Alle kunstmusea en attracties om te bezoeken in Californië

Californië (Verenigde Staten) heeft veel te bieden voor kunstliefhebbers. Hieronder tonen we je een overzicht van alle 128 kunstmusea die zich in Californië bevinden.

Houd je van kunst en ben je op zoek naar de beste kunstmusea om te bezoeken in Californië? Dit zijn ze:

 1. De Young Museum1

  De Young Museum

  San Francisco, CA
  Het M.H. de Young Museum is een van de twee musea in San Francisco die deel uitmaken van de overkoepelende Fine Arts Museums of San Francisco. Het andere museum is het California Palace of the Legion of Honor, gelegen in Lincoln Park. Deze twee musea bieden samen een uitgebreide ervaring van beeldende kunst in de stad.
 2. San Francisco Museum of Modern Art2

  San Francisco Museum of Modern Art

  San Francisco, CA
  Het San Francisco Museum of Modern Art, ook bekend als SFMOMA, is een belangrijk museum voor moderne kunst en een herkenningspunt in de stad San Francisco. Het werd opgericht in 1935, waardoor het het eerste museum aan de westkust is dat uitsluitend gewijd is aan kunst uit de 20e eeuw. Deze historische betekenis draagt bij aan de aantrekkingskracht van het museum voor toeristen die geïnteresseerd zijn in moderne kunst en de culturele geschiedenis van San Francisco.
 3. The Getty Center3

  The Getty Center

  Los Angeles, CA
  Het Getty Center, gelegen in Brentwood, een wijk in het westen van Los Angeles, fungeert als het hoofdkantoor van de J. Paul Getty Trust. Sinds 1997 herbergt het het merendeel van de collectie van het J. Paul Getty Museum. Dit maakt het een belangrijke locatie voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van een breed scala aan kunstwerken.
 4. Legion of Honor4

  Legion of Honor

  San Francisco, CA
  Het Legioen van Eer, oorspronkelijk bekend als het California Palace of the Legion of Honor, is een Amerikaans kunstmuseum dat werd ingehuldigd in 1924. Het bevindt zich in de stad San Francisco, Californië. Dit museum maakt deel uit van de Fine Arts Museums van San Francisco en is een belangrijk cultureel herkenningspunt in de stad.
 5. The Getty Villa Museum5

  The Getty Villa Museum

  Los Angeles, CA
  De Getty Villa, gelegen in Pacific Palisades, is een van de twee locaties van het J. Paul Getty Museum. Deze site is gewijd aan de oudheidkundige collectie van het museum, waar bezoekers de kans krijgen om een breed scala aan oude artefacten te verkennen. De villa zelf is een recreatie van de Villa dei Papiri in Herculaneum, wat een uniek decor biedt voor de collectie van het museum.
 6. The Broad Museum6

  The Broad Museum

  Los Angeles, CA
  The Broad is een museum voor hedendaagse kunst in het hart van Downtown Los Angeles. Het museum is vernoemd naar de belangrijkste financiers, Eli en Edythe Broad, en is een belangrijk cultureel herkenningspunt in de stad. Het toont een diverse reeks van hedendaagse kunst, waardoor het een fascinerende bestemming is voor kunstliefhebbers.
 7. The Walt Disney Family Museum7

  The Walt Disney Family Museum

  San Francisco, CA
  Het Walt Disney Family Museum, ook bekend als WDFM, is een Amerikaans museum dat gewijd is aan het tonen van het leven en de nalatenschap van Walt Disney. Het bevindt zich in The Presidio van San Francisco, dat deel uitmaakt van het Golden Gate National Recreation Area. Deze locatie biedt niet alleen een rijke historische context, maar biedt ook een schilderachtige achtergrond voor bezoekers.
 8. Museum of Contemporary Art, Los Angeles8

  Museum of Contemporary Art, Los Angeles

  Los Angeles, CA
  Het Museum of Contemporary Art, Los Angeles ( MOCA ) is een museum voor hedendaagse kunst met twee vestigingen in Los Angeles, Californië. De hoofdvestiging is gelegen aan Grand Avenue in Downtown Los Angeles , in de buurt van de Walt Disney Concert Hall . MOCA's oorspronkelijke ruimte, aanvankelijk
 9. Winchester Mystery House9

  Winchester Mystery House

  San Jose, CA
  Het Winchester Mystery House, gelegen in San Jose, Californië, vlakbij Santa Clara, is een bekende locatie in de Amerikaanse folklore. Het staat bekend om zijn reputatie als spookhuis, wat een laag van intrige en mysterie toevoegt aan zijn geschiedenis. Deze reputatie heeft het een populaire bestemming gemaakt voor toeristen die geïnteresseerd zijn in het bovennatuurlijke of gewoon een uniek stukje Amerikaanse geschiedenis willen verkennen.
 10. Asian Art Museum of San Francisco10

  Asian Art Museum of San Francisco

  San Francisco, CA
  Het Asian Art Museum, gelegen in San Francisco, werd in 1966 ingehuldigd. Dit werd mogelijk gemaakt door een genereuze donatie van Avery Brundage, een mecenas die ook na de oprichting van het museum bleef bijdragen. Deze historische context draagt bij aan het rijke erfgoed van het museum, waardoor het een belangrijk cultureel monument in de stad is.
 11. Spanish Village Art Center11

  Spanish Village Art Center

  San Diego, CA
  Bezoek de grote San Diego gemeenschap van 200 kunstenaars en hun ateliers. Zie, raak en voel de kunst of neem deel aan de intrigerende workshops.
 12. Los Angeles County Museum of Art12

  Los Angeles County Museum of Art

  Los Angeles, CA
  Het Los Angeles County Museum of Art, vaak afgekort als LACMA, is een prominent museum gelegen aan de Wilshire Boulevard in de wijk Hancock Park in Los Angeles, Californië. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en wordt omringd door andere opmerkelijke bezienswaardigheden, waardoor het een handige stop is voor toeristen die de stad verkennen.
 13. Norton Simon Museum of Art13

