De beste musea in Manitoba in september 2023

Dit zijn de top 50 beste musea in Manitoba, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Manitoba, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Manitoba.

Op zoek naar de beste musea in Manitoba? Dit zijn de beste:

 1. The Royal Canadian Mint’s Winnipeg1

  The Royal Canadian Mint’s Winnipeg

  Winnipeg
  De Koninklijke Canadese Munt (Frans: Monnaie royale canadienne) is de munt van Canada en een overheidsbedrijf dat opereert onder de Royal Canadian Mint Act . De aandelen van de Munt worden gehouden in vertrouwen voor de Kroon in het recht van Canada. De Munt produceert alle circulatiemunten van Cana
 2. Manitoba Electrical Museum & Education Centre2

  Manitoba Electrical Museum & Education Centre

  Winnipeg
  Manitoba Electrical Museum and Education Centre is een museum in Winnipeg, Manitoba, gewijd aan de elektrische geschiedenis van Manitoba. Het is een door vrijwilligers gerunde organisatie, gevestigd in een omgebouwd onderstation. Het museum is aangesloten bij: CMA , CHIN , en Virtual Museum of Cana
 3. Manitoba Museum3

  Manitoba Museum

  Winnipeg
  Het Manitoba Museum, voorheen bekend als het Museum van de Mens en de Natuur, is het grootste museum in Winnipeg, Manitoba, Canada. Het werd ontworpen door Henry Herbert Gatenby in 1965 en is het grootste erfgoedcentrum in Manitoba en de wereld, met een focus op menselijk en natuurlijk erfgoed.
 4. Assiniboine Park Zoo4

  Assiniboine Park Zoo

  Winnipeg
  De Assiniboine Park Zoo, gelegen in Winnipeg, Manitoba, is een trotse lid van de Canadian Association of Zoos and Aquariums (CAZA) en de Association of Zoos and Aquariums (AZA). Deze lidmaatschappen weerspiegelen de toewijding van de dierentuin aan het handhaven van hoge normen voor dierenverzorging en -behoud.
 5. Canadian Museum For Human Rights5

  Canadian Museum For Human Rights

  Winnipeg
  Het Canadese Museum voor Mensenrechten is een cultuurhistorisch museum gelegen in Winnipeg, de hoofdstad van de Canadese provincie Manitoba. Het is het enige nationale museum van Canada dat zich buiten de hoofdstad, Ottawa, bevindt. Het museum werd gebouwd tussen 2008 en 2012 en officieel geopend op 19 september 2014.
 6. Winnipeg Art Gallery6

  Winnipeg Art Gallery

  Winnipeg
  De Winnipeg Art Gallery, ook bekend als WAG, is een openbare kunstgalerie die in 1912 werd opgericht. Het is gelegen in het hart van Winnipeg, Canada. Deze galerie is een belangrijk onderdeel van het culturele erfgoed van de stad en biedt een breed scala aan kunstcollecties voor bezoekers om te verkennen.
 7. OSEREDEOK - Ukrainian Cultural and Educational Centre7

  OSEREDEOK - Ukrainian Cultural and Educational Centre

  Winnipeg
  Het Oekraïense Culturele en Educatieve Centrum, ook bekend als Oseredok, is een veelzijdige instelling gelegen in Winnipeg, Manitoba. Het fungeert als een museum, galerie en bibliotheek, allemaal gewijd aan het vieren van de Oekraïens-Canadese gemeenschap. Als bezoeker kunt u een breed scala aan tentoonstellingen en collecties verkennen die de rijke culturele erfgoed van Oekraïners in Canada weerspiegelen.
 8. Manitoba Children's Museum8

  Manitoba Children's Museum

  Winnipeg
  Het Manitoba Children's Museum is een liefdadigheidsmuseum zonder winstoogmerk in The Forks in Winnipeg, Manitoba, Canada.
 9. Dalnavert Museum & Visitors’ Centre9

  Dalnavert Museum & Visitors’ Centre

  Winnipeg
  Dalnavert, ook bekend als MacDonald House, is een historisch huis museum gelegen in het hart van Winnipeg, Manitoba, Canada. Dit museum biedt een unieke blik op het verleden, met een showcase van de levensstijl en architectuur van het late Victoriaanse tijdperk. Het is een geweldige plek voor geschiedenisliefhebbers en mensen die geïnteresseerd zijn in architectuur.
 10. Le Musée de Saint-Boniface Museum10

