De beste musea in Newfoundland en Labrador in september 2023

Dit zijn de top 20 beste musea in Newfoundland en Labrador, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Newfoundland en Labrador, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Newfoundland en Labrador.

Op zoek naar de beste musea in Newfoundland en Labrador? Dit zijn de beste:

 1. Johnson Geo Centre1

  Johnson Geo Centre

  Saint John's
  Het Johnson Geo Centre is een geologisch interpretatiecentrum op Signal Hill in St. John's, Newfoundland en Labrador, Canada. Het museum is genoemd naar filantroop Paul Johnson en werd in 2002 geopend.
 2. The Rooms2

  The Rooms

  Saint John's
  The Rooms is een culturele faciliteit gelegen in St. John's, Newfoundland en Labrador, Canada. Deze faciliteit, die in 2005 haar deuren opende voor het publiek, fungeert als een hub voor de culturele en historische artefacten van de provincie. Het herbergt de Kunstgalerie van Newfoundland en Labrador, het Provinciaal Archief van Newfoundland en Labrador en het Provinciaal Museum van Newfoundland en Labrador. De unieke architectuur van het gebouw is een knipoog naar de eenvoudige schuren met zadeldak, bekend als 'viskamers', die ooit een veelvoorkomend gezicht waren in de vissersdorpen van Newfoundland.
 3. Petty Harbour Mini Aquarium3

  Petty Harbour Mini Aquarium

  Petty Harbour
  Petty Harbour-Maddox Cove is een stad met ongeveer 960 inwoners aan de oostkust van het schiereiland Avalon in de provincie Newfoundland en Labrador, Canada. Het is genesteld diep in het hart van Motion Bay, net ten zuiden (ongeveer 15 minuten afstand) van St. John's . De huidige stad is ongeveer 20
 4. Railway Coastal Museum4

  Railway Coastal Museum

  Saint John's
  Het Railway Coastal Museum is een transportmuseum gelegen in de stad St. John's, in de provincie Newfoundland en Labrador, Canada. Dit museum is gewijd aan het bewaren en tentoonstellen van de geschiedenis van spoorweg- en kustwatertransport in de regio. Het is gehuisvest in het historische Newfoundland Railway terminal aan Water Street, wat een unieke en authentieke setting biedt voor de tentoonstellingen.
 5. Matthew Legacy5

  Matthew Legacy

  Bonavista
  Matthew was een karveel waarmee John Cabot in 1497 van Bristol naar Newfoundland , Noord-Amerika, voer. Er zijn twee moderne replica's - een in Bristol , Engeland (gebouwd 1994-1996) en een in Bonavista , Newfoundland (gebouwd 1997-1998).
 6. Cabot Tower6

  Cabot Tower

  Saint John's
  Cabot Tower is een toren in St. John's, Newfoundland en Labrador, gelegen op Signal Hill. De bouw van de toren begon in 1898 ter herdenking van de 400e verjaardag van de ontdekking van Newfoundland door John Cabot en het diamanten jubileum van koningin Victoria. In 1901 ontving Guglielmo Marconi de
 7. The Fluvarium7

  The Fluvarium

  St. John's
  Het Fluvarium, wat "vensters op een stroom" betekent, is een openbaar centrum voor milieu-educatie, gelegen in St. John's, Newfoundland en Labrador, en wordt beheerd door de Quidi Vidi /Rennie's River Development Foundation. Het laagste niveau van het Fluvarium biedt door negen grote ramen een onder
 8. 8

  Red Bay National Historic Site

  Red bay
 9. 9

  Beothuk Interpretation Centre

  Boyd's Cove
 10. Hawthorne Cottage National Historic Site10

  Hawthorne Cottage National Historic Site

  Brigus
  Hawthorne Cottage is een Nationaal Historisch Monument gelegen in het pittoreske stadje Brigus, Newfoundland en Labrador. Het maakt deel uit van het nationale parkensysteem en wordt beheerd door Parks Canada, de nationale parkdienst. Deze historische site biedt een unieke blik op het verleden en is een belangrijk onderdeel van het culturele erfgoed van Canada.
 11. North Atlantic Aviation Museum11

  North Atlantic Aviation Museum

  Gander
 12. Cape Spear Lighthouse National Historic Site12

  Cape Spear Lighthouse National Historic Site

  St. John's
  Cape Spear, gelegen op het Avalon-schiereiland op het eiland Newfoundland, heeft de onderscheiding het oostelijkste punt van Canada en Noord-Amerika te zijn. Deze geografische betekenis maakt het een unieke bestemming voor bezoekers die de rand van het continent willen ervaren. De site is gunstig gelegen nabij de hoofdstad Saint John, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor toeristen.
 13. Point Amour Lighthouse13

  Point Amour Lighthouse

  ,
  De vuurtoren van Point Amour, voltooid in 1857, is gelegen op Point Amour in het zuiden van Labrador, Canada. Het is gunstig gelegen nabij L'Anse Amour, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor bezoekers. Deze historische vuurtoren staat als een getuigenis van de maritieme geschiedenis van de regio.
 14. Castle Hill14

  Castle Hill

  Placentia
  Castle Hill, gelegen in Newfoundland en Labrador, Canada, is een gebied dat de overblijfselen van zowel Franse als Britse vestingwerken herbergt. Deze historische structuren kijken uit over de stad Placentia en bieden een blik op het verleden van de regio. De site werd oorspronkelijk opgericht om de Franse visserijbelangen en de toegang tot de Franse kolonie Canada te beschermen.
 15. O'reilly House Museum15

  O'reilly House Museum

  Placentia
 16. Gros Morne National Park16

  Gros Morne National Park

  Rocky Harbour
 17. Port au Choix National Historic Site17

  Port au Choix National Historic Site

  Port au Choix
 18. Heart's Content Cable Station18

  Heart's Content Cable Station

  Heart's Content
  Het Heart's Content Cable Station, aangewezen als Provinciaal Historisch Monument in 1974, is nu een museum. Bezoekers kunnen de vele machines verkennen die tijdens de operationele jaren van het station werden gebruikt en meer te weten komen over de geschiedenis via interpretatieve displays. Dit biedt een unieke kans om in het verleden te duiken en de evolutie van de wereldwijde communicatie te begrijpen.
 19. 19

  Eastern Edge Gallery

  Saint John's
  Unieke locatie die de exposerende kunstenaars volledige vrijheid geeft over hoe hun werken worden tentoongesteld. Zeer interessant!
 20. 20

  Home From The Sea

  Elliston

Alle musea in Newfoundland en Labrador