Alle historische musea en attracties om te bezoeken in Schotland

Schotland is een goede plek om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in geschiedenis. We zetten hieronder alle 200 historische musea in Schotland op een rij, om je te verliezen in het culturele erfgoed en de lokale geschiedenis van de plaats.

Ben je een echte geschiedenisliefhebber en ben je op zoek naar de beste historische musea om te bezoeken in Schotland? Dit zijn ze:

 1. National Museum of Scotland1

  National Museum of Scotland

  Edinburgh
  National Museum of Scotland is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van design, natuurwetenschappen, muziek, decoratieve en toegepaste kunst, industrie, godsdienst, schone kunsten, munten en medailles, handel en commercie, kostuum en textiel, wereldcultu
 2. Edinburgh Castle2

  Edinburgh Castle

  Edinburgh
  Edinburgh Castle is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wapens en Oorlog.
 3. The Real Mary King's Close3

  The Real Mary King's Close

  Edinburgh
  Onder de Royal Mile ligt een wirwar van ondergrondse straten en huizen die sinds de 17e eeuw bevroren zijn gebleven in de tijd. In het gezelschap van een deskundige gids kunnen bezoekers de plek verkennen en ervaren hoe het was voor de mensen die hier leefden, werkten en stierven. Het is een reis d
 4. The Palace of Holyroodhouse4

  The Palace of Holyroodhouse

  Edinburgh
  The Palace of Holyroodhouse is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, architectuur en decoratieve en toegepaste kunst.
 5. Eilean Donan Castle5

  Eilean Donan Castle

  Dornie
  Eilean Donan Castle is een museum in Dornie. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Persoonlijkheden, Architectuur en Wapens en Oorlog.
 6. Culloden Battlefield and Visitor Centre6

  Culloden Battlefield and Visitor Centre

  Inverness
  Culloden Battlefield and Visitor Centre is een museum in Inverness. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wapens en Oorlog en Persoonlijkheden.
 7. Riverside Museum7

  Riverside Museum

  Glasgow
  Het Riverside Museum (Glasgow Museum of Transport) herbergt meer dan 3.000 voorwerpen die een beeld geven van het rijke verleden van Glasgow, van zijn dagen als maritieme grootmacht tot een blik op het dagelijkse leven in Glasgow in het begin tot het midden van de 20e eeuw. Onder de tentoongestelde
 8. Stirling Castle8

  Stirling Castle

  Stirling
  Stirling Castle is een museum in Stirling. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog, sociale geschiedenis, architectuur en oudheidkunde.
 9. Urquhart Castle9

  Urquhart Castle

  Drumnadrochit
  Urquhart Castle is een museum in Drumnadrochit. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde, sociale geschiedenis en architectuur.
 10. Culzean Castle and Country Park10

  Culzean Castle and Country Park

  Maybole
 11. Abbotsford House11

  Abbotsford House

  Melrose
 12. National War Museum Scotland12

  National War Museum Scotland

  Edinburgh
  National War Museum Scotland is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog en sociale geschiedenis.
 13. Blair Castle13

  Blair Castle

  Blair Atholl
  Blair Castle is een museum in Blair Atholl. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wapens en Oorlog.
 14. Skara Brae Prehistoric Village14

  Skara Brae Prehistoric Village

  Sandwick
  Skara Brae Prehistoric Village is een museum in Sandwick. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis en oudheidkunde.
 15. Discovery Point and RRS Discovery15

  Discovery Point and RRS Discovery

  Dundee
  Discovery Point and RRS Discovery is een museum in Dundee. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wetenschap en Technologie, Landvervoer, Maritiem, Persoonlijkheden en Archieven.
 16. Aberdeen Maritime Museum16

  Aberdeen Maritime Museum

  Aberdeen
  Aberdeen Maritime Museum is een museum in Aberdeen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Landvervoer, Wetenschap en Technologie en Maritiem.
 17. Inveraray Jail and County Court17

  Inveraray Jail and County Court

  Inveraray
  Inveraray Jail is een levend museum waar echte mensen het leven in een 19e-eeuwse gevangenis uitbeelden. Bezoekers kunnen in contact komen met gekostumeerde personages, rechtszaken bijwonen, met de gevangenen praten, de cipier ontmoeten, naar de gevangenis gaan en het celleven meemaken, de straffen
 18. People's Palace and Winter Gardens18

  People's Palace and Winter Gardens

  Glasgow
  People's Palace and Winter Gardens is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis.
 19. Fort George19

  Fort George

  Ardersier
  Fort George is een museum in Ardersier. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van architectuur, wapens en oorlog en sociale geschiedenis.
 20. Linlithgow Palace20

  Linlithgow Palace

  Linlithgow
  Linlithgow Palace is een museum in Linlithgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van handel en commercie, fotografie, archieven, natuurwetenschappen, wapens en oorlog, sociale geschiedenis, industrie, munten en medailles, persoonlijkheden, architectuur, sport, rechtsorde, wer
 21. Surgeons' Hall Museums21

  Surgeons' Hall Museums

  Edinburgh
  Surgeons' Hall Museums is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van geneeskunde en wapens en oorlog.
 22. Mount Stuart22

  Mount Stuart

  Rothesay
 23. Highland Folk Museum23

  Highland Folk Museum

  Newtonmore
  Highland Folk Museum is een museum in Newtonmore. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Architectuur en Landbouw.
 24. Melrose Abbey24

  Melrose Abbey

  Melrose
  Melrose Abbey is een museum in Melrose. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde, architectuur en sociale geschiedenis.
 25. West Highland Museum25

  West Highland Museum

  Fort William
  West Highland Museum is een museum in Fort William. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Natuurwetenschappen, Archieven, Sociale Geschiedenis, Oudheidkunde, Muziek, Schone Kunsten, Wapens en Oorlog, Munten en Medailles, Decoratieve en Toegepaste Kunst en Kostuum en Textiel.
 26. National Museum of Flight Scotland26

  National Museum of Flight Scotland

  East Fortune
  National Museum of Flight Scotland is een museum in East Fortune. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, munten en medailles, wapens en oorlog, kostuum en textiel, schone kunsten, wetenschap en technologie, luchtvaart, persoonlijkheden, landvervoer en sociale geschi
 27. Brodick Castle27

  Brodick Castle

  Brodick
 28. The Tall Ship at Riverside28

  The Tall Ship at Riverside

  Glasgow
  The Tall Ship at Riverside is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis en Maritiem.
 29. Caerlaverock Castle29

