Alle gratis musea en attracties om te bezoeken in Schotland

Zelfs als je een klein budget hebt, heeft Schotland veel voor je te bieden op cultureel gebied, waaronder gratis musea, gratis activiteiten en gratis attracties. 181 musea en attracties in Schotland kunnen kosteloos worden bezocht.

Ben je op zoek naar gratis uitjes en dingen om te doen in Schotland? Dit zijn de beste plekken om te bezoeken:

 1. National Museum of Scotland1

  National Museum of Scotland

  Edinburgh
  National Museum of Scotland is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van design, natuurwetenschappen, muziek, decoratieve en toegepaste kunst, industrie, godsdienst, schone kunsten, munten en medailles, handel en commercie, kostuum en textiel, wereldcultu
 2. Kelvingrove Art Gallery and Museum2

  Kelvingrove Art Gallery and Museum

  Glasgow
  Kelvingrove Art Gallery and Museum is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Decoratieve en Toegepaste Kunst, Wereldculturen, Muziek, Wapens en Oorlog, Sociale Geschiedenis, Schone Kunsten, Oudheidkunde, Natuurwetenschappen en Kostuum en Textiel.
 3. Royal Botanic Garden Edinburgh3

  Royal Botanic Garden Edinburgh

  Edinburgh
  De Royal Botanic Garden Edinburgh laat bezoekers de wereld van planten verkennen en probeert deze uit te leggen aan de hand van een uitgebreide collectie planten.
 4. Riverside Museum4

  Riverside Museum

  Glasgow
  Het Riverside Museum (Glasgow Museum of Transport) herbergt meer dan 3.000 voorwerpen die een beeld geven van het rijke verleden van Glasgow, van zijn dagen als maritieme grootmacht tot een blik op het dagelijkse leven in Glasgow in het begin tot het midden van de 20e eeuw. Onder de tentoongestelde
 5. Scottish National Gallery5

  Scottish National Gallery

  Edinburgh
  Scottish National Gallery is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst en schone kunsten.
 6. Scottish National Portrait Gallery6

  Scottish National Portrait Gallery

  Edinburgh
  Scottish National Portrait Gallery is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten en Archieven.
 7. National War Museum Scotland7

  National War Museum Scotland

  Edinburgh
  National War Museum Scotland is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog en sociale geschiedenis.
 8. Burrell Collection8

  Burrell Collection

  Glasgow
  Burrell Collection is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Decoratieve en Toegepaste Kunst, Oudheidkunde, Schone Kunsten, Wereldculturen, Kostuum en Textiel en Wapens en Oorlog.
 9. Aberdeen Maritime Museum9

  Aberdeen Maritime Museum

  Aberdeen
  Aberdeen Maritime Museum is een museum in Aberdeen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Landvervoer, Wetenschap en Technologie en Maritiem.
 10. People's Palace and Winter Gardens10

  People's Palace and Winter Gardens

  Glasgow
  People's Palace and Winter Gardens is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis.
 11. Highland Folk Museum11

  Highland Folk Museum

  Newtonmore
  Highland Folk Museum is een museum in Newtonmore. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Architectuur en Landbouw.
 12. The Hunterian Museum and Art Gallery12

  The Hunterian Museum and Art Gallery

  Glasgow
  The Hunterian Museum and Art Gallery is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van fotografie, wereldculturen, oudheidkunde, persoonlijkheden, wetenschap en technologie, schone kunsten, natuurwetenschappen, decoratieve en toegepaste kunst, geneeskunde, munte
 13. West Highland Museum13

  West Highland Museum

  Fort William
  West Highland Museum is een museum in Fort William. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Natuurwetenschappen, Archieven, Sociale Geschiedenis, Oudheidkunde, Muziek, Schone Kunsten, Wapens en Oorlog, Munten en Medailles, Decoratieve en Toegepaste Kunst en Kostuum en Textiel.
 14. The McManus : Dundee's Art Gallery and Museum14

  The McManus : Dundee's Art Gallery and Museum

  Dundee
  The McManus : Dundee's Art Gallery and Museum is een museum in Dundee. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Oudheidkunde, Schone Kunsten, Sociale Geschiedenis en Natuurwetenschappen.
 15. The Tall Ship at Riverside15

  The Tall Ship at Riverside

  Glasgow
  The Tall Ship at Riverside is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis en Maritiem.
 16. Museum of Edinburgh16

  Museum of Edinburgh

  Edinburgh
  Museum of Edinburgh is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van munten en medailles, muziek, kostuum en textiel, wapens en oorlog, schone kunsten, sociale geschiedenis, oudheidkunde, persoonlijkheden, decoratieve en toegepaste kunst en archieven.
 17. Oban War and Peace Museum17

  Oban War and Peace Museum

  Oban
  Oban War and Peace Museum is een museum in Oban. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis.
 18. Summerlee Museum Of Scottish Industrial Life18

  Summerlee Museum Of Scottish Industrial Life

  Coatbridge
  Summerlee Museum Of Scottish Industrial Life is een museum in Coatbridge. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van industrie, schone kunsten, wetenschap en technologie, landvervoer, archieven, munten en medailles, persoonlijkheden, decoratieve en toegepaste kunst, oudheidkunde e
 19. Dumfries House19

  Dumfries House

  Cumnock
  Dumfries House ligt op 2.000 acres land. Dit landgoed en 18e-eeuws statig huis beschikt over een collectie originele meubels.
 20. Callendar House20

  Callendar House

  Falkirk
  Callendar House is een museum in Falkirk. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst, sociale geschiedenis, archieven en schone kunsten.
 21. Shetland Museum21

  Shetland Museum

  Lerwick
  Shetland Museum is een museum in Lerwick. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van rechtsorde, handel en commercie, landvervoer, sociale geschiedenis, munten en medailles, wapens en oorlog, kostuum en textiel, landbouw, persoonlijkheden, wetenschap en technologie, muziek, decora
 22. Dunkeld Cathedral Chapter House Museum22

