Alle kunstmusea en attracties om te bezoeken in Texas

Texas (Verenigde Staten) heeft veel te bieden voor kunstliefhebbers. Hieronder tonen we je een overzicht van alle 78 kunstmusea die zich in Texas bevinden.

Houd je van kunst en ben je op zoek naar de beste kunstmusea om te bezoeken in Texas? Dit zijn ze:

 1. 1

  Rainbow Vomit

  Dallas, TX
 2. The Dallas Contemporary2

  The Dallas Contemporary

  Dallas, TX
  Dallas Contemporary is een hedendaags kunstmuseum gelegen in de Design District van Dallas, Texas. Opgericht in 1978, is het museum al meer dan vier decennia een belangrijk onderdeel van het culturele landschap van de stad. Het is een niet-verzamelende instelling, gericht op het presenteren van nieuwe en uitdagende ideeën van regionale, nationale en internationale kunstenaars.
 3. Nasher Sculpture Center3

  Nasher Sculpture Center

  Dallas, TX
  Het Nasher Sculpture Center, gelegen in Dallas, Texas, is een kunstmuseum dat ongeveer 300 werken van moderne en hedendaagse beeldhouwkunst huisvest. Deze collectie biedt bezoekers een unieke kans om een breed scala aan artistieke stijlen en periodes te verkennen, allemaal onder één dak.
 4. Blue Star Contemporary Art Center4

  Blue Star Contemporary Art Center

  San Antonio, TX
  Blue Star Contemporary is een non-profit hedendaagse kunstinstelling gevestigd in San Antonio, Texas. De instelling werd opgericht door een groep kunstenaars in 1986, na het succes van de Blue Star Exhibition. Deze geschiedenis biedt een rijke achtergrond voor de instelling en haar toewijding aan hedendaagse kunst.
 5. Hope Outdoor Gallery5

  Hope Outdoor Gallery

  Austin, TX
  Deze verlaten constructie van drie verdiepingen werd omgetoverd tot een prachtig kunstproject. Graffitikunstenaars mogen hun werken hier legaal tentoonstellen.
 6. Menil Collection6

  Menil Collection

  Houston, TX
  De Menil Collection is een museum gelegen in het Houston Museum District, in Houston, Texas. Dit museum maakt deel uit van een groter complex dat meerdere gebouwen en paviljoens omvat, elk met verschillende delen van de uitgebreide kunstcollectie.
 7. Umlauf Sculpture Garden and Museum7

  Umlauf Sculpture Garden and Museum

  Austin, TX
  De Umlauf Sculpture Garden & Museum, vaak aangeduid als de UMLAUF, is een unieke combinatie van een museum en een openlucht beeldentuin. De hoofdfocus van het museum ligt op de artistieke creaties van de gerenommeerde Amerikaanse beeldhouwer Charles Umlauf. Het museum is een getuigenis van Umlauf's artistieke vaardigheden en biedt bezoekers de kans om zijn diverse reeks werken te verkennen.
 8. The Contemporary Austin - Jones Center8

  The Contemporary Austin - Jones Center

  Austin, TX
  The Contemporary Austin , oorspronkelijk bekend als het Austin Museum of Art, is het belangrijkste museum voor hedendaagse kunst in Austin, Texas, en bestaat uit twee locaties en een kunstacademie. The Contemporary Austin weerspiegelt het spectrum van de hedendaagse kunst door middel van tentoonstel
 9. Dallas Museum of Art9

  Dallas Museum of Art

  Dallas, TX
  Het Dallas Museum of Art, de belangrijkste culturele instelling van de stad, werd 80 jaar geleden opgericht en verhuisde in 1984 naar het hart van Dallas. Deze verhuizing markeerde een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het museum, waardoor het toegankelijker werd voor zowel lokale bewoners als toeristen. Het gebouw dat de collectie van het museum huisvest, werd ontworpen en gecreëerd door Edward Larrabee Barnes, een gerenommeerde architect die in 2007 de AIA Gouden Medaille won.
 10. Kimbell Art Museum10