  Caerlaverock Castle

  Bankend
  Caerlaverock Castle is een museum in Bankend. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog, sociale geschiedenis, architectuur en rechtsorde.
 30. Museum of Edinburgh30

  Museum of Edinburgh

  Edinburgh
  Museum of Edinburgh is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van munten en medailles, muziek, kostuum en textiel, wapens en oorlog, schone kunsten, sociale geschiedenis, oudheidkunde, persoonlijkheden, decoratieve en toegepaste kunst en archieven.
 31. Craigmillar Castle31

  Craigmillar Castle

  Edinburgh
  Craigmillar Castle is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis en Architectuur.
 32. Oban War and Peace Museum32

  Oban War and Peace Museum

  Oban
  Oban War and Peace Museum is een museum in Oban. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis.
 33. Castle of Mey33

  Castle of Mey

  Mey
  Sinds 1952 eigendom van Koningin Elizabeth de Koningin-moeder, ligt het kasteel van Mey aan de noordkust van Caithness, in de parochie van Canisbay, ongeveer 15 mijl ten oosten van Thurso en 6 mijl ten westen van John O'Groats. Het staat op een oprijzende grond op ongeveer 400 meter van de kust, met
 34. The Black Watch Castle and Museum34

  The Black Watch Castle and Museum

  Perth
  The Black Watch Castle and Museum is een museum in Perth. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog, archieven en kostuum en textiel.
 35. Summerlee Museum Of Scottish Industrial Life35

  Summerlee Museum Of Scottish Industrial Life

  Coatbridge
  Summerlee Museum Of Scottish Industrial Life is een museum in Coatbridge. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van industrie, schone kunsten, wetenschap en technologie, landvervoer, archieven, munten en medailles, persoonlijkheden, decoratieve en toegepaste kunst, oudheidkunde e
 36. Dumfries House36

  Dumfries House

  Cumnock
  Dumfries House ligt op 2.000 acres land. Dit landgoed en 18e-eeuws statig huis beschikt over een collectie originele meubels.
 37. The Gordon Highlanders Museum37

  The Gordon Highlanders Museum

  Aberdeen
  The Gordon Highlanders Museum is een museum in Aberdeen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van munten en medailles, sociale geschiedenis, decoratieve en toegepaste kunst, kostuum en textiel, archieven, persoonlijkheden, wapens en oorlog, muziek en schone kunsten.
 38. 38

  Holyrood Abbey

  Edinburgh
  Holyrood Abbey is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde, architectuur en sociale geschiedenis.
 39. Callendar House39

  Callendar House

  Falkirk
  Callendar House is een museum in Falkirk. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst, sociale geschiedenis, archieven en schone kunsten.
 40. Grampian Transport Museum40

  Grampian Transport Museum

  Alford
  Grampian Transport Museum is een museum in Alford. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, wetenschap en technologie, sociale geschiedenis, industrie en landvervoer.
 41. Maeshowe Chambered Cairn41

  Maeshowe Chambered Cairn

  Stromness
  Maeshowe Chambered Cairn is een museum in Stromness. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde en sociale geschiedenis.
 42. Museum of Childhood42

  Museum of Childhood

  Edinburgh
  Museum of Childhood is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst, wereldculturen, archieven, geneeskunde, sociale geschiedenis, kostuum en textiel en landvervoer.
 43. Crathes Castle, Garden and Estate43

  Crathes Castle, Garden and Estate

  Crathes
 44. The Scottish Crannog Centre44

  The Scottish Crannog Centre

  Aberfeldy Single Malt
  Sluit u aan bij de 21e-eeuwse Crannog-gemeenschap waar u wordt meegenomen op een fascinerende reis naar de prehistorie van Schotland. Treed in de voetsporen van de oorspronkelijke bewoners van Crannog en dompel jezelf onder in het dorpsleven met originele artefacten; demonstraties van textiel, kok
 45. Shetland Museum45

  Shetland Museum

  Lerwick
  Shetland Museum is een museum in Lerwick. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van rechtsorde, handel en commercie, landvervoer, sociale geschiedenis, munten en medailles, wapens en oorlog, kostuum en textiel, landbouw, persoonlijkheden, wetenschap en technologie, muziek, decora
 46. Dunkeld Cathedral Chapter House Museum46

  Dunkeld Cathedral Chapter House Museum

  Dunkeld
  Dunkeld Cathedral Chapter House Museum is een museum in Dunkeld. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Sociale Geschiedenis en Persoonlijkheden.
 47. The Museum on the Mound47

  The Museum on the Mound

  Edinburgh
  The Museum on the Mound is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van industrie, sociale geschiedenis, wereldculturen, oudheidkunde, munten en medailles, geneeskunde, handel en commercie, architectuur, persoonlijkheden en archieven.
 48. The Tenement House48

  The Tenement House

  Glasgow
  The Tenement House is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van architectuur, kostuum en textiel, design, decoratieve en toegepaste kunst, wetenschap en technologie en sociale geschiedenis.
 49. Dean Castle49

  Dean Castle

  Kilmarnock
  Dean Castle is een museum in Kilmarnock. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, muziek, decoratieve en toegepaste kunst, schone kunsten, wetenschap en technologie, wapens en oorlog, oudheidkunde, archieven, kostuum en textiel, sociale geschiedenis en wereldcu
 50. Blackness Castle50

  Blackness Castle

  Linlithgow
  Blackness werd in de 15e eeuw gebouwd door een van de machtigste families van Schotland, de Crichtons. Het was nooit bedoeld als een vredige residentie voor de landsheren; de rol die het bleef vervullen was die van garnizoensfort en staatsgevangenis.
 51. The Highlanders’ Museum51

  The Highlanders’ Museum

  Ardersier
  The Highlanders’ Museum is een museum in Ardersier. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, decoratieve en toegepaste kunst, kostuum en textiel, muziek, wapens en oorlog, archieven en munten en medailles.
 52. Broughty Castle Museum52

  Broughty Castle Museum

  Dundee
  Broughty Castle Museum is een museum in Dundee. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Natuurwetenschappen, Sociale Geschiedenis, Maritiem, Wapens en Oorlog en Persoonlijkheden.
 53. Inverness Museum and Art Gallery - High Life Highland53

  Inverness Museum and Art Gallery - High Life Highland

  Inverness
  Inverness Museum and Art Gallery - High Life Highland is een museum in Inverness. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wetenschap en technologie, schone kunsten, muziek, sociale geschiedenis, oudheidkunde, persoonlijkheden, munten en medailles, wapens en oorlog, kostuum en t
 54. Mary Queen of Scots' House and Visitor Centre54