  Dunkeld Cathedral Chapter House Museum

  Dunkeld
  Dunkeld Cathedral Chapter House Museum is een museum in Dunkeld. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Sociale Geschiedenis en Persoonlijkheden.
 23. The Museum on the Mound23

  The Museum on the Mound

  Edinburgh
  The Museum on the Mound is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van industrie, sociale geschiedenis, wereldculturen, oudheidkunde, munten en medailles, geneeskunde, handel en commercie, architectuur, persoonlijkheden en archieven.
 24. Dean Castle24

  Dean Castle

  Kilmarnock
  Dean Castle is een museum in Kilmarnock. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, muziek, decoratieve en toegepaste kunst, schone kunsten, wetenschap en technologie, wapens en oorlog, oudheidkunde, archieven, kostuum en textiel, sociale geschiedenis en wereldcu
 25. The Highlanders’ Museum25

  The Highlanders’ Museum

  Ardersier
  The Highlanders’ Museum is een museum in Ardersier. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, decoratieve en toegepaste kunst, kostuum en textiel, muziek, wapens en oorlog, archieven en munten en medailles.
 26. Broughty Castle Museum26

  Broughty Castle Museum

  Dundee
  Broughty Castle Museum is een museum in Dundee. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Natuurwetenschappen, Sociale Geschiedenis, Maritiem, Wapens en Oorlog en Persoonlijkheden.
 27. Aberdeen Art Gallery27

  Aberdeen Art Gallery

  Aberdeen
  Aberdeen Art Gallery is een museum in Aberdeen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Munten en Medailles, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Sociale Geschiedenis, Schone Kunsten, Persoonlijkheden, Oudheidkunde, Wetenschap en Technologie en Kostuum en Textiel.
 28. Inverness Museum and Art Gallery - High Life Highland28

  Inverness Museum and Art Gallery - High Life Highland

  Inverness
  Inverness Museum and Art Gallery - High Life Highland is een museum in Inverness. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wetenschap en technologie, schone kunsten, muziek, sociale geschiedenis, oudheidkunde, persoonlijkheden, munten en medailles, wapens en oorlog, kostuum en t
 29. Mary Queen of Scots' House and Visitor Centre29

  Mary Queen of Scots' House and Visitor Centre

  Jedburgh
  Mary Queen of Scots' House and Visitor Centre is een museum in Jedburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, persoonlijkheden, kostuum en textiel, oudheidkunde, decoratieve en toegepaste kunst, wapens en oorlog, munten en medailles en schone kunsten.
 30. Jedburgh Castle Jail and Museum30

  Jedburgh Castle Jail and Museum

  Jedburgh
  Jedburgh Castle Jail and Museum is een museum in Jedburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wetenschap en Technologie, Oudheidkunde, Geneeskunde, Sociale Geschiedenis, Natuurwetenschappen, Kostuum en Textiel, Persoonlijkheden, Schone Kunsten, Munten en Medailles, Landver
 31. Orkney Museum31

  Orkney Museum

  Kirkwall
  Orkney Museum is een museum in Kirkwall. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, archieven, sociale geschiedenis, kostuum en textiel, oudheidkunde en wapens en oorlog.
 32. Peoples' Story Museum32

  Peoples' Story Museum

  Edinburgh
  Peoples' Story Museum is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wetenschap en technologie, kostuum en textiel, decoratieve en toegepaste kunst, sociale geschiedenis, archieven en landvervoer.
 33. Glasgow Police Museum33

  Glasgow Police Museum

  Glasgow
  Het Glasgow Police Museum is het museum van de eerste politiemacht van Groot-Brittannië, van 1800 tot 1975. Opgericht onder de Glasgow Police Act van 1800. De tentoongestelde stukken in de Glasgow Police Historical Exhibition geven een historisch inzicht in de mensen, gebeurtenissen en andere fa
 34. Provand's Lordship34

  Provand's Lordship

  Glasgow
  Provand's Lordship is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst, oudheidkunde, geneeskunde, godsdienst, handel en commercie, architectuur en sociale geschiedenis.
 35. Andrew Carnegie Birthplace Museum35

  Andrew Carnegie Birthplace Museum

  Dunfermline
  Andrew Carnegie Birthplace Museum is een museum in Dunfermline. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis.
 36. Scottish National Gallery of Modern Art36

  Scottish National Gallery of Modern Art

  Edinburgh
  Scottish National Gallery of Modern Art is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst en schone kunsten.
 37. Knockando Woolmill37

  Knockando Woolmill

  Aberlour
  Knockando Woolmill, diep in de Spey Valley gelegen, is een plaatselijke molen die aan de behoeften van de plaatselijke gemeenschap voldoet en wol verwerkt tot garen en geweven stof op historische machines en weefgetouwen, die al meer dan 200 jaar onafgebroken in productie zijn. De Knockando Woolmill
 38. Dumfries Museum and Camera Obscura38

  Dumfries Museum and Camera Obscura

  Dumfries
  Dumfries Museum and Camera Obscura is een museum in Dumfries. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Munten en Medailles, Geneeskunde, Industrie, Natuurwetenschappen, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Wapens en Oorlog, Maritiem, Sociale Geschiedenis, Landvervoer, Godsdienst, Ko
 39. Museum of the Argyll and Sutherland Highlanders39

  Museum of the Argyll and Sutherland Highlanders

  Stirling
  Museum of the Argyll and Sutherland Highlanders is een museum in Stirling. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Persoonlijkheden, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Schone Kunsten, Munten en Medailles en Kostuum en Textiel.
 40. Mull Museum40

  Mull Museum

  Tobermory
  Mull Museum is een museum in Tobermory. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Oudheidkunde, Wapens en Oorlog, Sociale Geschiedenis en Maritiem.
 41. St. Mungo Museum of Religious Life and Art41

  St. Mungo Museum of Religious Life and Art

  Glasgow
  St. Mungo Museum of Religious Life and Art is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wereldculturen, decoratieve en toegepaste kunst, kostuum en textiel, godsdienst, design, sociale geschiedenis, schone kunsten, fotografie en oudheidkunde.
 42. Burns House Museum42