  Kimbell Art Museum

  Fort Worth, TX
  Het Kimbell Art Museum, gelegen in Fort Worth, Texas, is een particuliere, non-profit organisatie. Het werd opgericht in 1972 en is sindsdien een belangrijke culturele instelling in de regio. Het museum herbergt een verscheidenheid aan kunstcollecties, waardoor het een waardevolle bestemming is voor kunstliefhebbers en toeristen.
 11. Beer Can House11

  Beer Can House

  Houston, TX
  Het Beer Can House, gelegen in Rice Military, Houston, Texas, is een uniek volkskunsthuis versierd met bierblikjes, flessen en andere biergerelateerde items. Dit onderscheidende huis staat als een getuigenis van de creatieve geest van zijn schepper, de Houstonian John Milkovisch, die de late jaren 1960 doorbracht met het transformeren van zijn huis in dit iconische stuk volkskunst.
 12. 1940 Air Terminal Museum12

  1940 Air Terminal Museum

  Houston, TX
  Het 1940 Air Terminal Museum bevindt zich in Houston, Texas, op het terrein van William P. Hobby Airport. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen en luchtvaartenthousiasten. Het museum is een belangrijk onderdeel van de burgerluchtvaartgeschiedenis van Houston en biedt een uniek inzicht in de evolutie van het vliegverkeer.
 13. San Antonio Museum of Art13

  San Antonio Museum of Art

  San Antonio, TX
  Het San Antonio Museum of Art, ook bekend als SAMA, bevindt zich in het centrum van San Antonio, Texas. Het museum is gehuisvest in de historische voormalige Lone Star Brewery, een belangrijk herkenningspunt in de stad. Deze locatie voegt een unieke charme toe aan het museum, waar geschiedenis en kunst samenkomen in één ruimte.
 14. Bayou Bend Collection and Gardens - Museum of Fine Arts14

  Bayou Bend Collection and Gardens - Museum of Fine Arts

  Houston, TX
  De Bayou Bend Collection and Gardens is een onderdeel van het Museum of Fine Arts, Houston. Gelegen in de gemeenschap van River Oaks, is deze faciliteit van 14 hectare de thuisbasis van een uitgebreide collectie decoratieve kunst, schilderijen en meubels. Dit unieke museum biedt een mix van kunst en natuur, en biedt een unieke ervaring voor zijn bezoekers.
 15. The Mexic Arte Museum15

  The Mexic Arte Museum

  Austin, TX
  Het Mexic-Arte Museum, gelegen in Austin, Texas, is een beeldende kunstinstelling die zich richt op het tentoonstellen en promoten van zowel traditionele als hedendaagse Mexicaanse, Latino en Latino kunst en cultuur. Dit museum is een platform voor deze culturen, en biedt een ruimte waar hun kunst kan worden gewaardeerd en begrepen door een breder publiek.
 16. The Orange Show Center for Visionary Art16

  The Orange Show Center for Visionary Art

  Houston, TX
 17. The Crow Collection of Asian Art17

  The Crow Collection of Asian Art

  Dallas, TX
  Het Crow Museum of Asian Art, gelegen in Dallas, Texas, is een gerenommeerd kunstmuseum dat meer dan 4.000 werken van Aziatische kunst huisvest. Deze uitgebreide collectie biedt een uitgebreid overzicht van Aziatische kunst en cultuur, waardoor het een belangrijke bestemming is voor kunstliefhebbers en toeristen.
 18. Hall of State18

  Hall of State

  Dallas, TX
  De Hall of State (oorspronkelijk het State of Texas Building ) is een gebouw in Dallas 's Fair Park dat de geschiedenis van de Amerikaanse staat Texas herdenkt en wordt beschouwd als een van de beste voorbeelden van Art Deco architectuur in de staat. Het werd ontworpen en gebouwd voor de Texas Cent
 19. The Samurai Collection19

  The Samurai Collection

  Dallas, TX
 20. Modern Art Museum of Fort Worth20

  Modern Art Museum of Fort Worth

  Fort Worth, TX
  Het Modern Art Museum of Fort Worth, vaak aangeduid als The Modern, is een museum gewijd aan kunst na de Tweede Wereldoorlog. Gelegen in Fort Worth, Texas, beschikt het over een collectie van internationale moderne en hedendaagse kunst. De collectie van het museum beslaat verschillende bewegingen, thema's en stijlen, waardoor het een diverse en uitgebreide representatie van moderne kunst is.
 21. McNay Art Museum21

