Alle historische musea en attracties om te bezoeken in Californië

Californië (Verenigde Staten) is een goede plek om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in geschiedenis. We zetten hieronder alle 200 historische musea in Californië op een rij, om je te verliezen in het culturele erfgoed en de lokale geschiedenis van de plaats.

Ben je een echte geschiedenisliefhebber en ben je op zoek naar de beste historische musea om te bezoeken in Californië? Dit zijn ze:

 1. Filoli Historic House & Garden1

  Filoli Historic House & Garden

  Woodside, CA
  Filoli is een historische villa uit het begin van de 20e eeuw die beschermd is als monument. Het beschikt over een buitengewone tuin en parkgebied dat ongeveer 2,6 km² beslaat. De villa is genesteld in de bergen tussen San José en San Francisco, in Woodside, Californië. Deze locatie biedt een serene en pittoreske omgeving voor bezoekers om te verkennen en te genieten.
 2. California Citrus State Park Visitor Center2

  California Citrus State Park Visitor Center

  Riverside, CA
 3. Alcatraz Island3

  Alcatraz Island

  San Francisco, CA
  Alcatraz Island, een belangrijk herkenningspunt in de Verenigde Staten, is gelegen in de baai van San Francisco. Deze locatie biedt een uniek perspectief op de skyline van de stad en de omliggende baai. Het is een geweldige plek voor fotografie en sightseeing.
 4. Battleship Uss Iowa4

  Battleship Uss Iowa

  Los Angeles, CA
  Het Battleship USS Iowa Museum is een maritiem museum gelegen aan de haven van Los Angeles in San Pedro, Los Angeles, Californië. Deze locatie biedt bezoekers de mogelijkheid om een belangrijk stuk maritieme geschiedenis te verkennen in een levendige en bruisende havenomgeving.
 5. Maritime Museum of San Diego5

  Maritime Museum of San Diego

  San Diego, CA
  Het Maritiem Museum van San Diego, opgericht in 1948, herbergt een van de grootste collecties historische zeeschepen in de Verenigde Staten. Deze collectie biedt een uniek inzicht in de maritieme geschiedenis van het land en biedt bezoekers de mogelijkheid om een verscheidenheid aan historische schepen te verkennen.
 6. The Hollywood Museum6

  The Hollywood Museum

  Los Angeles, CA
  Het Hollywood Museum bevindt zich in de Hollywood buurt van Los Angeles, Californië, aan de North Highland Avenue. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en is een belangrijk onderdeel van de Hollywood geschiedenis, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen.
 7. Winchester Mystery House7

  Winchester Mystery House

  San Jose, CA
  Het Winchester Mystery House, gelegen in San Jose, Californië, vlakbij Santa Clara, is een bekende locatie in de Amerikaanse folklore. Het staat bekend om zijn reputatie als spookhuis, wat een laag van intrige en mysterie toevoegt aan zijn geschiedenis. Deze reputatie heeft het een populaire bestemming gemaakt voor toeristen die geïnteresseerd zijn in het bovennatuurlijke of gewoon een uniek stukje Amerikaanse geschiedenis willen verkennen.
 8. Hearst Castle8

  Hearst Castle

  San Simeon, CA
  Hearst Castle is een groots paleis dat in opdracht van de persmagnaat William Randolph Hearst is gebouwd. De architect achter deze prachtige structuur was Julia Morgan. Het kasteel ligt in de buurt van San Simeon, in San Luis Obispo County, Californië, Verenigde Staten. Het biedt een prachtig uitzicht op de Stille Oceaan en is een belangrijk herkenningspunt in de regio.
 9. California State Capitol Museum9

  California State Capitol Museum

  Sacramento, CA
  Het California State Capitol Museum bevindt zich in het hart van Sacramento, Californië. Deze historische locatie omvat het California State Capitol gebouw en de omliggende gronden. Als bezoeker krijgt u de kans om de rijke geschiedenis en architectonische schoonheid van het Capitol gebouw te verkennen, evenals de weelderige tuinen en gedenktekens in het omliggende park.
 10. USS Pampanito10

  USS Pampanito

  San Francisco, CA
  De USS Pampanito (SS-383) is een historische onderzeeër die een belangrijke rol speelde in de Pacifische Oorlog tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is nu een museumschip gelegen aan Fisherman’s Wharf in de haven van San Francisco. Bezoekers kunnen deze onderzeeër van de Balao-klasse verkennen en meer te weten komen over de geschiedenis en de rol die het speelde tijdens de oorlog.
 11. Online korting!Chinese Historical Society of America11

  Chinese Historical Society of America

  San Francisco, CA
  De Chinese Historical Society of America (CHSA) is een belangrijke instelling gevestigd in de wijk Chinatown in San Francisco, Californië. Het heeft de eer om het oudste en grootste archief en geschiedeniscentrum te zijn dat de Chinese Amerikaanse ervaring in de Verenigde Staten documenteert. Dit maakt het een waardevolle bron voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het begrijpen van de rijke geschiedenis en bijdragen van Chinese Amerikanen.
 12. Holocaust Museum LA12

  Holocaust Museum LA

  Los Angeles, CA
  Het Holocaust Museum Los Angeles, ook bekend als Los Angeles Museum of the Holocaust (LAMH of LAMOTH), is gelegen in het Fairfax District van Los Angeles. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en is een belangrijk onderdeel van het culturele landschap van de stad.
 13. Lummis Home13

  Lummis Home

  Los Angeles, CA
  Het Lummis House, ook bekend als El Alisal, is een uniek voorbeeld van Rustic American Craftsman-architectuur. Het werd gebouwd door Charles Fletcher Lummis, een prominent figuur in de late 19e en vroege 20e eeuw. Het stenen huis staat als een getuigenis van Lummis's vakmanschap en zijn liefde voor de rustieke esthetiek. Het is een fascinerende plek om te bezoeken voor diegenen die geïnteresseerd zijn in architectuur, geschiedenis of het leven en werk van Charles Fletcher Lummis.
 14. Casa De La Guerra14

  Casa De La Guerra

  Santa Barbara, CA
  Vandaag de dag wordt de Casa de la Guerra beheerd en geëxploiteerd door de Santa Barbara Trust for Historic Preservation. De trust heeft het historische huis omgetoverd tot een museum, waardoor bezoekers de rijke geschiedenis van de Guerra-familie en de stad Santa Barbara kunnen verkennen.
 15. 15

  Route 66 Mother Road Museum

  Barstow, CA
 16. Doheny Mansion16

  Doheny Mansion

  Los Angeles, CA
  Chester Place, een van de eerste gated communities in Los Angeles, Californië, staat bekend om zijn historische betekenis en de nabijheid van de University of Southern California. Het was de thuisbasis van prestigieuze bewoners, waaronder Edward L. Doheny, een prominent figuur in de Amerikaanse olie-industrie. De locatie van de gemeenschap en de historische bewoners maken het een interessante bestemming voor toeristen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Los Angeles.
 17. SS Jeremiah O'brien17

  SS Jeremiah O'brien

  San Francisco, CA
  De SS Jeremiah O'Brien ligt meestal aangemeerd aan Pier 45 in de haven van San Francisco, Californië, waar het open is voor publieke bezichtiging. Het heeft de onderscheiding van een van de weinige overgebleven schepen die deelnamen aan Operatie Overlord op D-Day tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit maakt het een uniek en tastbaar stuk geschiedenis dat bezoekers kunnen verkennen en van kunnen leren.
 18. Museum of Us18

  Museum of Us

  San Diego, CA
  Het San Diego Museum of Man, een antropologisch museum, is gevestigd in de historische gebouwen van de California Quadrangle, in Balboa Park, San Diego, Californië. Deze locatie biedt een unieke mix van geschiedenis en cultuur, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen.
 19. Point Fermin Lighthouse19

