Alle historische musea en attracties om te bezoeken in Virginia

Virginia (Verenigde Staten) is een goede plek om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in geschiedenis. We zetten hieronder alle 84 historische musea in Virginia op een rij, om je te verliezen in het culturele erfgoed en de lokale geschiedenis van de plaats.

Ben je een echte geschiedenisliefhebber en ben je op zoek naar de beste historische musea om te bezoeken in Virginia? Dit zijn ze:

 1. Thomas Jefferson's Monticello1

  Thomas Jefferson's Monticello

  Pantops, VA
  Monticello, gelegen in de buurt van Charlottesville in Virginia, was het huis van Thomas Jefferson, de derde president van de Verenigde Staten. Deze historische plek biedt bezoekers een kijkje in het leven en de tijden van een van de grondleggers van het land. Het huis zelf is ontworpen door Jefferson en ligt op een heuvel, waardoor je een prachtig uitzicht hebt op het omliggende landschap.
 2. Gadsby's Tavern Museum2

  Gadsby's Tavern Museum

  Alexandria, VA
  Gadsby's Tavern is een historisch complex gelegen op 134 en 138 North Royal Street, op de hoek van Cameron Street in de wijk Old Town in Alexandria, Virginia. Deze locatie is doordrenkt van geschiedenis en biedt een unieke blik op het verleden.
 3. The Valentine3

  The Valentine

  Richmond, VA
  The Valentine is een museum gevestigd in Richmond, Virginia. Het werd opgericht door Mann S. Valentine II in 1898, waardoor het het eerste museum in Richmond was. Het museum is gewijd aan het verzamelen, bewaren en interpreteren van de geschiedenis van Richmond.
 4. Military Aviation Museum4

  Military Aviation Museum

  Virginia Beach, VA
  Het Military Aviation Museum, gelegen in Virginia Beach, Virginia, staat bekend om zijn uitgebreide collectie oorlogsvogels die nog steeds in vliegende staat zijn. De collectie omvat vliegtuigen uit verschillende landen zoals Duitsland, Frankrijk, Italië, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De tijdsperiode van de collectie is indrukwekkend, variërend van de Eerste Wereldoorlog tot de vroege jaren 50. Dit biedt een uitgebreid overzicht van de evolutie van de militaire luchtvaart gedurende deze periode.
 5. Stabler-Leadbeater Apothecary Museum5

  Stabler-Leadbeater Apothecary Museum

  Alexandria, VA
  De Stabler-Leadbeater Apothecary Shop is erkend voor zijn historische betekenis. Het staat sinds 17 maart 1981 op de Virginia Landmarks Register en sinds 24 november 1982 op de National Register of Historic Places. Deze vermeldingen benadrukken het belang van de site in de Amerikaanse geschiedenis.
 6. Nauticus National Maritime Center6

  Nauticus National Maritime Center

  Norfolk, VA
  Nauticus, ook bekend als het National Maritime Center, is een maritiem thematisch wetenschapscentrum en museum. Het is gunstig gelegen aan de binnenstad aan het water in Norfolk, Virginia. Deze locatie biedt bezoekers gemakkelijke toegang tot het museum en de tentoonstellingen, evenals een prachtig uitzicht op het water.
 7. Adam Thoroughgood House7

  Adam Thoroughgood House

  Virginia Beach, VA
  Het Thoroughgood House, voorheen bekend als het Adam Thoroughgood House, is een historisch bakstenen huis gelegen op 1636 Parish Road, in de wijk Thoroughgood in Virginia Beach, Virginia. Gebouwd rond het jaar 1719, staat dit huis als een getuigenis van de architectuurstijl van de vroege 18e eeuw.
 8. Chimborazo Medical Museum8

  Chimborazo Medical Museum

  Richmond, VA
  Het Chimborazo-ziekenhuis, nu Chimborazo Park, was een belangrijke medische faciliteit tijdens de Burgeroorlog. Gelegen in Richmond, Virginia, werd het opgericht om te voorzien in de medische behoeften van het Confederate Army. Het ziekenhuis was operationeel van 1862 tot 1865 en behandelde in deze periode meer dan 76.000 gewonde soldaten van de Confederatie.
 9. Uss Wisconsin Bb-649