  Mary Queen of Scots' House and Visitor Centre

  Jedburgh
  Mary Queen of Scots' House and Visitor Centre is een museum in Jedburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, persoonlijkheden, kostuum en textiel, oudheidkunde, decoratieve en toegepaste kunst, wapens en oorlog, munten en medailles en schone kunsten.
 55. Scotland Street School Museum55

  Scotland Street School Museum

  Glasgow
  Scotland Street School Museum is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Sociale Geschiedenis, Kostuum en Textiel en Natuurwetenschappen.
 56. Jedburgh Castle Jail and Museum56

  Jedburgh Castle Jail and Museum

  Jedburgh
  Jedburgh Castle Jail and Museum is een museum in Jedburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wetenschap en Technologie, Oudheidkunde, Geneeskunde, Sociale Geschiedenis, Natuurwetenschappen, Kostuum en Textiel, Persoonlijkheden, Schone Kunsten, Munten en Medailles, Landver
 57. Traquair House57

  Traquair House

  Innerleithen
  Traquair House is een museum in Innerleithen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis en Design.
 58. Drumlanrig Castle58

  Drumlanrig Castle

  Thornhill
  Het prachtige 17e-eeuwse Drumlanrig Castle heeft meer dan 40 hectare aan prachtige tuinen en biedt een scala aan activiteiten voor het hele gezin. Dit 17e-eeuwse kasteel ligt in het 120.000 hectare grote Queensberry Estate, compleet met een landschapspark en Victoriaanse tuinen, en is een van de be
 59. Dumbarton Castle59

  Dumbarton Castle

  Dumbarton
  Dumbarton Castle is een museum in Dumbarton. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, wapens en oorlog en architectuur.
 60. Scotland's Secret Bunker60

  Scotland's Secret Bunker

  Sint Andrews
  Scotland's Secret Bunker is een museum in Sint Andrews. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog, speelgoed en hobby's en wetenschap en technologie.
 61. Orkney Museum61

  Orkney Museum

  Kirkwall
  Orkney Museum is een museum in Kirkwall. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, archieven, sociale geschiedenis, kostuum en textiel, oudheidkunde en wapens en oorlog.
 62. National Museum of Rural Life Scotland62

  National Museum of Rural Life Scotland

  East Kilbride
  National Museum of Rural Life Scotland is een museum in East Kilbride. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van landbouw.
 63. Scottish Fisheries Museum63

  Scottish Fisheries Museum

  Anstruther
  Scottish Fisheries Museum is een museum in Anstruther. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, archieven, sociale geschiedenis, decoratieve en toegepaste kunst, industrie, wetenschap en technologie, maritiem, handel en commercie, wapens en oorlog, fotografie en
 64. The Museum of Scottish Lighthouses64

  The Museum of Scottish Lighthouses

  Fraserburgh
  The Museum of Scottish Lighthouses is een museum in Fraserburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, archieven, maritiem, sociale geschiedenis en wetenschap en technologie.
 65. Thirlestane Castle65

  Thirlestane Castle

  Lauder
  Thirlestane Castle is een museum in Lauder. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, oudheidkunde, schone kunsten, sociale geschiedenis, wapens en oorlog, archieven en decoratieve en toegepaste kunst.
 66. Threave House66

  Threave House

  Castle Douglas
  Threave House is een museum in Castle Douglas. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van architectuur, natuurwetenschappen en sociale geschiedenis.
 67. Peoples' Story Museum67

  Peoples' Story Museum

  Edinburgh
  Peoples' Story Museum is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wetenschap en technologie, kostuum en textiel, decoratieve en toegepaste kunst, sociale geschiedenis, archieven en landvervoer.
 68. Glasgow Police Museum68

  Glasgow Police Museum

  Glasgow
  Het Glasgow Police Museum is het museum van de eerste politiemacht van Groot-Brittannië, van 1800 tot 1975. Opgericht onder de Glasgow Police Act van 1800. De tentoongestelde stukken in de Glasgow Police Historical Exhibition geven een historisch inzicht in de mensen, gebeurtenissen en andere fa
 69. Drum Castle, Garden and Estate69

  Drum Castle, Garden and Estate

  Drumoak
 70. Provand's Lordship70

  Provand's Lordship

  Glasgow
  Provand's Lordship is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst, oudheidkunde, geneeskunde, godsdienst, handel en commercie, architectuur en sociale geschiedenis.
 71. National Mining Museum Scotland71

  National Mining Museum Scotland

  Newtongrange
  National Mining Museum Scotland is een museum in Newtongrange. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van industrie, sociale geschiedenis, wetenschap en technologie en archieven.
 72. Castle Fraser72

  Castle Fraser

  Sauchen
 73. Dryburgh Abbey73

  Dryburgh Abbey

  Newtown Sint Boswells
  Dryburgh Abbey is een museum in Newtown Sint Boswells. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van architectuur en godsdienst.
 74. Kilmartin Museum House74

  Kilmartin Museum House

  Kilmartin
  Kilmartin Museum House is een museum in Kilmartin. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde.
 75. Castle Campbell and Garden75

  Castle Campbell and Garden

  Dunning Glen
  Castle Campbell and Garden is een museum in Dunning Glen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis en oudheidkunde.
 76. HMS Unicorn76

  HMS Unicorn

  Dundee
  Frigate Unicorn is een museum in Dundee. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Wetenschap en Technologie, Maritiem, Archieven, Schone Kunsten, Persoonlijkheden, Wapens en Oorlog, Kostuum en Textiel en Wereldculturen.
 77. Knockando Woolmill77

  Knockando Woolmill

  Aberlour
  Knockando Woolmill, diep in de Spey Valley gelegen, is een plaatselijke molen die aan de behoeften van de plaatselijke gemeenschap voldoet en wol verwerkt tot garen en geweven stof op historische machines en weefgetouwen, die al meer dan 200 jaar onafgebroken in productie zijn. De Knockando Woolmill
 78. Fyvie Castle78

  Fyvie Castle

  Turriff
  Fyvie Castle - National Trust For Scotland is een museum in Turriff. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Persoonlijkheden, Wapens en Oorlog, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Schone Kunsten, Kostuum en Textiel, Sociale Geschiedenis en Oudheidkunde.
 79. Dumfries Museum and Camera Obscura79