  Point Fermin Lighthouse

  Los Angeles, CA
  De Point Fermin Light is een historische vuurtoren gelegen op Point Fermin in San Pedro, Californië. Het werd gebouwd in 1874 met hout van Californische sequoia's, een boomsoort bekend om zijn levensduur en veerkracht. Deze vuurtoren staat als een getuigenis van de maritieme geschiedenis van de regio en de architectonische vaardigheden van die tijd.
 20. Medieval Torture Museum20

  Medieval Torture Museum

  Los Angeles, CA
 21. United States Lightship Relief21

  United States Lightship Relief

  Oakland, CA
  De Relief (WLV-605) is een voormalig lichtschip van de United States Coast Guard dat nu dienst doet als museumschip in Oakland, Californië. Dit historische vaartuig werd gebouwd in 1950 en is een van de weinige overgebleven lichtschepen, wat het een unieke attractie maakt voor diegenen die geïnteresseerd zijn in maritieme geschiedenis. Het werd specifiek gebouwd voor de United States Coast Guard, wat bijdraagt aan de historische betekenis ervan.
 22. The Contemporary Jewish Museum22

  The Contemporary Jewish Museum

  San Francisco, CA
  Het Contemporary Jewish Museum (CJM) bevindt zich in de South of Market (SoMa) wijk van San Francisco, Californië. Dit niet-verzamelende museum is gevestigd op 736 Mission Street bij Yerba Buena Lane. Het is een unieke instelling die geen permanente collectie onderhoudt, maar in plaats daarvan elk jaar een breed scala aan tentoonstellingen cureert en organiseert in samenwerking met andere instellingen.
 23. Computer History Museum23

  Computer History Museum

  Mountain View, CA
  Het museum heeft momenteel drie unieke tentoonstellingen over de geschiedenis van de informatica. "Mastering the Game" biedt een geschiedenis van computerschaak, "Innovations in the Valley" biedt een kijkje in de bedrijven en mensen van Silicon Valley, en een Difference Engine-tentoonstelling toont een machine ontworpen door Charles Babbage in de jaren 1840 en gebouwd door het London Science Museum. Deze tentoonstellingen bieden een diepgaande duik in de geschiedenis en evolutie van de informatica.
 24. Fire Station No. 30, Engine Company No. 3024

  Fire Station No. 30, Engine Company No. 30

  Los Angeles, CA
  Fire Station No. 30, Engine Company No. 30 is een historisch brandweerstation en motorbedrijf gelegen in het zuiden van Los Angeles, Californië. Deze site heeft een aanzienlijke historische waarde omdat het een van de eerste volledig zwarte gesegregeerde brandweerstations in Los Angeles was. Het werd gesegregeerd in 1924 en bleef dat tot 1956 toen de brandweer van Los Angeles werd geïntegreerd.
 25. Japanese American National Museum25

  Japanese American National Museum

  Los Angeles, CA
  Het Japanese American National Museum bevindt zich in het hart van Los Angeles, Californië. Het is specifiek gelegen in de levendige wijk Little Tokyo, die gunstig gelegen is nabij het centrum. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad verkennen.
 26. Clarke Historical Museum26

  Clarke Historical Museum

  Eureka, CA
  Het Clarke Historical Museum, gelegen in Eureka, Californië, herbergt de belangrijkste collectie van de regionale en culturele geschiedenis van de Noordkust van Californië. Deze collectie biedt een uitgebreid inzicht in de rijke geschiedenis en cultuur van de regio, waardoor het een waardevolle bron is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het begrijpen van het verleden van het gebied.
 27. Museum of Tolerance27

  Museum of Tolerance

  Los Angeles, CA
  Het Museum of Tolerance-Beit HaShoah, gelegen in Los Angeles, Californië, is een multimedia museum dat tot doel heeft racisme en vooroordelen wereldwijd te onderzoeken, met een bijzondere nadruk op de geschiedenis van de Holocaust. Dit museum biedt bezoekers de mogelijkheid om een dieper inzicht te krijgen in deze belangrijke historische gebeurtenissen en hun impact op de wereld.
 28. Ronald Reagan Presidential Library and Museum28

  Ronald Reagan Presidential Library and Museum

  Simi Valley, CA
  De Reagan Library is gunstig gelegen in Simi Valley, Californië, slechts 14 mijl ten noorden van de stad Los Angeles. Bezoekers kunnen de bibliotheek gemakkelijk bereiken door te rijden op de 118 State Highway van Californië, die ook bekend staat als de Ronald Reagan Freeway. Deze locatie maakt het een toegankelijke bestemming voor toeristen die het gebied van Los Angeles bezoeken.
 29. Maritime Museum - Aquatic Park Bathhouse Building29

  Maritime Museum - Aquatic Park Bathhouse Building

  San Francisco, CA
  Het San Francisco Maritime National Historical Park, gelegen in San Francisco, Californië, is een uitgebreide bestemming voor liefhebbers van maritieme geschiedenis. Het park beschikt over een verzameling historische schepen, een bezoekerscentrum, een maritiem museum en een bibliotheek/onderzoekscentrum. Deze faciliteiten bieden een diepgaand inzicht in de maritieme geschiedenis van de regio en bieden een unieke ervaring voor bezoekers.
 30. Rosicrucian Egyptian Museum30

  Rosicrucian Egyptian Museum

  San Jose, CA
  Het Rosicrucian Egyptian Museum (REM) bevindt zich in de Rose Garden buurt van San Jose, Californië. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een unieke culturele ervaring voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in het oude Egypte. Het museum maakt deel uit van het Rosicrucian Park, dat een serene en educatieve omgeving biedt voor alle leeftijden.
 31. Chinese American Museum31

  Chinese American Museum

  Los Angeles, CA
  Het Chinese American Museum (CAM) is een belangrijke culturele instelling gelegen in Downtown Los Angeles. Het maakt deel uit van het El Pueblo de Los Angeles Historic Monument, een site van grote historische betekenis. Het museum is gewijd aan het behoud en de presentatie van de geschiedenis en ervaringen van Chinese Amerikanen in Californië, waardoor het de eerste in zijn soort is in Zuid-Californië.
 32. The Nethercutt Museum32

  The Nethercutt Museum

  Los Angeles, CA
  Zowel een prachtige collectie van vooroorlogse auto's als ook mechanische muziekinstrumenten. Intrigerend en uw tijd waard.
 33. Palm Springs Air Museum33

  Palm Springs Air Museum

  Palm Springs, CA
  Het Palm Springs Air Museum, ook bekend als PSAM, is een non-profit onderwijsinstelling gelegen in de prachtige stad Palm Springs, in Riverside County, Californië. Het museum is gewijd aan het bewaren en tentoonstellen van de geschiedenis en bijdragen van gevechtsvliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog en de rol van piloten en Amerikaanse burgers in de oorlog. Het is een ideale bestemming voor geschiedenisliefhebbers en liefhebbers van de luchtvaart.
 34. San Francisco Main Library34

  San Francisco Main Library

  San Francisco, CA
  De openbare bibliotheek van San Francisco is een uitgebreid openbaar bibliotheeksysteem dat zich richt op de stad San Francisco. De hoofdbibliotheek, die het hart van dit systeem vormt, is strategisch gelegen in het administratieve gebied van San Francisco, specifiek op Larkin Street, op de hoek van Grove Street. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor zowel bewoners als toeristen.
 35. California State Railroad Museum35

  California State Railroad Museum

  Sacramento, CA
  Het California State Railroad Museum bevindt zich in het Old Sacramento State Historic Park op 111 I Street, Sacramento. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een rijke historische context, waardoor het een ideale bestemming is voor mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van spoorwegen en hun impact op de samenleving.
 36. Haas-lilienthal House36

  Haas-lilienthal House

  San Francisco, CA
  Het Haas-Lilienthal House is een historisch gebouw gelegen op 2007 Franklin Street in San Francisco, Californië, Verenigde Staten. Het bevindt zich in de wijk Pacific Heights, een regio bekend om zijn panoramische uitzichten op de Bay Area en zijn historische herenhuizen.
 37. California Historical Society Museum37

