Ontdek de beste musea in Oosterhout en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van musea in Oosterhout, of gebruik filters en navigeer door de kaart.

Oosterhout is een stad in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, niet te verwarren met het gelijknamige Oosterhout bij Nijmegen. Oosterhout kent een dubbelcentrum. De Markt en de Heuvel zijn de centrale pleinen. De Heuvel kent statige huizen en een dubbele bomenrij en is een beschermd stadsgezicht. Oorspronkelijk waren er zeven Slotjes in de stad die omstreeks de 15e eeuw zijn ontstaan. De nog bestaande Slotjes liggen aan de Ridderstraat en de Slotlaan. Heden ten dage worden ze omringd door de Slotparken, het restant van een uitgestrekt lusthof.

Lees meer…

Musea in Oosterhout

Dit overzicht bevat alle musea in Oosterhout en omgeving.
Benieuwd naar welke musea er in Oosterhout zijn? Dit zijn de musea:

Advertentie

Tentoonstellingen in Oosterhout

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Oosterhout en omgeving. Zowel huidige tijdelijke als permanente tentoonstellingen worden getoond. Bezoek een museumpagina om meer over de activiteiten en tentoonstellingen te weten te komen. Wil je weten wat er in Oosterhout te zien is? De volgende tentoonstellingen zijn te zien: