De beste musea in Yukon in september 2023

Dit zijn de top 5 beste musea in Yukon, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Yukon, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Yukon.

Op zoek naar de beste musea in Yukon? Dit zijn de beste:

 1. S.S. Klondike National Historic Site1

  S.S. Klondike National Historic Site

  Whitehorse
  De SS Klondike verwijst naar twee raderstoomboten, waarvan de tweede nu dienst doet als een Nationaal Historisch Monument in Whitehorse, Yukon. Deze raderstoomboten werden gebruikt om vracht te vervoeren tussen Whitehorse en Dawson City langs de Yukon River. De tweede SS Klondike, die toeristen vandaag kunnen bezoeken, is een bijna exacte replica van de eerste en was in bedrijf van 1937 tot 1950.
 2. Yukon Transportation Museum2

  Yukon Transportation Museum

  Whitehorse
  Het Yukon Transportation Museum (YTM) is een non-profit organisatie en geregistreerd goed doel. Het is gelegen in Whitehorse, Yukon, Canada, op de traditionele gebieden van de Ta'an Kwächan Council en de Kwanlin Dün First Nation. Deze locatie is niet alleen belangrijk vanwege zijn historische en culturele waarde, maar ook vanwege de toegankelijkheid voor bezoekers.
 3. Yukon Beringia Interpretive Centre3

  Yukon Beringia Interpretive Centre

  Whitehorse
  Het Yukon Beringia Interpretive Centre, geopend in 1997, is een onderzoeks- en tentoonstellingsfaciliteit gelegen op km 1423 (Mijl 886) aan de Alaska Highway in Whitehorse, Yukon. Deze locatie is gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die langs de Alaska Highway reizen.
 4. Keno City Mining Museum4

  Keno City Mining Museum

  Keno City
  Het Keno City Mining Museum is een historische instelling gelegen in Keno City, Yukon, Canada. Het biedt een diepgaande kijk op de rijke mijnbouwgeschiedenis van de regio en geeft een uniek perspectief op het verleden van het gebied.
 5. Jack London Museum5

  Jack London Museum

  Dawson City

Alle musea in Yukon