  Le Musée de Saint-Boniface Museum

  Winnipeg
  Le Musée de Saint-Boniface bevindt zich in het hart van Winnipeg, Manitoba, Canada. Het is specifiek gelegen op 494 Taché Avenue, genesteld tussen Cathedral Avenue en Despins Street, in het gebied van Saint-Boniface. Dit gebied maakt deel uit van het Riel-district van de stad Winnipeg, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor toeristen die de stad bezoeken.
 11. Winnipeg Railway Museum11

  Winnipeg Railway Museum

  Winnipeg
  Het Winnipeg Railway Museum was gevestigd binnen het door Via Rail geëxploiteerde Union Station in Winnipeg, Manitoba, Canada. Het bevond zich op sporen 1 en 2, wat een unieke setting voor het museum bood. Deze locatie was niet alleen handig voor bezoekers, maar droeg ook bij aan de authenticiteit van de museumervaring.
 12. Riel House National Historic Site12

  Riel House National Historic Site

  Winnipeg
  Het Riel House, ook bekend als Louis-Riel-Haus, is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Canada en wordt erkend als een van de Nationale Historische Sites. Het huis werd gebouwd in de jaren 1880/81 en bevindt zich in de stad Winnipeg, specifiek in de wijk St. Vital op 330, River Road. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt bezoekers de kans om terug in de tijd te stappen en meer te leren over de geschiedenis van het Métis-volk en hun leider, Louis Riel.
 13. 13

  Winnipeg Police Museum

  Winnipeg
 14. Seven Oaks House Museum14

  Seven Oaks House Museum

  Winnipeg
  Het Seven Oaks House Museum, gelegen in Winnipeg, Manitoba, is een belangrijk stedelijk museum. Deze tweelaagse blokhut heeft de prestigieuze aanduidingen van een Provinciaal Erfgoedsite en een Winnipeg Landmark Heritage Structure. Deze aanduidingen benadrukken het historische en culturele belang van het museum, waardoor het een opmerkelijke site is voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de regio.
 15. Canadian Fossil Discovery Centre15

  Canadian Fossil Discovery Centre

  Morden
  Het Canadian Fossil Discovery Centre, voorheen bekend als het Morden and District Museum, is gevestigd in Morden, Manitoba. Het bevindt zich op de onderste verdieping van het Access Events Centre. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor bezoekers en toeristen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de rijke fossiele geschiedenis van Canada.
 16. 16

  Hecla School Interpretive Centre

  Hecla-Grindstone Provincial Park
 17. 17

  Quarry Park Heritage Arts Centre

  Stonewall
 18. Maison Gabrielle-Roy18

  Maison Gabrielle-Roy

  Winnipeg
  De Maison Gabrielle Roy, ook bekend als Maison Roy, is een museum gevestigd in de voormalige woning van de gerenommeerde schrijfster Gabrielle Roy. Dit museum is gewijd aan het behoud en de promotie van de werken van Gabrielle Roy, en biedt bezoekers een uniek inzicht in haar leven en literaire bijdragen.
 19. The Fort Garry Horse19

  The Fort Garry Horse

  Winnipeg
  Het Fort Garry Horse Museum & Archives, gelegen in Winnipeg, Manitoba, Canada, is een regimentaal museum dat de geschiedenis van The Fort Garry Horse tentoonstelt. Dit regiment van het Canadese leger heeft een rijke geschiedenis die wordt weergegeven door een verscheidenheid aan artefacten, foto's en archiefmateriaal. Bezoekers kunnen een uitgebreid begrip krijgen van de reis van het regiment vanaf zijn oprichting tot op de dag van vandaag.
 20. Ross House Museum20

  Ross House Museum

  Winnipeg
  Het Ross House Museum is een museum in Winnipeg, Manitoba, Canada, gevestigd in een houten huis (gebouwd in 1852-55) dat in 1980 werd aangewezen als Winnipeg Landmark Heritage Structure. Het museum is aangesloten bij CMA , CHIN , en het Virtual Museum of Canada .
 21. Marine Museum of Manitoba21

  Marine Museum of Manitoba

  Selkirk
  Het Marine Museum van Manitoba, gelegen in Selkirk, werd opgericht in 1972 met als doel schepen, artefacten en objecten gerelateerd aan navigatie te verzamelen. De missie van het museum is om de geschiedenis van de ontwikkeling en het gebruik van transport op het Winnipegmeer en de Rode Rivier te vertellen. Dit biedt bezoekers een unieke kans om zich te verdiepen in de maritieme geschiedenis van de regio.
 22. 22

  Fire Fighters Museum of Winnipeg

  Winnipeg
  De tentoonstelling belicht de historische manieren van vuurbestrijding. Modern en informatief.
 23. 23

