De beste musea in Quebec in oktober 2023

Dit zijn de top 100 beste musea in Quebec, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Quebec, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Quebec.

Op zoek naar de beste musea in Quebec? Dit zijn de beste:

 1. Canadian Museum of History1

  Canadian Museum of History

  Gatineau
  Het Canadese Museum van Geschiedenis, gelegen in Gatineau, Quebec, is het nationale museum van menselijke geschiedenis in Canada. Het is gewijd aan het verzamelen, bestuderen, bewaren en presenteren van materiële objecten die de menselijke geschiedenis van Canada en de culturele diversiteit van zijn bevolking weerspiegelen. Het museum staat bekend om zijn permanente tentoonstellingszalen, die 20.000 jaar van de menselijke geschiedenis van Canada beslaan.
 2. Museum of Civilization2

  Museum of Civilization

  Quebec City
  Het Museum van Beschaving, gelegen in Quebec, Canada, is een openbare instelling die op 19 december 1984 werd opgericht. Het opende zijn deuren voor het publiek in 1988 en biedt een breed scala aan tentoonstellingen en activiteiten voor bezoekers om van te genieten. Het museum maakt deel uit van Oud-Quebec en ligt aan de oevers van de Saint Lawrence-rivier, wat een pittoreske omgeving biedt voor degenen die het museum bezoeken.
 3. Montreal Botanical Garden3

  Montreal Botanical Garden

  Montreal
  De Montreal Botanical Garden, gelegen in Montreal, Quebec, Canada, is een uitgestrekt gebied van 75 hectare (190 acres) gevuld met thematische tuinen en kassen. Deze grote botanische tuin biedt een diverse reeks flora en fauna, waardoor bezoekers een unieke kans krijgen om verschillende plantensoorten op één locatie te verkennen.
 4. Montreal Biodome4

  Montreal Biodome

  Montreal
  Het Montreal Biodome, gelegen in de wijk Mercier-Hochelaga-Maisonneuve in Montreal, Quebec, Canada, is een unieke faciliteit die bezoekers de mogelijkheid biedt om replica's van vier verschillende ecosystemen te verkennen die in Amerika te vinden zijn. Deze meeslepende ervaring biedt een unieke kans om meer te leren over en waardering te hebben voor de diversiteit van het leven in deze omgevingen.
 5. Montreal Science Centre5

  Montreal Science Centre

  Montreal
  Het Montreal Science Centre ( Frans : Centre des sciences de Montréal ) is een wetenschapsmuseum in Montreal , Quebec , Canada . Het is gelegen op de King Edward Pier in de Oude Haven van Montreal . Opgericht in 2000 en oorspronkelijk bekend als het iSci Centre , veranderde het museum zijn naam in h
 6. Montreal Museum of Fine Arts6

  Montreal Museum of Fine Arts

  Montreal
  Het Montreal Museum of Fine Arts ( MMFA ; Frans : Musée des beaux-arts de Montréal , MBAM ) is een kunstmuseum in Montreal , Quebec , Canada. Het is het grootste kunstmuseum in Canada qua ruimte. Het museum is gelegen aan de historische Golden Square Mile van Sherbrooke Street . Het MMFA is verdeeld
 7. Site historique maritime de la Pointe-au-Père7

  Site historique maritime de la Pointe-au-Père

  Rimouski
  De Site historique maritime de la Pointe-au-Père, gelegen in Rimouski, Quebec, Canada, is een maritiem museum dat 200 jaar maritieme geschiedenis tentoonstelt. Dit museum biedt een uitgebreid overzicht van het maritieme verleden, waardoor het een ideale bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het leren over de geschiedenis van de zeevaart in Canada.
 8. The Biosphere8

  The Biosphere

  Montreal
  De Biosfeer in Montreal is een uniek museum gewijd aan het milieu. Het is gelegen in het schilderachtige Parc Jean-Drapeau op het eiland Saint Helen. Deze locatie biedt niet alleen een rijke leerervaring over het milieu, maar biedt ook een pittoreske omgeving voor bezoekers om van te genieten.
 9. McCord Stewart Museum9

  McCord Stewart Museum

  Montreal
  Het McCord Stewart Museum ( Frans: Musée McCord Stewart ) is een openbaar onderzoeks- en onderwijsmuseum gewijd aan het behoud, de studie, de verspreiding en de waardering van de Canadese geschiedenis. Het museum, waarvan de volledige naam McCord Museum of Canadian History is, is gevestigd naast de
 10. National Museum of Fine Arts of Quebec10