  Norton Simon Museum of Art

  Pasadena, CA
  Het Norton Simon Museum is een kunstmuseum gelegen aan de Colorado Boulevard in Pasadena, Californië. Het werd oorspronkelijk geopend als het Pasadena Art Institute in 1922, met een focus op 19e-eeuwse Amerikaanse en Europese kunst. Het museum heeft in de loop der jaren verschillende transformaties en naamsveranderingen ondergaan, met een aanzienlijke focus op moderne en hedendaagse kunst.
 14. Eames House14

  Eames House

  Los Angeles, CA
  Het Eames House, ook bekend als Case Study House No. 8, is een belangrijk architecturaal monument gelegen in de wijk Pacific Palisades in Los Angeles. Het huis bevindt zich op 203 North Chautauqua Boulevard, dicht bij de Pacifische kust. Deze locatie biedt bezoekers een unieke combinatie van architectuurgeschiedenis en natuurschoon.
 15. Sonoma Valley Museum of Art15

  Sonoma Valley Museum of Art

  Sonoma, CA
  Het Sonoma Valley Museum of Art, ook bekend als SVMA, is een kunstmuseum gelegen in de prachtige stad Sonoma, Californië. Het museum werd opgericht in 1998 en is sindsdien een belangrijk cultureel centrum in de regio, met tentoonstellingen van regionale, nationale en internationale moderne en hedendaagse kunstenaars.
 16. Cartoon Art Museum16

  Cartoon Art Museum

  San Francisco, CA
  Het Cartoon Art Museum, gevestigd in Californië, is een unieke instelling die zich richt op de kunst van strips en cartoons. Het heeft de onderscheiding het enige museum in het westen van de Verenigde Staten te zijn dat zich toelegt op het behoud en de tentoonstelling van alle vormen van cartoonkunst. Dit maakt het een unieke bestemming voor kunstliefhebbers en fans van cartoons en strips.
 17. Yerba Buena Center For the Arts Gallery17

  Yerba Buena Center For the Arts Gallery

  San Francisco, CA
  Het Yerba Buena Center for the Arts (YBCA) is een hedendaags kunstcentrum gelegen in San Francisco, Californië. Het is een multidisciplinaire instelling die lokale, nationale en internationale kunstenaars viert. Het centrum biedt visuele kunst, performance en film/video, en biedt een platform voor diverse gemeenschappen in de Bay Area.
 18. The Contemporary Jewish Museum18

  The Contemporary Jewish Museum

  San Francisco, CA
  Het Contemporary Jewish Museum (CJM) bevindt zich in de South of Market (SoMa) wijk van San Francisco, Californië. Dit niet-verzamelende museum is gevestigd op 736 Mission Street bij Yerba Buena Lane. Het is een unieke instelling die geen permanente collectie onderhoudt, maar in plaats daarvan elk jaar een breed scala aan tentoonstellingen cureert en organiseert in samenwerking met andere instellingen.
 19. Japanese American National Museum19

  Japanese American National Museum

  Los Angeles, CA
  Het Japanese American National Museum bevindt zich in het hart van Los Angeles, Californië. Het is specifiek gelegen in de levendige wijk Little Tokyo, die gunstig gelegen is nabij het centrum. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad verkennen.
 20. Rosicrucian Egyptian Museum20

  Rosicrucian Egyptian Museum

  San Jose, CA
  Het Rosicrucian Egyptian Museum (REM) bevindt zich in de Rose Garden buurt van San Jose, Californië. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een unieke culturele ervaring voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in het oude Egypte. Het museum maakt deel uit van het Rosicrucian Park, dat een serene en educatieve omgeving biedt voor alle leeftijden.
 21. Oakland Museum of California21

  Oakland Museum of California

  Oakland, CA
  Het Oakland Museum of California is een hoog aangeschreven instelling in de San Francisco Bay Area, waar bezoekers de mogelijkheid hebben om kunst, geschiedenis en natuurwetenschappen te verkennen. Gelegen tussen Lake Merritt en het centrum van Oakland, herbergt het museum meer dan 1,9 miljoen objecten, waaronder fundamentele kunstwerken, historische en etnografische objecten, natuurlijke exemplaren en foto's.
 22. Gamble House22

  Gamble House

  Pasadena, CA
  Het Gamble House, ook bekend als het David B. Gamble House, is een belangrijk architectonisch monument gelegen in Pasadena, Californië. Dit huis is een getuigenis van de architectonische vaardigheden van het bureau Greene and Greene, die het ontwierpen en bouwden in 1908-1909 voor David B. Gamble van het bedrijf Procter & Gamble.
 23. International Art Museum of America23

  International Art Museum of America

  San Francisco, CA
  Het International Art Museum of America (IAMA), voorheen bekend als het Superb Art Museum of America, is gelegen op 1023 Market Street, genesteld tussen 6th en 7th Streets in de South of Market (SoMa) wijk van San Francisco, Californië. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en bevindt zich in een levendig deel van de stad, waardoor het een handige stop is voor toeristen die San Francisco verkennen.
 24. Crocker Art Museum24

  Crocker Art Museum

  Sacramento, CA
  Het Crocker Art Museum, gelegen in Sacramento, Californië, heeft de onderscheiding het oudste museum in de stad te zijn. Het werd opgericht in het jaar 1885 door rechter Edwin Bryant Crocker en zijn vrouw Margaret Crocker. Het museum is vernoemd naar Edwin's broer, Charles Crocker.
 25. Santa Barbara Museum of Art25

  Santa Barbara Museum of Art

  Santa Barbara, CA
  Het Santa Barbara Museum of Art, ook bekend als SBMA, is gelegen in het hart van downtown Santa Barbara, Californië. Dit museum, dat werd opgericht in 1941, is een belangrijk cultureel herkenningspunt in de stad. Het biedt bezoekers de kans om een breed scala aan kunstcollecties uit verschillende perioden en regio's te verkennen.
 26. USC Pacific Asia Museum26