  Uss Wisconsin Bb-64

  Norfolk, VA
  De USS Wisconsin (BB-64), ook wel bekend als Wisky of WisKy, is een Amerikaans slagschip van de Iowaklasse. Het is het tweede schip van de United States Navy dat is vernoemd naar de Amerikaanse staat Wisconsin. Dit historische schip biedt een uniek inzicht in de maritieme geschiedenis en het strategische belang van de zeeoorlog.
 10. American Civil War Center At Tredegar10

  American Civil War Center At Tredegar

  Richmond, VA
  De Tredegar Iron Works in Richmond, Virginia , was de grootste ijzerfabriek in de Confederatie tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog , en een belangrijke factor in het besluit om van Richmond de hoofdstad te maken. Tredegar leverde ongeveer de helft van de artillerie die door het leger van de Geconfed
 11. Agecroft Hall11

  Agecroft Hall

  Richmond, VA
  Agecroft Hall is een historisch Tudor landhuis en landgoed gelegen aan 4305 Sulgrave Road aan de oevers van de James River. Het is genesteld in de wijk Windsor Farms in Richmond, Virginia, Verenigde Staten. Dit landhuis, met zijn rijke geschiedenis en architectonische schoonheid, biedt een unieke blik op het verleden.
 12. John Marshall House12

  John Marshall House

  Richmond, VA
  Het John Marshall House, gelegen op 818 East Marshall Street in Richmond, Virginia, is een historisch huis museum en een Nationaal Historisch Monument. Dit huis was de residentie van John Marshall, een Founding Father en de opperrechter van de Verenigde Staten, die in 1801 door president John Adams tot het hof werd benoemd. Het huis werd gebouwd in 1790 en is een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse geschiedenis.
 13. Wilton House13

  Wilton House

  Richmond, VA
  Het Wilton House Museum is een historisch huis gelegen in Richmond, Virginia. Het werd rond 1753 gebouwd door William Randolph III, een lid van een van de rijkste en machtigste families in Koloniaal Virginia. Het huis was oorspronkelijk het landhuis op een tabaksplantage van 2000 hectare, bekend als 'World's End'. Het huis is gebouwd in de Georgische stijl van architectuur, die de overheersende stijl was tijdens het koloniale tijdperk in New England en de zuidelijke koloniën.
 14. Virginia Living Museum14

  Virginia Living Museum

  Newport News, VA
  Het Virginia Living Museum, gelegen in Newport News, Virginia, is een openluchtmuseum dat een verscheidenheid aan levende tentoonstellingen van inheemse soorten uit Virginia toont. Deze tentoonstellingen bieden bezoekers een unieke kans om op een veilige en gecontroleerde manier te leren over en interactie te hebben met de lokale dieren in het wild.
 15. Lynchburg Museum15

  Lynchburg Museum

  Lynchburg, VA
  Het Lynchburg Courthouse is een historisch gebouw dat dateert uit 1855. Het bevindt zich in Lynchburg, Virginia en is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de stad. Het gerechtsgebouw is een uitstekend voorbeeld van de Griekse Revival-architectuur, met zijn stucwerk-over-baksteenconstructie op een granieten ashlar-basement. Het gebouw is ook opmerkelijk vanwege zijn ondiepe koepel en kleine open klokkentoren, die bestaat uit een cirkel van kleine Ionische zuilen die een halfronde koepel ondersteunen.
 16. Branch Museum of Architecture and Design16

  Branch Museum of Architecture and Design

  Richmond, VA
  Het Branch House, gelegen in Richmond, Virginia, werd ontworpen in 1916 door het gerenommeerde bureau van John Russell Pope. Het werd oorspronkelijk gebouwd als een privéwoning voor financier John Kerr Branch en zijn vrouw, Beulah Gould Branch. Dit historische gebouw biedt een blik op de architectuurstijl van het begin van de 20e eeuw en de levensstijl van de welgestelde familie Branch.
 17. Black History Museum and Cultural Center of Virginia17

  Black History Museum and Cultural Center of Virginia

  Richmond, VA
  Een museum ter herdenking van de geschiedenis van de zwarten en de Afro-Amerikanen, met vele interessante tentoonstellingen.
 18. United States Army Transportation Museum18

  United States Army Transportation Museum

  Newport News, VA
  Het U.S. Army Transportation Museum, gelegen op het terrein van Fort Eustis in Newport News, Virginia, is een unieke bestemming die een verscheidenheid aan voertuigen en andere transportgerelateerde uitrusting en memorabilia tentoonstelt. Het museum biedt een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van het Amerikaanse leger, met name het Transportation Corps, met een collectie die bijna 100 militaire voertuigen omvat, zoals vliegtuigen, wielvoertuigen, vaartuigen en rollend materieel.
 19. Uss Monitor Center19