  Burns House Museum

  Dumfries
  Burns House Museum is een museum in Dumfries. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, sociale geschiedenis, decoratieve en toegepaste kunst, archieven, persoonlijkheden, kostuum en textiel, muziek, munten en medailles en literatuur.
 43. The Museum of the University of St Andrews (MUSA)43

  The Museum of the University of St Andrews (MUSA)

  Sint Andrews
  The Museum of the University of St Andrews (MUSA) is een museum in Sint Andrews. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wetenschap en technologie.
 44. Writers' Museum44

  Writers' Museum

  Edinburgh
  Writers' Museum is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, persoonlijkheden, decoratieve en toegepaste kunst, schone kunsten en sociale geschiedenis.
 45. Perth Museum and Art Gallery45

  Perth Museum and Art Gallery

  Perth
  Perth Museum and Art Gallery is een museum in Perth. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten, Muziek, Oudheidkunde, Munten en Medailles, Sociale Geschiedenis, Archieven, Wapens en Oorlog, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Landvervoer, Natuurwetenschappen, Wetensch
 46. Stirling Smith Art Gallery and Museum46

  Stirling Smith Art Gallery and Museum

  Stirling
  Stirling Smith Art Gallery and Museum is een museum in Stirling. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van handel en commercie, kostuum en textiel, literatuur, landvervoer, landbouw, natuurwetenschappen, industrie, decoratieve en toegepaste kunst, godsdienst, speelgoed en hobby's
 47. John Muir's Birthplace47

  John Muir's Birthplace

  Dunbar
  Het leven en werk van John Muir heeft mensen over de hele wereld geïnspireerd. Ontdek hoe de jongen die in dit huis opgroeide, een van de drijvende krachten werd achter de wereldwijde natuurbeschermingsbeweging. Ons boeiende interpretatiecentrum neemt je mee op een reis door het leven van John Mui
 48. Kirkcaldy Galleries48

  Kirkcaldy Galleries

  Kirkcaldy
  Kirkcaldy Galleries is een museum in Kirkcaldy. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, landvervoer, geneeskunde, archieven, munten en medailles, schone kunsten, wetenschap en technologie, maritiem, oudheidkunde, decoratieve en toegepaste kunst, persoonlij
 49. Low Parks Museum49

  Low Parks Museum

  Hamilton
  Low Parks Museum is een museum in Hamilton. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wereldculturen, oudheidkunde, wapens en oorlog, decoratieve en toegepaste kunst, landvervoer, archieven, sociale geschiedenis, persoonlijkheden, natuurwetenschappen, kostuum en textiel, schone k
 50. Arbroath Signal Tower Museum50

  Arbroath Signal Tower Museum

  Arbroath
  Arbroath Signal Tower Museum is een museum in Arbroath. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Maritiem, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Sociale Geschiedenis, Wereldculturen, Kostuum en Textiel, Natuurwetenschappen, Wetenschap en Technologie, Persoonlijkheden, Munten en Medai
 51. Tolbooth Museum51

  Tolbooth Museum

  Stonehaven
  Tolbooth Museum is een museum in Stonehaven. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wetenschap en Technologie, Sociale Geschiedenis, Maritiem en Oudheidkunde.
 52. Clan Macpherson Museum52

  Clan Macpherson Museum

  Newtonmore
  Clan Macpherson Museum is een museum in Newtonmore. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Wapens en Oorlog, Archieven en Sociale Geschiedenis.
 53. Abbot House Heritage Centre53

  Abbot House Heritage Centre

  Dunfermline
  Abbot House Heritage Centre is een museum in Dunfermline. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Godsdienst, Geneeskunde, Persoonlijkheden, Archieven, Wetenschap en Technologie, Oudheidkunde, Decoratieve en Toegepaste Kunst en Sociale Geschiedenis.
 54. St Abb's Head Nature Centre54

  St Abb's Head Nature Centre

  Eyemouth
 55. Stewartry Museum55

  Stewartry Museum

  Kirkcudbright
  Stewartry Museum is een museum in Kirkcudbright. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Persoonlijkheden, Wetenschap en Technologie, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Natuurwetenschappen, Muziek, Oudheidkunde, Kostuum en Textiel, Schone Kunsten, Wapens en Oorlog, Munten en Meda
 56. Hawick Museum and the Scott Art Gallery56

  Hawick Museum and the Scott Art Gallery

  Hawick
  Hawick Museum and the Scott Art Gallery is een museum in Hawick. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wapens en Oorlog, Wetenschap en Technologie, Wereldculturen, Schone Kunsten, Natuurwetenschappen, Persoonlijkheden, Landvervoer, Kostuum en Textiel, Decoratieve en Toegepast
 57. Mills Observatory57

  Mills Observatory

  Dundee
  Mills Observatory is een museum in Dundee. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wetenschap en Technologie en Persoonlijkheden.
 58. The Watt Institution58

  The Watt Institution

  Greenock
  Mclean Museum and Art Gallery is een museum in Greenock. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Oudheidkunde, Persoonlijkheden, Natuurwetenschappen, Wetenschap en Technologie, Maritiem, Schone Kunsten, Wereldculturen, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Arch
 59. Provost Skene's House59

  Provost Skene's House

  Aberdeen
  Provost Skene's House is een museum in Aberdeen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, decoratieve en toegepaste kunst, oudheidkunde, sociale geschiedenis en kostuum en textiel.
 60. The Pineapple60

  The Pineapple

  Falkirk
  Dit bizarre bouwwerk, in de vorm van een ananas, werd in 1761 gebouwd als tuinretraite. Het beleid is nu een oase voor wilde dieren.
 61. Timespan Heritage Centre and Art Gallery61

  Timespan Heritage Centre and Art Gallery

  Helmsdale
  Timespan Heritage Centre and Art Gallery is een museum in Helmsdale. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, oudheidkunde, wetenschap en technologie en natuurwetenschappen.
 62. Shetland Crofthouse Museum62

