Alle kunstmusea en attracties om te bezoeken in Schotland

Schotland heeft veel te bieden voor kunstliefhebbers. Hieronder tonen we je een overzicht van alle 100 kunstmusea die zich in Schotland bevinden.

Houd je van kunst en ben je op zoek naar de beste kunstmusea om te bezoeken in Schotland? Dit zijn ze:

 1. National Museum of Scotland1

  National Museum of Scotland

  Edinburgh
  National Museum of Scotland is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van design, natuurwetenschappen, muziek, decoratieve en toegepaste kunst, industrie, godsdienst, schone kunsten, munten en medailles, handel en commercie, kostuum en textiel, wereldcultu
 2. Kelvingrove Art Gallery and Museum2

  Kelvingrove Art Gallery and Museum

  Glasgow
  Kelvingrove Art Gallery and Museum is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Decoratieve en Toegepaste Kunst, Wereldculturen, Muziek, Wapens en Oorlog, Sociale Geschiedenis, Schone Kunsten, Oudheidkunde, Natuurwetenschappen en Kostuum en Textiel.
 3. The Palace of Holyroodhouse3

  The Palace of Holyroodhouse

  Edinburgh
  The Palace of Holyroodhouse is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, architectuur en decoratieve en toegepaste kunst.
 4. Eilean Donan Castle4

  Eilean Donan Castle

  Dornie
  Eilean Donan Castle is een museum in Dornie. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Persoonlijkheden, Architectuur en Wapens en Oorlog.
 5. Riverside Museum5

  Riverside Museum

  Glasgow
  Het Riverside Museum (Glasgow Museum of Transport) herbergt meer dan 3.000 voorwerpen die een beeld geven van het rijke verleden van Glasgow, van zijn dagen als maritieme grootmacht tot een blik op het dagelijkse leven in Glasgow in het begin tot het midden van de 20e eeuw. Onder de tentoongestelde
 6. Stirling Castle6

  Stirling Castle

  Stirling
  Stirling Castle is een museum in Stirling. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog, sociale geschiedenis, architectuur en oudheidkunde.
 7. Scottish National Gallery7

  Scottish National Gallery

  Edinburgh
  Scottish National Gallery is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst en schone kunsten.
 8. Urquhart Castle8

  Urquhart Castle

  Drumnadrochit
  Urquhart Castle is een museum in Drumnadrochit. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde, sociale geschiedenis en architectuur.
 9. Scottish National Portrait Gallery9

  Scottish National Portrait Gallery

  Edinburgh
  Scottish National Portrait Gallery is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten en Archieven.
 10. Robert Burns Birthplace Museum10

  Robert Burns Birthplace Museum

  Alloway
 11. Burrell Collection11

  Burrell Collection

  Glasgow
  Burrell Collection is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Decoratieve en Toegepaste Kunst, Oudheidkunde, Schone Kunsten, Wereldculturen, Kostuum en Textiel en Wapens en Oorlog.
 12. St Andrews Cathedral And St Rule's Tower12

  St Andrews Cathedral And St Rule's Tower

  Sint Andrews
  St Andrews Cathedral And St Rule's Tower is een museum in Sint Andrews. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van architectuur en godsdienst.
 13. Mount Stuart13

  Mount Stuart

  Rothesay
 14. The Hunterian Museum and Art Gallery14

  The Hunterian Museum and Art Gallery

  Glasgow
  The Hunterian Museum and Art Gallery is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van fotografie, wereldculturen, oudheidkunde, persoonlijkheden, wetenschap en technologie, schone kunsten, natuurwetenschappen, decoratieve en toegepaste kunst, geneeskunde, munte
 15. West Highland Museum15

  West Highland Museum

  Fort William
  West Highland Museum is een museum in Fort William. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Natuurwetenschappen, Archieven, Sociale Geschiedenis, Oudheidkunde, Muziek, Schone Kunsten, Wapens en Oorlog, Munten en Medailles, Decoratieve en Toegepaste Kunst en Kostuum en Textiel.
 16. 16

  Georgian House

  Edinburgh
  Georgian House is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van architectuur.
 17. Brodick Castle17

  Brodick Castle

  Brodick
 18. The McManus : Dundee's Art Gallery and Museum18

  The McManus : Dundee's Art Gallery and Museum

  Dundee
  The McManus : Dundee's Art Gallery and Museum is een museum in Dundee. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Oudheidkunde, Schone Kunsten, Sociale Geschiedenis en Natuurwetenschappen.
 19. Museum of Edinburgh19