  Uss Monitor Center

  Newport News, VA
  Verbluffend museum over het bestaan en de technologie van de USS Monitor. Zeer geschikt voor fans van het thema!
 20. Anne Spencer House20

  Anne Spencer House

  Lynchburg, VA
  Het Anne Spencer House, gelegen in Lynchburg, Virginia, diende als de residentie van Anne Spencer, een gerenommeerde dichteres van de Harlem Renaissance, van 1903 tot 1975. Dit historische huis biedt een blik op het leven en de tijden van Anne Spencer en biedt bezoekers een unieke kans om het huis van een van de sleutelfiguren van de Harlem Renaissance te verkennen.
 21. Hugh Mercer Apothecary Shop21

  Hugh Mercer Apothecary Shop

  Fredericksburg, VA
  Het gebouw dat ooit de Hugh Mercer Apothecary Shop huisvestte, is zorgvuldig gerestaureerd door Preservation Virginia. De restauratie heeft als doel de medische behandelingen van de 18e eeuw te demonstreren. Bezoekers van de site kunnen inzicht krijgen in de medische praktijken en behandelingen die in deze periode werden gebruikt.
 22. The Rising Sun Tavern22

  The Rising Sun Tavern

  Fredericksburg, VA
  De Rising Sun Tavern is een belangrijke historische locatie in Fredericksburg, Virginia. Het werd rond het jaar 1760 gebouwd door Charles Washington, de jongste broer van George Washington. Deze connectie met een van de meest invloedrijke figuren in de Amerikaanse geschiedenis maakt de taverne een fascinerende bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het verleden van het land.
 23. O. Winston Link Museum23

  O. Winston Link Museum

  Roanoke, VA
  Het O. Winston Link Museum is een unieke instelling gewijd aan het werk van O. Winston Link, een gerenommeerde spoorwegfotograaf uit de 20e eeuw. Links werk wordt gevierd om zijn kenmerkende juxtapositie van stoomspoorwegen en plattelandscultuur, en biedt een uniek perspectief op een vervlogen tijdperk. Bezoekers van het museum kunnen zich onderdompelen in Links wereld, en de kruising van industriële vooruitgang en het plattelandsleven verkennen door zijn suggestieve fotografie.
 24. Lightship Portsmouth Museum24

  Lightship Portsmouth Museum

  Portsmouth, VA
  Het United States Lightship 101, nu bekend als Portsmouth (LV-101), is een museumschip dat voor het eerst werd gestationeerd bij Cape Charles in Virginia. Vandaag de dag is het een belangrijk onderdeel van het Portsmouth Naval Shipyard Museum in Portsmouth, Virginia. Dit historische schip biedt een uniek inzicht in de maritieme geschiedenis van de regio en is een fascinerende attractie voor bezoekers.
 25. American Civil War Museum25

  American Civil War Museum

  Richmond, VA
  Het American Civil War Museum is een uitgebreide historische site met drie verschillende complexen. Deze omvatten het Museum en het Witte Huis van de Confederatie, het American Civil War Center in het historische Tredegar in Richmond, en het Confederatie Museum-Appomattox. Elk van deze locaties biedt een uniek perspectief op de Burgeroorlog, waardoor bezoekers een breed begrip krijgen van het conflict en de impact ervan op de natie.
 26. Virginia War Museum26

  Virginia War Museum

  Newport News, VA
  Het Virginia War Museum, gelegen in Huntington Park aan Warwick Blvd., Newport News, Virginia, is een bewaarplaats van de Amerikaanse militaire geschiedenis. De tentoonstellingen van het museum beslaan de periode van 1775 tot heden en bieden een uitgebreid overzicht van het militaire verleden van de natie. Bezoekers kunnen een breed scala aan artefacten en displays verkennen die licht werpen op verschillende perioden en aspecten van de Amerikaanse oorlogsvoering.
 27. Lee Hall Mansion27

  Lee Hall Mansion

  Newport News, VA
  Lee Hall Mansion, een historisch bakstenen plantagehuis, werd gebouwd in de periode van 1848 tot 1859. Het is gelegen nabij de kruising van U.S. 60 en VA 238, in Newport News, Virginia. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een blik in het verleden, waardoor het een belangrijk punt van interesse is voor toeristen.
 28. Endview Plantation28