  Dumfries Museum and Camera Obscura

  Dumfries
  Dumfries Museum and Camera Obscura is een museum in Dumfries. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Munten en Medailles, Geneeskunde, Industrie, Natuurwetenschappen, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Wapens en Oorlog, Maritiem, Sociale Geschiedenis, Landvervoer, Godsdienst, Ko
 80. Museum of the Argyll and Sutherland Highlanders80

  Museum of the Argyll and Sutherland Highlanders

  Stirling
  Museum of the Argyll and Sutherland Highlanders is een museum in Stirling. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Persoonlijkheden, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Schone Kunsten, Munten en Medailles en Kostuum en Textiel.
 81. Culross Palace Townhouse and Study81

  Culross Palace Townhouse and Study

  Culross
  Culross Palace Townhouse and Study is een museum in Culross. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, kostuum en textiel, oudheidkunde en decoratieve en toegepaste kunst.
 82. Newhailes House82

  Newhailes House

  Musselburgh
 83. The Royal Yacht Britannia83

  The Royal Yacht Britannia

  Edinburgh
  The Royal Yacht Britannia, al meer dan 40 jaar een koninklijke residentie, heeft meer dan 1.000.000 zeemijlen gevaren tijdens 968 staatsbezoeken met de koninklijke familie. Nu is het een vijfsterrenattractie in Edinburgh, waar u een rondleiding kunt krijgen over vijf dekken van het laatste koninklij
 84. Mull Museum84

  Mull Museum

  Tobermory
  Mull Museum is een museum in Tobermory. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Oudheidkunde, Wapens en Oorlog, Sociale Geschiedenis en Maritiem.
 85. Arran Heritage Museum85

  Arran Heritage Museum

  Brodick
  Arran Heritage Museum is een museum in Brodick. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde, archieven, sociale geschiedenis en natuurwetenschappen.
 86. Glenfinnan Visitor Centre86

  Glenfinnan Visitor Centre

  Glenfinnan
  Glenfinnan Visitor Centre is een museum in Glenfinnan. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog en architectuur.
 87. Scottish Maritime Museum87

  Scottish Maritime Museum

  Irvine
  Scottish Maritime Museum is een museum in Irvine. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Landvervoer, Maritiem en Archieven.
 88. Haddo House88

  Haddo House

  Methlick
  Een bezoek aan Haddo zal u zeker de hele dag bezighouden er is zoveel te zien en te doen. Ondanks de grandeur van het Haddo House merken bezoekers vaak op hoe huiselijk het aanvoelt. Misschien heeft dat iets te maken met het feit dat de Gordon-familie hier al meer dan 400 jaar woont. Geniet van de
 89. 89

  Almond Valley Heritage Centre

  Livingston
  In het Almond Valley Heritage Centre kunnen bezoekers kennismaken met vriendelijke boerderijdieren en urenlang spelen in speelruimtes, zowel binnen als buiten. Daarna is er tijd om te ontspannen en de geheimen van het verleden van West Lothian te ontdekken in de warmte van het museum.
 90. St. Mungo Museum of Religious Life and Art90

  St. Mungo Museum of Religious Life and Art

  Glasgow
  St. Mungo Museum of Religious Life and Art is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wereldculturen, decoratieve en toegepaste kunst, kostuum en textiel, godsdienst, design, sociale geschiedenis, schone kunsten, fotografie en oudheidkunde.
 91. Kellie Castle and Garden91

  Kellie Castle and Garden

  Pittenweem
  Kellie Castle and Garden is een museum in Pittenweem. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Landbouw.
 92. House of Dun92

  House of Dun

  Dun
  House of Dun is een museum in Dun. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, decoratieve en toegepaste kunst, schone kunsten en kostuum en textiel.
 93. Montrose Air Station Heritage Centre93

  Montrose Air Station Heritage Centre

  Montrose
  Montrose Air Station Heritage Centre is een museum in Montrose. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, wetenschap en technologie, landvervoer, wapens en oorlog, luchtvaart, kostuum en textiel, archieven en sociale geschiedenis.
 94. The Museum of the University of St Andrews (MUSA)94

  The Museum of the University of St Andrews (MUSA)

  Sint Andrews
  The Museum of the University of St Andrews (MUSA) is een museum in Sint Andrews. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wetenschap en technologie.
 95. Perth Museum and Art Gallery95

  Perth Museum and Art Gallery

  Perth
  Perth Museum and Art Gallery is een museum in Perth. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten, Muziek, Oudheidkunde, Munten en Medailles, Sociale Geschiedenis, Archieven, Wapens en Oorlog, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Landvervoer, Natuurwetenschappen, Wetensch
 96. Stromness Museum96

  Stromness Museum

  Stromness
  Stromness Museum is een museum in Stromness. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wereldculturen, Archieven, Natuurwetenschappen, Oudheidkunde, Munten en Medailles, Wetenschap en Technologie, Maritiem, Sociale Geschiedenis en Landvervoer.
 97. Stirling Smith Art Gallery and Museum97

  Stirling Smith Art Gallery and Museum

  Stirling
  Stirling Smith Art Gallery and Museum is een museum in Stirling. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van handel en commercie, kostuum en textiel, literatuur, landvervoer, landbouw, natuurwetenschappen, industrie, decoratieve en toegepaste kunst, godsdienst, speelgoed en hobby's
 98. Pollok House98

  Pollok House

  Glasgow
  Pollok House is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten, Architectuur, Sociale Geschiedenis, Decoratieve en Toegepaste Kunst en Godsdienst.
 99. Museum of the Isles99

  Museum of the Isles

  Aird of Sleat
  Museum of the Isles is een museum in Aird of Sleat. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, oudheidkunde, archieven, muziek, decoratieve en toegepaste kunst, schone kunsten, wapens en oorlog, munten en medailles en kostuum en textiel.
 100. John Muir's Birthplace100

  John Muir's Birthplace

  Dunbar
  Het leven en werk van John Muir heeft mensen over de hele wereld geïnspireerd. Ontdek hoe de jongen die in dit huis opgroeide, een van de drijvende krachten werd achter de wereldwijde natuurbeschermingsbeweging. Ons boeiende interpretatiecentrum neemt je mee op een reis door het leven van John Mui
 101. Kirkcaldy Galleries101

  Kirkcaldy Galleries

  Kirkcaldy
  Kirkcaldy Galleries is een museum in Kirkcaldy. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, landvervoer, geneeskunde, archieven, munten en medailles, schone kunsten, wetenschap en technologie, maritiem, oudheidkunde, decoratieve en toegepaste kunst, persoonlij
 102. Gairloch Heritage Museum102