  McNay Art Museum

  San Antonio, TX
  Het McNay Art Museum, opgericht in 1954, heeft de eer het eerste moderne kunstmuseum in Texas te zijn. Gelegen in San Antonio, is het museum een getuigenis van de rijke culturele geschiedenis van de staat en haar inzet voor het behoud en de promotie van moderne kunst.
 22. El Paso Museum of Art22

  El Paso Museum of Art

  El Paso, TX
  Het El Paso Museum of Art, opgericht in 1959, is gelegen in het hart van het centrum van El Paso, Texas. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen en locals, en biedt een culturele ervaring te midden van de bruisende activiteit van de stad.
 23. Mcfaddin-ward House Museum23

  Mcfaddin-ward House Museum

  Beaumont, TX
  Het McFaddin-Ward House, gelegen in Beaumont, Texas, is een historisch huis gebouwd in de Beaux-Arts Colonial Revival-stijl tijdens 1905-1906. Deze architectuurstijl is een mix van klassieke en moderne ontwerpelementen, waardoor het huis een unieke representatie is van de Amerikaanse architectuur uit het begin van de 20e eeuw.
 24. Sid Richardson Museum24

  Sid Richardson Museum

  Fort Worth, TX
  Het Sid Richardson Museum, gelegen in het historische Sundance Square in Fort Worth, Texas, herbergt permanente en speciale tentoonstellingen van schilderijen. Deze werken zijn van Frederic Remington en Charles M. Russell, samen met andere kunstenaars uit de late 19e en vroege 20e eeuw die actief waren in het Amerikaanse Westen.
 25. The Grace Museum25

  The Grace Museum

  Abilene, TX
  Het Grace Museum is gevestigd in Abilene , Texas , Verenigde Staten. Het museum is geaccrediteerd door de American Alliance of Museums (AAM). Het Grace Museum heeft vijf kunstgalerijen met wisselende kunsttentoonstellingen en kunstwerken uit de permanente collectie; een geschiedenisgalerij met perma
 26. 26

  Art Car Museum

  Houston, TX
  Het ArtCar Museum, ook wel bekend als de "Garage Mahal", is een uniek privémuseum voor hedendaagse kunst gelegen in Houston, Texas. Dit museum biedt een onderscheidende mix van kunst en cultuur, met een verscheidenheid aan kunstauto's en schone kunsten die zelden in andere culturele instellingen te zien zijn.
 27. 27

  Briscoe Western Art Museum

  San Antonio, TX
 28. Contemporary Arts Museum Houston28

  Contemporary Arts Museum Houston

  Houston, TX
  Het Contemporary Arts Museum Houston is een non-profit instelling gelegen in het Museum District van Houston, Texas. Opgericht in 1948, is het museum toegewijd aan het tonen van hedendaagse kunst aan het publiek. Het biedt een platform voor beeldende kunst van het heden en de recente geschiedenis, en documenteert nieuwe richtingen in de kunst.
 29. Blanton Museum of Art29

  Blanton Museum of Art

  Austin, TX
  Het Blanton Museum of Art is niet alleen een museum, maar ook een onderzoekscentrum. Het maakt deel uit van de Universiteit van Texas in Austin, waardoor het een belangrijk onderdeel is van het academische en culturele landschap van de stad. Bezoekers kunnen een breed scala aan kunsttentoonstellingen verwachten, en ook profiteren van het onderzoek en de kennis die het museum biedt.
 30. Moody Center for the Arts - Rice University30

  Moody Center for the Arts - Rice University

  Houston, TX
  Rice University, officieel bekend als The William Marsh Rice University, is een particuliere instelling gelegen in Houston, Texas. Het staat bekend om zijn academische uitmuntendheid en wordt consequent gerangschikt onder de top 20 universiteiten in de Verenigde Staten. Deze prestigieuze instelling biedt een rijke mix van geschiedenis, academische prestaties en een levendig campusleven, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in onderwijs en cultuur.
 31. Artpace31