  USC Pacific Asia Museum

  Pasadena, CA
  Het USC Pacific Asia Museum is een Aziatisch kunstmuseum gelegen op 46 N. Los Robles Avenue, Pasadena, Californië, Verenigde Staten. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een unieke kans om Aziatische kunst en cultuur te verkennen.
 27. Museum of Latin American Art27

  Museum of Latin American Art

  Long Beach, CA
  MOLAA is gelegen in het centrum van Long Beach, Californië. Het museum is gehuisvest in een modern gebouw ontworpen door de Mexicaanse architect Manuel Rosen. Het beschikt over vier galerijen, een hedendaagse projectruimte en een buitentuin met sculpturen. Deze ruimtes bieden een diverse en dynamische omgeving voor bezoekers om Latijns-Amerikaanse en Latino-kunst te verkennen en te waarderen.
 28. California African American Museum28

  California African American Museum

  Los Angeles, CA
  Het California African American Museum (CAAM) is een culturele instelling gelegen in Exposition Park, Los Angeles, Californië, Verenigde Staten. Het is een museum gewijd aan de verrijking en educatie van het cultureel erfgoed en de geschiedenis van Afro-Amerikanen, met een bijzondere nadruk op Californië en de westelijke Verenigde Staten.
 29. Heritage Square Museum29

  Heritage Square Museum

  Los Angeles, CA
  Het Heritage Square Museum is een uniek openluchtmuseum gelegen in de wijk Echo Park in Los Angeles, Californië. Het biedt een fascinerende blik op de ontwikkeling van de Californische architectuur vanaf de tijd van de Amerikaanse Burgeroorlog tot het begin van de 20e eeuw. Dit museum is een getuigenis van de architecturale evolutie van de regio en biedt een meeslepende ervaring voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en architectuur.
 30. 30

  Museum of 3D Illusions San Francisco

  San Francisco, CA
 31. Eloise Pickard Smith Gallery31

  Eloise Pickard Smith Gallery

  Santa Cruz, CA
 32. Hammer Museum32

  Hammer Museum

  Los Angeles, CA
  Het Hammer Museum, ook bekend als het Armand Hammer Museum of Art and Cultural Center of UCLA Hammer Museum, is een kunstmuseum gelegen in de wijk Westwood van Los Angeles, Californië. Het wordt beheerd door de UCLA School of Arts and Architecture van de Universiteit van Californië. Het museum werd opgericht door Armand Hammer, de toenmalige CEO van de Occidental Petroleum Corporation, in november 1990.
 33. 33

  Santa Cruz Art League Galleries

  Santa Cruz, CA
 34. Southern Exposure34

  Southern Exposure

  San Francisco, CA
  Southern Exposure, ook bekend als SoEx, is een non-profit kunstorganisatie en alternatieve kunstruimte die in 1974 werd opgericht. Het bevindt zich in de Mission District van San Francisco, Californië. Deze organisatie is gewijd aan het ondersteunen van opkomende kunstenaars en het bevorderen van een levendige kunstgemeenschap.
 35. Museum of Contemporary Art San Diego35

  Museum of Contemporary Art San Diego

  San Diego, CA
  Het Museum van Hedendaagse Kunst San Diego (of MCASD ), in San Diego , Californië , VS , is een kunstmuseum dat zich richt op het verzamelen, conserveren, tentoonstellen en interpreteren van kunstwerken van 1950 tot heden.
 36. Timken Museum of Art36

  Timken Museum of Art

  San Diego, CA
  Het Timken Museum of Art, opgericht in 1965, is een museum voor schone kunsten gelegen op 1500 El Prado in Balboa Park, San Diego, Californië. Het is gunstig gelegen in de buurt van het San Diego Museum of Art, waardoor het een ideale bestemming is voor kunstliefhebbers.
 37. Mingei International Museum37

  Mingei International Museum

  San Diego, CA
  Het Mingei International Museum is een openbare instelling gewijd aan de verzameling, conservering en tentoonstelling van volkskunst, ambacht en design. Als een non-profit organisatie, is de missie van het museum om de 'kunst van het volk' te bewaren en tentoon te stellen, een concept dat diep geworteld is in zijn naam, Mingei, een term bedacht door de Japanse geleerde Dr. Sōetsu Yanagi.
 38. San Jose Museum of Art38

  San Jose Museum of Art

  San Jose, CA
  Het San José Museum of Art (SJMA) bevindt zich in het centrum van San Jose, Californië. Het is een museum dat zich richt op moderne en hedendaagse kunst. Het museum werd opgericht in 1969 en is sindsdien een belangrijk onderdeel van het culturele landschap van de stad. Het is gunstig gelegen in het stadscentrum, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor toeristen.
 39. Berkeley Art Museum and Pacific Film Archive39

  Berkeley Art Museum and Pacific Film Archive

  Berkeley, CA
  Het Berkeley Art Museum en Pacific Film Archive (BAMPFA) is een unieke combinatie van een kunstmuseum en een filmarchief, gevestigd aan de Universiteit van Californië in Berkeley. Het biedt een diverse collectie van kunst en film, waardoor het een fascinerende bestemming is voor kunst- en filmliefhebbers. De collectie van het museum omvat meer dan 22.000 kunstwerken, variërend van Chinese schilderijen uit de Ming- en Qing-dynastieën tot hedendaagse kunstwerken.
 40. Charles M. Schulz Museum and Research Center40

  Charles M. Schulz Museum and Research Center

  Santa Rosa, CA
  Het Charles M. Schulz Museum en Research Center is een unieke bestemming gewijd aan het werk van Charles M. Schulz, de schepper van de geliefde strip Peanuts. Het museum biedt een diepgaande kijk in de wereld van Schulz en zijn personages, en geeft een fascinerend inzicht in de geest van een van de meest invloedrijke cartoonisten van de 20e eeuw.
 41. Craft and Folk Art Museum41