  Museum of Edinburgh

  Edinburgh
  Museum of Edinburgh is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van munten en medailles, muziek, kostuum en textiel, wapens en oorlog, schone kunsten, sociale geschiedenis, oudheidkunde, persoonlijkheden, decoratieve en toegepaste kunst en archieven.
 20. Dumfries House20

  Dumfries House

  Cumnock
  Dumfries House ligt op 2.000 acres land. Dit landgoed en 18e-eeuws statig huis beschikt over een collectie originele meubels.
 21. Falkland Palace, Garden and Old Burgh21

  Falkland Palace, Garden and Old Burgh

  Falkland
  Falkland Palace, Garden and Old Burgh is een museum in Falkland. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Sport en Architectuur.
 22. The Gordon Highlanders Museum22

  The Gordon Highlanders Museum

  Aberdeen
  The Gordon Highlanders Museum is een museum in Aberdeen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van munten en medailles, sociale geschiedenis, decoratieve en toegepaste kunst, kostuum en textiel, archieven, persoonlijkheden, wapens en oorlog, muziek en schone kunsten.
 23. Callendar House23

  Callendar House

  Falkirk
  Callendar House is een museum in Falkirk. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst, sociale geschiedenis, archieven en schone kunsten.
 24. The Hill House24

  The Hill House

  Helensburgh
  Het Hill House wordt beschouwd als de mooiste van de huiselijke creaties van Charles Rennie Mackintosh. Het dateert van 1902. Mackintosh en zijn vrouw ontwierpen ook de binneninrichting en de decoratieve schema's.
 25. Crathes Castle, Garden and Estate25

  Crathes Castle, Garden and Estate

  Crathes
 26. The Tenement House26

  The Tenement House

  Glasgow
  The Tenement House is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van architectuur, kostuum en textiel, design, decoratieve en toegepaste kunst, wetenschap en technologie en sociale geschiedenis.
 27. Blackness Castle27

  Blackness Castle

  Linlithgow
  Blackness werd in de 15e eeuw gebouwd door een van de machtigste families van Schotland, de Crichtons. Het was nooit bedoeld als een vredige residentie voor de landsheren; de rol die het bleef vervullen was die van garnizoensfort en staatsgevangenis.
 28. Brodie Castle28

  Brodie Castle

  Forres
  Dit fraaie 16e-eeuwse torenhuis ligt in een vredig park en is volgestouwd met kunst en antiek om kenners de hele dag tevreden te houden. Het bevat fijne Franse meubels Engels, continentaal en Chinees porselein en een belangrijke collectie schilderijen, waaronder 17e-eeuwse Nederlandse kunst, 19e-eeu
 29. Aberdeen Art Gallery29

  Aberdeen Art Gallery

  Aberdeen
  Aberdeen Art Gallery is een museum in Aberdeen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Munten en Medailles, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Sociale Geschiedenis, Schone Kunsten, Persoonlijkheden, Oudheidkunde, Wetenschap en Technologie en Kostuum en Textiel.
 30. Inverness Museum and Art Gallery - High Life Highland30

  Inverness Museum and Art Gallery - High Life Highland

  Inverness
  Inverness Museum and Art Gallery - High Life Highland is een museum in Inverness. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wetenschap en technologie, schone kunsten, muziek, sociale geschiedenis, oudheidkunde, persoonlijkheden, munten en medailles, wapens en oorlog, kostuum en t
 31. Chatelherault Country Park31

  Chatelherault Country Park

  Ferniegair
  Chatelherault Country Park is een museum in Ferniegair. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Landvervoer, Sociale Geschiedenis, Persoonlijkheden, Natuurwetenschappen, Oudheidkunde, Wereldculturen, Schone Kunsten, Kostuum en Textiel, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Wapens en
 32. Mary Queen of Scots' House and Visitor Centre32

  Mary Queen of Scots' House and Visitor Centre

  Jedburgh
  Mary Queen of Scots' House and Visitor Centre is een museum in Jedburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, persoonlijkheden, kostuum en textiel, oudheidkunde, decoratieve en toegepaste kunst, wapens en oorlog, munten en medailles en schone kunsten.
 33. Traquair House33

  Traquair House

  Innerleithen
  Traquair House is een museum in Innerleithen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis en Design.
 34. Newhailes34