  National Museum of Fine Arts of Quebec

  Quebec City
  Het Musée national des beaux-arts du Québec (MNBAQ) is een belangrijk kunstmuseum gelegen in Quebec City, Canada. Het heeft de status van nationaal museum van de provincie Quebec. Het museum is gespecialiseerd in werken gerelateerd aan Quebec of gemaakt door Quebecois kunstenaars, waardoor het een unieke bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de kunst en cultuur van de regio.
 11. Redpath Museum11

  Redpath Museum

  Montreal
  Het Redpath Museum is een natuurhistorisch museum van McGill University, gelegen op de campus van de universiteit aan 859 Sherbrooke Street West in Montreal, Quebec. Het werd gebouwd in 1882 als een geschenk van de suikerbaron Peter Redpath. Het herbergt collecties van belang voor etnologie , biolo
 12. Canadian Centre for Architecture12

  Canadian Centre for Architecture

  Montreal
  Het Canadian Centre for Architecture ( CCA ; Frans : Centre Canadien d'Architecture ) is een architectuurmuseum en onderzoekscentrum in Montreal , Quebec , Canada. Het is gelegen aan 1920 Baile Street, tussen Fort Street en Saint-Marc Street in wat ooit deel uitmaakte van de Golden Square Mile . Teg
 13. The Plains of Abraham Museum13

  The Plains of Abraham Museum

  Quebec City
  De Vlakte van Abraham is een belangrijk geografisch kenmerk gelegen ten zuidwesten van Quebec City in Canada. Dit plateau biedt een uniek landschap en is een integraal onderdeel van de geschiedenis en identiteit van de stad.
 14. Marine Mammal Interpretation Centre14

  Marine Mammal Interpretation Centre

  Tadoussac
 15. Musée d'art contemporain de Montréal15

  Musée d'art contemporain de Montréal

  Montreal
  Het Musée d'art contemporain de Montréal (MACM) is een museum voor hedendaagse kunst in Montreal , Quebec , Canada . Het is gevestigd op de Place des festivals in het Quartier des spectacles en maakt deel uit van het Place des Arts complex. Opgericht in 1964, is het Canada's eerste museum gewijd aan
 16. Fort Museum16

  Fort Museum

  Quebec City
  Een opvallend museum met interactieve voorstellingen dat de geschiedenis van Quebec vanaf het koloniale begin presenteert.
 17. Sir George-Étienne Cartier National Historic Site17

  Sir George-Étienne Cartier National Historic Site

  Montreal
  De Sir George-Étienne Cartier National Historic Site is een historisch huismuseum in Oud-Montreal dat het leven en de prestaties van Sir George-Étienne Cartier herdenkt. Deze reconstructie van de aangrenzende huizen van de familie Cartier toont het architectonische erfgoed dat de hogere middenklasse
 18. Musée des ondes Emile Berliner18

  Musée des ondes Emile Berliner

  Montreal
 19. Pointe-à-Callière Museum19

  Pointe-à-Callière Museum

  Montreal
  Het Pointe-à-Callière Museum is een museum voor archeologie en geschiedenis in Oud-Montreal, Quebec, Canada. Het werd opgericht in 1992 als onderdeel van de viering van de 350ste verjaardag van Montreal. Het museum heeft collecties artefacten van de First Nations van de regio Montreal die illustrere
 20. Insectarium de Montréal20

  Insectarium de Montréal

  Montreal
  Het Insectarium de Montréal is een uniek museum gewijd aan de wereld van insecten. Het dient als een educatieve, culturele en wetenschappelijke instelling die tot doel heeft het bewustzijn te vergroten over de diverse en fascinerende wereld van insecten. Het museum is gevestigd in Montreal, Quebec, en is een geweldige plek voor bezoekers van alle leeftijden om te leren over het belang van insecten in ons ecosysteem.
 21. Naval Museum of Québec21

  Naval Museum of Québec

  Quebec City
  Het Naval Museum van Quebec, ook bekend als het Stanislas-Déry Naval Museum, is een unieke instelling gelegen in de Oude Haven op 170 Dalhousie Street. Het is het enige museum in de regio Quebec dat gewijd is aan de maritieme geschiedenis, waardoor het een onderscheidende bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in maritiem erfgoed.
 22. Château Dufresne22

  Château Dufresne

  Montreal
  Het Château Dufresne (ook bekend als het huis Dufresne) is een historisch gebouw in de gemeente Mercier-Hochelaga-Maisonneuve in Montreal, Quebec, Canada. Het doet momenteel dienst als historisch huismuseum.
 23. Château Ramezay23