  Endview Plantation

  Newport News, VA
  Endview Plantation, oorspronkelijk bekend als Harwood Plantation, is een historische locatie die teruggaat tot de 18e eeuw. Het is gelegen aan de Virginia State Route 238 in de gemeenschap van Lee Hall, binnen de onafhankelijke stad Newport News, Virginia. Dit plantagehuis werd gebouwd in 1769 door William Harwood langs de Great Warwick Road, een belangrijke route die de koloniale hoofdstad Williamsburg verbond met de stad Hampton aan de haven van Hampton Roads.
 29. Newsome House Museum & Cultural Center29

  Newsome House Museum & Cultural Center

  Newport News, VA
  Het J. Thomas Newsome House, gelegen in Newport News, Virginia, is een historisch huis dat dateert uit 1898. Het is gebouwd in de Queen Anne-stijl, die wordt gekenmerkt door zijn asymmetrische ontwerp, steil hellend onregelmatig samengesteld dak, driezijdige erker, voorste Palladiaanse raam en hoektoren. Deze architectuurstijl is een belangrijk onderdeel van de charme en aantrekkingskracht van het huis.
 30. Virginia Museum of History and Culture30

  Virginia Museum of History and Culture

  Richmond, VA
  Het Virginia Museum of History and Culture biedt tentoonstellingen en programmering geschikt voor bezoekers van alle leeftijden. Het museum beschikt over meer dan 2.300 vierkante meter tentoonstellingsruimte en heeft de grootste permanente tentoonstelling van Virginia-artefacten. Dit maakt het het enige museum met de volledige geschiedenis van Virginia onder één dak, waarbij alle eeuwen, regio's en onderwerpen worden behandeld.
 31. Virginia Holocaust Museum31

  Virginia Holocaust Museum

  Richmond, VA
  Het Virginia Holocaust Museum, gelegen in Richmond, Virginia, is een openbaar geschiedenismuseum dat zich toelegt op het uitbeelden van de Holocaust door de persoonlijke verhalen van zijn slachtoffers. Dit museum biedt een uniek perspectief op de Holocaust, met de nadruk op de individuele ervaringen van degenen die hebben geleden tijdens deze tragische periode in de geschiedenis.
 32. Maggie Walker National Historic Site32

  Maggie Walker National Historic Site

  Richmond, VA
  De Maggie L. Walker National Historic Site is een erkend National Historic Landmark in de Verenigde Staten. Het bevindt zich op 110½ E. Leigh Street in de wijk Jackson Ward in Richmond, Virginia. Deze site is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van het land en is een punt van interesse voor degenen die historische bezienswaardigheden waarderen.
 33. The Hermitage Museum & Gardens33

  The Hermitage Museum & Gardens

  Norfolk, VA
 34. Hampton Roads Naval Museum34

  Hampton Roads Naval Museum

  Norfolk, VA
  Het Hampton Roads Naval Museum, gelegen in het centrum van Norfolk, Virginia, is een van de tien marine musea die worden beheerd door het Naval History & Heritage Command. Dit museum viert de lange geschiedenis van de Amerikaanse marine in de regio Hampton Roads in Virginia. Het is samen gevestigd met Nauticus, een maritiem wetenschapscentrum en museum.
 35. The Macarthur Memorial Museum35

  The Macarthur Memorial Museum

  Norfolk, VA
  Het MacArthur Memorial dient als een gedenkteken, museum en onderzoekscentrum gewijd aan het leven van generaal Douglas MacArthur. Bezoekers kunnen het leven en de prestaties van deze prominente figuur verkennen door middel van verschillende tentoonstellingen en collecties.
 36. Patrick Henry's Red Hill36

  Patrick Henry's Red Hill

  Brookneal, VA
  Red Hill Patrick Henry National Memorial, ook bekend als Patrick Henry's Red Hill, bevindt zich in Charlotte County, Virginia, in de buurt van de stad Brookneal. Deze historische locatie is het laatste huis en de begraafplaats van Founding Father Patrick Henry, een prominente wetgever en redenaar van de Amerikaanse Revolutie. Bezoekers kunnen het terrein verkennen waar deze invloedrijke figuur ooit woonde en hun respect betuigen op zijn laatste rustplaats.
 37. Shenandoah Valley Civil War Museum37