  Craft and Folk Art Museum

  Los Angeles, CA
  Craft Contemporary, voorheen bekend als het Craft and Folk Art Museum, is een non-profit, niet-verzamelend kunstmuseum gelegen aan de Museum Row op Wilshire Boulevard in Los Angeles. Dit museum is gewijd aan het tonen van hedendaags vakmanschap, waardoor het een unieke instelling is aan de westkust van de Verenigde Staten.
 42. Museum of the African Diaspora42

  Museum of the African Diaspora

  San Francisco, CA
  Het Museum of the African Diaspora, ook bekend als MoAD, is een museum voor hedendaagse kunst in het hart van San Francisco, Californië. Het bevindt zich specifiek op 685 Mission St., genesteld in de levendige Yerba Buena Arts District. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen en locals, en biedt een unieke culturele ervaring te midden van het bruisende stadsleven.
 43. 43

  Museo Italo Americano

  San Francisco, CA
  Het Museo ItaloAmericano, ook bekend als het Italiaans-Amerikaanse Museum, is een culturele instelling gevestigd in San Francisco, Californië. De primaire focus van het museum ligt op de Italiaans-Amerikaanse geschiedenis, kunst en cultuur, en biedt bezoekers een uniek inzicht in de Italiaans-Amerikaanse ervaring door middel van een verscheidenheid aan tentoonstellingen en collecties.
 44. Ira F. Brilliant Center For Beethoven Studies44

  Ira F. Brilliant Center For Beethoven Studies

  San Jose, CA
  Het Ira F. Brilliant Center for Beethoven Studies is een unieke instelling die fungeert als museum, onderzoekscentrum en locatie voor lezingen en optredens. Het is gewijd aan het leven en werk van de beroemde componist Ludwig van Beethoven. Het centrum is gevestigd in de Martin Luther King-bibliotheek van de San José State University in Californië.
 45. San Jose Museum of Quilts45

  San Jose Museum of Quilts

  San Jose, CA
  Het San Jose Museum of Quilts & Textiles, gelegen in Downtown San Jose, Californië, is een uniek kunstmuseum dat werd opgericht in 1977. Het is het eerste museum in de Verenigde Staten dat uitsluitend gewijd is aan de kunstvorm van quilts en textiel.
 46. Palm Springs Art Museum46

  Palm Springs Art Museum

  Palm Springs, CA
  Het Palm Springs Art Museum, voorheen bekend als het Palm Springs Desert Museum, is een gerenommeerd kunstmuseum en concertzaal gelegen in Palm Springs, Riverside County, Californië. Dit museum is een belangrijke culturele instelling in de regio en biedt een divers aanbod van kunsttentoonstellingen en voorstellingen.
 47. The California Museum47

  The California Museum

  Sacramento, CA
  Het California Museum, het staatsgeschiedenismuseum van Californië, is gevestigd in de hoofdstad Sacramento. Het is gehuisvest in het complex van het Secretary of State-gebouw, wat een uniek architecturaal element toevoegt aan zijn aantrekkingskracht. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad bezoeken.
 48. Humboldt Arts Council48

  Humboldt Arts Council

  Eureka, CA
  De Humboldt Arts Council (HAC) is de officiële kunstraad van Humboldt County, Californië, VS. Het is gevestigd in het Morris Graves Museum of Art (MGMA). De raad is een non-profitorganisatie die in 1966 werd opgericht en in 1971 werd opgenomen. Het is gewijd aan het bieden van kansen voor kunstenaars, het ontwikkelen van kunsteducatie en het toegankelijk maken van de kunsten door middel van innovatieve en multiculturele programma's.
 49. Riverside Art Museum49

  Riverside Art Museum

  Riverside, CA
  Het Riverside Art Museum bevindt zich in de historische Mission Inn District van Riverside, Californië. Deze locatie is niet alleen van belang vanwege de historische waarde, maar ook vanwege de culturele en artistieke relevantie. Het museum is gemakkelijk toegankelijk en biedt een unieke mix van kunst, geschiedenis en cultuur, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen.
 50. Monterey Museum of Art50

  Monterey Museum of Art

  Monterey, CA
  Het Monterey Museum of Art, ook bekend als MMA, is een kunstmuseum gelegen in de prachtige stad Monterey, Californië. Opgericht in 1959, maakt het museum al meer dan zes decennia een significant deel uit van het culturele landschap van de stad. Het biedt bezoekers de kans om de kunst van Californië te verkennen en waarderen van de 19e eeuw tot heden.
 51. Triton Museum of Art51

  Triton Museum of Art

  Santa Clara, CA
  Het Triton Museum of Art, gelegen op 1505 Warburton Avenue in Santa Clara, Californië, is een museum voor hedendaagse kunst. Het is een belangrijke bestemming voor kunstliefhebbers, met een diverse reeks hedendaagse kunstwerken.
 52. San Diego Museum of Art52

  San Diego Museum of Art

  San Diego, CA
  Het San Diego Museum of Art, gelegen op 1450 El Prado in Balboa Park, San Diego, Californië, is een museum voor schone kunsten dat een brede collectie herbergt. Het museum staat vooral bekend om zijn sterke Spaanse kunstcollectie, waardoor het een unieke bestemming is voor kunstliefhebbers en toeristen.
 53. Catalina Island Museum53

  Catalina Island Museum

  Avalon, CA
  Het Catalina Casino is een groot ontmoetingscentrum gelegen in Avalon op Santa Catalina Island , voor de kust van Los Angeles in Californië . Het is het grootste gebouw op het eiland en het meest zichtbare oriëntatiepunt in Avalon Bay wanneer men het eiland vanaf het vasteland nadert. Het grote gebo
 54. Muckenthaler Cultural Center54