  Plug In Ica

  Winnipeg
  Kunst gepresenteerd in deze zaal zal u waarschijnlijk versteld doen staan. Vaak opgeluisterd met optredens.
 24. 24

  Living Prairie Museum

  Winnipeg
  Het Living Prairie Museum is een uniek natuurreservaat gelegen in de voorstad St. James-Assiniboia van Winnipeg, Manitoba. Dit museum, dat zich uitstrekt over 30 hectare, is een getuigenis van het ecosysteem van de hoge grasprairie, een ooit uitgestrekt landschap dat nu is teruggebracht tot een paar bewaarde gebieden. Het museum biedt de kans om dit unieke ecosysteem te verkennen midden in een woonwijk.
 25. Airforce Heritage Museum and Air Park25

  Airforce Heritage Museum and Air Park

  Winnipeg
  Het Air Force Heritage Museum en Air Park, gelegen in Winnipeg, Manitoba, is een belangrijke locatie die een verscheidenheid aan vliegtuigen en artefacten tentoonstelt die de geschiedenis van de Canadese luchtmacht traceren. Bezoekers kunnen de rijke erfenis van de Canadese luchtmacht verkennen door deze tentoonstellingen, waardoor ze een dieper inzicht krijgen in de evolutie en bijdragen.
 26. 26

  FortWhyte Alive

  Winnipeg
 27. Dauphin Rail Museum27

  Dauphin Rail Museum

  Dauphin
  Dauphin is een stad gelegen in Manitoba, Canada. Het is de thuisbasis van een historisch treinstation dat de Winnipeg-Churchill trein van Via Rail herbergt. Deze treinroute is een belangrijk onderdeel van de spoorweggeschiedenis van Canada en biedt een unieke ervaring voor bezoekers van het Dauphin Rail Museum.
 28. Miami Railway Station Museum28

  Miami Railway Station Museum

  Miami
 29. Manitoba Baseball Hall of Fame29

  Manitoba Baseball Hall of Fame

  Morden
 30. Itsanitaq Museum30

  Itsanitaq Museum

  Churchill
  Het Itsanitaq Museum, gelegen in Churchill, Canada, is een culturele instelling gewijd aan de bewaring en promotie van de Inuit-cultuur. Dit museum biedt bezoekers een unieke kans om zich onder te dompelen in de rijke geschiedenis en tradities van het Inuit-volk.
 31. 31

  The Historical Museum of St. James – Assiniboia

  Winnipeg
 32. 32

  Prairie Elevator Museum

  Plum Coulee
 33. 33

  Platform Centre

  Winnipeg
  Een levendige tentoonstellingsruimte met een nieuwe benadering van fotografie en multimedia. Een must voor hedendaagse kunstkenners.
 34. 34

  Urban Shaman Contemporary Aboriginal Art

  Winnipeg
  Progressieve tentoonstellingsruimte die de stedelijke ervaring en aboriginal wortels verbindt. Dit is pas interessant!
 35. 35

  Fort La Reine Museum

  Portage la Prairie
 36. 36

  Minnedosa Museum and Heritage Village

  Minnedosa
 37. 37

  New Iceland Heritage Museum

  Gimli
  Het New Iceland Heritage Museum, gelegen in Gimli, Manitoba, is een unieke instelling gewijd aan het behoud van de geschiedenis en artefacten van de IJslandse bevolking die naar de Interlake-regio van Manitoba migreerde. Dit gebied, bekend als New Iceland, was de thuisbasis van een grote IJslandse gemeenschap en het museum biedt een uitgebreid inzicht in hun leven, cultuur en geschiedenis.
 38. 38

  Arborg and District Multicultural Heritage Village

  Arborg
 39. 39

  Fort Dauphin Museum

  Dauphin
 40. 40

  Woodlands Pioneer Museum

  Woodlands
 41. 41

  Bishop Velychkovsky Martyr’s Shrine

  Winnipeg
 42. 42

  Pavilion Art Galleries

  Winnipeg
 43. 43

  Charleswood Museum

  Winnipeg
 44. 44

  The Pooh Gallery in Pavillion Art Galleries

  Winnipeg
 45. 45

  Grant's Old Mill

  Winnipeg
 46. 46

  Pembina Threshermen's Museum

  Morden
 47. 47

  Dufferin Historical Museum

  Carman
 48. 48

  Morris & District Centennial Museum

  Morris
 49. 49

  Sprague and District Historical Museum

  Sprague
 50. 50

  Saint Andrews Heritage Centre

  St. Andrews

Alle musea in Manitoba