  Newhailes

  Musselburgh
 35. Thirlestane Castle35

  Thirlestane Castle

  Lauder
  Thirlestane Castle is een museum in Lauder. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, oudheidkunde, schone kunsten, sociale geschiedenis, wapens en oorlog, archieven en decoratieve en toegepaste kunst.
 36. Threave House36

  Threave House

  Castle Douglas
  Threave House is een museum in Castle Douglas. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van architectuur, natuurwetenschappen en sociale geschiedenis.
 37. Craigievar Castle37

  Craigievar Castle

  Alford
  Craigievar is een iconisch torenhuis, een van de best bewaarde en meest geliefde in Schotland. Het grote landgoed bestaat uit bos, parklandschap met prachtige exemplaren en landbouwgrond met weidse uitzichten over het omringende platteland tot Bennachie. Spectaculaire beukenlanen Prachtige tentoons
 38. Provand's Lordship38

  Provand's Lordship

  Glasgow
  Provand's Lordship is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst, oudheidkunde, geneeskunde, godsdienst, handel en commercie, architectuur en sociale geschiedenis.
 39. Scottish National Gallery of Modern Art39

  Scottish National Gallery of Modern Art

  Edinburgh
  Scottish National Gallery of Modern Art is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst en schone kunsten.
 40. Broughton House & Garden40

  Broughton House & Garden

  Kirkcudbright
  Broughton House & Garden is een museum in Kirkcudbright. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, kostuum en textiel, decoratieve en toegepaste kunst, sociale geschiedenis, schone kunsten en archieven.
 41. Duff House Country House Gallery41

  Duff House Country House Gallery

  Banff
  Duff House Country House Gallery is een museum in Banff. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Decoratieve en Toegepaste Kunst, Architectuur en Schone Kunsten.
 42. Museum of the Argyll and Sutherland Highlanders42

  Museum of the Argyll and Sutherland Highlanders

  Stirling
  Museum of the Argyll and Sutherland Highlanders is een museum in Stirling. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Persoonlijkheden, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Schone Kunsten, Munten en Medailles en Kostuum en Textiel.
 43. Haddo House43

  Haddo House

  Methlick
  Een bezoek aan Haddo zal u zeker de hele dag bezighouden er is zoveel te zien en te doen. Ondanks de grandeur van het Haddo House merken bezoekers vaak op hoe huiselijk het aanvoelt. Misschien heeft dat iets te maken met het feit dat de Gordon-familie hier al meer dan 400 jaar woont. Geniet van de
 44. St. Mungo Museum of Religious Life and Art44

  St. Mungo Museum of Religious Life and Art

  Glasgow
  St. Mungo Museum of Religious Life and Art is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wereldculturen, decoratieve en toegepaste kunst, kostuum en textiel, godsdienst, design, sociale geschiedenis, schone kunsten, fotografie en oudheidkunde.
 45. Burns House Museum45

  Burns House Museum

  Dumfries
  Burns House Museum is een museum in Dumfries. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, sociale geschiedenis, decoratieve en toegepaste kunst, archieven, persoonlijkheden, kostuum en textiel, muziek, munten en medailles en literatuur.
 46. House of Dun46

  House of Dun

  Dun
  House of Dun is een museum in Dun. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, decoratieve en toegepaste kunst, schone kunsten en kostuum en textiel.
 47. Writers' Museum47

  Writers' Museum

  Edinburgh
  Writers' Museum is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, persoonlijkheden, decoratieve en toegepaste kunst, schone kunsten en sociale geschiedenis.
 48. Perth Museum and Art Gallery48

  Perth Museum and Art Gallery

  Perth
  Perth Museum and Art Gallery is een museum in Perth. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten, Muziek, Oudheidkunde, Munten en Medailles, Sociale Geschiedenis, Archieven, Wapens en Oorlog, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Landvervoer, Natuurwetenschappen, Wetensch
 49. Stirling Smith Art Gallery and Museum49

  Stirling Smith Art Gallery and Museum

  Stirling
  Stirling Smith Art Gallery and Museum is een museum in Stirling. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van handel en commercie, kostuum en textiel, literatuur, landvervoer, landbouw, natuurwetenschappen, industrie, decoratieve en toegepaste kunst, godsdienst, speelgoed en hobby's
 50. Pollok House50

  Pollok House

  Glasgow
  Pollok House is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten, Architectuur, Sociale Geschiedenis, Decoratieve en Toegepaste Kunst en Godsdienst.
 51. Museum of the Isles51