  Shetland Crofthouse Museum

  Dunrossness
  Shetland Crofthouse Museum is een museum in Dunrossness. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis en decoratieve en toegepaste kunst.
 63. Dunblane Museum63

  Dunblane Museum

  Dunblane
  Dunblane Museum is een museum in Dunblane. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Schone Kunsten, Oudheidkunde, Munten en Medailles, Persoonlijkheden, Decoratieve en Toegepaste Kunst en Sociale Geschiedenis.
 64. Elgin Museum64

  Elgin Museum

  Elgin
  Elgin Museum is een museum in Elgin. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Maritiem, Wereldculturen, Munten en Medailles, Natuurwetenschappen, Wapens en Oorlog, Landvervoer, Handel en Commercie, Oudheidkunde, Persoonlijkheden, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Archieven, Socia
 65. Savings Banks Museum65

  Savings Banks Museum

  Ruthwell
  Savings Banks Museum is een museum in Ruthwell. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Archieven, Oudheidkunde, Munten en Medailles en Godsdienst.
 66. Stranraer Museum66

  Stranraer Museum

  Stranraer
  Stranraer Museum is een museum in Stranraer. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Oudheidkunde, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Wapens en Oorlog, Natuurwetenschappen, Maritiem, Archieven, Sociale Geschiedenis, Landvervoer, Wetenschap en Technologie, Schone Kunsten, Kostuum
 67. Prestongrange Museum67

  Prestongrange Museum

  Prestonpans
  Prestongrange Museum is een museum in Prestonpans. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wetenschap en technologie, landbouw, oudheidkunde, munten en medailles, sociale geschiedenis en industrie.
 68. Fossil Grove68

  Fossil Grove

  Glasgow
  Fossil Grove is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van natuurwetenschappen.
 69. Groam House Museum69

  Groam House Museum

  Rosemarkie
  Groam House Museum is een museum in Rosemarkie. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Oudheidkunde, Decoratieve en Toegepaste Kunst en Archieven.
 70. Kirbuster Museum70

  Kirbuster Museum

  Birsay
  Kirbuster Farm Museum is een museum in Birsay. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis.
 71. Castle of St John71

  Castle of St John

  Stranraer
  Castle of St John is een museum in Stranraer. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Rechtsorde.
 72. Montrose Museum and Art Gallery72

  Montrose Museum and Art Gallery

  Montrose
  Montrose Museum and Art Gallery is een museum in Montrose. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Godsdienst, Sociale Geschiedenis, Oudheidkunde, Muziek, Munten en Medailles, Maritiem, Handel en Commercie, Wapens en Oorlog, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Rechtsorde, Natuurwe
 73. Cromarty Courthouse Museum73

  Cromarty Courthouse Museum

  Cromarty
  Cromarty Courthouse Museum is een museum in Cromarty. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Maritiem, Munten en Medailles, Handel en Commercie, Industrie, Archieven en Sociale Geschiedenis.
 74. Glasgow Museums Resource Centre74

  Glasgow Museums Resource Centre

  Glasgow
  Glasgow Museums Resource Centre is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van kostuum en textiel, godsdienst, schone kunsten, muziek, wetenschap en technologie, literatuur, archieven, wereldculturen, wapens en oorlog, munten en medailles, fotografie, archite
 75. Meffan Museum and Art Gallery75

  Meffan Museum and Art Gallery

  Forfar
  Meffan Museum and Art Gallery is een museum in Forfar. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van landvervoer, oudheidkunde, decoratieve en toegepaste kunst, schone kunsten, persoonlijkheden, sociale geschiedenis, wetenschap en technologie, kostuum en textiel en munten en medaille
 76. Fife Folk Museum76

  Fife Folk Museum

  Ceres
  Fife Folk Museum is een museum in Ceres. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Kostuum en Textiel, Wapens en Oorlog, Archieven, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Oudheidkunde, Geneeskunde, Sociale Geschiedenis en Landvervoer.
 77. Tangwick Haa Museum77

  Tangwick Haa Museum

  Eshaness
  Tangwick Haa Museum is een museum in Eshaness. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis.
 78. Corrigall Farm Museum78

  Corrigall Farm Museum

  Harray
  Corrigall Farm Museum is een museum in Harray. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis.
 79. Calanais Visitor Centre79

  Calanais Visitor Centre

  Callanish
  Calanais Visitor Centre is een museum in Callanish. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde.
 80. Annet House Museum and Garden80

  Annet House Museum and Garden

  Linlithgow
  Lokaal Historisch Museum en Tuin.
 81. Aberdeen University, Zoology Museum81

  Aberdeen University, Zoology Museum

  Aberdeen
  Aberdeen University, Zoology Museum is een museum in Aberdeen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Natuurwetenschappen.
 82. The Royal Scots Dragoon Guards Museum82

  The Royal Scots Dragoon Guards Museum

  Edinburgh
  The Royal Scots Dragoon Guards Museum is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, kostuum en textiel en wapens en oorlog.
 83. Halliwell's House Museum83

  Halliwell's House Museum

  Selkirk
  Halliwell's House Museum is een museum in Selkirk. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, oudheidkunde, schone kunsten en munten en medailles.
 84. Rozelle House Galleries84

  Rozelle House Galleries

  Ayr
  Rozelle House Galleries is een museum in Ayr. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Kostuum en Textiel, Wapens en Oorlog, Archieven, Wereldculturen, Natuurwetenschappen, Geneeskunde, Persoonlijkheden, Oudheidkunde, Munten en Medailles, Schone Kunsten en
 85. Royal Scots Regimental Museum85

  Royal Scots Regimental Museum

  Edinburgh
  Royal Scots Regimental Museum is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog.
 86. St Ronan's Wells Interpretation Centre86

  St Ronan's Wells Interpretation Centre

  Innerleithen
  St Ronan's Wells Interpretation Centre is een museum in Innerleithen. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, sociale geschiedenis, kostuum en textiel, decoratieve en toegepaste kunst, wetenschap en technologie en persoonlijkheden.
 87. Bachelors' Club87

