
 46. BC Forest Discovery Center46

  BC Forest Discovery Center

  North Cowichan
  Het BC Forest Discovery Centre, gelegen in Duncan, biedt een uitgebreid inzicht in de geschiedenis van de houtkap in British Columbia, Canada. Dit museum biedt bezoekers de kans om meer te leren over de evolutie van de houtkapindustrie in de regio, de impact op de lokale economie en de verschillende technieken en apparatuur die in de loop der jaren zijn gebruikt.
 47. Carr House47

  Carr House

  Victoria
  Carr House, gelegen in Victoria, British Columbia, is een nationaal historisch monument van Canada. Dit huis heeft een aanzienlijke historische waarde omdat het het ouderlijk huis was van Emily Carr, een gerenommeerde Canadese schilder. Het huis en de omgeving hadden een diepgaande invloed op de schilderijen en geschriften van Carr, waardoor het een interessante plek is voor degenen die haar werk waarderen.
 48. Trethewey House Heritage Site48

  Trethewey House Heritage Site

  Abbotsford
 49. Canadian Museum of Flight49

  Canadian Museum of Flight

  Surrey
  Het Canadese Museum van de Vlucht beschikt over een collectie van meer dan 25 civiele en militaire straaljagers, vliegtuigen met zuigermotoren, zweefvliegtuigen en helikopters. Bezoekers kunnen zich vergapen aan deze indrukwekkende machines, waarvan er zes zorgvuldig zijn gerestaureerd tot vliegconditie. Deze diverse collectie biedt een uniek inzicht in de evolutie en vooruitgang van de luchtvaarttechnologie.
 50. Historic Stewart Farm50

  Historic Stewart Farm

  Surrey
 51. Museum of Northern British Columbia51

  Museum of Northern British Columbia

  Prince Rupert
 52. Agassiz-Harrison Museum & Visitor Information Centre52

  Agassiz-Harrison Museum & Visitor Information Centre

  Kent
 53. Chilliwack Museum & Archives53

  Chilliwack Museum & Archives

  Chilliwack
  De Chilliwack Museum and Historical Society is een geregistreerde vereniging zonder winstoogmerk die het Chilliwack Museum and Archives in Chilliwack, British Columbia, Canada exploiteert.
 54. Osoyoos Desert Centre54

  Osoyoos Desert Centre

  Osoyoos
  De Okanagan-woestijn, gelegen in de zuidelijke regio van de Okanagan-vallei in British Columbia en Washington, is een uniek semi-aride struikgewas. Deze woestijn is gecentreerd rond de stad Osoyoos en is de enige in zijn soort in Canada. Het unieke ecosysteem en de locatie maken het een fascinerende bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van diverse landschappen.
 55. 55

  Squamish Lil'wat Cultural Centre

  Whistler
  Leer meer over de inheemse bevolking van de regio, ontdek hun kunst, geschiedenis en cultuur. U kunt ook enkele souvenirs kopen in de cadeauwinkel.
 56. 56

  Port Moody Station Museum

  Port Moody
  Het PoMo Museum, voorheen bekend als het Port Moody Station Museum, is een belangrijke culturele instelling in Port Moody, British Columbia. Het wordt beheerd door de Port Moody Heritage Society, een organisatie die zich inzet voor het bevorderen van bewustzijn en begrip van het rijke erfgoed en de geschiedenis van de regio. Het museum dient als platform voor bezoekers om het verleden te verkennen en inzicht te krijgen in de culturele evolutie van Port Moody.
 57. Revelstoke Railway Museum57

  Revelstoke Railway Museum

  Revelstoke
 58. U'mista Cultural Centre58

  U'mista Cultural Centre

  Alert Bay
  Alert Bay is diep geworteld in de inheemse cultuur, met tot de helft van de inwoners die tot de First Nations behoren. Het dorp is gelegen in het traditionele territorium van de Kwakwakaʼwakw, wat bezoekers een unieke kans biedt om te leren over en de rijke culturele erfgoed van deze inheemse gemeenschappen te ervaren.
 59. 59