  Artpace

  San Antonio, TX
  Artpace, gelegen in het centrum van San Antonio, Texas, is een non-profit stichting voor hedendaagse kunst. Het is open voor het publiek en er wordt geen toegangsprijs gevraagd. Dit maakt het een toegankelijke bestemming voor toeristen die geïnteresseerd zijn in hedendaagse kunst.
 32. Blaffer Art Museum32

  Blaffer Art Museum

  Houston, TX
  Het Blaffer Art Museum is een museum voor hedendaagse kunst gelegen in de Arts District van de campus van de Universiteit van Houston. Het is een niet-verzamelend instituut, wat betekent dat het geen permanente collectie onderhoudt, maar zich in plaats daarvan richt op het presenteren van tijdelijke tentoonstellingen van hedendaagse kunst.
 33. Amon Carter Museum of American Art33

  Amon Carter Museum of American Art

  Fort Worth, TX
  Het Amon Carter Museum of American Art, gelegen in Fort Worth, Texas, is een gerenommeerde instelling gewijd aan de tentoonstelling en het behoud van Amerikaanse schilderkunst, beeldhouwkunst en fotografie. De collectie van het museum beslaat verschillende perioden en stijlen, waardoor bezoekers een uitgebreid overzicht krijgen van de evolutie van de Amerikaanse kunst.
 34. Czech Center Museum Houston34

  Czech Center Museum Houston

  Houston, TX
  Het Czech Center Museum Houston, ook bekend als het Tsjechische Culturele & Gemeenschapscentrum, is een multifunctionele culturele organisatie gelegen in het Museum District van Houston, Texas. Het centrum is gewijd aan de educatie en viering van de Tsjechische en Slowaakse cultuur, kunst en geschiedenis. Het biedt bezoekers een unieke kans om zich onder te dompelen in de rijke tradities en erfgoed van deze Centraal-Europese naties.
 35. Dan Flavin Installation At Richmond Hall35

  Dan Flavin Installation At Richmond Hall

  Houston, TX
 36. Vintage Flying Museum36

  Vintage Flying Museum

  Fort Worth, TX
  Het Vintage Flying Museum is een luchtvaartmuseum gelegen op de Meacham International Airport in Fort Worth, Texas. Het functioneert als een non-profit organisatie, gewijd aan het behoud van de geschiedenis en het erfgoed van de Amerikaanse luchtvaart. De locatie van het museum op een internationale luchthaven voegt een uniek element toe aan de ervaring van de bezoeker, waardoor ze zich kunnen onderdompelen in een authentieke luchtvaartomgeving.
 37. International Museum of Art37

  International Museum of Art

  El Paso, TX
  Zoals de naam al zegt, kunt u in dit museum kunstcollecties van over de hele wereld bekijken. Kom en geniet van de werken!
 38. Amarillo Museum of Art38

  Amarillo Museum of Art

  Amarillo, TX
  Het Amarillo Museum of Art is gelegen op 2200 S. Van Buren Street, binnen de terreinen van Amarillo College in de stad Amarillo, Potter county, Texas. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een cultureel centrum binnen de stad, waardoor het een handige en verrijkende stop is voor toeristen.
 39. Art Museum of South Texas39

  Art Museum of South Texas

  Corpus Christi, TX
  Het Art Museum of South Texas, gelegen in Corpus Christi, Texas, is een belangrijke culturele instelling die al in 1936 werd opgericht. Het museum herbergt een indrukwekkende collectie van meer dan 1.850 kunstwerken. De meerderheid van deze kunstwerken is afkomstig uit Amerika, met een bijzondere nadruk op Texaanse kunst. Dit maakt het museum een unieke bestemming voor wie de rijke artistieke erfenis van de regio wil verkennen.
 40. The Bryan Museum40

  The Bryan Museum

  Galveston, TX
  Het Bryan Museum, dat zijn deuren opende in 2015, is gevestigd in het historische Galveston Orphans Home in Galveston, Texas. Deze locatie zelf is doordrenkt van geschiedenis en vormt een passend decor voor de uitgebreide collectie historische artefacten, documenten en kunstwerken van het museum.
 41. Dishman Art Museum41

