Alle natuur- & natuurhistorische musea en attracties om te bezoeken in Illinois

Illinois (Verenigde Staten) heeft een aantal interessante plekken om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in wetenschap en technologie. Hieronder zetten we alle 27 wetenschapsmusea in Illinois voor je op een rij.

Is de natuur en natuurhistorie iets dat je interesseert en ben je op zoek naar de beste natuurmusea om te bezoeken in Illinois? Dit zijn ze:

 1. Shedd Aquarium1

  Shedd Aquarium

  Chicago, IL
  Het Shedd Aquarium is een openbaar aquarium gelegen in Chicago. Het maakt deel uit van een museumcampus net ten zuiden van Grant Park, waar ook een natuurwetenschappelijk museum en een planetarium te vinden zijn. Deze campus is een van de belangrijkste toeristische attracties in Chicago en biedt een verscheidenheid aan ervaringen voor bezoekers.
 2. Field Museum2

  Field Museum

  Chicago, IL
  Het Field Museum of Natural History, ook bekend als FMNH, is een gerenommeerd natuurhistorisch museum gelegen in Chicago. Het wordt erkend als een van de meest bezochte culturele instellingen in de Verenigde Staten, en trekt elk jaar een groot aantal bezoekers vanwege zijn uitgebreide collecties en tentoonstellingen.
 3. Lincoln Park Conservatory3

  Lincoln Park Conservatory

  Chicago, IL
 4. Lincoln Park Zoo4

  Lincoln Park Zoo

  Chicago, IL
  De Lincoln Park Zoo bevindt zich in de wijk Lincoln Park in Chicago, in de noordoostelijke staat Illinois, VS. Het is genesteld in Lincoln Park, het grootste openbare stadspark in de stad Chicago en een van de belangrijkste in de Verenigde Staten. De dierentuin is een van de vier in de grootstedelijke regio van Chicago, met de andere drie zijn Brookfield Zoo, Phillips Park Zoo en Indian Boundary Park Zoo. Lincoln Park Zoo is echter de enige dierentuin die zich binnen de stad Chicago zelf bevindt.
 5. The Peggy Notebaert Nature Museum5

  The Peggy Notebaert Nature Museum

  Chicago, IL
  Het Peggy Notebaert Natuurmuseum, gelegen in Chicago, Illinois, is een natuurhistorisch museum dat wordt beheerd door de Chicago Academy of Sciences. Het museum is vernoemd naar zijn weldoener, Peggy Notebaert, en werd geopend in 1999. Het bevindt zich op het kruispunt van Fullerton Parkway en Cannon Drive in Lincoln Park.
 6. Chicago Botanic Gardens6

  Chicago Botanic Gardens

  Glencoe, IL
  De botanische tuin van Chicago is een levend plantenmuseum van 156 hectare, gelegen op negen eilanden in de Cook County Forest Preserves. Het heeft 27 tuinen in vier natuurlijke habitats: McDonald Woods, Dixon Prairie, Skokie River Corridor en Lakes and Shores. De tuin is elke dag van het jaar geope
 7. Chicago Botanic Gardens7

  Chicago Botanic Gardens

  Glencoe, IL
  De Chicago Botanic Garden is een uitgestrekte botanische tuin en arboretum van 156 hectare (385 acres). Het ligt genesteld in het Cook County Forest Preserve District, een groene gordel die meer dan 68.000 acres (275 km²) aan open ruimtes omvat. Deze groene gordel omsluit de stad Chicago, Illinois, en biedt een serene en natuurlijke ontsnapping aan het drukke stadsleven.
 8. Brookfield Zoo8

  Brookfield Zoo

  Brookfield, IL
  De Brookfield Zoo, gelegen in de voorstad van Chicago, Brookfield, beslaat een indrukwekkend gebied van 57,4 hectare. Deze uitgestrekte ruimte is de thuisbasis van een diverse reeks dieren en biedt bezoekers een unieke kans om verschillende soorten te verkennen en te leren kennen in een ruime en natuurlijke omgeving.
 9. Henson Robinson Zoo9

  Henson Robinson Zoo

  Springfield, IL
  De Henson Robinson Zoo, gelegen aan de oostelijke oever van Lake Springfield, is een particuliere non-profit dierentuin die eigendom is van en wordt beheerd door het Springfield Park District. De dierentuin werd gebouwd tussen 1968 en 1970 en opende officieel zijn deuren voor het publiek in 1970.
 10. Oak Park Conservatory10

  Oak Park Conservatory

  Oak Park, IL
  De Oak Park Conservatory is een serre en botanische tuin gelegen op 615 Garfield Street in de buitenwijk Oak Park, Illinois, Verenigde Staten. Het is een plek waar bezoekers een verscheidenheid aan plantensoorten kunnen verkennen in een serene omgeving. De serre is gemakkelijk toegankelijk en biedt een unieke kans om te leren over verschillende soorten planten en hun leefgebieden.
 11. Burpee Museum of Natural History11