  Muckenthaler Cultural Center

  Fullerton, CA
  Het Muckenthaler House, dat is omgedoopt tot het Muckenthaler Cultural Center, is een belangrijk architectonisch monument in Fullerton, Californië. Dit grote woonhuis, gebouwd in 1925, is ontworpen in de stijl van de Spaanse koloniale heropleving, een populaire architectuurstijl in het begin van de 20e eeuw die werd beïnvloed door de Spaanse koloniale architectuur in de Verenigde Staten. Het ontwerp en de geschiedenis van het huis bieden een blik op het verleden, waardoor het een interessante bestemming is voor mensen die geïnteresseerd zijn in architectuur en geschiedenis.
 55. Museum of Photographic Arts55

  Museum of Photographic Arts

  San Diego, CA
  Het Museum of Photographic Arts (MOPA) bevindt zich in het hart van Balboa Park in San Diego. Het museum, dat voor het eerst werd opgericht in 1974 en officieel werd geopend voor het publiek in 1983, is een belangrijke culturele instelling in de stad.
 56. Wende Museum56

  Wende Museum

  Culver City, CA
  Het Wende Museum, gelegen in Culver City, Californië, is een unieke instelling die zich specialiseert in de verzameling van relikwieën uit voormalige Oostblokstaten uit het tijdperk van de Koude Oorlog. Dit museum biedt een diepgaande kijk op de geschiedenis, cultuur en kunst van de Sovjetbloklanden tijdens de Koude Oorlog, en geeft een uitgebreid begrip van de periode en haar blijvende erfenis.
 57. The Made57

  The Made

  Oakland, CA
  Het Museum of Art and Digital Entertainment, ook bekend als The MADE, is een uniek museum gelegen in Oakland, Californië. Het is gewijd aan de wereld van digitale kunst en gaming, met volledig speelbare game-exposities. Dit stelt bezoekers in staat om niet alleen te kijken, maar ook interactie te hebben met de exposities, wat een unieke en meeslepende ervaring biedt.
 58. De Saisset Museum58

  De Saisset Museum

  Santa Clara, CA
  Het de Saisset Museum beschikt over een collectie van bijna 10.000 kunstwerken en historische artefacten. Dit omvat het werk van de vroege Californische kunstenaar en universiteitsalumnus Ernest de Saisset, evenals een aanzienlijke collectie Californische missie-artefacten. Deze collecties bieden een rijk inzicht in de geschiedenis en cultuur van de regio.
 59. Palo Alto Art Center59

  Palo Alto Art Center

  Palo Alto, CA
  Het Palo Alto Art Center, gelegen op 1313 Newell Road in Palo Alto, Californië, is een multifunctioneel centrum dat open is voor het publiek. Het biedt een verscheidenheid aan kunstactiviteiten geschikt voor alle leeftijden. Of je nu een kunstliefhebber bent of een beginner, het centrum biedt een ruimte voor jou om te verkennen en je te engageren met kunst.
 60. Museum of Neon Art60

  Museum of Neon Art

  Glendale, CA
  Het Museum of Neon Art (MONA) is een uniek kunstmuseum gelegen in Glendale, Los Angeles County. Het museum richt zich voornamelijk op neonbuis kunst, met een scala aan stukken die dit levendige en dynamische medium gebruiken. Bezoekers kunnen een reeks tentoonstellingen verwachten, van zeldzame oude neonborden tot hedendaagse werken gerelateerd aan neonlicht.
 61. Headlands Center For the Arts61

  Headlands Center For the Arts

  San Francisco, CA
  Het Headlands Center for the Arts is een unieke bestemming gelegen in het schilderachtige Marin Headlands in Marin County, Californië. Het centrum is gehuisvest in een campus van militaire gebouwen die artistiek zijn gerenoveerd, wat een unieke mix van geschiedenis en creativiteit biedt. Deze locatie biedt niet alleen een kijkje in de wereld van hedendaagse kunst, maar stelt bezoekers ook in staat om de rijke geschiedenis van het gebied te verkennen, dat ooit een militaire installatie was.
 62. Institute of Contemporary Art, Los Angeles62

  Institute of Contemporary Art, Los Angeles

  Santa Monica, CA
  Het Institute of Contemporary Art, Los Angeles, ook bekend als ICA LA, is een museum voor hedendaagse kunst gevestigd in Los Angeles, Californië. Het stond vroeger bekend als het Santa Monica Museum of Art (SMMoA). Het museum toont het werk van lokale, nationale en internationale hedendaagse kunstenaars, waardoor het een belangrijk cultureel centrum in de stad is.
 63. Laguna Art Museum63

  Laguna Art Museum

  Laguna Beach, CA
  Het Laguna Art Museum, opgericht in 1918, is een kunstmuseum gelegen in Laguna Beach, Californië. Het bevindt zich hoog op de kliffen boven de Stille Oceaan op het kruispunt van Cliff Drive en Pacific Coast Highway. Deze locatie biedt bezoekers niet alleen de kans om een uitgebreide collectie van hedendaagse en moderne kunst te verkennen, maar ook om te genieten van het prachtige uitzicht op de Stille Oceaan.
 64. The Geffen Contemporary64

  The Geffen Contemporary

  Los Angeles, CA
 65. Neutra VDL Studio and Residences65

  Neutra VDL Studio and Residences

  Los Angeles, CA
  De Neutra VDL Studio en Residences, gelegen in Los Angeles, Californië, is een belangrijk architectonisch monument. Het staat ook bekend onder verschillende andere namen, waaronder het Neutra Research House, het Van der Leeuw House, het Richard en Dion Neutra VDL Research House II, of het Richard en Dion Neutra VDL Research Houses en Studio. Deze verscheidenheid aan namen weerspiegelt de rijke geschiedenis en veelzijdige aard van het pand.
 66. LA Artcore - Union Center For the Arts66