  California Historical Society Museum

  San Francisco, CA
  De California Historical Society (CHS) is een belangrijke instelling in de staat, opgericht in 1871 door een groep prominente Californische intellectuelen aan de Santa Clara University. Het werd officieel aangewezen als de Californische staats historische vereniging in 1979, waarmee het belang van het behoud en de promotie van de geschiedenis van de staat verder werd onderstreept.
 38. Intel Museum38

  Intel Museum

  Santa Clara, CA
  Het Intel Museum, een centrum van technologische geschiedenis en innovatie, is gevestigd in het hoofdkantoor van Intel in Santa Clara, Californië, Verenigde Staten. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt bezoekers de kans om de wereld van Intel en halfgeleidertechnologie op een uitgebreide en boeiende manier te verkennen.
 39. San Luis Obispo Railroad Museum39

  San Luis Obispo Railroad Museum

  San Luis Obispo, CA
  Het San Luis Obispo Railroad Museum is een belangrijke instelling die zich inzet voor het behoud en de presentatie van de spoorweggeschiedenis van Californië, met name de Central Coast. Het museum bereikt dit door het verzamelen, restaureren, tentoonstellen en bedienen van historisch spoorwegmateriaal. Dit biedt bezoekers een unieke kans om zich te verdiepen in de rijke geschiedenis van de spoorwegen in Californië en hun impact op de ontwikkeling van de regio te begrijpen.
 40. The HP Garage40

  The HP Garage

  Palo Alto, CA
  De HP Garage, gelegen op 367 Addison Avenue in Palo Alto, Californië, is een privémuseum waar het gerenommeerde bedrijf Hewlett-Packard (HP) werd opgericht. Deze locatie is van aanzienlijk historisch belang omdat het de geboorteplaats markeert van een van 's werelds toonaangevende technologiebedrijven.
 41. Grandma Prisbrey's Bottle Village41

  Grandma Prisbrey's Bottle Village

  Simi Valley, CA
  Grandma Prisbrey's Bottle Village, ook bekend als Bottle Village, is een unieke kunstomgeving gelegen in Simi Valley, Californië. Deze fascinerende locatie was het creatie van Tressa 'Grandma' Prisbrey, die twee decennia van de jaren 50 tot de jaren 70 besteedde aan het bouwen van dit dorp. Het dorp is een getuigenis van Prisbrey's creativiteit en vindingrijkheid, aangezien het werd gebouwd met gerecyclede items en afval van de lokale stortplaats.
 42. Kearney Mansion Museum42

  Kearney Mansion Museum

  Fresno, CA
 43. California African American Museum43

  California African American Museum

  Los Angeles, CA
  Het California African American Museum (CAAM) is een culturele instelling gelegen in Exposition Park, Los Angeles, Californië, Verenigde Staten. Het is een museum gewijd aan de verrijking en educatie van het cultureel erfgoed en de geschiedenis van Afro-Amerikanen, met een bijzondere nadruk op Californië en de westelijke Verenigde Staten.
 44. Heritage Square Museum44

  Heritage Square Museum

  Los Angeles, CA
  Het Heritage Square Museum is een uniek openluchtmuseum gelegen in de wijk Echo Park in Los Angeles, Californië. Het biedt een fascinerende blik op de ontwikkeling van de Californische architectuur vanaf de tijd van de Amerikaanse Burgeroorlog tot het begin van de 20e eeuw. Dit museum is een getuigenis van de architecturale evolutie van de regio en biedt een meeslepende ervaring voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en architectuur.
 45. Wells Fargo History Museum45

  Wells Fargo History Museum

  San Francisco, CA
  Dit museum is gebouwd op het terrein van de voormalige Wells Fargo Bank en biedt verschillende tentoonstellingen over de geschiedenis van het bankwezen. De tentoonstelling is zowel interessant als leerzaam - maak een ritje in een postkoets of zie hoe vintage bankmachines werkten.
 46. Travel Town Museum46

  Travel Town Museum

  Los Angeles, CA
  Travel Town Museum is een spoorwegmuseum gelegen in de noordwestelijke hoek van Griffith Park in Los Angeles, Californië. Het museum werd officieel geopend op 14 december 1952 en is sindsdien een belangrijke attractie voor spoorwegliefhebbers en toeristen. Het biedt een uniek inzicht in de geschiedenis van het spoorwegvervoer in het westen van de Verenigde Staten, met name in Zuid-Californië en het gebied van Los Angeles.
 47. Los Angeles Fire Department Museum and Memorial47

  Los Angeles Fire Department Museum and Memorial

  Los Angeles, CA
  Het Los Angeles Fire Department Museum en Memorial bevindt zich op een historische locatie, Old Engine Co. No. 27, ook bekend als Fire Station No. 27, aan de Cahuenga Boulevard in Hollywood. Deze locatie is niet alleen een museum, maar ook een gedenkteken, dat een unieke combinatie biedt van geschiedenis en eerbetoon aan de dappere brandweerlieden van Los Angeles.
 48. Luis María Peralta Adobe48

  Luis María Peralta Adobe

  San Jose, CA
 49. Angel Island Immigration Station49

  Angel Island Immigration Station

  Tiburon, CA
  Vandaag de dag is Angel Island een staatspark dat wordt beheerd door California State Parks en wordt erkend als een historisch monument van Californië. Het biedt een unieke kans om de geschiedenis en natuurlijke schoonheid van het eiland te verkennen.
 50. Autry Museum of the American West50

  Autry Museum of the American West

  Los Angeles, CA
  Het Autry Museum of the American West, gelegen in Los Angeles, Californië, is een culturele instelling gewijd aan het verkennen van de diverse geschiedenis van het Amerikaanse Westen. Opgericht in 1988, biedt het museum een verscheidenheid aan tentoonstellingen en openbare programma's zoals lezingen, films, theatervoorstellingen, festivals, gezinsevenementen en muziek. Naast deze activiteiten houdt het museum zich ook bezig met studiebeurzen, onderzoek en educatieve outreach.
 51. Mission San Buenaventura51

  Mission San Buenaventura

  Ventura, CA
  Missie San Buenaventura, gelegen in Ventura, Californië, is een belangrijke historische locatie. Het was een van de negen missiesteden die persoonlijk werden opgericht door de Franciscaanse broeder Junípero Serra in Alta California. Deze missie biedt een blik op de vroege geschiedenis van Californië en de rol van de katholieke kerk in de ontwikkeling van de regio.
 52. Leland Stanford Mansion52

  Leland Stanford Mansion

  Sacramento, CA
  Het Leland Stanford Mansion, gelegen in Sacramento, Californië, is niet alleen een historisch herenhuis, maar ook een California State Park. Het dient een dubbele rol als het officiële ontvangstcentrum voor de Californische regering en een van de officiële werkplekken van de gouverneur van Californië. Dit herenhuis, gebouwd in 1856, was ooit de residentie van Leland Stanford, de 8e gouverneur van Californië en oprichter van Stanford University.
 53. Skirball Cultural Center53

  Skirball Cultural Center

  Los Angeles, CA
  Het Skirball Cultural Center herbergt een museum dat een verscheidenheid aan activiteiten organiseert. Deze omvatten regelmatig wisselende tentoonstellingen, filmvertoningen, muziek- en theatervoorstellingen, comedyshows, gezinsactiviteiten en literaire en culturele programma's. Het diverse aanbod speelt in op een breed scala aan interesses, waardoor het een veelzijdige bestemming is voor bezoekers.
 54. Bolton Hall Museum54

  Bolton Hall Museum

  Los Angeles, CA
  Sinds 1980 wordt Bolton Hall beheerd als een lokaal historisch museum door de Little Landers Historical Society. Het museum toont de rijke geschiedenis van de regio en het gebouw zelf, en biedt bezoekers een kijkje in het verleden.
 55. Historic Southwest Museum Mt. Washington Campus55