  Gairloch Heritage Museum

  Gairloch
  Gairloch Heritage Museum is een museum in Gairloch. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, muziek, oudheidkunde, persoonlijkheden, natuurwetenschappen, kostuum en textiel, maritiem en sociale geschiedenis.
 103. Low Parks Museum103

  Low Parks Museum

  Hamilton
  Low Parks Museum is een museum in Hamilton. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wereldculturen, oudheidkunde, wapens en oorlog, decoratieve en toegepaste kunst, landvervoer, archieven, sociale geschiedenis, persoonlijkheden, natuurwetenschappen, kostuum en textiel, schone k
 104. Scapa Flow Museum104

  Scapa Flow Museum

  Lyness
  Lyness Interpretation Centre is een museum in Kirkwall. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog, maritiem, persoonlijkheden, wetenschap en technologie, schone kunsten, sociale geschiedenis, munten en medailles, landvervoer en archieven.
 105. Skaill House105

  Skaill House

  Sandwick
 106. 106

  Devil's Porridge Museum

  Eastriggs
  Devil's Porridge Museum is een museum in Eastriggs. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog en sociale geschiedenis.
 107. Lauriston Castle107

  Lauriston Castle

  Edinburgh
  Lauriston Castle is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Kostuum en Textiel, Schone Kunsten, Archieven en Decoratieve en Toegepaste Kunst.
 108. Arbroath Signal Tower Museum108

  Arbroath Signal Tower Museum

  Arbroath
  Arbroath Signal Tower Museum is een museum in Arbroath. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Maritiem, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Sociale Geschiedenis, Wereldculturen, Kostuum en Textiel, Natuurwetenschappen, Wetenschap en Technologie, Persoonlijkheden, Munten en Medai
 109. Tolbooth Museum109

  Tolbooth Museum

  Stonehaven
  Tolbooth Museum is een museum in Stonehaven. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wetenschap en Technologie, Sociale Geschiedenis, Maritiem en Oudheidkunde.
 110. Dumfries and Galloway Aviation Museum110

  Dumfries and Galloway Aviation Museum

  Heathhall
  Dumfries and Galloway Aviation Museum is een museum in Heathhall. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wapens en Oorlog en Luchtvaart.
 111. Clan Macpherson Museum111

  Clan Macpherson Museum

  Newtonmore
  Clan Macpherson Museum is een museum in Newtonmore. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Wapens en Oorlog, Archieven en Sociale Geschiedenis.
 112. David Livingstone Birthplace112

  David Livingstone Birthplace

  Blantyre
  David Livingstone Centre is een museum in Blantyre. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, geneeskunde, wetenschap en technologie, sociale geschiedenis, archieven en wereldculturen.
 113. Abbot House Heritage Centre113

  Abbot House Heritage Centre

  Dunfermline
  Abbot House Heritage Centre is een museum in Dunfermline. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Godsdienst, Geneeskunde, Persoonlijkheden, Archieven, Wetenschap en Technologie, Oudheidkunde, Decoratieve en Toegepaste Kunst en Sociale Geschiedenis.
 114. Castle House Museum114

  Castle House Museum

  Dunoon
  Het Castle House Museum, dat sinds 1998 open is, is een van de meest historische locaties van Dunoon. Dunoon werd een vakantieoord toen Lord Provost Ewing van Glasgow het land rond de ruïne van het middeleeuwse kasteel kocht en er voor zichzelf een vakantiehuis bouwde. Dit was in 1824 en vele andere
 115. Scalloway Museum115

  Scalloway Museum

  Scalloway
  Scalloway Museum is een museum in Scalloway. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog, sociale geschiedenis en maritiem.
 116. Stewartry Museum116

  Stewartry Museum

  Kirkcudbright
  Stewartry Museum is een museum in Kirkcudbright. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Persoonlijkheden, Wetenschap en Technologie, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Natuurwetenschappen, Muziek, Oudheidkunde, Kostuum en Textiel, Schone Kunsten, Wapens en Oorlog, Munten en Meda
 117. Hawick Museum and the Scott Art Gallery117

  Hawick Museum and the Scott Art Gallery

  Hawick
  Hawick Museum and the Scott Art Gallery is een museum in Hawick. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wapens en Oorlog, Wetenschap en Technologie, Wereldculturen, Schone Kunsten, Natuurwetenschappen, Persoonlijkheden, Landvervoer, Kostuum en Textiel, Decoratieve en Toegepast
 118. Robert Burns Centre118

  Robert Burns Centre

  Dumfries
  Robert Burns Centre is een museum in Dumfries. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Kostuum en Textiel, Archieven, Literatuur, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Schone Kunsten, Munten en Medailles en Persoonlijkheden.
 119. The Watt Institution119

  The Watt Institution

  Greenock
  Mclean Museum and Art Gallery is een museum in Greenock. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Oudheidkunde, Persoonlijkheden, Natuurwetenschappen, Wetenschap en Technologie, Maritiem, Schone Kunsten, Wereldculturen, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Arch
 120. House Of The Binns120

  House Of The Binns

  Linlithgow
 121. Provost Skene's House121

  Provost Skene's House

  Aberdeen
  Provost Skene's House is een museum in Aberdeen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, decoratieve en toegepaste kunst, oudheidkunde, sociale geschiedenis en kostuum en textiel.
 122. Barry Mill122

  Barry Mill

  Carnoustie
  Barry Mill is een prachtig voorbeeld van het industriële erfgoed van Schotland. Het ligt in een afgelegen gebied naast de Barry Burn, met een werkende molen, wandelingen langs de lades en langs de burnside, en rondleidingen. Tentoonstelling over de rol van de molen in de plattelandseconomie Demonst
 123. Robert Smail's Printing Works123

  Robert Smail's Printing Works

  Innerleithen
 124. Timespan Heritage Centre and Art Gallery124

  Timespan Heritage Centre and Art Gallery

  Helmsdale
  Timespan Heritage Centre and Art Gallery is een museum in Helmsdale. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, oudheidkunde, wetenschap en technologie en natuurwetenschappen.
 125. Bothwell Castle125

  Bothwell Castle

  Bothwell
  Bothwell is het grootste en mooiste 13e-eeuwse kasteel van Schotland. Een deel van de oorspronkelijke ronde donjon is bewaard gebleven. In Uddingston aan de B7071.
 126. Shetland Crofthouse Museum126