  Museum of the Isles

  Aird of Sleat
  Museum of the Isles is een museum in Aird of Sleat. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, oudheidkunde, archieven, muziek, decoratieve en toegepaste kunst, schone kunsten, wapens en oorlog, munten en medailles en kostuum en textiel.
 52. Kirkcaldy Galleries52

  Kirkcaldy Galleries

  Kirkcaldy
  Kirkcaldy Galleries is een museum in Kirkcaldy. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, landvervoer, geneeskunde, archieven, munten en medailles, schone kunsten, wetenschap en technologie, maritiem, oudheidkunde, decoratieve en toegepaste kunst, persoonlij
 53. Low Parks Museum53

  Low Parks Museum

  Hamilton
  Low Parks Museum is een museum in Hamilton. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wereldculturen, oudheidkunde, wapens en oorlog, decoratieve en toegepaste kunst, landvervoer, archieven, sociale geschiedenis, persoonlijkheden, natuurwetenschappen, kostuum en textiel, schone k
 54. Hill of Tarvit Mansionhouse and Garden54

  Hill of Tarvit Mansionhouse and Garden

  Cupar
  Hill of Tarvit Mansionhouse and Garden is een museum in Cupar. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Architectuur.
 55. Lauriston Castle55

  Lauriston Castle

  Edinburgh
  Lauriston Castle is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Kostuum en Textiel, Schone Kunsten, Archieven en Decoratieve en Toegepaste Kunst.
 56. Clan Macpherson Museum56

  Clan Macpherson Museum

  Newtonmore
  Clan Macpherson Museum is een museum in Newtonmore. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Wapens en Oorlog, Archieven en Sociale Geschiedenis.
 57. Hawick Museum and the Scott Art Gallery57

  Hawick Museum and the Scott Art Gallery

  Hawick
  Hawick Museum and the Scott Art Gallery is een museum in Hawick. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wapens en Oorlog, Wetenschap en Technologie, Wereldculturen, Schone Kunsten, Natuurwetenschappen, Persoonlijkheden, Landvervoer, Kostuum en Textiel, Decoratieve en Toegepast
 58. The Watt Institution58

  The Watt Institution

  Greenock
  Mclean Museum and Art Gallery is een museum in Greenock. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Oudheidkunde, Persoonlijkheden, Natuurwetenschappen, Wetenschap en Technologie, Maritiem, Schone Kunsten, Wereldculturen, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Arch
 59. Leith Hall Garden and Estate59

  Leith Hall Garden and Estate

  Huntly
  Leith Hall is een typisch Schotse laird's residentie boordevol familieschatten. Het ligt op een prachtig landgoed van 286 hectare met een prachtige tuin van 6 hectare die uitkijkt over het glooiende landschap van Aberdeenshire. Het huis bevat vele wandtapijten, een aantal interessante klokken, mooi
 60. House Of The Binns60

  House Of The Binns

  Linlithgow
 61. Provost Skene's House61

  Provost Skene's House

  Aberdeen
  Provost Skene's House is een museum in Aberdeen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, decoratieve en toegepaste kunst, oudheidkunde, sociale geschiedenis en kostuum en textiel.
 62. Timespan Heritage Centre and Art Gallery62

  Timespan Heritage Centre and Art Gallery

  Helmsdale
  Timespan Heritage Centre and Art Gallery is een museum in Helmsdale. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, oudheidkunde, wetenschap en technologie en natuurwetenschappen.
 63. Shetland Crofthouse Museum63

  Shetland Crofthouse Museum

  Dunrossness
  Shetland Crofthouse Museum is een museum in Dunrossness. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis en decoratieve en toegepaste kunst.
 64. Dunblane Museum64

  Dunblane Museum

  Dunblane
  Dunblane Museum is een museum in Dunblane. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Schone Kunsten, Oudheidkunde, Munten en Medailles, Persoonlijkheden, Decoratieve en Toegepaste Kunst en Sociale Geschiedenis.
 65. Taigh Chearsabhagh65

  Taigh Chearsabhagh

  Loch nam Madadh
  Taigh Chearsabhagh is een museum in Loch nam Madadh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, sociale geschiedenis, design, fotografie en decoratieve en toegepaste kunst.
 66. Holmwood House66

  Holmwood House

  Glasgow
  Holmwood House is het beste huiselijke ontwerp van Alexander 'Greek' Thomson. Dit familiehuis werd in 1857-1988 gebouwd voor James Couper, die samen met zijn broer Robert eigenaar was van Millholm Paper Mills aan de oever van de rivier de Cart. Het huis stond in wat toen het dorp Cathcart was. De bo
 67. Groam House Museum67