  Historic Southwest Museum Mt. Washington Campus

  Los Angeles, CA
  Het Southwest Museum of the American Indian, ooit een museum, bibliotheek en archief, was gelegen in de wijk Mt. Washington in Los Angeles, Californië. Het bevond zich boven de noordwestelijke oever van de Arroyo Seco canyon en beek, wat een unieke locatie bood voor bezoekers.
 56. Los Angeles Police Museum56

  Los Angeles Police Museum

  Los Angeles, CA
  Het Los Angeles Police Museum, gelegen in de wijk Highland Park in Los Angeles, is gehuisvest in het oudste nog bestaande politiebureau van de stad. Dit historische gebouw, dat tussen 1925 en 1926 werd gebouwd, is aangewezen als Historisch Cultureel Monument en staat op de Nationale Register van Historische Plaatsen. Het museum biedt een unieke kans om de geschiedenis van het Los Angeles Police Department te verkennen, vanaf de oprichting tot op de dag van vandaag.
 57. James Mccoy House57

  James Mccoy House

  San Diego, CA
 58. Balclutha58

  Balclutha

  San Francisco, CA
  De Balclutha is een Amerikaans Nationaal Historisch Monument en wordt momenteel bewaard in het San Francisco Maritime National Historical Park in San Francisco, Californië. Het werd toegevoegd aan het Nationaal Register van Historische Plaatsen op 7 november 1976. Dit schip is een getuigenis van de rijke maritieme geschiedenis van de regio en biedt een unieke blik op het verleden.
 59. California Automobile Museum59

  California Automobile Museum

  Sacramento, CA
  Het California Automobile Museum, gelegen in Sacramento, Californië, herbergt een uitgebreide collectie van meer dan 150 voertuigen. Deze omvatten klassieke auto's, raceauto's, muscle cars en vroege modellen, allemaal tentoongesteld over een uitgestrekte 72.000 vierkante voet museumruimte. Deze uitgebreide collectie biedt een uitgebreid overzicht van de geschiedenis en het ontwerp van de auto.
 60. State Indian Museum (shp)60

  State Indian Museum (shp)

  Sacramento, CA
  Het California State Indian Museum maakt deel uit van het staatsparksysteem van Californië, Verenigde Staten. Het is gewijd aan het interpreteren en tentoonstellen van de diverse culturen van de inheemse volkeren van Californië. Het museum biedt een uitgebreid begrip van het rijke culturele erfgoed en de geschiedenis van de eerste inwoners van de staat.
 61. The California Museum61

  The California Museum

  Sacramento, CA
  Het California Museum, het staatsgeschiedenismuseum van Californië, is gevestigd in de hoofdstad Sacramento. Het is gehuisvest in het complex van het Secretary of State-gebouw, wat een uniek architecturaal element toevoegt aan zijn aantrekkingskracht. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad bezoeken.
 62. Catalina Island Museum62

  Catalina Island Museum

  Avalon, CA
  Het Catalina Casino is een groot ontmoetingscentrum gelegen in Avalon op Santa Catalina Island , voor de kust van Los Angeles in Californië . Het is het grootste gebouw op het eiland en het meest zichtbare oriëntatiepunt in Avalon Bay wanneer men het eiland vanaf het vasteland nadert. Het grote gebo
 63. Sacramento History Museum63

  Sacramento History Museum

  Sacramento, CA
 64. Glbt History Museum64

  Glbt History Museum

  San Francisco, CA
  Het GLBT History Museum in San Francisco is een belangrijke instelling gewijd aan de geschiedenis en cultuur van de homoseksuele, lesbische, biseksuele en transgender gemeenschap. Het was het tweede museum in zijn soort, na het Gay Museum in Berlijn. Het museum is een initiatief van de GLBT Historical Society, een groep die zich inzet voor het behoud en de promotie van de geschiedenis van de GLBT-gemeenschap.
 65. Los Angeles Live Steamers Railroad Museum65

  Los Angeles Live Steamers Railroad Museum

  Los Angeles, CA
  Het Los Angeles Live Steamers Railroad Museum (LALSRM) is een non-profitorganisatie die in 1956 werd opgericht door liefhebbers van live stoom. Het hoofddoel van het museum is om het publiek te informeren over de geschiedenis en folklore van spoorwegen, en om de technologie van live stoom en schaalmodel spoorwegen te promoten.
 66. Plaza Firehouse - Old Fire Station66

  Plaza Firehouse - Old Fire Station

  Los Angeles, CA
 67. Fort MacArthur Museum67

  Fort MacArthur Museum

  Los Angeles, CA
 68. Camron-stanford House68

  Camron-stanford House

  Oakland, CA
 69. Portuguese Historical Museum69

  Portuguese Historical Museum

  San Jose, CA
  Het Portugese Historische Museum, gelegen in San Jose, Californië, werd ingehuldigd in 1997. Het is een replica van het eerste permanente império, een soort religieus en cultureel gebouw dat voornamelijk te vinden is op de Azoren. Het originele império werd rond 1915 gebouwd in de wijk Little Portugal in San Jose.
 70. History Park at Kelley Park70

  History Park at Kelley Park

  San Jose, CA
  History Park in Kelley Park in San Jose, Californië, is een uniek binnen/buiten museum ontworpen om een klein Amerikaans stadje uit de vroege jaren 1900 na te bootsen. Deze meeslepende ervaring stelt bezoekers in staat om terug in de tijd te stappen en de architectuur, cultuur en levensstijl van een vervlogen tijdperk te verkennen. Het park is operationeel sinds 1971 en is een belangrijke attractie voor geschiedenisliefhebbers en toeristen.
 71. Pardee Home Museum71

  Pardee Home Museum

  Oakland, CA
 72. Colton Hall72

  Colton Hall

  Monterey, CA
  Colton Hall, gelegen in Monterey, Californië, is een overheidsgebouw en museum met een rijke geschiedenis. Het werd gebouwd tussen 1847 en 1849 door Walter Colton, die de eerste alcalde, of burgemeester, van Monterey was tijdens de Amerikaanse Periode. Dit historische gebouw biedt een blik op het vroege bestuur van de stad en de staat Californië.
 73. Presidio of Monterey Museum73

  Presidio of Monterey Museum

  Monterey, CA
 74. Stagecoach Inn Museum74

  Stagecoach Inn Museum

  Thousand Oaks, CA
  Het Stagecoach Inn Museum, gelegen in Newbury Park, Californië, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het oorspronkelijke gebruik als het Grand Union Hotel. Deze vestiging diende als rustplaats voor reizigers die tussen Los Angeles en Santa Barbara reisden. Vandaag de dag staat het museum als een getuigenis van deze geschiedenis, en biedt bezoekers een blik op het verleden.
 75. Strathearn Historical Park and Museum75

  Strathearn Historical Park and Museum

  Simi Valley, CA
  Het Simi Adobe-Strathearn House, gelegen in Simi Valley, Californië, is een historische locatie die ooit diende als het hoofdkwartier van Rancho Simi, een landtoewijzing gegeven door de Spaanse overheid. Het huis werd gebouwd tussen 1892 en 1893 en bleef in de familie Strathearn tot 1969. Op dat moment werd het gedoneerd aan het Simi Valley Recreation and Park District. Dit historische huis maakt nu deel uit van het Strathearn Historical Park and Museum.
 76. Uss Potomac (ag-25)76

  Uss Potomac (ag-25)

  Oakland, CA
  Vandaag de dag wordt de USS Potomac bewaard in Oakland, Californië, waar het wordt erkend als een Nationaal Historisch Monument. Bezoekers kunnen dit stukje geschiedenis verkennen en inzicht krijgen in het leven en de tijden van president Roosevelt.
 77. The Beat Museum77

  The Beat Museum

  San Francisco, CA
  Of je nu een fan bent van de Beat-generatie of niet, dit museum vol memorabilia is gewoon enig in zijn soort. Het museum organiseert ook wandeltochten die je meenemen in de voetsporen van de Beats.
 78. Laws Railroad Historic Site78