  Bachelors' Club

  Tarbolton
  Bachelors' Club is een museum in Tarbolton. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden.
 88. Borders Textile Towerhouse88

  Borders Textile Towerhouse

  Hawick
  Borders Textile Towerhouse is een museum in Hawick. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, wapens en oorlog, natuurwetenschappen, sociale geschiedenis, wetenschap en technologie, oudheidkunde, decoratieve en toegepaste kunst, archieven, kostuum en textiel en pe
 89. Kirriemuir Gateway to the Glens Museum89

  Kirriemuir Gateway to the Glens Museum

  Kirriemuir
  Kirriemuir Gateway to the Glens Museum is een museum in Kirriemuir. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Oudheidkunde en Sociale Geschiedenis.
 90. Sir Walter Scott's Courtroom90

  Sir Walter Scott's Courtroom

  Selkirk
  Sir Walter Scott's Courtroom is een museum in Selkirk. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, archieven, sociale geschiedenis en schone kunsten.
 91. Glenesk Folk Museum91

  Glenesk Folk Museum

  Glenesk
  Glenesk Folk Museum is een museum in Glenesk. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst, schone kunsten, archieven, kostuum en textiel, muziek, sociale geschiedenis, natuurwetenschappen en munten en medailles.
 92. Old Haa92

  Old Haa

  Yell
  Old Haa Museum is een museum in Mid Yell. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, oudheidkunde, muziek, sociale geschiedenis, schone kunsten, maritiem, decoratieve en toegepaste kunst, landvervoer en persoonlijkheden.
 93. Falconer Museum93

  Falconer Museum

  Forres
  Falconer Museum is een museum in Forres. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde, geneeskunde, industrie, landvervoer, wereldculturen, kostuum en textiel, sociale geschiedenis, maritiem, landbouw, wetenschap en technologie, fotografie, munten en medailles, rechtsor
 94. Kinneil Museum94

  Kinneil Museum

  Bo'ness
  Kinneil Museum is een museum in Bo'ness. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Oudheidkunde, Wetenschap en Technologie, Sociale Geschiedenis, Decoratieve en Toegepaste Kunst en Archieven.
 95. Mallaig Heritage Centre95

  Mallaig Heritage Centre

  Mallaig
  Mallaig Heritage Centre is een museum in Mallaig. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Landbouw, Maritiem, Archieven, Persoonlijkheden, Sociale Geschiedenis, Film en Media, Schone Kunsten, Godsdienst, Landvervoer en Fotografie.
 96. St Andrews Museum96

  St Andrews Museum

  Sint Andrews
  St Andrews Museum is een museum in Sint Andrews. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, sociale geschiedenis, wapens en oorlog, muziek, archieven, oudheidkunde, munten en medailles en wetenschap en technologie.
 97. Clydebank Museum and Art Gallery97

  Clydebank Museum and Art Gallery

  Clydebank
  Clydebank Museum and Art Gallery is een museum in Clydebank. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, schone kunsten, archieven en wetenschap en technologie.
 98. Dingwall Museum98

  Dingwall Museum

  Dingwall
  Dingwall Museum is een museum in Dingwall. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Kostuum en Textiel, Archieven, Sociale Geschiedenis, Wapens en Oorlog, Oudheidkunde en Wetenschap en Technologie.
 99. Sanquhar Tolbooth Museum99

  Sanquhar Tolbooth Museum

  Sanquhar
  Sanquhar Tolbooth Museum is een museum in Sanquhar. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Persoonlijkheden, Munten en Medailles, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Industrie, Schone Kunsten, Wetenschap en Technologie, Sociale Geschiedenis, Kostuum en Textiel, Literatuur, Oudhei
 100. Colzium House100

  Colzium House

  Kilsyth
  Colzium House is een museum in Kilsyth. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, wapens en oorlog, kostuum en textiel, wereldculturen, natuurwetenschappen, oudheidkunde, decoratieve en toegepaste kunst, sociale geschiedenis, archieven en munten en medailles.
 101. Old Gala House Museum101

  Old Gala House Museum

  Galashiels
  Old Gala House Museum is een museum in Galashiels. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Sociale Geschiedenis, Oudheidkunde, Schone Kunsten en Persoonlijkheden.
 102. Douglas Heritage Museum102

  Douglas Heritage Museum

  Douglas
  Douglas Heritage Museum is een museum in Douglas. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Wapens en Oorlog en Sociale Geschiedenis.
 103. Killiecrankie Visitor Centre103

  Killiecrankie Visitor Centre

  Killiecrankie
 104. Musselburgh Museum104

  Musselburgh Museum

  Musselburgh
  Musselburgh Museum is een fascinerend bezoek voor alle leeftijden. Ontdek de lange en opmerkelijke geschiedenis van de Honest Toun aan de hand van de wisselende displays en tentoonstellingen, en beleef plezier aan de activiteiten voor kinderen en gezinnen. Musselburgh Museum wordt namens de Raad be
 105. Bell Pettigrew Museum105

  Bell Pettigrew Museum

  Sint Andrews
  Bell Pettigrew Museum is een museum in Sint Andrews. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van natuurwetenschappen.
 106. Water of Leith Visitor Centre106

  Water of Leith Visitor Centre

  Edinburgh
  Water of Leith Visitor Centre is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van rivieren en natuurwetenschappen.
 107. Fairfield Heritage Centre107

  Fairfield Heritage Centre

  Glasgow
  Fairfield Heritage is een gemeentemuseum dat het verhaal wil vertellen van de voortreffelijke rol van Govan in de scheepsbouw. Kom ons bezoeken en geniet van het gebouw dat ooit het hoofdkantoor was van de grootste scheepsbouwonderneming ter wereld, de Fairfield Shipbuilding & Engineering Company Lt
 108. Renfrew Community Museum108

  Renfrew Community Museum

  Paisley
  Renfrew Community Museum is een museum in Paisley. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis.
 109. West Kilbride Museum109