  Burpee Museum of Natural History

  Rockford, IL
  Het Burpee Museum of Natural History bevindt zich in het hart van het centrum van Rockford, Illinois, op 737 North Main Street. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad bezoeken. De centrale ligging van het museum is ideaal voor degenen die de rijke geschiedenis en cultuur van de stad willen verkennen.
 12. Phillips Park Zoo12

  Phillips Park Zoo

  Aurora, IL
  Phillips Park Zoo, gelegen in Aurora, Illinois, Verenigde Staten, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oprichting in 1915. De dierentuin is het hele jaar geopend en er wordt geen toegangsprijs gevraagd, waardoor het een toegankelijke bestemming is voor alle bezoekers. In de loop der jaren is de dierentuin geëvolueerd van het huisvesten van exotische dieren naar het focussen op inheemse soorten, wat de veranderende trends in dierenbehoud en publieke interesse weerspiegelt.
 13. 13

  Peoria Zoo At Glen Oak Park

  Peoria, IL
  De Peoria Zoo, gelegen in Peoria, Illinois, is een bekende attractie die wordt beheerd door het Peoria Park District. Deze locatie biedt bezoekers een unieke kans om een verscheidenheid aan diersoorten te verkennen in een goed onderhouden omgeving.
 14. Miller Park Zoo14

  Miller Park Zoo

  Bloomington, IL
  Miller Park Zoo bevindt zich in het hart van Bloomington, Illinois, binnen de grenzen van Miller Park. De dierentuin wordt beheerd door de Parks and Recreation Department van de stad Bloomington, wat ervoor zorgt dat het goed onderhouden en veilig is voor alle bezoekers. Het is een geweldige plek voor gezinnen en individuen die geïnteresseerd zijn in dieren in het wild en de natuur.
 15. Cosley Zoo15

  Cosley Zoo

  Wheaton, IL
  Cosley Zoo, gelegen in Wheaton, Illinois, is een door AZA geaccrediteerde faciliteit die deel uitmaakt van het Wheaton Park District. Deze accreditatie zorgt ervoor dat de dierentuin voldoet aan de hoogste normen van dierenverzorging en -welzijn. De dierentuin is het hele jaar geopend, waardoor bezoekers de mogelijkheid hebben om in alle seizoenen te verkennen en te leren over een verscheidenheid aan dieren.
 16. Belvedere Mansion and Gardens16

  Belvedere Mansion and Gardens

  Galena, IL
  Een 22-kamer residentie en Italianate herenhuis dat u terugvoert naar de tijd van de Burgeroorlog.
 17. Quad City Botanical Center17

  Quad City Botanical Center

  Rock Island, IL
  Het Quad City Botanical Center is een botanische tuin en een kas van 599 m² gelegen nabij de Mississippi-rivier in Rock Island, Illinois. Deze locatie biedt een unieke kans om een verscheidenheid aan plantensoorten te verkennen in een gecontroleerde omgeving, terwijl je ook geniet van het schilderachtige uitzicht op de nabijgelegen rivier. Het centrum is gemakkelijk toegankelijk en biedt een rustige omgeving voor bezoekers om van te genieten.
 18. Tinker Swiss Cottage Museum & Gardens18

  Tinker Swiss Cottage Museum & Gardens

  Rockford, IL
  Het Tinker Swiss Cottage is een historisch huis museum en park gelegen in Rockford, Illinois, Verenigde Staten. Deze unieke bestemming werd oorspronkelijk gebouwd als een persoonlijke residentie door Robert Hall Tinker tussen de jaren 1865 en 1870. Vandaag de dag staat het als een getuigenis van de architectonische en historische betekenis van de periode.
 19. 19

  Washington Park Botanical Garden

  Springfield, IL
 20. 20

  Scovill Zoo

  Decatur, IL
  Scovill Zoo, gelegen in Decatur, Illinois, is een wereldwijd erkende instelling, als een van de 210 dierentuinen geaccrediteerd door de Association of Zoos and Aquariums. De dierentuin herbergt ongeveer 500 dieren, die 96 verschillende soorten vertegenwoordigen uit zes continenten. Deze diversiteit aan soorten biedt bezoekers een unieke kans om in één plaats ervaring op te doen en te leren over dieren uit de hele wereld.
 21. 21

  Lords Park Zoo

  Elgin, IL
 22. 22

  Elgin Public Museum

  Elgin, IL
  Het Elgin Public Museum of Natural History and Anthropology bevindt zich in het prachtige Lords Park in Elgin, Illinois. Het museum is genesteld in een uitgestrekt park van 108 hectare, waardoor bezoekers niet alleen een rijke educatieve ervaring krijgen, maar ook de kans krijgen om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving. De locatie van het museum in het park draagt bij aan zijn charme en aantrekkingskracht, waardoor het een unieke bestemming is voor toeristen.
 23. 23

  Ecology Action Center

  Normal, IL
 24. 24

  Fon du Lac Farm Park

  East Peoria, IL
 25. 25

  Stillman Nature Center

  Barrington Hills, IL
 26. 26

  Hawthorne Hills Nature Center

  Elgin, IL
 27. 27

  Summerfield Farm and Zoo

  Belvidere, IL

Alle musea in Illinois