  Shetland Crofthouse Museum

  Dunrossness
  Shetland Crofthouse Museum is een museum in Dunrossness. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis en decoratieve en toegepaste kunst.
 127. Glenfinnan Station Museum127

  Glenfinnan Station Museum

  Glenfinnan
  Glenfinnan Station Museum is een museum in Glenfinnan. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Landvervoer, Archieven en Sociale Geschiedenis.
 128. Dunblane Museum128

  Dunblane Museum

  Dunblane
  Dunblane Museum is een museum in Dunblane. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Schone Kunsten, Oudheidkunde, Munten en Medailles, Persoonlijkheden, Decoratieve en Toegepaste Kunst en Sociale Geschiedenis.
 129. Taigh Chearsabhagh129

  Taigh Chearsabhagh

  Loch nam Madadh
  Taigh Chearsabhagh is een museum in Loch nam Madadh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, sociale geschiedenis, design, fotografie en decoratieve en toegepaste kunst.
 130. Strathnaver Museum130

  Strathnaver Museum

  Bettyhill
  Strathnaver Museum is een museum in Bettyhill. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Maritiem, Sociale Geschiedenis, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Archieven en Wapens en Oorlog.
 131. Museum of Islay Life131

  Museum of Islay Life

  Port Charlotte
  Museum of Islay Life is een museum in Port Charlotte. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van landvervoer, maritiem, geneeskunde, schone kunsten, munten en medailles, kostuum en textiel, muziek, wetenschap en technologie, persoonlijkheden, oudheidkunde, sociale geschiedenis en
 132. Tarbat Discovery Centre132

  Tarbat Discovery Centre

  Portmahomack
  Tarbat Discovery Centre is een museum in Portmahomack. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis en oudheidkunde.
 133. Elgin Museum133

  Elgin Museum

  Elgin
  Elgin Museum is een museum in Elgin. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Maritiem, Wereldculturen, Munten en Medailles, Natuurwetenschappen, Wapens en Oorlog, Landvervoer, Handel en Commercie, Oudheidkunde, Persoonlijkheden, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Archieven, Socia
 134. Savings Banks Museum134

  Savings Banks Museum

  Ruthwell
  Savings Banks Museum is een museum in Ruthwell. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Archieven, Oudheidkunde, Munten en Medailles en Godsdienst.
 135. Preston Mill and Phantassie Doocot135

  Preston Mill and Phantassie Doocot

  East Linton
 136. Stranraer Museum136

  Stranraer Museum

  Stranraer
  Stranraer Museum is een museum in Stranraer. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Oudheidkunde, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Wapens en Oorlog, Natuurwetenschappen, Maritiem, Archieven, Sociale Geschiedenis, Landvervoer, Wetenschap en Technologie, Schone Kunsten, Kostuum
 137. Holmwood House137

  Holmwood House

  Glasgow
  Holmwood House is het beste huiselijke ontwerp van Alexander 'Greek' Thomson. Dit familiehuis werd in 1857-1988 gebouwd voor James Couper, die samen met zijn broer Robert eigenaar was van Millholm Paper Mills aan de oever van de rivier de Cart. Het huis stond in wat toen het dorp Cathcart was. De bo
 138. Prestongrange Museum138

  Prestongrange Museum

  Prestonpans
  Prestongrange Museum is een museum in Prestonpans. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wetenschap en technologie, landbouw, oudheidkunde, munten en medailles, sociale geschiedenis en industrie.
 139. Clan Cameron Museum139

  Clan Cameron Museum

  Achnacarry
  Clan Cameron Museum is een museum in Achnacarry. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wapens en Oorlog en Sociale Geschiedenis.
 140. Groam House Museum140

  Groam House Museum

  Rosemarkie
  Groam House Museum is een museum in Rosemarkie. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Oudheidkunde, Decoratieve en Toegepaste Kunst en Archieven.
 141. Kirbuster Museum141

  Kirbuster Museum

  Birsay
  Kirbuster Farm Museum is een museum in Birsay. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis.
 142. Castle of St John142

  Castle of St John

  Stranraer
  Castle of St John is een museum in Stranraer. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Rechtsorde.
 143. Bute Museum143

  Bute Museum

  Rothesay
  Bute Museum is een museum in Rothesay. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Persoonlijkheden, Natuurwetenschappen, Wapens en Oorlog, Kostuum en Textiel, Maritiem, Archieven, Oudheidkunde, Wetenschap en Technologie, Schone Kunsten, Munten en Medailles en
 144. Unst Boat Haven144

  Unst Boat Haven

  Haroldswick
  Unst Boat Haven is een museum in Haroldswick. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Industrie, Maritiem en Sociale Geschiedenis.
 145. Montrose Museum and Art Gallery145

  Montrose Museum and Art Gallery

  Montrose
  Montrose Museum and Art Gallery is een museum in Montrose. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Godsdienst, Sociale Geschiedenis, Oudheidkunde, Muziek, Munten en Medailles, Maritiem, Handel en Commercie, Wapens en Oorlog, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Rechtsorde, Natuurwe
 146. Cromarty Courthouse Museum146

  Cromarty Courthouse Museum

  Cromarty
  Cromarty Courthouse Museum is een museum in Cromarty. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Maritiem, Munten en Medailles, Handel en Commercie, Industrie, Archieven en Sociale Geschiedenis.
 147. Manderston147

  Manderston

  Duns
  Manderston is een museum in Duns. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Decoratieve en Toegepaste Kunst en Architectuur.
 148. Glasgow Museums Resource Centre148

  Glasgow Museums Resource Centre

  Glasgow
  Glasgow Museums Resource Centre is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van kostuum en textiel, godsdienst, schone kunsten, muziek, wetenschap en technologie, literatuur, archieven, wereldculturen, wapens en oorlog, munten en medailles, fotografie, archite
 149. Ullapool Museum149

  Ullapool Museum

  Ullapool
  Ullapool Museum is een museum in Ullapool. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Natuurwetenschappen, Oudheidkunde, Archieven, Maritiem en Sociale Geschiedenis.
 150. Meffan Museum and Art Gallery150

  Meffan Museum and Art Gallery

  Forfar
  Meffan Museum and Art Gallery is een museum in Forfar. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van landvervoer, oudheidkunde, decoratieve en toegepaste kunst, schone kunsten, persoonlijkheden, sociale geschiedenis, wetenschap en technologie, kostuum en textiel en munten en medaille
 151. Grantown Museum151