  West Kilbride Museum

  West Kilbride
  West Kilbride Museum is een museum in West Kilbride. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Persoonlijkheden, Kostuum en Textiel, Wetenschap en Technologie, Sociale Geschiedenis, Natuurwetenschappen, Landvervoer en Oudheidkunde.
 110. Reid Concert Hall Museum of Instruments110

  Reid Concert Hall Museum of Instruments

  Edinburgh
  Reid Concert Hall Museum of Instruments is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van muziek.
 111. Brechin Town House Museum111

  Brechin Town House Museum

  Brechin
  Brechin Town House Museum is een museum in Brechin. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Persoonlijkheden, Sociale Geschiedenis, Oudheidkunde, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Kostuum en Textiel, Archieven, Schone Kunsten, Munten en Medailles, Wapens en Oorlog en Wetenschap
 112. Souter Johnnie's Cottage112

  Souter Johnnie's Cottage

  Kirkoswald
 113. Anatomical museum113

  Anatomical museum

  Edinburgh
  Anatomical museum is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van natuurwetenschappen en geneeskunde.
 114. Banchory Museum114

  Banchory Museum

  Banchory
  Banchory Museum is een museum in Banchory. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Kostuum en Textiel, Muziek, Sociale Geschiedenis, Natuurwetenschappen en Persoonlijkheden.
 115. Menstrie Castle115

  Menstrie Castle

  Menstrie
  Menstrie Castle is een drie verdiepingen tellend kasteel dat de thuisbasis was van een tak van de Clan MacAlister en de geboorteplaats van Sir William Alexander, de latere 1e graaf van Stirling. Het pand is meer dan 400 jaar oud. Het raakte vanaf het midden van de 18e eeuw in verval. Biedt nu huisv
 116. King's Museum116

  King's Museum

  Aberdeen
 117. Clan Donnachaidh Museum117

  Clan Donnachaidh Museum

  Pitlochry
  Clan Donnachaidh Museum is een museum in Pitlochry. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van munten en medailles, sociale geschiedenis, oudheidkunde, maritiem, archieven, schone kunsten, decoratieve en toegepaste kunst, muziek, wapens en oorlog, persoonlijkheden, natuurwetenscha
 118. Campbeltown Museum118

  Campbeltown Museum

  Campbeltown
  Campbeltown Museum is een museum in Campbeltown. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Maritiem, Sociale Geschiedenis, Schone Kunsten, Oudheidkunde, Wetenschap en Technologie en Munten en Medailles.
 119. Museum of the Cumbraes119

  Museum of the Cumbraes

  Millport
  Museum of the Cumbraes is een museum in Millport. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Persoonlijkheden, Schone Kunsten, Sociale Geschiedenis, Natuurwetenschappen, Wereldculturen, Archieven, Kostuum en Textiel, Oudheidkunde, Wapens en Oorlog en Decoratieve en Toegepaste Kuns
 120. North Lanarkshire Heritage Centre120

  North Lanarkshire Heritage Centre

  Motherwell
 121. Skelmorlie ROC Post121

  Skelmorlie ROC Post

  Skelmorlie
  Skelmorlie ROC Post is een museum in Skelmorlie. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog.
 122. Motoring Heritage Centre122

  Motoring Heritage Centre

  Alexandria
  Motoring Heritage Centre bevindt zich in Alexandra. Er zijn twee auto's te zien in de ontvangsthal van het gebouw.
 123. Bayanne House123

  Bayanne House

  Yell
  Bayanne House is een museum in Yell. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Decoratieve en Toegepaste Kunst, Oudheidkunde en Sociale Geschiedenis.
 124. Torridon Countryside Centre124

  Torridon Countryside Centre

  Torridon
  Het landgoed omvat Liathach, 1.054m (3.456ft) en Beinn Alligin, 985m (3.230ft), voornamelijk samengesteld uit Torridonian zandsteen dat 750 miljoen jaar oud is. Bekend om zijn geologie en natuur en Highland landschap.
 125. Fetlar Interpretive Centre125

  Fetlar Interpretive Centre

  Fetlar
  Fetlar Interpretive Centre is een museum in Fetlar. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Geneeskunde, Persoonlijkheden, Maritiem, Muziek, Oudheidkunde en Sociale Geschiedenis.
 126. Tayside Medical History Museum126

  Tayside Medical History Museum

  Dundee
  De collecties van het Tayside Medical History Museum, gevestigd in het Ninewells Hospital & Medical School, behoren tot de beste in Schotland en laten de buitengewone geschiedenis zien van baanbrekend medisch onderzoek en medische praktijk in Dundee en de omliggende regio.
 127. Aberdeenshire Farming Museum127

  Aberdeenshire Farming Museum

  Mintlaw
  Aberdeenshire Farming Museum is een museum in Mintlaw. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van landbouw en sociale geschiedenis.
 128. GoMA128

  GoMA

  Glasgow
  GoMA is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van fotografie, film en media, schone kunsten en podiumkunsten.
 129. 129

  Dalbeattie Museum

  Dalbeattie
  Dalbeattie Museum is een museum in Dalbeattie. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Natuurwetenschappen, Archieven, Wapens en Oorlog, Geneeskunde, Landvervoer, Sociale Geschiedenis, Kostuum en Textiel en Schone Kunsten.
 130. 130

  Old Bridge House Museum

  Dumfries
  Old Bridge House Museum is een museum in Dumfries. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Speelgoed en Hobby's, Kostuum en Textiel, Geneeskunde en Sociale Geschiedenis.
 131. 131

  Salmon Bothy

  Portsoy
 132. 132

  St Andrews Preservation Trust Museum

  Sint Andrews
  St Andrews Preservation Trust Museum is een museum in Sint Andrews. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, decoratieve en toegepaste kunst, muziek, wapens en oorlog, kostuum en textiel, geneeskunde, munten en medailles, maritiem, oudheidkunde, landvervoer, wete
 133. 133