  Dishman Art Museum

  Beaumont, TX
 42. Art Museum of Southeast Texas42

  Art Museum of Southeast Texas

  Beaumont, TX
  Het Art Museum of Southeast Texas (AMSET), gelegen in Beaumont, Texas, is een belangrijke culturele instelling in de Verenigde Staten. Het werd oorspronkelijk opgericht in 1950 als het Beaumont Art Museum en later hernoemd naar zijn huidige naam in 1987. Het museum heeft een rijke geschiedenis en maakt al meer dan zeven decennia deel uit van de gemeenschap.
 43. Ellen Noel Art Museum43

  Ellen Noel Art Museum

  Odessa, TX
  In 1974 stichtten Noël en zijn vrouw, Ellen Witwer, het Ellen en Bill Noël Scholarship Fund aan de University of Texas of the Permian Basin (UTPB). Het fonds werd opgericht om de kinderen van hun werknemers die UTPB bijwoonden te helpen en om de inschrijvingen op de toen nog jonge campus te stimuleren.
 44. Tyler Museum of Art44

  Tyler Museum of Art

  Tyler, TX
  Het Tyler Museum of Art bevindt zich op 1300 South Mahon Avenue in de stad Tyler, in het graafschap Smith in de Amerikaanse staat Texas. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een cultureel centrum voor zowel lokale bewoners als toeristen.
 45. Arlington Museum of Art45

  Arlington Museum of Art

  Arlington, TX
  Het Arlington Museum of Art, gelegen in het centrum van Arlington, Texas, is een niet-verzamelend kunstmuseum dat een verscheidenheid aan kunsttentoonstellingen organiseert. Naast deze tentoonstellingen biedt het museum ook kunstgerelateerde workshops voor volwassenen, kinderlessen, filmvertoningen en lezingen. Deze activiteiten bieden een uitgebreide en boeiende ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.
 46. Caroline Weiss Law Building - Museum of Fine Arts46

  Caroline Weiss Law Building - Museum of Fine Arts

  Houston, TX
 47. Audrey Jones Beck Building - Museum of Fine Arts47

  Audrey Jones Beck Building - Museum of Fine Arts

  Houston, TX
 48. Ball-eddleman-mcfarland House48

  Ball-eddleman-mcfarland House

  Fort Worth, TX
  Het Eddleman-McFarland House, soms ook wel het Ball-Eddleman-McFarland House of simpelweg het McFarland House genoemd, is een historische woning met een rijke geschiedenis. Het werd gebouwd in 1899 en bevindt zich in de Quality Hill-sectie van Fort Worth, Texas. Dit huis staat als een getuigenis van de architecturale stijl en grandeur van de late 19e eeuw.
 49. African American Museum49

  African American Museum

  Dallas, TX
 50. 50

  Centro de Artes Gallery

  San Antonio, TX
  Het Museo Alameda was het grootste Latijns-Amerikaanse museum in de Verenigde Staten en het eerste officiële filiaal van het Smithsonian buiten Washington D.C. , gevestigd op het historische Marktplein in het centrum van San Antonio, Texas. In 1996 kondigde secretaris I. Michael Heyman van het Smith
 51. Museum of Texas Handmade Furniture51

  Museum of Texas Handmade Furniture

  New Braunfels, TX
 52. Wichita Falls Museum of Art52

  Wichita Falls Museum of Art

  Wichita Falls, TX
 53. Asia Society Texas Center53

  Asia Society Texas Center

  Houston, TX
 54. Buddy Holly Center54

  Buddy Holly Center

  Lubbock, TX
  Het Buddy Holly Center, gelegen in Lubbock, Texas, is een cultureel centrum gewijd aan het leven en de muziek van rock-'n-roll zanger Buddy Holly. Het centrum viert ook het rijke muzikale erfgoed van Lubbock en West Texas, waardoor het een belangrijke bestemming is voor muziekliefhebbers en geschiedenisliefhebbers.
 55. 55

  Rienzi - Museum of Fine Arts

  Houston, TX
 56. Altharetta Yeargin Art Museum56

  Altharetta Yeargin Art Museum

  Houston, TX
 57. 57

  Rockport Center For the Arts

  Rockport, TX
  Men kan hier de hele dag doorbrengen met de tentoonstellingen en de beeldentuin. De locatie organiseert in de zomer een kunst- en muziekfestival.
 58. 58