  Groam House Museum

  Rosemarkie
  Groam House Museum is een museum in Rosemarkie. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Oudheidkunde, Decoratieve en Toegepaste Kunst en Archieven.
 68. Montrose Museum and Art Gallery68

  Montrose Museum and Art Gallery

  Montrose
  Montrose Museum and Art Gallery is een museum in Montrose. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Godsdienst, Sociale Geschiedenis, Oudheidkunde, Muziek, Munten en Medailles, Maritiem, Handel en Commercie, Wapens en Oorlog, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Rechtsorde, Natuurwe
 69. Manderston69

  Manderston

  Duns
  Manderston is een museum in Duns. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Decoratieve en Toegepaste Kunst en Architectuur.
 70. Alloa Tower70

  Alloa Tower

  Alloa
  Alloa Tower is het voorouderlijk huis van de graven van Mar. Het is een van de grootste overgebleven middeleeuwse torenhuizen van Schotland met een belangrijke collectie portretten, zilver en meubilair; tijdelijke tentoonstellingen uit de privécollecties van de familie. Tot de kenmerken van de toren
 71. Glasgow Museums Resource Centre71

  Glasgow Museums Resource Centre

  Glasgow
  Glasgow Museums Resource Centre is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van kostuum en textiel, godsdienst, schone kunsten, muziek, wetenschap en technologie, literatuur, archieven, wereldculturen, wapens en oorlog, munten en medailles, fotografie, archite
 72. Meffan Museum and Art Gallery72

  Meffan Museum and Art Gallery

  Forfar
  Meffan Museum and Art Gallery is een museum in Forfar. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van landvervoer, oudheidkunde, decoratieve en toegepaste kunst, schone kunsten, persoonlijkheden, sociale geschiedenis, wetenschap en technologie, kostuum en textiel en munten en medaille
 73. Rozelle House Galleries73

  Rozelle House Galleries

  Ayr
  Rozelle House Galleries is een museum in Ayr. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Kostuum en Textiel, Wapens en Oorlog, Archieven, Wereldculturen, Natuurwetenschappen, Geneeskunde, Persoonlijkheden, Oudheidkunde, Munten en Medailles, Schone Kunsten en
 74. J M Barrie's Birthplace74

  J M Barrie's Birthplace

  Kirriemuir
  J M Barrie's Birthplace is een museum in Kirriemuir. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Persoonlijkheden, Literatuur en Sociale Geschiedenis.
 75. Nairn Museum75

  Nairn Museum

  Nairn
  Nairn Museum is een museum in Nairn. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Sociale Geschiedenis, Schone Kunsten, Oudheidkunde, Kostuum en Textiel, Geneeskunde, Munten en Medailles en Persoonlijkheden.
 76. Sir Walter Scott's Courtroom76

  Sir Walter Scott's Courtroom

  Selkirk
  Sir Walter Scott's Courtroom is een museum in Selkirk. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, archieven, sociale geschiedenis en schone kunsten.
 77. Mallaig Heritage Centre77

  Mallaig Heritage Centre

  Mallaig
  Mallaig Heritage Centre is een museum in Mallaig. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Landbouw, Maritiem, Archieven, Persoonlijkheden, Sociale Geschiedenis, Film en Media, Schone Kunsten, Godsdienst, Landvervoer en Fotografie.
 78. St Andrews Museum78

  St Andrews Museum

  Sint Andrews
  St Andrews Museum is een museum in Sint Andrews. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, sociale geschiedenis, wapens en oorlog, muziek, archieven, oudheidkunde, munten en medailles en wetenschap en technologie.
 79. Clydebank Museum and Art Gallery79

  Clydebank Museum and Art Gallery

  Clydebank
  Clydebank Museum and Art Gallery is een museum in Clydebank. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, schone kunsten, archieven en wetenschap en technologie.
 80. St Vigeans Sculptured Stones80

  St Vigeans Sculptured Stones

  Saint Vigeans
  Een belangrijke collectie van meer dan 30 Pictische gebeeldhouwde stenen ondergebracht in een cottage in het dorp St Vigeans.
 81. Weaver's Cottage81

  Weaver's Cottage

  Kilbarchan
 82. Colzium House82

  Colzium House

  Kilsyth
  Colzium House is een museum in Kilsyth. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, wapens en oorlog, kostuum en textiel, wereldculturen, natuurwetenschappen, oudheidkunde, decoratieve en toegepaste kunst, sociale geschiedenis, archieven en munten en medailles.
 83. 83