  Château Ramezay

  Montreal
  Het Château Ramezay is een museum en historisch gebouw aan de Notre-Dame Street in Old Montreal , tegenover het stadhuis van Montreal in Montreal , Quebec , Canada. Gebouwd in 1705 als de residentie van de toenmalige gouverneur van Montreal, Claude de Ramezay, was het Château het eerste gebouw dat w
 24. Parc Omega24

  Parc Omega

  Notre-Dame-de-Bonsecours
 25. MEM – Centre des mémoires montréalaises25

  MEM – Centre des mémoires montréalaises

  Montreal
  Het Centre d'histoire de Montréal is een museum in Montreal , Quebec , Canada. Het bevindt zich op 335 Place d'Youville in Old Montréal , in het stadsdeel Ville-Marie . Het museum is gewijd aan de geschiedenis van Montréal.
 26. Canadian Railway Museum26

  Canadian Railway Museum

  Saint-Constant
  Het Canadese Spoorwegmuseum, dat onder de merknaam Exporail werkt, is een spoorwegmuseum gelegen in Saint-Constant, Quebec, Canada. Dit museum is een belangrijke bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en evolutie van het spoorvervoer in Canada. Het biedt een unieke kans om de rijke spoorweggeschiedenis van Canada op een uitgebreide en boeiende manier te verkennen.
 27. La Maison Chevalier27

  La Maison Chevalier

  Quebec City
  La maison Jean-Baptiste-Chevalier is een historisch huis gelegen in Quebec City. Het bevindt zich op 50, rue du Marché-Champlain, vlakbij het beroemde Place Royale. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en ligt in het hart van de stad, waardoor het een handige plek is voor toeristen om te bezoeken.
 28. Cosmodome28

  Cosmodome

  Laval
  Cosmodome is een uniek ruimtewetenschappelijk museum en educatief centrum gelegen in Laval, Quebec, Canada. Het biedt een mix van educatieve en recreatieve activiteiten, waardoor het een ideale bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in ruimtewetenschappen. Het museum biedt een meeslepende ervaring die bezoekers in staat stelt om op een leuke en boeiende manier de wonderen van het universum te verkennen.
 29. 29

  Exploramer

  Sainte-Anne-des-Monts
 30. Musée de l'Holocauste Montréal30

  Musée de l'Holocauste Montréal

  Montreal
  Het Montreal Holocaust Museum (Frans: Musée de l'Holocauste Montréal) is een museum in Montreal, Quebec, Canada, dat mensen van alle leeftijden en achtergronden wil onderwijzen over de Holocaust en het publiek bewust wil maken van de universele gevaren van antisemitisme, racisme, haat en onverschill
 31. Musée de la Mer des Îles de la Madeleine31

  Musée de la Mer des Îles de la Madeleine

  Les Îles-de-la-Madeleine
 32. Old Prison of Trois-Rivières32

  Old Prison of Trois-Rivières

  Trois-Rivières
 33. Moulin seigneurial de Pointe-du-Lac33

  Moulin seigneurial de Pointe-du-Lac

  Trois-Rivières
 34. Manoir Boucher de Niverville34

  Manoir Boucher de Niverville

  Trois-Rivières
 35. 35

  Gespeg Micmac interpretation site

  Gaspé
 36. Village historique de Val-Jalbert36

  Village historique de Val-Jalbert

  Val Jalbert
  Val-Jalbert is een historisch dorp gelegen in Quebec, Canada. Het werd in de jaren 60 omgevormd tot een toeristische attractie, waar bezoekers de unieke kans krijgen om terug in de tijd te stappen en het leven in de vroege 20e eeuw te ervaren. Het dorp werd in 1901 gesticht door Damase Jalbert en kreeg aanvankelijk de naam Saint-Georges-de-Ouiatchouan. Het werd later in 1913 hernoemd naar Val-Jalbert ter ere van zijn stichter.
 37. Maison Louis-Hippolyte-La Fontaine37

  Maison Louis-Hippolyte-La Fontaine

  Boucherville
 38. Gilles Villeneuve Museum38

  Gilles Villeneuve Museum

  Berthierville
  Joseph Gilles Henri Villeneuve (Franse uitspraak: [ʒil vilnœv] ) (18 januari 1950 - 8 mei 1982) was een Canadese autocoureur die zes jaar lang Grand Prix-races reed met Ferrari, zes races won en alom geprezen werd voor zijn prestaties. Villeneuve was van jongs af aan een liefhebber van auto's en sne
 39. Maison Saint-Gabriel39