  Shenandoah Valley Civil War Museum

  Winchester, VA
  Het Frederick County Courthouse, gelegen in Winchester, Frederick County, Virginia, is een historisch gerechtsgebouw dat werd gebouwd in 1840. Dit tweelaagse, rechthoekige, bakstenen gebouw staat op een stenen fundering en gedeeltelijke kelder, en toont de Griekse Revival-stijl. Het meet 50 voet bij 90 voet en heeft een portiek in Dorische orde met een fronton en een zadeldak bekroond door een koepel.
 38. National Inventors Hall of Fame Museum38

  National Inventors Hall of Fame Museum

  Alexandria, VA
  Naast het erkennen van uitvinders, exploiteert de NIHF ook een museum in Alexandria, Virginia. Dit museum toont het werk van de inductees en geeft inzicht in hun uitvindingen. De NIHF sponsort ook educatieve programma's en een collegiale competitie, waardoor de geest van uitvinding en innovatie verder wordt bevorderd.
 39. The Morven Park Mansion39

  The Morven Park Mansion

  Leesburg, VA
  Morven Park is een historisch landgoed en paardenpark gelegen in Leesburg, Virginia. Het park, dat zich uitstrekt over meer dan 1.000 hectare, biedt een unieke mix van geschiedenis, paardensportactiviteiten en natuurlijke schoonheid. Bezoekers kunnen het terrein verkennen, dat onder andere bestaat uit het Morven Park Mansion, het Winmill Carriage Museum, formele buxustuinen en kilometers aan wandel- en ruiterpaden.
 40. James Monroe Museum and Memorial Library40

  James Monroe Museum and Memorial Library

  Fredericksburg, VA
  Het James Monroe Museum en Memorial Library is een historische locatie gelegen op 908 Charles Street in Fredericksburg, Virginia. Het is een belangrijk monument dat ooit het advocatenkantoor was van de toekomstige president van de Verenigde Staten, James Monroe, van 1786 tot 1789. Het museum is nu eigendom van het Gemenebest van Virginia en wordt beheerd door de University of Mary Washington.
 41. Fredericksburg Area Museum41

  Fredericksburg Area Museum

  Fredericksburg, VA
 42. Atlantic Wildfowl Heritage Museum42

  Atlantic Wildfowl Heritage Museum

  Virginia Beach, VA
  Het De Witt Cottage, ook bekend als Holland Cottage en Wittenzand, is een historisch huis gelegen in Virginia Beach, Virginia. Dit tweeverdiepingen, 'L' vormige strandhuisje van baksteen werd gebouwd in 1895 en is aan drie zijden omgeven door een veranda van één verdieping. Het heeft decoratieve details in de stijl van Queen Anne, een volledige kelder en een schilddak met dakkapellen.
 43. Glen Burnie Historic House and Gardens43

  Glen Burnie Historic House and Gardens

  Winchester, VA
  Interessant historisch herenhuis en prachtige tuinen, allemaal netjes op één terrein. Ga het bekijken als je van geschiedenis houdt.
 44. Abram's Delight44

  Abram's Delight

  Winchester, VA
  Abram's Delight is een historisch huis gelegen in Winchester, Virginia. Gebouwd in 1754, heeft het de onderscheiding van het oudste huis in de stad. Dit huis, dat de tand des tijds heeft doorstaan, biedt een unieke blik op het verleden en geeft bezoekers een tastbare verbinding met de geschiedenis van de stad.
 45. George Washington's Office Museum45

  George Washington's Office Museum

  Winchester, VA
 46. Stonewall Jackson's Headquarters Museum46

  Stonewall Jackson's Headquarters Museum

  Winchester, VA
  Het Stonewall Jackson's Headquarters Museum is een historisch huis gelegen op 415 North Braddock Street in het historische district van Winchester, Virginia. Deze locatie is doordrenkt van geschiedenis en biedt een uniek inzicht in het leven en de tijden van majoor-generaal Thomas J. 'Stonewall' Jackson. Het museum is gevestigd in een huis in gotische revivalstijl, dat in 1854 werd gebouwd en diende als hoofdkwartier van Jackson tijdens de Burgeroorlog.
 47. Portsmouth Naval Shipyard Museum47

