Je moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken.

Het Stedelijk Museum Amsterdam is een museum gewijd aan moderne en hedendaagse kunst en kunstnijverheid. De collectie geldt als één van de belangrijkste collecties hedendaagse en moderne kunst van Europa. Het museum toont beeldende kunst uit de periode 1860 tot heden, waaronder grote werken van Vincent van Gogh, Piet Mondriaan en Henri Matisse. Voor zowel kunst als vormgeving zijn de belangrijke stromingen van de 20e eeuw en 21e eeuw vertegenwoordigd, zoals de Amsterdamse School, Bauhaus, CoBrA, pop art en De Stijl.

Alternatieve naam:

nl Stedelijk

  Deze pagina wordt beheerd door het museum
Stedelijk Museum Amsterdam
Museumplein 10
1071 DJ Amsterdam

Museumtype(s)

Kunst & Design

Onderwerpen

Moderne kunst Hedendaagse kunst Toegepaste kunst

Bezoekersinformatie

Openingstijden

Maandag 10:00 – 18:00
Dinsdag 10:00 – 18:00
Woensdag 10:00 – 18:00
Donderdag 10:00 – 22:00
Vrijdag 10:00 – 18:00
Zaterdag 10:00 – 18:00
Zondag 10:00 – 18:00

Meer openingstijden

Toegangsprijzen

0 t/m 18 jaar Gratis
19+ € 18,50
Rembrandtkaart Geldig
CJP-pas € 10,00
Holland Pass Gratis
I Amsterdam City Card Gratis
Museumkaart Geldig
Vrienden Gratis
Studenten € 10,00
ICOM Gratis
Holland Pass Gratis
Stadspas Gratis
Young Stedelijk Gratis

Opmerkingen

Met een e-ticket heeft u fast lane toegang tot het museum. U kunt meteen doorlopen naar de toegangscontrole.

Meer toegangsprijzen

Faciliteiten


  • Koffie

  • Restaurant

  • Museumwinkel

  • Rolstoel­toegankelijk

  • Kindvriendelijk

  • Audiotour

  • Creditcard

Locatie

Museumplein 10, Amsterdam, Nederland

Tentoonstellingen

Nu te zien

t/m
Bruce Nauman
24okt.

Bruce Nauman

Het Stedelijk Museum presenteert samen met Tate Modern het grootste overzicht van de Amerikaanse kunstenaar Bruce Nauman in Nederland tot nu toe. Deze tentoonstelling omvat een periode van meer dan...
Bruce Nauman
24okt.

Bruce Nauman

Het Stedelijk Museum presenteert samen met Tate Modern het grootste overzicht van de Amerikaanse kunstenaar Bruce Nauman in Nederland tot nu toe. Deze tentoonstelling omvat een periode van meer dan...

Vaste tentoonstellingen

 
Stedelijk Base

Stedelijk Base

De ontwikkelingen in de kunsten vanaf eind 19e eeuw tot nu, in 750 werken. Nieuwe indeling naar visie Beatrix Ruf: helderder indeling gebouw, meer collectie op zaal, meer verhalen en actuele perspect...

Alle tentoonstellingen

Recensies

Er zijn 8 beoordelingen van Stedelijk Museum Amsterdam.

donderdag 24 juni 2021 24 jun. 2021

In het Stedelijk Museum maakte ik kennis met schilders uit de Surinaamse School. Voor mij onbekend, maar ik vond het wel een goede aanvulling op de Slavernij expositie in het Rijks.
Zoals dat met kunst in landen en oorden gaat die onder een vreemde mogendheid leven, had deze kunt vaak ook een activistische betekenis, een betekenis van bewustwording van de eigen identiteit. Onder koloniaal bewind was er geen eigen kunstopleiding. Surinaamse kunstenaars volgden noodgedwongen hun opleiding aan kunstopleidingen in Nederland. Vele van hen keerden vroeg of laat terug naar het moederland. Toen Suriname in 1976 onafhankelijk werd, speelden deze kunstenaars een belangrijke rol in het zelfbewustzijn van het zelfstandige Suriname. Afgezien van het kunsthistorische belang is deze expositie ook gewoon een prachtig venster op de ontwikkeling van Surinaamse kunstenaars. De expositie maakt je heel erg bewust van de betekenis van kunst voor een land en zijn identiteit. Net als d e slavernijexpositie is ook deze tentoonstelling een soort van bewustwordingservaring die je leert niet alleen door een witte bril naar de wereld te kijken. Ik vond daarom ook de graflegging van Christus waarin alle personages zwart zijn echt geweldig. Ook de erotisch getinte Christus was een gewaagde visie op de man van smarten aan het kruis. Zo kan het dus ook, gelukkig, daar heb je nou de kunst voor. Deze expositie had al veel eerder moeten plaatsvinden, maar beter laat dan nooit. Hij is een ‘must see’.

P.S. Ook loopt in het Stedelijk een expositie van Bruce Nauman, eerlijk gezegd kom ik daar mijn bed niet voor uit. Maar dit geheel terzijde.

Lees de volledige recensie

  Bezocht op donderdag 24 juni 2021

 Nuttige recensie  0
 
zondag 10 december 2017 10 dec. 2017

Helaas, De tentoonstelling over Metz en Co en de Stijl hebben ze niet door laten gaan in het Stedelijk Museum van Amsterdam. Staat nergens vermeld. Daarom maar een rondje Amsterdam in de Sneeuw.
Stuk sterker dan de rommel die er in het Stedelijk wordt geëxposeerd.

  Bezocht op zondag 10 december 2017

 Nuttige recensie  0
 
vrijdag 22 april 2016 22 apr. 2016

Vandaag de tentoonstelling over de Amsterdamse School bezocht. Veel positieve verhalen over gehoord en het is dan ook zeer de moeite waard. De eerste zaal met alle klokken en projectie van oude films van Amsterdam is een feest. In de overige zalen worden ontwerpers en hun werk uitgelicht aan de hand van tekeningen en meubilair. Op de wanden staat een duidelijke uitleg en overal valt veel te zien. Alle zalen zijn wat donker maar dat went snel en geeft het geheel een bijzondere sfeer. Tegen het eind is een "werkplaats" waar je zelf een klok kan maken van karton. Leuk voor kinderen en creatievelingen. Als je wilt kun je je klok in het aansluitende museumwinkeltje ook nog van een uurwerk voorzien. Een mooi souvenir. Helaas was de keus in het winkeltje wat karig en had ik meer verwacht. Tentoonstelling een aanrader !

  Bezocht op vrijdag 22 april 2016

 Nuttige recensie  0
 
donderdag 7 januari 2016 7 jan. 2016
(Recensie in het Engels)

Beautiful building with a nice modern extension. From the late 19th century art to the modern installations. it is well worth the time to visit.

 Nuttige recensie  0
 
vrijdag 11 december 2015 11 dec. 2015
(Recensie in het Engels)

My favourite museum in Amsterdam. If you’re interested in modern art, be sure to go here. I enjoyed it very much. Also be sure to check out the museum shop. Well worth the visit as well!

 Nuttige recensie  0
 
donderdag 22 oktober 2015 22 okt. 2015

Topmuseum voor liefhebbers van moderne kunst. Met een tourguide die uitlegt geeft over de werken nog net wat interessanter. Zeker een bezoek waard!

 Nuttige recensie  0
 
zaterdag 17 oktober 2015 17 okt. 2015

Bij deze beoordeling is geen recensie geschreven.

 

Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je dit museum bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie. Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×