  Maison Saint-Gabriel

  Montreal
  Het Maison Saint-Gabriel Museum ligt in Montreal , Quebec en is gewijd aan het behoud van de geschiedenis, het erfgoed en de artefacten van de kolonisten van Nieuw Frankrijk in het midden van de 17e eeuw. Het museum bestaat uit een kleine boerderij, die al meer dan 300 jaar wordt beheerd door de zus
 40. 40

  Musée du Fjord

  Saguenay
 41. 41

  Maison Smith

  Montreal
  Het museum geeft inzicht in de geschiedenis en de geologie van Mount Royal, de oorspronkelijke nederzetting van de eerste bewoners van Montreal.
 42. Écomusée du Fier Monde42

  Écomusée du Fier Monde

  Montreal
  Het Ecomusee du fier monde is een museum over de industriële en arbeidersbevolking van South Central Montreal , Canada, een van de oudste wijken van de stad. Het museum is gevestigd in de Bain Genereux, een art deco voormalig overdekt openbaar bad, gemodelleerd naar een bad in Parijs en gebouwd in
 43. The Black Watch (Royal Highland Regiment) of Canada43

  The Black Watch (Royal Highland Regiment) of Canada

  Montreal
  Klein museum met een collectie militaire memorabilia zoals medailles, insignes, handvuurwapens en munitie.
 44. Les Fusiliers Mont-Royal44

  Les Fusiliers Mont-Royal

  Montreal
  Dit kleine fort biedt een interessante collectie oude militaire uitrusting en uniformen.
 45. Pôle culturel du Monastère des Ursulines45

  Pôle culturel du Monastère des Ursulines

  Quebec City
  Het Ursulinenklooster van Quebec City ( Frans: Monastère des Ursulines de Québec ) werd in 1639 gesticht door een missionaire groep Ursulinen onder leiding van Moeder Marie van de Incarnatie , O.S.U. Het is de oudste onderwijsinstelling voor vrouwen in Noord-Amerika. Tegenwoordig doet het klooster d
 46. Saint-Louis Forts and Châteaux National Historic Site46

  Saint-Louis Forts and Châteaux National Historic Site

  Quebec City
  Het Chateau St. Louis ( Frans : Château Saint-Louis ) in Quebec City was de officiële residentie van de Franse gouverneur van Nieuw-Frankrijk en later de Britse gouverneur van Quebec , de gouverneur-generaal van Brits Noord-Amerika , en de luitenant-gouverneur van Neder-Canada . De site werd in 2002
 47. 47

  Quebec Acadian Museum in Bonaventure

  Bonaventure
 48. Saint Joseph's Oratory of Mount Royal48

  Saint Joseph's Oratory of Mount Royal

  Montreal
 49. Granby Zoo49

  Granby Zoo

  Granby
 50. Maison Rocheleau50

  Maison Rocheleau

  Trois-Rivières
 51. POP Museum51

  POP Museum

  Trois-Rivières
 52. Vintage Wings of Canada52

  Vintage Wings of Canada

  Gatineau
  Vintage Wings of Canada is een luchtvaartmuseum dat zich bevindt op de Gatineau-Ottawa Executive Airport in Quebec. Het museum werd opgericht in 2006 door de voormalige CEO van Cognos en filantroop Michael U. Potter en is een particuliere non-profit stichting. Het herbergt een collectie vintage vliegtuigen die nog steeds in vliegconditie zijn en regelmatig deelnemen aan luchtshows.
 53. Gatineau Park53

  Gatineau Park

  Chelsea
  Gatineau Park (Frans: Parc de la Gatineau) is een federaal park in de regio Outaouais in Quebec, Canada. Gatineau Park wordt beheerd door de National Capital Commission als onderdeel van de National Capital Region en is een wig van 361 vierkante kilometer die zich ten noorden en ten westen van de st
 54. Maison Nivard-De Saint-Dizier54

  Maison Nivard-De Saint-Dizier

  Montreal
  Étienne Nivard Saint-Dizier (ca. 1766 - 16 mei 1820) was een koopman en politiek figuur in Neder-Canada. Hij vertegenwoordigde Montreal West in de wetgevende vergadering van Lower Canada van 1810 tot 1814. Hij werd geboren in Montreal als zoon van Étienne Nivard Saint-Dizier en Anne-Amable Vallé. In
 55. 55