  Bill Reid Gallery of Northwest Coast Art

  Vancouver
  Een opvallende galerie met diverse werken van Bill Reid, beroemd Haida-kunstenaar. Er zijn ook tentoonstellingen van andere Haida-kunstenaars.
 60. Sandon Historical Society Museum60

  Sandon Historical Society Museum

  Sandon
  Het museum is het bakstenen gebouw rechts op de hoofdfoto en je kunt het restauratiewerk zien dat we uitvoeren aan de aangrenzende gebouwen Burns (midden) en Atherton (links). In het museum zijn op drie niveaus tentoonstellingen - mijnbouwmachines en meer in de kelder en op de bovenste twee verdiepi
 61. Courtenay & District Museum & Palaeontology Centre61

  Courtenay & District Museum & Palaeontology Centre

  Courtenay
  Courtenay is een stad gelegen aan de oostkust van Vancouver Island, in de provincie British Columbia in Canada. Als grootste stad in de Comox Valley, fungeert het als het administratieve centrum van het Comox Valley Regional District. Deze locatie biedt een unieke mix van kust- en berglandschappen, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen.
 62. Engine 374 Pavilion62

  Engine 374 Pavilion

  Vancouver
  23 mei 1887 was een grote dag voor Vancouver toen CPR Engine 374 de eerste transcontinentale trein naar de stad trok. Hiermee was een van de grootste technische hoogstandjes van de eeuw voltooid en werd de nieuwe natie Canada van kust tot kust met elkaar verbonden.
 63. Saturna Heritage Centre63

  Saturna Heritage Centre

  Southern Gulf Islands Electoral Area
 64. Ksan Historical Village and Museum64

  Ksan Historical Village and Museum

  Hazelton
  ʼKsan is een belangrijk historisch dorp en levend museum gelegen in het Skeena-land van Noordwest-Brits-Columbia, Canada. Het dient als een getuigenis van de rijke geschiedenis en cultuur van de Gitxsan-indianen. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de tradities en gebruiken van de Gitxsan, en zo een dieper inzicht krijgen in hun manier van leven.
 65. Steveston Museum65

  Steveston Museum

  Richmond
  Het Steveston Museum, gelegen op 3811 Moncton Street in het dorp Steveston, British Columbia, Canada, is een historische locatie beheerd door de Steveston Historical Society. Het museum ligt in het hart van het dorp, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor bezoekers. Het gebouw, dat in 1905 werd opgericht, heeft een rijke geschiedenis, het diende als de eerste bank van Steveston en later als een medische praktijk. Vandaag de dag staat het als een getuigenis van het verleden van het dorp, en biedt het een blik op het leven en de tijden van de vroege 20e eeuw.
 66. 66

  Adventures On Horseback

  Pemberton
 67. Comox Air Force Museum67

  Comox Air Force Museum

  Comox
  Het Comox Air Force Museum bevindt zich bij de hoofdingang van CFB Comox, genesteld in de schilderachtige Comox Valley op Vancouver Island, British Columbia. Deze locatie biedt bezoekers gemakkelijke toegang tot het museum en de mogelijkheid om de omringende natuurlijke schoonheid van de Comox Valley te verkennen.
 68. 68

  Kangaroo Creek Farm

  Lake Country
 69. CFB Esquimalt Naval & Military Museum69

  CFB Esquimalt Naval & Military Museum

  Esquimalt
  CFB Esquimalt is een uitgebreide faciliteit met een reeks verschillende gebieden. Deze omvatten Naden (voorheen HMCS Naden), His Majesty's Canadian (HMC) Dockyard Esquimalt, de Fleet Maintenance Facility – Cape Breton (FMF CB), een brandbestrijdings- en schadebeheersingsschool en het Naval Officer Training Centre (NOTC) Venture. De basis biedt ook uitgebreide huisvesting, waaronder 716 gehuwde kwartieren voor personeel, verspreid over negen locaties zoals Belmont Park, WorkPoint en Royal Roads.
 70. Lillooet Museum70