  Grantown Museum

  Grantown-on-Spey
  Grantown Museum is een museum in Grantown-on-Spey. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, sociale geschiedenis, natuurwetenschappen, muziek, geneeskunde en archieven.
 152. Fife Folk Museum152

  Fife Folk Museum

  Ceres
  Fife Folk Museum is een museum in Ceres. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Kostuum en Textiel, Wapens en Oorlog, Archieven, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Oudheidkunde, Geneeskunde, Sociale Geschiedenis en Landvervoer.
 153. Tangwick Haa Museum153

  Tangwick Haa Museum

  Eshaness
  Tangwick Haa Museum is een museum in Eshaness. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis.
 154. Corrigall Farm Museum154

  Corrigall Farm Museum

  Harray
  Corrigall Farm Museum is een museum in Harray. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis.
 155. Calanais Visitor Centre155

  Calanais Visitor Centre

  Callanish
  Calanais Visitor Centre is een museum in Callanish. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde.
 156. Annet House Museum and Garden156

  Annet House Museum and Garden

  Linlithgow
  Lokaal Historisch Museum en Tuin.
 157. Blairs Museum157

  Blairs Museum

  Aberdeen
  Blairs Museum is een museum in Aberdeen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, kostuum en textiel, archieven, sociale geschiedenis, munten en medailles, natuurwetenschappen, wapens en oorlog, decoratieve en toegepaste kunst en persoonlijkheden.
 158. The Royal Scots Dragoon Guards Museum158

  The Royal Scots Dragoon Guards Museum

  Edinburgh
  The Royal Scots Dragoon Guards Museum is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, kostuum en textiel en wapens en oorlog.
 159. Highland Museum of Childhood159

  Highland Museum of Childhood

  Strathpeffer
  Highland Museum of Childhood is een museum in Strathpeffer. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis en Archieven.
 160. Halliwell's House Museum160

  Halliwell's House Museum

  Selkirk
  Halliwell's House Museum is een museum in Selkirk. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, oudheidkunde, schone kunsten en munten en medailles.
 161. Rozelle House Galleries161

  Rozelle House Galleries

  Ayr
  Rozelle House Galleries is een museum in Ayr. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Kostuum en Textiel, Wapens en Oorlog, Archieven, Wereldculturen, Natuurwetenschappen, Geneeskunde, Persoonlijkheden, Oudheidkunde, Munten en Medailles, Schone Kunsten en
 162. National Piping Centre and Museum162

  National Piping Centre and Museum

  Glasgow
  In het National Piping Centre kunnen bezoekers het erfgoed van de Great Highland Bagpipe zien en horen. Het museum bezit driehonderd jaar doedelzakerfgoed. Het bestaat uit artefacten uit de rijke collecties van de National Museums of Scotland.
 163. Royal Scots Regimental Museum163

  Royal Scots Regimental Museum

  Edinburgh
  Royal Scots Regimental Museum is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog.
 164. St Ronan's Wells Interpretation Centre164

  St Ronan's Wells Interpretation Centre

  Innerleithen
  St Ronan's Wells Interpretation Centre is een museum in Innerleithen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, sociale geschiedenis, kostuum en textiel, decoratieve en toegepaste kunst, wetenschap en technologie en persoonlijkheden.
 165. Nairn Museum165

  Nairn Museum

  Nairn
  Nairn Museum is een museum in Nairn. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Sociale Geschiedenis, Schone Kunsten, Oudheidkunde, Kostuum en Textiel, Geneeskunde, Munten en Medailles en Persoonlijkheden.
 166. Bachelors' Club166

  Bachelors' Club

  Tarbolton
  Bachelors' Club is een museum in Tarbolton. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden.
 167. Borders Textile Towerhouse167

  Borders Textile Towerhouse

  Hawick
  Borders Textile Towerhouse is een museum in Hawick. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, wapens en oorlog, natuurwetenschappen, sociale geschiedenis, wetenschap en technologie, oudheidkunde, decoratieve en toegepaste kunst, archieven, kostuum en textiel en pe
 168. Kirriemuir Gateway to the Glens Museum168

  Kirriemuir Gateway to the Glens Museum

  Kirriemuir
  Kirriemuir Gateway to the Glens Museum is een museum in Kirriemuir. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Oudheidkunde en Sociale Geschiedenis.
 169. Sir Walter Scott's Courtroom169

  Sir Walter Scott's Courtroom

  Selkirk
  Sir Walter Scott's Courtroom is een museum in Selkirk. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, archieven, sociale geschiedenis en schone kunsten.
 170. Whithorn Trust Museum170

  Whithorn Trust Museum

  Whithorn
  Whithorn Trust Museum is een museum in Whithorn. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde.
 171. Glenesk Folk Museum171

  Glenesk Folk Museum

  Glenesk
  Glenesk Folk Museum is een museum in Glenesk. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst, schone kunsten, archieven, kostuum en textiel, muziek, sociale geschiedenis, natuurwetenschappen en munten en medailles.
 172. John Paul Jones Cottage Museum172

  John Paul Jones Cottage Museum

  Kirkbean
  John Paul Jones Cottage Museum is een museum in Kirkbean. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog, persoonlijkheden, maritiem en sociale geschiedenis.
 173. Old Haa173

  Old Haa

  Yell
  Old Haa Museum is een museum in Mid Yell. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, oudheidkunde, muziek, sociale geschiedenis, schone kunsten, maritiem, decoratieve en toegepaste kunst, landvervoer en persoonlijkheden.
 174. Laidhay Croft Museum174

  Laidhay Croft Museum

  Dunbeath
  Laidhay Croft Museum is een museum in Dunbeath. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Kostuum en Textiel, Archieven, Persoonlijkheden, Sociale Geschiedenis en Decoratieve en Toegepaste Kunst.
 175. Museum of Scottish Railways175

  Museum of Scottish Railways

  Bo'ness
  Museum of Scottish Railways is een museum in Bo'ness. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, wetenschap en technologie en landvervoer.
 176. Falconer Museum176

  Falconer Museum

  Forres
  Falconer Museum is een museum in Forres. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde, geneeskunde, industrie, landvervoer, wereldculturen, kostuum en textiel, sociale geschiedenis, maritiem, landbouw, wetenschap en technologie, fotografie, munten en medailles, rechtsor
 177. Trimontium Museum177

  Trimontium Museum

  Melrose
  Trimontium Museum is een museum in Melrose. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde, wapens en oorlog, sociale geschiedenis en archieven.
 178. Cairnpapple Hill178