  Huron-Wendat Museum

  Wendake
  De Huron-Wendat cultuur wordt dichter bij de bezoekers van Musée Huron-Wendat gebracht door middel van tentoonstellingen en zelfs een tuin met geneeskrachtige planten.
 56. Quebec Crafts Museum56

  Quebec Crafts Museum

  Montreal
 57. 57

  Marine Environment Discovery Centre

  Les Escoumins
 58. Charles Baillairgé Pavilion58

  Charles Baillairgé Pavilion

  Quebec City
 59. Huron Traditional Site59

  Huron Traditional Site

  Wendake
 60. Pulperie de Chicoutimi60

  Pulperie de Chicoutimi

  Saguenay
 61. Ecomuseum Zoo61

  Ecomuseum Zoo

  Sainte-Anne-de-Bellevue
 62. 62

  Children's museum

  Laval
  Veel leuke dingen voor kinderen van 3 tot 8 jaar om te doen, waaronder een "nep"-kruidenierswinkel en verschillende soorten beroepen om te proberen.
 63. The Fur Trade at Lachine National Historic Site63

  The Fur Trade at Lachine National Historic Site

  Montreal
  De bonthandel in Lachine National Historic Site ( Lieu historique national de la Commerce-de-la-Fourrure-à-Lachine ) is een historisch gebouw gelegen in de gemeente Lachine in Montreal , Quebec , Canada , aan het westelijke einde van het kanaal van Lachine . Het is een National Historic Site van Can
 64. Symmes Inn Museum64

  Symmes Inn Museum

  Gatineau
 65. 65

  Kamouraska Regional Museum

  Kamouraska
 66. Louis Bertrand House66

  Louis Bertrand House

  L'Isle-Verte
 67. Musée de la Petite Maison Blanche67

  Musée de la Petite Maison Blanche

  Saguenay
 68. 68

  Albert Gilles Copper Art Studio & Museum

  Quebec City
 69. Pavillon Pierre-Lassonde69

  Pavillon Pierre-Lassonde

  Quebec City
 70. Site historique de la maison Lamontagne70

  Site historique de la maison Lamontagne

  Rimouski
 71. 71

  Brass Art Albert Gilles

  Château-Richer
  Een museum waar u de fascinerende collectie koperkunst kunt zien die al meer dan 80 jaar door één familie wordt gemaakt.
 72. Louis S. St. Laurent National Historic Site72

  Louis S. St. Laurent National Historic Site

  Compton
 73. Maison Alphonse-Desjardins73

  Maison Alphonse-Desjardins

  Levis
  Een woning van de beroemde pionier van het moderne bankwezen Alphonse Desjardins. Het huis biedt een tentoonstelling over zijn leven en nalatenschap.
 74. Aquarium of Quebec74

  Aquarium of Quebec

  Quebec City
  Het Aquarium van Quebec, een openbaar aquarium, is gelegen in Sainte-Foy, in de provincie Quebec, in het oostelijke deel van Canada. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de regio bezoeken en biedt een unieke kans om het aquatische leven van Canada te verkennen.
 75. Sherbrooke Nature and Science Museum75

  Sherbrooke Nature and Science Museum

  Sherbrooke
  Het Natuur- en Wetenschapsmuseum van Sherbrooke, opgericht in 2002, is een museum gelegen in Sherbrooke, in de regio Estrie. De missie van het museum is om interesse en verwondering voor natuur en wetenschap te wekken door middel van dynamische en toegankelijke verspreiding naar de hele gemeenschap.
 76. Sherbrooke Museum of Fine Arts76

  Sherbrooke Museum of Fine Arts

  Sherbrooke
  Het Sherbrooke Museum of Fine Arts, opgericht in 1982, is een regionaal museum gevestigd in Sherbrooke, Quebec. Het is gewijd aan het promoten van de kunst van kunstenaars uit de Eastern Townships of die geïnspireerd zijn door de Eastern Townships. Dit museum dient als een platform voor deze kunstenaars om hun werk te tonen en voor bezoekers om de unieke kunstzinnigheid van de regio te waarderen.
 77. 77

  Centre de design de l'UQAM

  Montreal
 78. 78

  Images Boréales Inuit Art Gallery

  Montreal
 79. 79

  Moulin Fleming

  Montreal
  Deze windmolen toont de manier van leven van de Canadese voorouders. Hij heeft 5 verdiepingen en is echt de moeite waard om te zien.
 80. 80