  Lillooet Museum

  Lillooet
  Het Lillooet Museum is gunstig gelegen aan de Main Street in Lillooet, British Columbia, Canada. Het ligt tegenover de "Mile '0'" cairn, die het begin van de Old Cariboo Road markeert. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen en biedt een startpunt voor het verkennen van de historische Old Cariboo Road.
 71. Craigflower Manor71

  Craigflower Manor

  View Royal
 72. Greenwood Museum, Archives & Visitor Centre72

  Greenwood Museum, Archives & Visitor Centre

  Greenwood
 73. 73

  Comox Hands-on Farm

  Comox
 74. Cowichan Valley Museum & Archives74

  Cowichan Valley Museum & Archives

  Duncan
 75. Pemberton & District Museum & Archives Society75

  Pemberton & District Museum & Archives Society

  Pemberton
  Welkom bij het Pemberton and District Museum, gelegen in het hart van de Pemberton Valley, het traditionele en ongeclausuleerde grondgebied van de Lil'wat Nation, die hier al sinds mensenheugenis wonen. Het Pemberton Museum heeft meer dan 2000 artefacten, 2000 foto's en meer dan 20 meter archief-
 76. 76

  Dreamcycle Motorcycle Museum

  Sorrento
 77. Westbank Museum77

  Westbank Museum

  West Kelowna
  Het Westbank Museum is gewijd aan het delen van de historische verhalen en artefacten van de kolonistenbevolking. Leer over het belang van de Okanagan Fur Brigade trail voor de eerste Europese verkenning van het gebied. Bezoek onze bonthandelaarshut en zie hoe het leven van de kolonisten eruitzag. K
 78. 78

  Whistler Museum

  Whistler
  Als u meer wilt weten over Whistler, ga dan naar dit museum. Veel interactieve tentoonstellingen leiden u door de geschiedenis en cultuur.
 79. 79

  Yale Historic Site

  Yale
 80. 80

  Abbotsford Sports Hall of Fame

  Abbotsford
 81. 81

  Texada Island Heritage Society

  Van anda
 82. 82

  Fort St. John North Peace Museum

  Fort St. John
 83. 83

  Heritage Abbotsford

  Abbotsford
 84. 84

  Fort Nelson Heritage Museum

  Fort Nelson
 85. 85

  Museum of Surrey

  Surrey
 86. 86

  Surrey Archives

  Surrey
 87. 87

  Audain Art Museum

  Whistler
 88. 88

  Irving House

  New Westminster
  Het Irving House, gelegen in New Westminster, British Columbia, heeft de onderscheiding van het oudste huis in de Lower Mainland dat volledig intact is gebleven. Deze erfgoedsite is een getuigenis van de rijke geschiedenis van de regio en biedt een unieke blik op het verleden. Het staat symbool voor de koloniale geschiedenis van het gebied tijdens de tijd van pioniersuitbreiding.
 89. 89

  New Westminster Museum and Archives

  New Westminster
 90. 90

  Fraser River Discovery Centre

  New Westminster
 91. 91

  Marpole Museum & Historical Society

  Vancouver
 92. 92

  Alder Grove Heritage Society

  Surrey
 93. 93

  Mennonite Heritage Museum

  Abbotsford
 94. 94

  The Kamloops Museum and Archives

  Kamloops
  Het Kamloops Museum en Archief bevindt zich in het hart van het centrum van Kamloops, op 207 Seymour Street. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt bezoekers de kans om de rijke geschiedenis van Kamloops en British Columbia te ontdekken.
 95. 95

  Comox Archives and Museum

  Comox
 96. 96

  Two Rivers Gallery

  Prince George
 97. 97

  Delta Heritage Society

  Delta
 98. 98

  Gorge Waterway Nature House

  Esquimalt
 99. 99

  Campbell Valley Nature House

  Langley Township
 100. 100

  Nanaimo Museum

  Nanaimo
  Het Nanaimo Museum, oorspronkelijk het Nanaimo Centennial Museum genoemd, is gevestigd in de stad Nanaimo in British Columbia, Canada. Dit museum is een belangrijke culturele instelling in de regio en biedt bezoekers de kans om de rijke geschiedenis en het erfgoed van Nanaimo en de omliggende gebieden te ontdekken.

Alle musea in Brits-Columbia