  Museum nan Eilean

  Steòrnabhagh
 134. 134

  Coldstream Museum

  Coldstream
  Coldstream Museum is een museum in Coldstream. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Oudheidkunde, Wapens en Oorlog, Archieven en Schone Kunsten.
 135. 135

  Sma' Shot Cottages

  Paisley
  Het Sma' Shot Cottage-complex is uniek in Schotland en biedt bezoekers de gelegenheid om twee verschillende perioden uit de weefgeschiedenis van Paisley te zien. Vanaf Shuttle Street gaat u de Weaver's Cottage binnen en wordt u bijna 250 jaar terug in de tijd gevoerd. Nadat u het leven aan het ein
 136. 136

  Queensferry Museum

  Queensferry
  Queensferry Museum is een museum in Queensferry. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wetenschap en Technologie, Maritiem, Landvervoer, Natuurwetenschappen en Sociale Geschiedenis.
 137. 137

  John Gray Centre

  Haddington
  John Gray Centre is een museum in Haddington. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Persoonlijkheden, Design, Natuurwetenschappen, Archieven, Godsdienst, Muziek, Literatuur, Landbouw, Handel en Commercie, Kostuum en Textiel, Luchtvaart, Wereldculturen, Architectuur, Sociale G
 138. 138

  Coastal Communities Museum

  North Berwick
  Coastal Communities Museum is een museum in North Berwick. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde, geneeskunde, munten en medailles, natuurwetenschappen, persoonlijkheden, maritiem, sociale geschiedenis, kostuum en textiel, decoratieve en toegepaste kunst, wapens
 139. 139

  Dufftown Museum

  Dufftown
  Dufftown Museum is een museum in Dufftown. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis.
 140. 140

  Royal Highland Fusiliers Regimental Museum

  Glasgow
  Royal Highland Fusiliers Regimental Museum is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wapens en Oorlog, Landvervoer, Schone Kunsten, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Kostuum en Textiel, Muziek en Archieven.
 141. 141

  Annan Museum

  Annan
  Annan Museum is een museum in Annan. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wereldculturen, wetenschap en technologie, oudheidkunde, sociale geschiedenis, schone kunsten, archieven en decoratieve en toegepaste kunst.
 142. 142

  Crail Museum and Heritage Centre

  Crail
  Crail Museum and Heritage Centre is een museum in Crail. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Geneeskunde, Schone Kunsten, Archieven, Wetenschap en Technologie, Wapens en Oorlog, Sociale Geschiedenis, Maritiem, Landvervoer en Kostuum en Textiel.
 143. 143

  Dollar Museum

  Dollar
  Dollar Museum is een museum in Dollar. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Landvervoer, Sociale Geschiedenis en Archieven.
 144. 144

  Museum of Abernethy

  Abernethy
 145. 145

  Auld Kirk Museum

  Kirkintilloch
  Auld Kirk Museum is een museum in Kirkintilloch. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Oudheidkunde, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Natuurwetenschappen, Godsdienst, Persoonlijkheden, Wetenschap en Technologie, Sociale Geschiedenis, Schone Kunsten en Archieven.
 146. 146

  Session Cottage Museum

  Turriff
  Session Cottage Museum is een museum in Turriff. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Kostuum en Textiel, Archieven, Sociale Geschiedenis, Decoratieve en Toegepaste Kunst en Schone Kunsten.
 147. 147

  Skye and Lochalsh Archive Centre

  Portree
  Skye and Lochalsh Archive Centre is een museum in Portree. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Oudheidkunde, Archieven en Sociale Geschiedenis.
 148. 148

  Bennie Museum

  Bathgate
  Bennie Museum is een museum in Bathgate. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wetenschap en Technologie en Sociale Geschiedenis.
 149. 149

  Arbuthnot Museum and Gallery

  Peterhead
  Arbuthnot Museum and Gallery is een museum in Peterhead. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Schone Kunsten, Munten en Medailles, Maritiem, Wereldculturen, Archieven en Landvervoer.
 150. 150

  Raasay Heritage Trust Museum

  Kyle of Lochalsh
  Raasay Heritage Trust Museum is een museum in Kyle of Lochalsh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis en oudheidkunde.
 151. 151

  Alyth Museum

  Alyth
  Alyth Museum is een museum in Alyth. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Schone Kunsten, Oudheidkunde, Muziek, Kostuum en Textiel, Wapens en Oorlog, Archieven, Natuurwetenschappen, Landvervoer, Munten en Medailles en We
 152. 152

  Burntisland Museum

  Burntisland
  Burntisland Museum is een museum in Burntisland. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis.
 153. 153

  Banff Museum

  Banff
  Banff Museum is een museum in Banff. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wetenschap en Technologie, Oudheidkunde, Sociale Geschiedenis, Natuurwetenschappen, Persoonlijkheden en Wapens en Oorlog.
 154. 154

  Cockburn Geological Museum

  Edinburgh
  Cockburn Geological Museum is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van natuurwetenschappen.
 155. 155

  Glasgow Women's Library

  Glasgow
  Glasgow Women's Library is een museum in Glasgow. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van muziek, podiumkunsten, architectuur, film en media, literatuur, sociale geschiedenis, godsdienst, wereldculturen, archieven, kostuum en textiel, rechtsorde, design en fotografie.
 156. 156

  Glasgow Sculpture Studio

  Glasgow
  Glasgow Sculpture Studios bestaat om de ontwikkeling van de beeldhouwkunst te bevorderen en om kunstenaars te helpen een professionele en duurzame carrière te ontwikkelen. Met leden wier ervaring en vaardigheden net zo gevarieerd zijn als het werk dat zij maken, ondersteunt GSS een verkenning van wa
 157. 157

  Ross of Mull Historical Centre

  Bunessan
  Museum met betrekking tot de geschiedenis van de regio. Bevat genealogische bronnen, documentatie over plaatselijke aangelegenheden, kaarten en informatie met betrekking tot de Ross of Mull. Gevestigd in een gerenoveerde cottage naast een 17e-eeuwse korenmolen in het dorp Bunessan met parkeergelegen
 158. 158