  Architecture Center Houston

  Houston, TX
  Deze plaats herbergt kantoren van verschillende Amerikaanse architectuurinstellingen, een galerie en nog veel meer.
 59. 59

  Barbara Davis Gallery

  Houston, TX
  Barbara Davis, de oprichtster van deze galerie, is een bekende kunstpersoonlijkheid in Houston, die hedendaagse kunst presenteert.
 60. 60

  Cy Twombley Gallery

  Houston, TX
 61. 61

  Casa Ramirez Folk Art

  Houston, TX
  Een galerie met verkoop en expositie van Mexicaanse schilderijen, keramiek, kunstvoorwerpen en meer!
 62. 62

  Fort Worth Community Arts Center

  Fort Worth, TX
  Niet alleen zijn er negen galerijen in dit centrum, het heeft ook twee theaters en een dansvloer. Niemand zal zich hier vervelen!
 63. 63

  Brownsville Museum of Fine Arts

  Brownsville, TX
  Geen kunstkenner mag een bezoek aan dit museum missen. Een rijke collectie kunstwerken wordt hier tentoongesteld.
 64. 64

  K Space Contemporary Gallery

  Corpus Christi, TX
  De prachtige galerie heeft tentoonstellingen van hedendaagse kunst. Neem deel aan de workshops en maak meesterwerken met andere kunstenaars.
 65. 65

  The Wittliff Collections

  San Marcos, TX
  De Wittliff-collecties is een belangrijke culturele instelling op de zevende verdieping van de Albert B. Alkek-bibliotheek aan de Texas State University. Het werd opgericht in 1987 door William D. Wittliff, een gerenommeerde scenarioschrijver en auteur. De collecties bieden een diepgaand inzicht in het literaire en artistieke erfgoed van het zuidwesten van de Verenigde Staten en Mexico.
 66. 66

  Insight Gallery

  Fredericksburg, TX
  De galerie is gespecialiseerd in het presenteren van werken van Amerikaanse kunstenaars die natuurtaferelen, wilde dieren en landschappen uitbeelden.
 67. 67

  Martin Museum of Art

  Waco, TX
  Dit universitair museum herbergt een permanente kunstcollectie en ook tijdelijke tentoonstellingen van werken van nationale en buitenlandse kunstenaars.
 68. 68

  Texas State Museum of Asian Cultures

  Corpus Christi, TX
  Museum boordevol interessante informatie, bijzonder geschikt als u van Aziatische culturen houdt.
 69. 69

  Beaumont Art League

  Beaumont, TX
  De Beaumont Art League (BAL) heeft de onderscheiding van de oudste non-profit kunstorganisatie in het gebied van Beaumont, Texas. Dit maakt het een belangrijk onderdeel van het lokale culturele landschap, met een rijke geschiedenis die diepte toevoegt aan zijn huidige activiteiten en tentoonstellingen.
 70. 70

  B. Naylor Morton Research and Collections Center

  San Antonio, TX
 71. 71

  San Antonio Art League Museum

  San Antonio, TX
 72. 72

  Laguna Gloria - The Contemporary Austin

  Austin, TX
 73. 73

  Pearl Fincher Museum of Fine Arts

  Houston, TX
 74. 74

  Centro Cultural Aztlan Galeria Expresion

  San Antonio, TX
 75. 75

  Guadalupe Cultural Arts Center

  San Antonio, TX
  De missie van dit cultureel centrum is het bewaren van het erfgoed van de Chicano, Latino en Inheemse Amerikanen.
 76. 76

  The Walkers' Gallery

  San Marcos, TX
  Bezoek de thematentoonstellingen met hedendaagse kunst van kunstenaars uit Central Texas. Ze veranderen om de twee maanden.
 77. 77

  Museum of American Architecture and Decorative Arts

  Houston, TX
 78. 78

  52nd Street Gallery

  Lubbock, TX
  Als u in kunst geïnteresseerd bent, mag u deze galerij niet missen, waar u een aantal aquarel-kunstwerken kunt zien.

Alle musea in Texas