  Portsmouth Naval Shipyard Museum

  Portsmouth, VA
  Het Portsmouth Naval Shipyard Museum, samen met het bijbehorende Lightship Museum, is gelegen aan de binnenstad waterkant van Portsmouth, Virginia, in de Verenigde Staten. Deze musea bieden een uniek inzicht in de rijke maritieme geschiedenis van de regio en zijn gemakkelijk toegankelijk vanwege hun centrale locatie.
 48. Museum of the Shenandoah Valley48

  Museum of the Shenandoah Valley

  Winchester, VA
  Het Museum van de Shenandoah Valley, gelegen op 901 Amherst Street, Winchester, Virginia, is een cultureel centrum dat zich inzet voor het behoud en de verrijking van het culturele erfgoed van de Valley. Het dient als een getuigenis van de geschiedenis van de regio en biedt een uniek inzicht in het verleden.
 49. The Richmond Railroad Museum49

  The Richmond Railroad Museum

  Richmond, VA
  Het Richmond Railroad Museum bevindt zich op de locatie van het historische Hull Street Station. Dit station was een belangrijk spoorwegstation in de stad Richmond, Virginia. Het werd gebouwd door de Southern Railway als vervanging voor het Mill Street Station. De geschiedenis van het station voegt een laag van historische betekenis toe aan het museum, waardoor het een interessante plek is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de evolutie van het spoorvervoer in de regio.
 50. Friendship Firehouse Museum50

  Friendship Firehouse Museum

  Alexandria, VA
 51. Alexandria History Museum at the Lyceum51

  Alexandria History Museum at the Lyceum

  Alexandria, VA
  Het Lyceum, gelegen in Alexandria, Virginia, is een historisch museum en evenementenruimte. Het werd gebouwd in 1839 door Benjamin Hallowell, een Quaker schoolmeester. Dit gebouw, dat sinds 1969 op de Nationale Register van Historische Plaatsen staat, is een getuigenis van de rijke geschiedenis en cultureel erfgoed van de stad.
 52. Virginia Museum of Transportation52

  Virginia Museum of Transportation

  Roanoke, VA
  Het Virginia Museum of Transportation (VMT) is een uniek museum gelegen in Downtown Roanoke, Virginia, VS. Het is gewijd aan het onderwerp transport, en biedt een uitgebreid overzicht van de geschiedenis en evolutie van verschillende vormen van vervoer. Het museum biedt een boeiende en educatieve ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.
 53. Fort Monroe Casemate Museum53

  Fort Monroe Casemate Museum

  Hampton, VA
  Fort Monroe, ook bekend als het Nationaal Monument Fort Monroe, is een historische locatie gelegen in Hampton, Virginia. Deze voormalige militaire faciliteit bevindt zich op Old Point Comfort, het zuidelijkste punt van het schiereiland Virginia. Het fort, dat nu gesloten is, biedt een unieke blik op de militaire geschiedenis van de Verenigde Staten.
 54. Yorktown Battlefield Visitor Center54

  Yorktown Battlefield Visitor Center

  Yorktown, VA
  Het Colonial National Historical Park is een belangrijke historische locatie in de regio Hampton Roads in Virginia. Het wordt beheerd door de National Park Service en is gewijd aan het behoud en de interpretatie van verschillende locaties die verband houden met de kolonie Virginia en de bredere geschiedenis van de Verenigde Staten. Het park is een populaire bestemming en trekt elk jaar meer dan 3 miljoen bezoekers.
 55. Car and Carriage Caravan Museum55

  Car and Carriage Caravan Museum

  Luray, VA
 56. Luray Valley Museum & Shenandoah Heritage Village56

  Luray Valley Museum & Shenandoah Heritage Village

  Luray, VA
 57. George Washington's Distillery & Gristmill57

  George Washington's Distillery & Gristmill

  Mount Vernon, VA
  De Gristmill van George Washington, onderdeel van de oorspronkelijke plantage Mount Vernon, biedt een kijkje in het leven en de tijden van de eerste president van de Verenigde Staten. Hoewel de oorspronkelijke structuur rond 1850 werd vernietigd, is deze getrouw gereconstrueerd door de Commonwealth of Virginia en de Mount Vernon Ladies Association. De gereconstrueerde gebouwen bevinden zich op hun oorspronkelijke locatie, drie mijl ten westen van het landhuis Mount Vernon, in de buurt van Woodlawn Plantation in het gebied Mont Vernon van Fairfax County.
 58. Thomas Jefferson's Poplar Forest58