  LA Artcore - Union Center For the Arts

  Los Angeles, CA
 67. Usc Fisher Museum of Art67

  Usc Fisher Museum of Art

  Los Angeles, CA
  Het USC Fisher Museum of Art beschikt over een diverse collectie die verschillende vormen van media omvat, waaronder schilderkunst, prenten, tekeningen, fotografie en beeldhouwkunst. De werken in de collectie variëren van de 15e tot de 21e eeuw, waardoor bezoekers een uitgebreid overzicht krijgen van de evolutie van kunst door de eeuwen heen.
 68. San Diego Chinese Historical Museum68

  San Diego Chinese Historical Museum

  San Diego, CA
  Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een perfecte kans om de Chinese cultuur te ontdekken. Het museum verzorgt ook rondleidingen door de Aziatische wijk.
 69. Museum of Contemporary Art San Diego - Downtown69

  Museum of Contemporary Art San Diego - Downtown

  San Diego, CA
 70. Japanese American Museum of San Jose70

  Japanese American Museum of San Jose

  San Jose, CA
  Het Japanese American Museum of San Jose, ook bekend als JAMsj, is gevestigd op 535 N. Fifth Street in San Jose. Deze locatie bevindt zich in het hart van Japantown, een levendig en cultureel rijk gebied van de stad. Het museum is gemakkelijk toegankelijk en biedt een uniek inzicht in de Japanse Amerikaanse kunst, geschiedenis en cultuur.
 71. San Jose Institute of Contemporary Art71

  San Jose Institute of Contemporary Art

  San Jose, CA
  Het Institute of Contemporary Art San José, ook bekend als ICA, is een non-profit kunstcentrum en galerie dat in 1980 werd opgericht. Het is gelegen in de SoFA District van Downtown San Jose, Californië. Deze locatie staat bekend om zijn levendige kunst- en cultuurscene, waardoor het een passende thuisbasis is voor de ICA.
 72. African American Museum and Library At Oakland72

  African American Museum and Library At Oakland

  Oakland, CA
  Het African American Museum and Library in Oakland (AAMLO) is een unieke instelling gelegen aan de 14th Street in Downtown Oakland. Het fungeert zowel als museum als een niet-circulerende bibliotheek, met als missie het bewaren en delen van de geschiedenis, ervaringen en cultuur van Afro-Amerikanen. Dit maakt het een belangrijke bestemming voor diegenen die meer willen leren over de Afro-Amerikaanse erfgoed.
 73. Fresno Art Museum73

  Fresno Art Museum

  Fresno, CA
  Het Fresno Art Museum, gelegen in Fresno, Californië, is een centrum voor verschillende vormen van kunst. De collectie van het museum is divers en omvat hedendaagse en moderne kunst, evenals Mexicaanse en Mexicaans-Amerikaanse kunst en Pre-Columbiaanse sculptuur. Dit brede scala aan kunstvormen biedt een uitgebreid overzicht van verschillende culturen en periodes, waardoor het een fascinerende bestemming is voor kunstliefhebbers.
 74. CSUF Grand Central Art Center74

  CSUF Grand Central Art Center

  Santa Ana, CA
  California State University, Fullerton Grand Central Art Center is een samenwerkingsverband tussen de universiteit en de stad Santa Ana . en is gevestigd in het Downtown National Register District of Artists Village.
 75. California Museum of Photography75

  California Museum of Photography

  Riverside, CA
  Het UCR/California Museum of Photography (CMP) beschikt over de meest uitgebreide fotografische collecties in het westen van de Verenigde Staten. Deze diverse collecties beslaan een breed scala aan fotografische kunsten, geschiedenis en technologie. Deze informatie is nuttig voor toeristen die geïnteresseerd zijn in fotografie en een breed spectrum aan fotografische werken willen verkennen.
 76. Santa Cruz Museum of Art and History76

  Santa Cruz Museum of Art and History

  Santa Cruz, CA
  Het Santa Cruz Museum of Art and History, ook bekend als MAH, is een non-profit onderwijsinstelling die in 1996 werd opgericht. Het bevindt zich in het hart van Santa Cruz, Californië, specifiek in het downtown McPherson Center. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad bezoeken.
 77. Bowers Museum77

  Bowers Museum

  Santa Ana, CA
  Het Bowers Museum, gelegen in Santa Ana, Californië, is een kunstmuseum dat een permanente collectie van meer dan 100.000 objecten heeft. Deze uitgebreide collectie beslaat verschillende regio's en periodes en biedt bezoekers een uitgebreid overzicht van de wereld van kunst en cultuur.
 78. Museum of Riverside78

  Museum of Riverside

  Riverside, CA
 79. Marin Museum of Contemporary Art79

  Marin Museum of Contemporary Art

  Novato, CA
  Het Marin Museum of Contemporary Art, ook bekend als MarinMOCA, is een museum voor hedendaagse kunst gevestigd in Novato, Californië. Opgericht in 2007, is het museum sindsdien een centrum voor liefhebbers van hedendaagse kunst en kunstenaars. Het is gunstig gelegen in de Verenigde Staten, waardoor het toegankelijk is voor zowel lokale als internationale bezoekers.
 80. Orange County Museum of Art80

  Orange County Museum of Art

  Newport Beach, CA
  Het Orange County Museum of Art (OCMA) is een gerenommeerd kunstmuseum gelegen in het zakendistrict van Newport Center in Newport Beach, Californië. Het museum, dat in 1918 werd opgericht, heeft een rijke geschiedenis en is uitgegroeid tot een belangrijke culturele instelling in de regio. Het staat bekend om zijn uitgebreide collectie van hedendaagse en moderne kunst, waardoor het een fascinerende bestemming is voor kunstliefhebbers.
 81. Museum of Ventura County81