  Gerard Morisset Pavilion

  Quebec City
 81. Cartier-Brébeuf National Historic Site81

  Cartier-Brébeuf National Historic Site

  Quebec City
  De Nationale Historische Site Cartier-Brébeuf is een belangrijke locatie in de geschiedenis van Canada, aangewezen als Nationale Historische Site in 1958. Het wordt beheerd door Parks Canada en bevindt zich op het ontmoetingspunt van de rivieren Saint Charles en Lairet in Quebec City, Quebec, Canada. Deze site biedt bezoekers een unieke kans om de rijke geschiedenis en natuurlijke schoonheid van Canada te verkennen.
 82. Lachine Museum82

  Lachine Museum

  Montreal
 83. Lieu historique national de Coteau-du-Lac83

  Lieu historique national de Coteau-du-Lac

  Coteau-du-Lac
  Het Coteau-du-Lac-kanaal is een belangrijke historische locatie in Canada, daterend uit de 18e eeuw. Het bevindt zich op het kruispunt van de rivieren Delisle en Saint Lawrence in Quebec. Als militair kanaal speelde het een cruciale rol in de transport- en verdedigingssystemen van die tijd. Vandaag de dag staat het als een getuigenis van de techniek en strategische planning van het tijdperk.
 84. Battle of Restigouche National Historic Site84

  Battle of Restigouche National Historic Site

  Listuguj
  De Slag bij Restigouche heeft een unieke plaats in de geschiedenis omdat het de laatste slag was tussen Britse en Franse oorlogsschepen in Noord-Amerika tijdens de Frans-Indische Oorlog. Dit feit draagt bij aan de historische betekenis van de Nationale Historische Site van de Slag bij Restigouche.
 85. 85

  Fonderie Darling

  Montreal
  In dit industriële gebouw worden vaak avant-garde tentoonstellingen gehouden door kunstenaars uit de hele wereld.
 86. 86

  Nid O'truche

  St-Eustache
 87. 87

  Zoo Animalia

  Saint-Édouard-de-Maskinongé
 88. Ecomuseum Zoo88

  Ecomuseum Zoo

  Montreal
 89. 89

  Maritime Museum of Charlevoix

  Les Éboulements
 90. Maison recyclée des Artisans du rebut global90

  Maison recyclée des Artisans du rebut global

  Victoriaville
 91. Fort Saint-Jean Museum91

  Fort Saint-Jean Museum

  Saint-Jean-sur-Richelieu
  Fort Saint-Jean is een historische locatie in de provincie Quebec, Canada. Het ligt aan de oevers van de rivier de Richelieu, en biedt bezoekers een pittoresk uitzicht op het omliggende landschap. De locatie van het fort heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis en ontwikkeling ervan, waardoor het een interessante bestemming is voor mensen die geïnteresseerd zijn in de Canadese geschiedenis.
 92. Mackenzie King Estate92

  Mackenzie King Estate

  Chelsea
  William Lyon Mackenzie King was een belangrijk figuur in de Canadese politiek. Hij diende als premier van het land in drie afzonderlijke termijnen tussen 1921 en 1948. Zijn leiderschap besloeg de derde tot de vijfde decennium van de 20e eeuw, wat een belangrijke periode in de geschiedenis van Canada markeert.
 93. La Cité de l'Or93

  La Cité de l'Or

  Val-d'Or
  La Cité de l'Or is een unieke toeristische locatie gelegen aan de oostelijke ingang van de stad Val-d'Or, in de regio Abitibi-Témiscamingue in Quebec. Deze locatie biedt bezoekers de kans om de geschiedenis en cultuur van het gebied te verkennen, evenals de mogelijkheid om meer te leren over de mijnindustrie die een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van de regio.
 94. Baie-Saint-Paul Museum of Contemporary Art94

  Baie-Saint-Paul Museum of Contemporary Art

  Baie-Saint-Paul
  Het Musée d'art contemporain de Baie-Saint-Paul, voorheen het Centre d'art de Baie-Saint-Paul, is een museum voor hedendaagse kunst gelegen in Baie-Saint-Paul, Quebec, Canada. Dit museum is een belangrijk cultureel centrum in de regio en toont een breed scala aan hedendaagse kunstwerken.
 95. 95

  Upper Richelieu Museum

  Saint-Jean-sur-Richelieu
 96. 96

  Abenaki Museum

  Odanak
 97. 97

  Refuge Pageau

  Amos
 98. 98

  Quebec Printing Museum

  Montreal
 99. 99

  Military Museum of the 12th Armored Regiment of Canada

  Trois-Rivières
 100. 100

  Boréalis

  Trois-Rivières

Alle musea in Quebec