  Cairnpapple Hill

  Linlithgow
  Cairnpapple Hill is een museum in Linlithgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde.
 179. Paisley Museum179

  Paisley Museum

  Paisley
  Paisley Museum is een museum in Paisley. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog, wetenschap en technologie, decoratieve en toegepaste kunst, schone kunsten, oudheidkunde, sociale geschiedenis, wereldculturen, natuurwetenschappen, archieven, kostuum en textiel,
 180. Kinneil Museum180

  Kinneil Museum

  Bo'ness
  Kinneil Museum is een museum in Bo'ness. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Oudheidkunde, Wetenschap en Technologie, Sociale Geschiedenis, Decoratieve en Toegepaste Kunst en Archieven.
 181. Mallaig Heritage Centre181

  Mallaig Heritage Centre

  Mallaig
  Mallaig Heritage Centre is een museum in Mallaig. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Landbouw, Maritiem, Archieven, Persoonlijkheden, Sociale Geschiedenis, Film en Media, Schone Kunsten, Godsdienst, Landvervoer en Fotografie.
 182. St Andrews Museum182

  St Andrews Museum

  Sint Andrews
  St Andrews Museum is een museum in Sint Andrews. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, sociale geschiedenis, wapens en oorlog, muziek, archieven, oudheidkunde, munten en medailles en wetenschap en technologie.
 183. Clydebank Museum and Art Gallery183

  Clydebank Museum and Art Gallery

  Clydebank
  Clydebank Museum and Art Gallery is een museum in Clydebank. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, schone kunsten, archieven en wetenschap en technologie.
 184. Thomas Carlyle's Birthplace184

  Thomas Carlyle's Birthplace

  Ecclefechan
  In 1795 werd de grote sociaal-historicus Thomas Carlyle in dit nederige huis geboren. De drie zalen van het museum bevatten veel van Carlyle's bezittingen en geven een fascinerend inzicht in het negentiende-eeuwse leven in een kleine Schotse stad. Het geboortehuis is sinds 1883 opengesteld voor het
 185. Dingwall Museum185

  Dingwall Museum

  Dingwall
  Dingwall Museum is een museum in Dingwall. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Kostuum en Textiel, Archieven, Sociale Geschiedenis, Wapens en Oorlog, Oudheidkunde en Wetenschap en Technologie.
 186. Sanquhar Tolbooth Museum186

  Sanquhar Tolbooth Museum

  Sanquhar
  Sanquhar Tolbooth Museum is een museum in Sanquhar. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Persoonlijkheden, Munten en Medailles, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Industrie, Schone Kunsten, Wetenschap en Technologie, Sociale Geschiedenis, Kostuum en Textiel, Literatuur, Oudhei
 187. Newton Stewart Museum187

  Newton Stewart Museum

  Newton Stewart
  Newton Stewart Museum is een museum in Newton Stewart. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Kostuum en Textiel, Wetenschap en Technologie en Archieven.
 188. Tomintoul & Glenlivet Discovery Centre188

  Tomintoul & Glenlivet Discovery Centre

  Tomintoul
  Tomintoul Museum is een museum in Tomintoul. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis en Natuurwetenschappen.
 189. Colzium House189

  Colzium House

  Kilsyth
  Colzium House is een museum in Kilsyth. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, wapens en oorlog, kostuum en textiel, wereldculturen, natuurwetenschappen, oudheidkunde, decoratieve en toegepaste kunst, sociale geschiedenis, archieven en munten en medailles.
 190. Old Gala House Museum190

  Old Gala House Museum

  Galashiels
  Old Gala House Museum is een museum in Galashiels. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Sociale Geschiedenis, Oudheidkunde, Schone Kunsten en Persoonlijkheden.
 191. 191

  Dunollie Museum

  Oban
  Dunollie Museum is een museum in Oban. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst, sociale geschiedenis, schone kunsten, kostuum en textiel, munten en medailles en wereldculturen.
 192. Dunbeath Heritage Centre192

  Dunbeath Heritage Centre

  Dunbeath
  Het centrum is het middelpunt van het werk van de Dunbeath Preservation Trust: Geregistreerd museum; archeologische tentoonstelling, Neil M Gunn literair landschap, boeiende benadering van landschapsinterpretatie door middel van kunstinstallaties, fotografie en unieke plattegrond. Repository voor on
 193. Douglas Heritage Museum193

  Douglas Heritage Museum

  Douglas
  Douglas Heritage Museum is een museum in Douglas. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Wapens en Oorlog en Sociale Geschiedenis.
 194. Ardkinglas Estate194

  Ardkinglas Estate

  Cairndow
  Gelegen aan de oevers van Loch Fyne in Argyll, tegen een spectaculaire achtergrond van bergen en bossen, is Ardkinglas House een architectonisch juweeltje. De Ardkinglas Woodland Gardens zijn het hele jaar door open met een opmerkelijke collectie planten en bomen, waaronder de hoogste boom van Groot
 195. Unst Heritage Centre195

  Unst Heritage Centre

  Haroldswick
  Unst Heritage Centre is een museum in Haroldswick. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Landbouw, Oudheidkunde, Godsdienst, Kostuum en Textiel en Sociale Geschiedenis.
 196. Musselburgh Museum196

  Musselburgh Museum

  Musselburgh
  Musselburgh Museum is een fascinerend bezoek voor alle leeftijden. Ontdek de lange en opmerkelijke geschiedenis van de Honest Toun aan de hand van de wisselende displays en tentoonstellingen, en beleef plezier aan de activiteiten voor kinderen en gezinnen. Musselburgh Museum wordt namens de Raad be
 197. Auchindrain Museum197

  Auchindrain Museum

  Inveraray
  Auchindrain Museum is een museum in Inveraray. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van landbouw, sociale geschiedenis en architectuur.
 198. Denny Ship Model Experiment Tank198

  Denny Ship Model Experiment Tank

  Dumbarton
 199. Albion Museum199

  Albion Museum

  Biggar
 200. Fairfield Heritage Centre200

  Fairfield Heritage Centre

  Glasgow
  Fairfield Heritage is een gemeentemuseum dat het verhaal wil vertellen van de voortreffelijke rol van Govan in de scheepsbouw. Kom ons bezoeken en geniet van het gebouw dat ooit het hoofdkantoor was van de grootste scheepsbouwonderneming ter wereld, de Fairfield Shipbuilding & Engineering Company Lt

Alle musea in Schotland