  Laws Railroad Historic Site

  Bishop, CA
 79. Centro Cultural De La Raza79

  Centro Cultural De La Raza

  San Diego, CA
  Het Centro Cultural de la Raza, gelegen in Balboa Park, San Diego, is een non-profitorganisatie die zich toelegt op de creatie, het behoud, de promotie en het onderwijs van Chicano, Mexicaans, Native American en Latino kunst en cultuur. Het centrum ondersteunt en stimuleert de creatieve expressie van de inheemse culturen van Amerika en is lid van de American Alliance of Museums.
 80. Santa Cruz Surfing Museum80

  Santa Cruz Surfing Museum

  Santa Cruz, CA
  Het Santa Cruz Surfing Museum, opgericht in mei 1986, is een belangrijke instelling die de geschiedenis van het surfen documenteert. Het beschikt over collecties die teruggaan tot de vroegste jaren van het surfen op het vasteland van de Verenigde Staten. Dit biedt een uitgebreid historisch overzicht van het surfen, met name in Santa Cruz, Californië.
 81. Mission San Antonio De Padua81

  Mission San Antonio De Padua

  Jolon, CA
  Missie San Antonio de Padua, gelegen in Monterey County, Californië, heeft historische betekenis als de derde missie gesticht door de Franciscaanse broeder Junípero Serra in Alta California in 1771. Het was ook de eerste missie met een bevolking van meer dan 1.000 bekeerlingen, wat een belangrijke mijlpaal markeert in de geschiedenis van de missie.
 82. History Center of San Luis Obispo82

  History Center of San Luis Obispo

  San Luis Obispo, CA
  De Carnegie-bibliotheek van San Luis Obispo is een belangrijke historische locatie gelegen op 696 Monterey St. in San Luis Obispo, Californië. Deze bibliotheek maakt deel uit van het Carnegie-bibliotheeksysteem, dat een filantropisch initiatief was van Andrew Carnegie om onderwijs en geletterdheid te bevorderen. De locatie van de bibliotheek in het hart van de stad maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen.
 83. The Banning Museum83

  The Banning Museum

  Los Angeles, CA
  Het Banning House, ook bekend als het General Phineas Banning Residence Museum, is een historische residentie gelegen in de wijk Wilmington in Los Angeles, Californië. Gebouwd in 1863 door Phineas Banning, is het huis een uitstekend voorbeeld van de Griekse Revival-architectuur in het Westen. Het huis, de stallen en de tuinen worden nu als museum beheerd, waardoor bezoekers een kijkje in het verleden krijgen.
 84. Mexican Heritage Plaza84

  Mexican Heritage Plaza

  San Jose, CA
  De Mexican Heritage Plaza, ook bekend als Centro Cultural de San José, is een cultureel centrum gewijd aan de Chicano- en Mexicaans-Amerikaanse erfgoed. Het bevindt zich in de wijk Mayfair in Oost-San Jose, Californië. Dit culturele centrum biedt een ruimte voor de gemeenschap om zich te engageren met en te leren over de rijke geschiedenis en bijdragen van de Chicano- en Mexicaans-Amerikaanse cultuur.
 85. San Francisco Railway Museum85

  San Francisco Railway Museum

  San Francisco, CA
  Het San Francisco Railway Museum bevindt zich in het South of Market gebied van San Francisco. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en ligt dicht bij andere populaire toeristische bestemmingen in de stad. De locatie van het museum maakt het een handige stop voor toeristen die de stad verkennen.
 86. 86

  Firehouse Museum

  San Diego, CA
  Een juweeltje, perfect voor gezinnen met kinderen. Leer meer over de geschiedenis van vuurgevechten via de boeiende tentoonstellingen van het museum.
 87. Junipero Serra Museum87

  Junipero Serra Museum

  San Diego, CA
  Presidio Park, gelegen in San Diego, Californië, heeft een aanzienlijke historische waarde omdat het de plaats is waar de eerste Europese nederzettingen in het westen van de Verenigde Staten werden gevestigd. De San Diego Presidio en de San Diego Mission werden hier in 1769 opgericht, wat het begin markeert van de Europese invloed in de regio.
 88. Gaslamp Museum at the William Heath Davis House88

  Gaslamp Museum at the William Heath Davis House

  San Diego, CA
  Davis was de oorspronkelijke oprichter van New Town San Diego, een project gericht op het creëren van een nieuwe gemeenschap dichter bij de San Diego Bay dan het oorspronkelijke Old Town San Diego. Ondanks aanvankelijke uitdagingen, ontwikkelde het gebied zich uiteindelijk tot wat nu bekend staat als Downtown San Diego, een levendig en bruisend deel van de stad.
 89. San Diego History Center89

  San Diego History Center

  San Diego, CA
  Het San Diego History Center, gelegen in het Balboa Park van de stad, is een museum dat de rijke geschiedenis van San Diego tentoonstelt. Opgericht in 1928, is het centrum een belangrijk onderdeel van het culturele landschap van de stad geweest, en biedt bezoekers de kans om in het verleden te duiken en de evolutie van de stad door de jaren heen te begrijpen.
 90. San Diego Chinese Historical Museum90

  San Diego Chinese Historical Museum

  San Diego, CA
  Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een perfecte kans om de Chinese cultuur te ontdekken. Het museum verzorgt ook rondleidingen door de Aziatische wijk.
 91. San Francisco Armory91

  San Francisco Armory

  San Francisco, CA
  Het San Francisco Armory, ook bekend als het San Francisco National Guard Armory en Arsenal of simpelweg The Armory, is een historisch gebouw gelegen in de Mission District van San Francisco, Californië. Dit iconische gebouw heeft een rijke geschiedenis en heeft in de loop der jaren verschillende doeleinden gediend. Het werd gebouwd als een wapenarsenaal voor de National Guard van de Verenigde Staten in 1912-1914 en ontworpen met een kasteelachtig uiterlijk in een Moorse Revival-stijl.
 92. Japanese American Museum of San Jose92

  Japanese American Museum of San Jose

  San Jose, CA
  Het Japanese American Museum of San Jose, ook bekend als JAMsj, is gevestigd op 535 N. Fifth Street in San Jose. Deze locatie bevindt zich in het hart van Japantown, een levendig en cultureel rijk gebied van de stad. Het museum is gemakkelijk toegankelijk en biedt een uniek inzicht in de Japanse Amerikaanse kunst, geschiedenis en cultuur.
 93. African American Museum and Library At Oakland93

  African American Museum and Library At Oakland

  Oakland, CA
  Het African American Museum and Library in Oakland (AAMLO) is een unieke instelling gelegen aan de 14th Street in Downtown Oakland. Het fungeert zowel als museum als een niet-circulerende bibliotheek, met als missie het bewaren en delen van de geschiedenis, ervaringen en cultuur van Afro-Amerikanen. Dit maakt het een belangrijke bestemming voor diegenen die meer willen leren over de Afro-Amerikaanse erfgoed.
 94. Antique Gas and Steam Engine Museum94

  Antique Gas and Steam Engine Museum

  Vista, CA
  Het Antique Gas & Steam Engine Museum (AGSEM) is een levend geschiedenismuseum dat werd opgericht in 1969. Het bevindt zich op een stuk grond van 55 hectare dat eigendom is van de provincie, gelegen aan de rand van Vista, Californië. Dit museum biedt een unieke kans om de geschiedenis van gas- en stoommotoren te verkennen in een praktische omgeving.
 95. American Radio Archives And Museum95

  American Radio Archives And Museum

  Thousand Oaks, CA
  Het American Radio Archives, gevestigd in de Thousand Oaks Library in Thousand Oaks, Californië, herbergt een van de grootste collecties radio-uitzendingen in de Verenigde Staten en wereldwijd. Deze uitgebreide collectie biedt een uniek inzicht in de geschiedenis en ontwikkeling van radio-uitzendingen, waardoor het een fascinerende bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in dit aspect van de mediageschiedenis.
 96. Meux Home Museum96