  Museum of Ventura County

  Ventura, CA
 82. MOLAA - Museum of Latin American Art82

  MOLAA - Museum of Latin American Art

  Los Angeles, CA
 83. La Plaza De Culturas Y Artes83

  La Plaza De Culturas Y Artes

  Los Angeles, CA
  LA Plaza de Cultura y Artes, vaak aangeduid als LA Plaza, is een cultureel centrum en museum in Los Angeles, Californië, VS. Het werd ingehuldigd in april 2011 en is gewijd aan de Mexicaans-Amerikaanse cultuur en geschiedenis. Het museum biedt interactieve tentoonstellingen, waaronder een reconstructie van een hoofdstraat uit de jaren 1920, en deelt de verhalen, waarden en tradities van Mexicanen, Mexicaans-Amerikanen en alle Latino's in Los Angeles en Zuid-Californië.
 84. Institute of Contemporary Art, Los Angeles84

  Institute of Contemporary Art, Los Angeles

  Los Angeles, CA
 85. Fowler Museum85

  Fowler Museum

  Los Angeles, CA
  Het Fowler Museum organiseert doorgaans tussen de drie en zes kunsttentoonstellingen op elk gegeven moment. Naast zijn rol als tentoonstellingsruimte, dient het museum ook als locatie voor een verscheidenheid aan culturele evenementen. Deze omvatten lezingen over culturele onderwerpen, muzikale optredens, kunstworkshops, gezinsprogramma's en festivals onder andere. Dit brede scala aan activiteiten maakt het museum een levendige en dynamische plek voor bezoekers van alle leeftijden en interesses.
 86. FIDM Museum86

  FIDM Museum

  Los Angeles, CA
 87. CCA Wattis Institute For Contemporary Arts87

  CCA Wattis Institute For Contemporary Arts

  San Francisco, CA
  Het Wattis Institute for Contemporary Arts, opgericht in 1998, is een gerenommeerd centrum voor hedendaagse kunst gevestigd in San Francisco, Californië. Het is een integraal onderdeel van het California College of the Arts en draagt bij aan de levendige kunstscene van de stad.
 88. Museum of Sonoma County88

  Museum of Sonoma County

  Santa Rosa, CA
  Het Museum van Sonoma County, ook bekend als het Sonoma County Museum, is een non-profit organisatie gelegen in het hart van downtown Santa Rosa, Californië. Dit museum is een belangrijke culturele bestemming in de regio, die een rijke mix van kunst en geschiedenis biedt door zijn diverse collecties en tentoonstellingen.
 89. Forest Lawn Museum89

  Forest Lawn Museum

  Glendale, CA
  In Glendale bevinden zich drie kapellen: The Little Church of the Flowers, The Wee Kirk o’ the Heather en The Church of the Recessional. Deze kapellen zijn exacte replica's van Europese kapellen, wat een unieke architecturale ervaring biedt voor bezoekers.
 90. Art, Design & Architecture Museum90

  Art, Design & Architecture Museum

  Santa Barbara, CA
  Het Art, Design & Architecture Museum, voorheen bekend als het University Art Museum, is gelegen op de campus van de University of California, Santa Barbara (UCSB) in Goleta, Californië. Deze locatie biedt bezoekers de mogelijkheid om het museum te verkennen binnen de levendige academische omgeving van UCSB.
 91. 91

  Ruth Chandler Williamson Gallery

  Claremont, CA
  Het Scripps College staat bekend om zijn prachtige campus, die herhaaldelijk is erkend als een van de meest pittoreske in de Verenigde Staten. De campus staat ook vermeld in het National Register of Historic Places, wat de architectonische en historische betekenis ervan verder benadrukt.
 92. 92

  Fig Tree Gallery

  Fresno, CA
  Bewonder de prachtige werken van de Australische kunstenaar Glen Vause, wiens prachtige schilderijen uw dag zullen opluisteren.
 93. 93

  Aviation Museum & Library - SFO Museum

  Millbrae, CA
  Tentoonstellingen over verschillende onderwerpen, waaronder kunst en technologie, zijn verspreid over het luchthavengebouw.
 94. 94

  Long Beach Museum of Art

  Long Beach, CA
  Het Long Beach Museum of Art is gelegen in de schilderachtige wijk Bluff Park in Long Beach, Californië. Deze locatie aan de Ocean Boulevard biedt bezoekers niet alleen een rijke culturele ervaring, maar ook de kans om te genieten van de prachtige omgeving van het gebied.
 95. 95

  Los Angeles Municipal Art Gallery

  Los Angeles, CA
  De Los Angeles Municipal Art Gallery, gelegen in het Barnsdall Art Park in Los Angeles, Californië, is een centrum voor de kunsten en kunstenaars van Zuid-Californië. De galerie biedt een platform voor de kunstenaars van de regio om hun werk te tonen, waardoor het een geweldige plek is voor toeristen om een indruk te krijgen van de lokale kunstscene.
 96. 96

  Art Gallery - Luckman Fine Arts Complex

  Los Angeles, CA
  Dit centrum is gevestigd op een universiteitscampus en is gespecialiseerd in de bevordering van de culturele verscheidenheid van Californië door middel van diverse kunstvormen.
 97. 97

  Museum of Craft and Design

  San Francisco, CA
  Een museum gewijd aan het tentoonstellen van hedendaagse kunstnijverheid en design. De tentoonstellingen zijn voornamelijk gericht op het dagelijks gebruik van design.
 98. 98

  The Mexican Museum

  San Francisco, CA
  Het Mexicaanse Museum, gelegen in San Francisco, Californië, is opgericht om de esthetische expressie van de Latino, Chicano, Mexicaanse en Mexicaans-Amerikaanse gemeenschappen te tonen. Deze instelling dient als een platform voor deze culturen om hun artistieke bijdragen en erfgoed te tonen, waardoor het een belangrijk cultureel centrum in de stad is.
 99. 99

  Arte Americas

  Fresno, CA
  Het centrum promoot de Latino cultuur al 25 jaar. Bekijk de voorstellingen, lees de boeken, leer over de keuken.
 100. 100

