De beste musea in New Brunswick / Nouveau-Brunswick in november 2023

Dit zijn de top 20 beste musea in New Brunswick / Nouveau-Brunswick, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in New Brunswick / Nouveau-Brunswick, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in New Brunswick / Nouveau-Brunswick.

Op zoek naar de beste musea in New Brunswick / Nouveau-Brunswick? Dit zijn de beste:

 1. Lower Fort Garry National Historic Site1

  Lower Fort Garry National Historic Site

  Saint Andrews
  Lower Fort Garry is een belangrijke historische locatie in Canada, die dienst deed als handelspost voor de Hudson’s Bay Company (HBC). Deze site biedt een blik op het verleden van het land, met name het tijdperk van de bonthandel, en de rol van de HBC in het vormgeven van de geschiedenis van Canada.
 2. Carleton Martello Tower National Historic Site2

  Carleton Martello Tower National Historic Site

  Saint John
  De Carleton Martello Tower, gelegen in Saint John, New Brunswick, is een belangrijke historische locatie in Canada. Het is een van de negen overgebleven Martello-torens in het land. Deze torens werden gebouwd als verdedigingsstructuren tijdens de 19e eeuw en zijn sindsdien belangrijke bezienswaardigheden geworden.
 3. Magnetic Hill Zoo3

  Magnetic Hill Zoo

  Moncton
  De Magnetic Hill Zoo, gelegen in Moncton, New Brunswick, is de grootste dierentuin in Atlantic Canada. Het ligt naast Magnetic Hill en de Magic Mountain, en beslaat een oppervlakte van 16 hectare. De dierentuin herbergt meer dan 400 dieren, en biedt een diverse reeks soorten voor bezoekers om te verkennen.
 4. New Brunswick Museum4

  New Brunswick Museum

  Saint John
  Het New Brunswick Museum, gelegen in Saint John, New Brunswick, heeft de eer het oudste voortdurende museum van Canada te zijn. Deze historische instelling bewaart en toont al vele jaren het rijke erfgoed van het land, waardoor het een belangrijk cultureel monument is.
 5. Kings Landing5

  Kings Landing

  Prince William
  Kings Landing, gelegen in New Brunswick, is een levend geschiedenismuseum dat originele gebouwen uit de periode 1820-1920 huisvest. Deze gebouwen werden gered en verplaatst om plaats te maken voor de headpond voor de Mactaquac Dam. Hoewel Kings Landing nooit een echt dorp was, dient het als een representatie van landelijk New Brunswick tijdens de 19e en vroege 20e eeuw.
 6. McAdam Railway Station6

  McAdam Railway Station

  McAdam
  Het treinstation van McAdam, gelegen in McAdam, New Brunswick, Canada, heeft een aanzienlijke historische waarde omdat het wordt erkend als een erfgoedstation, een provinciaal historische site en een nationaal historische site. Gebouwd in 1901, was het een van de belangrijkste stations in de provincie voordat het belang ervan afnam vanaf de jaren 1960 en werd verlaten in 1994. Vandaag de dag dient het als een museum, dat geschiedenisliefhebbers en toeristen aantrekt.
 7. 7

  Huntsman Marine Science Centre

  Saint Andrews
 8. 8

  Shediac Railway Station

  Shediac
 9. 9

  Boultenhouse Heritage Centre

  Sackville
  De Tantramar Heritage Trust is een liefdadigheidsinstelling zonder winstoogmerk die het behoud bevordert van erfgoedgebouwen, kunstvoorwerpen en landerijen in een gebied in het zuidoosten van New Brunswick langs de grens met Nova Scotia dat bekend staat als de "Tantramar". Deze regio, met als middel
 10. 10

  Resurgo Place

  Moncton
 11. Albert County Museum11

  Albert County Museum

  Hopewell Cape
  Het Albert County Museum, gelegen in Hopewell Cape, New Brunswick, is een complex van tien gebouwen. Van deze zijn er negen open voor het publiek. Dit biedt bezoekers de kans om een verscheidenheid aan historische structuren te verkennen en inzicht te krijgen in het verleden van de regio.
 12. 12

  Huntsman Marine Science Centre

  Saint Andrews
 13. Loyalist House13

  Loyalist House

  Saint John
  Loyalist House, gelegen in uptown Saint John, New Brunswick, Canada, is een museum en Nationaal Historisch Monument. Dit huis was de residentie van de welvarende familie Merritt vanaf het moment dat het in 1817 werd voltooid tot 1958. De familie Merritt waren United Empire Loyalisten die oorspronkelijk afkomstig waren uit Rye, New York. Ze landden in mei 1783 in Parrtown, New Brunswick, samen met ongeveer 6.000 andere loyalisten, na de Amerikaanse Revolutie te zijn ontvlucht.
 14. Saint John Jewish Historical Museum14

  Saint John Jewish Historical Museum

  Saint John
  Het Saint John Jewish Historical Museum bevindt zich in Saint John, New Brunswick, Canada. Het is gewijd aan het behoud en de presentatie van de geschiedenis van de Joodse gemeenschap in de stad. Het museum biedt een uniek inzicht in het Joodse erfgoed en de cultuur in Saint John, waardoor het een belangrijke bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en cultuur.
 15. Chocolate Museum15

  Chocolate Museum

  St. Stephen
 16. 16

  aquarium nb

  Shippagan
 17. Ross Memorial Museum17

  Ross Memorial Museum

  Saint Andrews
  Het Ross Memorial Museum, gelegen in het Nationaal Historisch District van St. Andrews, New Brunswick, Canada, is een unieke showcase van een persoonlijke decoratieve kunstcollectie. Het museum is gehuisvest in een prachtig bewaard gebleven huis uit het begin van de 19e eeuw, dat een passend decor biedt voor de diverse collectie artefacten.
 18. New Brunswick Sports Hall of Fame18

  New Brunswick Sports Hall of Fame

  Fredericton
  De New Brunswick Sports Hall of Fame, gelegen in Fredericton, New Brunswick, is een provinciale sportgalerij en museum. Het werd opgericht in 1970 en eert sindsdien atleten, teams en sportbouwers uit de Canadese provincie New Brunswick. De organisatie werkt als een onafhankelijke non-profit liefdadigheidsinstelling met de opdracht om het sporterfgoed van New Brunswick te bewaren en te vieren.
 19. Fort Beauséjour – Fort Cumberland National Historic Site19

  Fort Beauséjour – Fort Cumberland National Historic Site

  Aulac
  Fort Beauséjour, ook bekend als Fort Cumberland, is een historische locatie gelegen in het gehucht Aulac, Pont-à-Buot, in de Canadese provincie New Brunswick. Het ligt net ten noorden van de rivier de Mésagouèche, die de grens vormt met de naburige provincie Nova Scotia. Dit fort is sinds 1920 een nationale historische site en getuigt van de betwiste geschiedenis tussen de Fransen en de Britten in deze regio.
 20. 20

  Homarus Centre

  Shediac

Alle musea in New Brunswick / Nouveau-Brunswick