  Meux Home Museum

  Fresno, CA
  Maak een rondleiding van een uur door het Victoriaanse herenhuis met een historisch verklede gids die u door tien gemeubileerde kamers leidt.
 97. Santa Barbara Historical Museum97

  Santa Barbara Historical Museum

  Santa Barbara, CA
  Het Santa Barbara Historical Museum, gelegen in Santa Barbara, Californië, is een rijke verzameling van relikwieën uit verschillende culturen, waaronder de Chumash, Spaanse, Mexicaanse, Yankee en Chinese. De collectie van het museum omvat artefacten, foto's, meubels en textiel, waarvan sommige dateren uit de 15e eeuw. Deze diverse collectie biedt een uitgebreid overzicht van de geschiedenis en culturele evolutie van de regio.
 98. Santa Barbara Maritime Museum98

  Santa Barbara Maritime Museum

  Santa Barbara, CA
  Het Santa Barbara Maritiem Museum bevindt zich in het gebouw van het Naval Reserve Center in Santa Barbara, Californië. Dit historische gebouw heeft in de loop der jaren verschillende doeleinden gediend, maar vandaag de dag is het de thuisbasis van het museum, naast andere gebruiken. Het museum is een belangrijke attractie voor toeristen die geïnteresseerd zijn in maritieme geschiedenis en het lokale erfgoed van Santa Barbara.
 99. Sherman Indian Museum99

  Sherman Indian Museum

  Riverside, CA
  Het Sherman Museum, ooit het administratiegebouw van de school, is de enige originele architectuur die nog op het schoolterrein staat. Dit gebouw is erkend als een Nationaal Historisch Monument en heeft ook de onderscheiding Riverside Landmark nummer 16. Bezoekers van het museum kunnen de historische architectuur waarderen terwijl ze leren over de geschiedenis en cultuur van de inheemse Amerikanen.
 100. Dudley House100

  Dudley House

  Ventura, CA
  Dudley House, gelegen in Ventura, Californië, is een historisch huis museum dat werd gebouwd in 1891. De architecturale stijl van het huis is Laat Victoriaans, wat een getuigenis is van het tijdperk waarin het werd gebouwd. Deze stijl wordt gekenmerkt door zijn sierlijke details en complexe ontwerpen, waardoor het een fascinerende site is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in architectuur en geschiedenis.
 101. Folsom Prison Museum101

  Folsom Prison Museum

  Folsom, CA
  Een boeiend museum gewijd aan de geschiedenis van de beroemde gevangenis. Een unieke ervaring.
 102. Western America Railroad Museum102

  Western America Railroad Museum

  Barstow, CA
  Het Western America Railroad Museum bevindt zich in de stad Barstow, Californië. Het wordt beheerd en geëxploiteerd door een non-profitorganisatie, die ervoor zorgt dat de geschiedenis en het erfgoed van het spoorvervoer in de Pacific Southwest bewaard blijft en gedeeld wordt met het publiek.
 103. Museum of American Heritage103

  Museum of American Heritage

  Palo Alto, CA
  Het Museum of American Heritage, gelegen in Palo Alto, Californië, is een unieke instelling gewijd aan het behoud en de tentoonstelling van elektrische en mechanische technologie en uitvindingen van de jaren 1750 tot de jaren 1950. Dit museum biedt een fascinerende blik op de evolutie van technologie over drie eeuwen, waardoor het een interessante bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en technologie.
 104. Mission Inn Museum104

  Mission Inn Museum

  Riverside, CA
 105. Truckee Old Jail Museum105

  Truckee Old Jail Museum

  Truckee, CA
  Stel je voor hoe het was om je tijd uit te zitten in deze originele robuuste gevangenis uit de 19e eeuw, die onderdak bood aan beruchte misdadigers.
 106. Riverside Heritage House106

  Riverside Heritage House

  Riverside, CA
  Het Heritage House, voorheen bekend als het Bettner House of Bettner-McDavid House, is een historisch huismuseum gelegen in Riverside, Californië. Dit museum is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de stad en biedt bezoekers een blik op het verleden.
 107. Museum of Riverside107

  Museum of Riverside

  Riverside, CA
 108. Carrillo Ranch Park108

  Carrillo Ranch Park

  Carlsbad, CA
  Het Leo Carrillo Historisch Park, voorheen bekend als Rancho de los Quiotes, is een historisch landgoed gelegen nabij Carbslbad, Californië. Het werd oorspronkelijk gebouwd als een weekendverblijf voor de acteur Leo Carrillo. Het park biedt een blik op het verleden, met een showcase van de levensstijl van de beroemde acteur en zijn liefde voor Spaanse hacienda-architectuur.
 109. 109

  Burbank Aviation Museum

  Burbank, CA
  Dit museum, dat door vrijwilligers wordt geleid, stelt verschillende historische vliegtuigen tentoon. Een beroemde piloot, Amelia Earhart, heeft een tijdje in Burbank gewerkt.
 110. The Old Monterey Jail110

  The Old Monterey Jail

  Monterey, CA
 111. Pasadena Museum of History111

  Pasadena Museum of History

  Pasadena, CA
  Het Pasadena Museum of History is een unieke instelling gelegen in Pasadena, Californië. Als een privaat, non-profit museum en onderzoeksbibliotheek, is het de enige instelling die zich inzet voor het behoud en de tentoonstelling van de geschiedenis, kunst en cultuur van historisch Pasadena en de westelijke San Gabriel Valley. Dit maakt het een belangrijke bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het begrijpen van het rijke culturele erfgoed van de regio.
 112. South Bay Historical Railroad Society Museum112

  South Bay Historical Railroad Society Museum

  Santa Clara, CA
  De South Bay Historical Railroad Society is een belangrijke entiteit in Santa Clara, Californië. Het beheert het Edward Peterman Museum of Railroad History, dat zich bevindt in het Santa Clara Depot. Naast het museum beheert de vereniging ook de Santa Clara Tower en twee andere gebouwen. Deze locaties bieden een uitgebreid inzicht in de geschiedenis en ontwikkeling van spoorwegen in de regio.
 113. The 49ers Museum - Levi’s Stadium113

  The 49ers Museum - Levi’s Stadium

  Santa Clara, CA
  Levi's Stadium, gelegen in Santa Clara, Californië, dient als thuisbasis voor de San Francisco 49ers, een team in de National Football League. Dit multifunctionele stadion is niet alleen een centrum voor American football, maar organiseert ook een verscheidenheid aan andere evenementen.
 114. Dallidet Adobe and Garden114

  Dallidet Adobe and Garden

  San Luis Obispo, CA
  De Dallidet Adobe en Tuinen, gelegen in San Luis Obispo, Californië, wordt erkend als een Californisch Historisch Monument. Deze benaming is een getuigenis van zijn historische betekenis en de rol die het heeft gespeeld in de geschiedenis van de staat.
 115. Heritage Junction Historic Park115

  Heritage Junction Historic Park

  Santa Clarita, CA
 116. Museum of Ventura County116

  Museum of Ventura County

  Ventura, CA
 117. Octagon Barn Center117

  Octagon Barn Center

  San Luis Obispo, CA
 118. La Plaza De Culturas Y Artes118

  La Plaza De Culturas Y Artes

  Los Angeles, CA
  LA Plaza de Cultura y Artes, vaak aangeduid als LA Plaza, is een cultureel centrum en museum in Los Angeles, Californië, VS. Het werd ingehuldigd in april 2011 en is gewijd aan de Mexicaans-Amerikaanse cultuur en geschiedenis. Het museum biedt interactieve tentoonstellingen, waaronder een reconstructie van een hoofdstraat uit de jaren 1920, en deelt de verhalen, waarden en tradities van Mexicanen, Mexicaans-Amerikanen en alle Latino's in Los Angeles en Zuid-Californië.
 119. Mission San Fernando Rey de España - Convento119