  Dunollie Museum

  Oban
  Dunollie Museum is een museum in Oban. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst, sociale geschiedenis, schone kunsten, kostuum en textiel, munten en medailles en wereldculturen.
 84. Inverleith House84

  Inverleith House

  Edinburgh
  Inverleith House heeft een programma van vijf tijdelijke tentoonstellingen per jaar, die zowel beeldende kunst als botanische wetenschap betreffen, en ondersteunt de schepping van nieuw werk door opkomende en gevestigde kunstenaars uit Schotland en het buitenland.
 85. St Cecilia's Hall Museum of Instruments85

  St Cecilia's Hall Museum of Instruments

  Edinburgh
  St Cecilia's Hall Museum of Instruments is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van muziek.
 86. Reid Concert Hall Museum of Instruments86

  Reid Concert Hall Museum of Instruments

  Edinburgh
  Reid Concert Hall Museum of Instruments is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van muziek.
 87. Souter Johnnie's Cottage87

  Souter Johnnie's Cottage

  Kirkoswald
 88. Banchory Museum88

  Banchory Museum

  Banchory
  Banchory Museum is een museum in Banchory. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Kostuum en Textiel, Muziek, Sociale Geschiedenis, Natuurwetenschappen en Persoonlijkheden.
 89. GoMA89

  GoMA

  Glasgow
  GoMA is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van fotografie, film en media, schone kunsten en podiumkunsten.
 90. 90

  Moirlanich Longhouse

  Killin
  Bezoek deze perfect bewaard gebleven cottage met rieten dak en krijg een indruk van het Schotse dorpsleven in de 19e eeuw. Moirlanich was het thuis van ten minste drie generaties van de familie Robertson, waarvan het laatste lid in 1968 vertrok. Het gebouw is nauwelijks veranderd en heeft veel van z
 91. 91

  Annan Museum

  Annan
  Annan Museum is een museum in Annan. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wereldculturen, wetenschap en technologie, oudheidkunde, sociale geschiedenis, schone kunsten, archieven en decoratieve en toegepaste kunst.
 92. 92

  Session Cottage Museum

  Turriff
  Session Cottage Museum is een museum in Turriff. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Kostuum en Textiel, Archieven, Sociale Geschiedenis, Decoratieve en Toegepaste Kunst en Schone Kunsten.
 93. 93

  Arbuthnot Museum and Gallery

  Peterhead
  Arbuthnot Museum and Gallery is een museum in Peterhead. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Schone Kunsten, Munten en Medailles, Maritiem, Wereldculturen, Archieven en Landvervoer.
 94. 94

  Laing Museum

  Newburgh
  Laing Museum is een museum in Newburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Oudheidkunde, Archieven, Munten en Medailles, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Natuurwetenschappen, Sociale Geschiedenis, Wereldculturen, Schone Kunsten en Wapens en Oorlog.
 95. 95

  Glasgow Women's Library

  Glasgow
  Glasgow Women's Library is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van muziek, podiumkunsten, architectuur, film en media, literatuur, sociale geschiedenis, godsdienst, wereldculturen, archieven, kostuum en textiel, rechtsorde, design en fotografie.
 96. 96

  Glasgow Sculpture Studio

  Glasgow
  Glasgow Sculpture Studios bestaat om de ontwikkeling van de beeldhouwkunst te bevorderen en om kunstenaars te helpen een professionele en duurzame carrière te ontwikkelen. Met leden wier ervaring en vaardigheden net zo gevarieerd zijn als het werk dat zij maken, ondersteunt GSS een verkenning van wa
 97. 97

  University of Stirling, Art Collection

  Stirling
  University of Stirling, Art Collection is een museum in Stirling. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten.
 98. 98

  MUSA Collections Centre

  Sint Andrews
  Ontdek achter de schermen de fascinerende schatten uit de collecties van de universiteit. Van beeldende kunst tot meubilair, van ingewikkelde beeldhouwwerken tot koffiekannen, het collectiecentrum is de thuisbasis van vele van de duizenden fascinerende voorwerpen uit de erkende collecties van nation
 99. 99

  Tower Foyer Gallery

  Dundee
 100. John Buchan Story100

  John Buchan Story

  Peebles
  John Buchan Story is een museum in Peebles. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst, schone kunsten, archieven, sociale geschiedenis, wapens en oorlog en persoonlijkheden.

Alle musea in Schotland