  Dunbar Town House Museum and Gallery

  Dunbar
  Met zijn kenmerkende heksenhoedtoren en zijn klok, uurwerk en zonnewijzers is het stadhuis al sinds de 16e eeuw het middelpunt van het stadsleven. Onze medewerkers staan altijd klaar om een praatje te maken over de stad en de geschiedenis van het gebouw. Het gebouw herbergt een museum en galerie me
 159. 159

  University of Stirling, Art Collection

  Stirling
  University of Stirling, Art Collection is een museum in Stirling. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten.
 160. 160

  D'Arcy Thompson Zoology Museum

  Dundee
 161. 161

  Whitburn Community Museum

  Whitburn
  De geschiedenis van Whitburn en zijn verleden als steenkoolmijn zijn te zien in een permanente tentoonstelling die via de bibliotheek toegankelijk is. Er worden het hele jaar door ook tijdelijke tentoonstellingen gehouden.
 162. 162

  Cumbernauld Museum

  Glasgow
  Het museum is gevestigd in de hoofdbibliotheek van de stad en vertelt het verhaal van Cumbernauld en omgeving vanaf de prehistorie tot de Romeinen en verder via de 19e eeuw tot de ontwikkeling van de nieuwe stad in de jaren 1960. Een studieruimte biedt de mogelijkheid tot diepgaander onderzoek of he
 163. 163

  Moffat Museum

  Moffat
  Moffat Museum is een museum in Moffat. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Kostuum en Textiel, Archieven, Wapens en Oorlog, Oudheidkunde, Persoonlijkheden, Natuurwetenschappen, Landvervoer, Munten en Medailles en Geneeskunde.
 164. 164

  Baird Institute

  Cumnock
  Baird Institute is een museum in Cumnock. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Munten en Medailles, Wetenschap en Technologie, Wereldculturen, Archieven, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Natuurwetenschappen, Kostuum en Textiel, Wapens en Oorlog, Oudheid
 165. 165

  Maud Railway Museum

  Maud
  Maud Railway Museum is een museum in Maud. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van landvervoer.
 166. 166

  Caithness Broch Centre

  Wick
  Caithness Broch Centre is een museum in Wick. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Oudheidkunde en Persoonlijkheden.
 167. 167

  Buckhaven Museum

  Buckhaven
  Buckhaven Museum is een museum in Buckhaven. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis.
 168. 168

  Darvel Telephone Museum

  Darvel
  Darvel Telephone Museum is een museum in Darvel. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wetenschap en technologie.
 169. 169

  Museum Store

  Grangemouth
  Museum Store is een museum in Grangemouth. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis, kostuum en textiel, landvervoer, wapens en oorlog, natuurwetenschappen, archieven, decoratieve en toegepaste kunst, maritiem, geneeskunde, wetenschap en technologie, oudheid
 170. 170

  Skerryvore Lighthouse Museum

  Hynish
  Skerryvore Lighthouse Museum is een museum in Hynish. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van maritiem, schone kunsten en sociale geschiedenis.
 171. 171

  Shotts Heritage Centre

  Stepps
  De displays in het Shotts Heritage Centre gaan over de verbondsgeschiedenis van het gebied, maar ook over het tijdperk van de industriële revolutie en de opkomst en ondergang van plaatselijke zware industrieën zoals de mijnbouw, de spoorwegen en de ijzerproductie. Een zeldzame bewaard gebleven 19e-e
 172. 172

  George Waterston Memorial Centre and Museum

  Fair Isle
  George Waterston Memorial Centre and Museum is een museum in Fair Isle. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van natuurwetenschappen, schone kunsten, decoratieve en toegepaste kunst, persoonlijkheden, wapens en oorlog, muziek, maritiem, kostuum en textiel, landvervoer, oudheidku
 173. 173

  Brander Museum

  Huntly
  Brander Museum is een museum in Huntly. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Munten en Medailles, Sociale Geschiedenis, Wapens en Oorlog, Kostuum en Textiel, Persoonlijkheden, Oudheidkunde en Natuurwetenschappen.
 174. 174

  Fordyce Joiners Workshop

  Banff
  Fordyce Joiners Workshop is een museum in Banff. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van handel en commercie, industrie en sociale geschiedenis.
 175. 175

  Sandhaven Meal Mill

  Fraserburgh
  Sandhaven Meal Mill is een museum in Fraserburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Wetenschap en Technologie en Landbouw.
 176. 176

  McManus Collections Unit

  Dundee
  McManus Collections Unit is een museum in Dundee. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Natuurwetenschappen, Kostuum en Textiel, Oudheidkunde en Sociale Geschiedenis.
 177. 177

  Tower Foyer Gallery

  Dundee
 178. 178

  Linlithgow Museum

  Linlithgow
  Leer meer over de rijke geschiedenis van de Royal Burgh of Linlithgow. Perfect voor inwoners en bezoekers - kom meer te weten over onze koninklijke connecties, de ambachten van de stad en de gewone en buitengewone mensen die hier door de eeuwen heen hebben gewoond of gewerkt. Op korte loopafstand va
 179. 179

  Tweeddale Museum

  Peebles
  Tweeddale Museum is een museum in Peebles. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog, wereldculturen, munten en medailles, oudheidkunde, natuurwetenschappen, archieven, kostuum en textiel, sociale geschiedenis en schone kunsten.
 180. 180

  Museum Collections Centre

  Edinburgh
  Museum Collections Centre is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Fotografie, Film en Media, Architectuur, Literatuur, Wapens en Oorlog, Archieven, Oudheidkunde, Sport, Speelgoed en Hobby's, Landbouw, Munten en Medailles, Landvervoer en Kostuum en Te
 181. John Buchan Story181

  John Buchan Story

  Peebles
  John Buchan Story is een museum in Peebles. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst, schone kunsten, archieven, sociale geschiedenis, wapens en oorlog en persoonlijkheden.

Alle musea in Schotland