  Mission San Fernando Rey de España - Convento

  Los Angeles, CA
 120. Hollyhock House120

  Hollyhock House

  Los Angeles, CA
 121. California Society of Pioneers Museum and Library121

  California Society of Pioneers Museum and Library

  San Francisco, CA
  De Society of California Pioneers is een historische organisatie die in 1850 werd opgericht. Het is gewijd aan de studie en het genot van de kunst, geschiedenis en cultuur van Californië. De vereniging werd opgericht door individuen die voor 1850 in Californië aankwamen en bloeit onder de leiding van hun directe nakomelingen. Het dient zijn leden, de academische gemeenschap en het publiek.
 122. Pacific Heritage Museum122

  Pacific Heritage Museum

  San Francisco, CA
 123. Satwiwa Native American Indian Cultural Center123

  Satwiwa Native American Indian Cultural Center

  Thousand Oaks, CA
  Satwiwa, ooit een Chumash-dorp, is nu een Indiaans cultuurcentrum. Het wordt beheerd door de National Park Service in samenwerking met de Friends of Satwiwa. Dit centrum is een getuigenis van de rijke geschiedenis en cultuur van de Chumash-indianen die het gebied al meer dan 10.000 jaar bewonen.
 124. Mason Street Schoolhouse124

  Mason Street Schoolhouse

  San Diego, CA
 125. La Casa De Machado Y Stewart125

  La Casa De Machado Y Stewart

  San Diego, CA
 126. Colorado House126

  Colorado House

  San Diego, CA
 127. Seeley Stable Museum127

  Seeley Stable Museum

  San Diego, CA
 128. Whaley House Museum128

  Whaley House Museum

  San Diego, CA
 129. Marston House129

  Marston House

  San Diego, CA
 130. The Veterans Museum at Balboa Park130

  The Veterans Museum at Balboa Park

  San Diego, CA
  Het Veterans Museum and Memorial Center bevindt zich in het historische Balboa Park in San Diego, Californië. Deze locatie biedt bezoekers de mogelijkheid om het museum te verkennen en te genieten van het omliggende park, dat bekend staat om zijn prachtige landschappen en andere culturele instellingen.
 131. Folsom History Museum131

  Folsom History Museum

  Folsom, CA
 132. Folsom Powerhouse State Historic Park132

  Folsom Powerhouse State Historic Park

  Folsom, CA
 133. The San Bernardino County Museum133

  The San Bernardino County Museum

  Redlands, CA
 134. Lincoln Memorial Shrine and Museum134

  Lincoln Memorial Shrine and Museum

  Redlands, CA
 135. Depot Park Museum135

  Depot Park Museum

  Sonoma, CA
 136. General Vallejo’s Home136

  General Vallejo’s Home

  Sonoma, CA
 137. The Asistencia137

  The Asistencia

  Redlands, CA
 138. Agua Caliente Cultural Museum138

  Agua Caliente Cultural Museum

  Palm Springs, CA
  Het Agua Caliente Cultural Museum, gelegen in Palm Springs, Californië, is een culturele en historische instelling die zich richt op het Cahuilla-volk van de Coachella Valley. Dit museum biedt een diepgaande kijk op de geschiedenis en cultuur van het Cahuilla-volk, en biedt een uniek perspectief op de inheemse bevolking van deze regio.
 139. Fort Humboldt Museum139

  Fort Humboldt Museum

  Eureka, CA
  Fort Humboldt State Historic Park, gelegen in Eureka, Californië, biedt een rijke historische ervaring voor bezoekers. De displays van het park geven inzicht in het voormalige U.S. Army fort dat operationeel was van 1853 tot 1870. Daarnaast interpreteert het park de interacties tussen Europese Amerikanen en Native Americans gedurende dezelfde periode. Bezoekers kunnen ook tentoonstellingen verkennen met houtkapuitrusting en de lokale smalspoorgeschiedenis van de regio.
 140. Humboldt Bay Maritime Museum140

  Humboldt Bay Maritime Museum

  Eureka, CA
  Het Humboldt Bay Maritiem Museum herbergt een uitgebreide collectie artefacten, foto's, bibliotheekarchieven en materialen. Deze items zijn voornamelijk gerelateerd aan de maritieme geschiedenis van de noordkust van Californië. Bezoekers kunnen door deze tentoonstellingen een diep inzicht krijgen in het maritieme verleden van de regio.
 141. Museum of Sonoma County141

  Museum of Sonoma County

  Santa Rosa, CA
  Het Museum van Sonoma County, ook bekend als het Sonoma County Museum, is een non-profit organisatie gelegen in het hart van downtown Santa Rosa, Californië. Dit museum is een belangrijke culturele bestemming in de regio, die een rijke mix van kunst en geschiedenis biedt door zijn diverse collecties en tentoonstellingen.
 142. Kern County Museum and Pioneer Village142

  Kern County Museum and Pioneer Village

  Bakersfield, CA
  Het Kern County Museum, gelegen in Bakersfield, Californië, is een geschiedenismuseum dat zich voornamelijk richt op de geschiedenis van Kern County. Dit museum biedt een uitgebreid inzicht in het verleden van de provincie, waardoor het een ideale bestemming is voor geschiedenisliefhebbers en degenen die geïnteresseerd zijn in het leren over het erfgoed van de regio.
 143. Rosie the Riveter Visitor Education Center143

  Rosie the Riveter Visitor Education Center

  Richmond, CA
 144. South County Historical Society Barn144

  South County Historical Society Barn

  Arroyo Grande, CA
 145. Firehouse No. 1 Museum145

  Firehouse No. 1 Museum

  Nevada City, CA
 146. Chico Museum146

  Chico Museum

  Chico, CA
 147. Mare Island Museum147

  Mare Island Museum

  Vallejo, CA
 148. Vallejo Naval and Historical Museum148

  Vallejo Naval and Historical Museum

  Vallejo, CA
 149. Placer County Museum149

  Placer County Museum

  Auburn, CA
 150. Paso Robles Historical Society Museum150

  Paso Robles Historical Society Museum

  Paso Robles, CA
 151. Hemet Museum151

  Hemet Museum

  Hemet, CA
 152. McCallum Adobe-Cornelia White House Museum152

  McCallum Adobe-Cornelia White House Museum

  Palm Springs, CA
  Het Cornelia White House, gelegen in het centrum van Palm Springs, Californië, is een historische houten woonstructuur gebouwd in 1893. Het is een van de oudste overgebleven structuren in de stad en biedt een blik op het verleden van het gebied. Het huis is vernoemd naar de oorspronkelijke eigenaar, Cornelia B. White, een vroege pionier van het Palm Springs-gebied.
 153. Cohen Bray House153

  Cohen Bray House

  Oakland, CA
 154. Viet Museum154

  Viet Museum

  San Jose, CA
  Het Viet Museum, ook bekend als het Museum van de Bootmensen & de Republiek Vietnam, is een unieke instelling die zich richt op de ervaringen van Vietnamese Amerikanen en hun reis van Vietnam naar de Verenigde Staten. Het biedt een uitgebreid inzicht in de geschiedenis, cultuur en ervaringen van de Vietnamese diaspora, waardoor het een belangrijke bestemming is voor degenen die dit aspect van de Amerikaanse geschiedenis willen begrijpen.
 155. El Centro Cultural De México155

  El Centro Cultural De México

  Santa Ana, CA
  El Centro Cultural de México, gelegen in Santa Ana, Orange County, Californië, is een door vrijwilligers gerunde ruimte die zich richt op transnationale projecten. Deze projecten hebben als doel bewoners te verbinden met gemeenschappen in heel Mexico door middel van kunst, cultuur en sociale rechtvaardigheidsinitiatieven.
 156. Howe-waffle House and Medical Museum156

  Howe-waffle House and Medical Museum

  Santa Ana, CA
  Het Howe-Waffle House en Medisch Museum is een historische locatie in Santa Ana, Californië. Dit huis in Queen Anne-stijl, gebouwd in 1889, was de residentie van Dr. Willella Howe-Waffle, een pionier in het medische veld als een van de eerste vrouwelijke artsen in Orange County, Californië. Ze woonde in dit huis tot haar dood in 1924.
 157. 157