  Casa Dolores

  Santa Barbara, CA
  Casa Dolores, ook bekend als het Centrum voor de Studie van de Populaire Kunsten van Mexico, is een kunstmuseum gelegen op 1023 Bath Street in Santa Barbara, Californië. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een unieke kans om de populaire kunsten van Mexico te verkennen.
 101. 101

  Magnes Collection of Jewish Art and Life

  Berkeley, CA
  De Magnes Collection of Jewish Art and Life, voorheen bekend als het Judah L. Magnes Museum tot 2012, is een museum gevestigd in Berkeley, Californië. Het is gewijd aan Joodse geschiedenis, kunst en cultuur. Het museum werd opgericht in 1961 en is sindsdien een belangrijke bewaarplaats van Joodse artefacten en manuscripten.
 102. 102

  Roslin Art Gallery

  Glendale, CA
  De Roslin Art Gallery, gelegen in Glendale, Californië, is een unieke ruimte gewijd aan de bewaring en promotie van Armeense volkskunst. Deze galerij biedt bezoekers de mogelijkheid om de rijke culturele erfgoed van Armenië te verkennen en waarderen door zijn diverse collectie van volkskunst.
 103. 103

  Grand Central Art Center

  Fullerton, CA
  California State University, Fullerton Grand Central Art Center is een samenwerkingsverband tussen de universiteit en de stad Santa Ana en is gevestigd in het Downtown National Register District of Artists Village.
 104. 104

  Alvarado Gallery

  Monterey, CA
 105. 105

  Spectrum Fine Art Photography Gallery

  Fresno, CA
  Geniet van de verscheidenheid aan fotografische stijlen in deze gezamenlijke galerie van fine art fotografen. De workshops zijn verrijkend.
 106. 106

  Tahoe Art League Art Center & Gallery

  South Lake Tahoe, CA
  Dit centrum, dat in 1964 werd opgericht, promoot en exposeert werken van plaatselijke kunstenaars en organiseert workshops en happenings voor het publiek.
 107. 107

  Haldan Art Gallery

  South Lake Tahoe, CA
  Deze galerie wordt beheerd door een plaatselijke hogeschool en heeft opmerkelijke tentoonstellingen van zowel historische als hedendaagse kunst.
 108. 108

  The Museum of the San Fernando Valley

  San Fernando, CA
  Deze locatie is niet alleen een museum dat Californische kunst en cultuur presenteert, maar ook een ontmoetingsplaats voor mensen tijdens verschillende evenementen.
 109. 109

  San Luis Obispo Museum of Art

  San Luis Obispo, CA
  San Luis Obispo is een stad gelegen in de staat Californië, VS. Het dient als de provinciehoofdstad van San Luis Obispo County. Volgens de volkstelling uitgevoerd in 2020 had de stad een bevolking van 47.063 mensen. Dit geeft het een levendige en diverse gemeenschap, waardoor het een interessante plek is voor toeristen om te verkennen.
 110. 110

  Gallery At Redcat

  Los Angeles, CA
 111. 111

  Pier 24

  San Francisco, CA
 112. 112

  National Japanese American Historical Society

  San Francisco, CA
 113. 113

  Museum of Russian Culture

  San Francisco, CA
 114. 114

  Carriage and Western Art Museum of Santa Barbara

  Santa Barbara, CA
 115. 115

  Pacific Island Ethnic Art Museum

  Long Beach, CA
 116. 116

  Conejo Valley Art Museum

  Thousand Oaks, CA
 117. 117

  Claremont Lewis Museum of Art

  Claremont, CA
  Dit museum, dat in 1987 werd opgericht, promoot werken van jonge kunstenaars en moedigt hen ook aan tot creativiteit. Er worden verschillende projecten georganiseerd.
 118. 118

  Historical Glass Museum

  Redlands, CA
 119. 119

  Di Rosa Center for Contemporary Art

  Napa, CA
  Neem een pauze van al het wijnproeven en betreed het buitengewone pand vol met grote stukken hedendaagse kunst die overal verspreid staan.
 120. 120

  William D Cannon Art Gallery

  Carlsbad, CA
 121. 121

  Napa Valley Museum

  Yountville, CA
  Gelegen in Yountville, Californië, is het Napa Valley Museum een culturele instelling die de geschiedenis, cultuur en omgeving van de Napa Valley regio tentoonstelt. Het museum is een centrum voor de creatieve uitingen van regionale en lokale kunstenaars, en biedt een uniek inzicht in het rijke culturele erfgoed van het gebied.
 122. 122

  MOAH - Lancaster Museum of Art and History

  Lancaster, CA
  Dit museum is een interessante combinatie van kunst- en geschiedenistentoonstellingen. Het richt zich vooral op de periode na de Tweede Wereldoorlog.
 123. 123

  Gallery 1870

  Yountville, CA
  Geïnteresseerd in lokale kunst? Dan is deze galerie iets voor u! Wil je een kunstwerk kopen of gewoon een kijkje nemen - wat je ook zoekt, spring zeker eens binnen.
 124. 124

  Letterform Archive

  San Francisco, CA
 125. 125

  Orange County Center For Contemporary Art

  Santa Ana, CA
  Unieke tentoonstellingsruimte met een zeer levendig concept. Zeker niet te missen deze plek als je geïnteresseerd bent in de hedendaagse kunst.
 126. 126

  Macchu Picchu Gallery of the Americas

  San Jose, CA
  Midden- en Zuid-Amerikaanse artefacten gratis tentoongesteld.
 127. 127

  Cabrillo Gallery

  Aptos, CA
  Met verschillende evenementen per jaar is deze galerie een van de grootste in de omgeving. De tentoonstellingen zijn internationaal.
 128. 128

  Cantor Arts Center at Stanford University

  Stanford, CA

Alle musea in Californië