  Moffett Field Historical Society Museum

  Mountain View, CA
 158. 158

  Legion of Valor Museum

  Fresno, CA
  Liefhebbers van het leger zullen helemaal verliefd worden op dit museum. Leer alles over de Amerikaanse oorlogen uit de documenten van soldaten, vliegeniers en matrozen.
 159. Jack House and Gardens159

  Jack House and Gardens

  San Luis Obispo, CA
  Het Robert Jack House is een historische locatie gelegen op 536 Marsh St. in San Luis Obispo, Californië. Dit tweeverdiepingenhuis is ontworpen in de Italiaanse stijl, een populaire architectuurstijl tijdens de 19e eeuw. Het ontwerp en de geschiedenis van het huis maken het een belangrijk monument in de stad.
 160. General Joseph Hooker House160

  General Joseph Hooker House

  Sonoma, CA
 161. Blue Wing Inn161

  Blue Wing Inn

  Sonoma, CA
 162. Jesse Peter Museum162

  Jesse Peter Museum

  Santa Rosa, CA
  De campus van Santa Rosa Junior College herbergt verschillende attracties die toeristen kunnen interesseren. Deze omvatten een Planetarium, de Robert F. Agrella Art Gallery, Summer Repertory Theatre en het Santa Rosa Junior College Museum. Elk van deze biedt unieke ervaringen en inzichten in verschillende studiegebieden en cultuur.
 163. 163

  Heritage Museum of Orange County

  Santa Ana, CA
  Verbazend goed bewaard historisch herenhuis, vol interessante tentoonstellingen en nette meubels. Kom hier om meer te leren over het verleden!
 164. 164

  Tenderloin Museum

  San Francisco, CA
  Zoals de naam al doet vermoeden, leidt dit museum u door de geschiedenis van de wijk in San Francisco die voornamelijk verbonden is met het verbod, immigranten en LGBT - Tenderloin. U kunt ook deelnemen aan verschillende wandeltochten door de wijk.
 165. 165

  The Mexican Museum

  San Francisco, CA
  Het Mexicaanse Museum, gelegen in San Francisco, Californië, is opgericht om de esthetische expressie van de Latino, Chicano, Mexicaanse en Mexicaans-Amerikaanse gemeenschappen te tonen. Deze instelling dient als een platform voor deze culturen om hun artistieke bijdragen en erfgoed te tonen, waardoor het een belangrijk cultureel centrum in de stad is.
 166. 166

  San Diego Police Museum

  San Diego, CA
  Een vaak gemist museum met een uitgebreide collectie van alles wat met politie te maken heeft. Onderhoudend en educatief.
 167. 167

  San Diego Archaeological Center

  San Diego, CA
  Dit verborgen juweeltje verkent de afgelopen 10.000 jaar van bewoning rond San Diego. Uitstekend geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.
 168. 168

  The Don & June Salvatori Pharmacy Museum

  Sacramento, CA
  Het museum toont een reeks artefacten die de geschiedenis van de apotheek documenteren. Rondleiding vooraf reserveren.
 169. 169

  Palm Springs Historical Society

  Palm Springs, CA
  Deze vereniging is gevestigd in het oudste huis van de stad en bezit een interessante historische collectie; zij organiseert ook diverse wandeltochten.
 170. 170

  Hearst Museum of Anthropology

  Berkeley, CA
  Het Phoebe A. Hearst Museum of Anthropology bevindt zich in Berkeley, Californië, op de campus van de University of California, Berkeley. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in antropologie en de rijke geschiedenis van menselijke culturen. Het museum is vernoemd naar Phoebe Apperson Hearst, die een belangrijke mecenas van het museum was.
 171. 171

  Tallac Historical Site

  South Lake Tahoe, CA
  Deze lieflijke plek biedt een groot historisch inzicht in de streek. 3 hoofdgebouwen en vele kleinere. Interessant voor alle leeftijdsgroepen.
 172. 172

  Santa Monica History Museum

  Santa Monica, CA
  Het museum werpt een slimme blik op de geschiedenis van Santa Monica. Er zijn authentieke artefacten, gearchiveerde foto's en hands-on tentoonstellingen.
 173. 173

  California Heritage Museum

  Santa Monica, CA
  Dit museum is gevestigd in een 19e eeuws gebouw en toont interessante artefacten en foto's uit Californië.
 174. 174

  Nevada County Narrow Gauge Railroad & Transportation Museum

  Nevada City, CA
  Het Nevada County Narrow Gauge Railroad & Transportation Museum is een transportmuseum en erfgoedspoorweg gelegen in Nevada City, Californië. Het is een plek waar bezoekers de rijke geschiedenis van het vervoer in de regio kunnen verkennen, met name de smalspoorlijn die operationeel was van 1876 tot 1942.
 175. 175

  Berkeley Historical Society

  Berkeley, CA
 176. 176

  African American Historical & Cultural Museum

  Fresno, CA
  Een eerbetoon aan de Afro-Amerikanen en hun bijdrage aan de vooruitgang van de vallei is zeer goed gedocumenteerd in dit levendige museum.
 177. 177

  Pacific House

  Monterey, CA
 178. 178

  Harris Lass House Museum

  Santa Clara, CA
  Een goed bewaard gebleven en gerestaureerde boerderij met schuur en aangelegde tuinen zal u herinneren aan de glorieuze landbouwtijd in Santa Clara.
 179. 179

  Albinger Archeological Museum

  Ventura, CA
 180. 180

  A.J. Comstock Fire Museum

  Ventura, CA
 181. 181

  Central Coast Veterans Memorial Museum

  San Luis Obispo, CA
 182. 182

  National Japanese American Historical Society

  San Francisco, CA
 183. 183

  Museum of Russian Culture

  San Francisco, CA
 184. 184

  Treasure Island Museum

  San Francisco, CA
 185. 185

  San Francisco Fire Department Museum

  San Francisco, CA
  Dit kleine museum presenteert de geschiedenis van de brandweerlieden van San Francisco aan de hand van diverse memorabilia waaronder oude brandweerauto's.
 186. 186

  Reagan Ranch Center

  Santa Barbara, CA
 187. 187

  Chumash Indian Museum

  Thousand Oaks, CA
 188. 188

  Joseph Research Library

  Truckee, CA
 189. 189

  Donner Memorial State Museum

  Truckee, CA
 190. 190

  Women's Museum of California

  San Diego, CA
  Het Women's Museum of California (WMC) is een non-profit instelling gevestigd in San Diego, Californië. Het museum is gewijd aan het behoud en de promotie van de vrouwengeschiedenis. Het biedt bezoekers een unieke kans om te leren over de belangrijke bijdragen van vrouwen door de geschiedenis heen en hun impact op de samenleving.
 191. 191

  Portuguese Historical Center

  San Diego, CA
 192. 192

  Folsom Railroad Museum

  Folsom, CA
 193. 193

  Clark Humanities Museum

  Claremont, CA
 194. 194

  Channel Islands Maritime Museum

  Oxnard, CA
 195. 195

  Gordon R. Howard Museum

  Burbank, CA
  Dit museum, dat wordt beheerd door de Burbank Historical Society, toont een groot aantal artefacten, voornamelijk uit het Victoriaanse tijdperk.
 196. 196

  Burbank Police and Fire Museum

  Burbank, CA
  Bewonder het werk van de politie en de brandweer in dit museum! Rondleidingen worden gegeven door gekwalificeerde mensen.
 197. 197

  Burbank Historical Society - Museum Complex

  Burbank, CA
 198. 198

  Behrens-Eaton House Museum

  Redding, CA
 199. 199

  Monterey County Agriculture and Rural Life Museum

  King City, CA
 200. 200

  Richmond Museum of History

  Richmond, CA

Alle musea in Californië