  Thomas Jefferson's Poplar Forest

  Forest, VA
  Poplar Forest is een historisch plantagehuis dat diende als privétoevluchtsoord voor Thomas Jefferson, de derde president van de Verenigde Staten. Gelegen nabij Lynchburg, Virginia, behandelde Jefferson het eigendom als een persoonlijk heiligdom waar hij kon ontsnappen aan de menigte bezoekers in Monticello. Het huis werd gebouwd volgens Palladiaanse principes, inclusief een centrale kubieke kamer, veranda's naar het noorden en het zuiden, en een dienstvleugel naar het oosten.
 59. Lee Hall Depot59

  Lee Hall Depot

  Newport News, VA
  Het Lee Hall Depot is een belangrijke historische locatie gelegen in de wijk Lee Hall in Newport News, Virginia. Het depot, dat nu dienst doet als museum, werd oorspronkelijk gebouwd in 1881. Het begon als een eenlaags vrachtbaai, en in 1893 werd een tweelaags hoofdgedeelte toegevoegd. Het depot biedt een blik op het verleden en toont de geschiedenis van het spoorwegsysteem in het gebied.
 60. Restored Train Depot & Visitor Center60

  Restored Train Depot & Visitor Center

  Luray, VA
 61. Pamunkey Indian Museum & Cultural Center61

  Pamunkey Indian Museum & Cultural Center

  King William, VA
  Het Pamunkey Indian Museum en Cultureel Centrum is een tribaal museum gelegen op de Pamunkey Indianenreservaat in Virginia. Deze locatie biedt bezoekers een unieke kans om zich onder te dompelen in de rijke geschiedenis en cultuur van de Pamunkey Indianenstam, precies waar het allemaal gebeurde.
 62. 62

  National Civil War Chaplains Museum

  Lynchburg, VA
 63. 63

  Liberty Biblical Museum

  Lynchburg, VA
 64. 64

  Legacy Museum of African American History

  Lynchburg, VA
  Het Legacy Museum of African American History, gevestigd in Lynchburg, Virginia, werd opgericht in 1995. De tentoonstellingen en permanente collectie van het museum zijn gewijd aan onderwerpen die centraal staan in de Afro-Amerikaanse geschiedenis. Deze omvatten de historische strijd voor burgerrechten, bedrijfsleven en werkgelegenheid, maatschappelijke en sociale organisaties, entertainment en sport, geneeskunde en gezondheid, de zwarte kerk, de beroepen, politiek leven, onderwijs, communicatie, het gezin en de kunsten.
 65. 65

  Jerry Falwell Museum

  Lynchburg, VA
 66. 66

  Beth Ahabah Museum and Archive

  Richmond, VA
  Beth Ahabah is een belangrijke historische locatie in Richmond, Virginia. Opgericht in 1789 door Spaanse en Portugese Joden, staat het als een van de oudste synagogen in de Verenigde Staten. Deze hervormde synagoge heeft een rijke geschiedenis die de diverse oorsprong van de Joodse gemeenschap in Richmond weerspiegelt.
 67. 67

  The Valentine First Freedom Center

  Richmond, VA
  Het First Freedom Center, gevestigd in Richmond, Virginia, is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het herdenken en onderwijzen over de vrijheid van godsdienst en geweten zoals uitgeroepen in de Virginia Statute for Religious Freedom van Thomas Jefferson. Dit centrum bevindt zich in het Shockoe Slip district van het centrum van Richmond, op de exacte plek waar de wet van Jefferson werd aangenomen door de Algemene Vergadering van Virginia op 16 januari 1786. De wet, die door de Algemene Vergadering van Virginia werd gesteund door James Madison, was de eerste wet van absolute godsdienstvrijheid die in de jonge natie werd aangenomen en diende als sjabloon voor de godsdienstclausules van het Eerste Amendement op de Amerikaanse Grondwet.
 68. 68

  American Revolution Museum At Yorktown

  Yorktown, VA
  In dit levende museum worden de Amerikaanse Revoluties en de tijden van weleer nagespeeld. Moet u zien!
 69. 69

  Watermen's Museum

  Yorktown, VA
  Het Watermen's Museum, gelegen in Yorktown, Virginia, biedt een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van de 'watermannen' van Chesapeake Bay, van pre-koloniale tijden tot het heden. Het museum biedt een diepgaande verkenning van het leven en werk van deze individuen, die een belangrijke rol hebben gespeeld bij het vormgeven van de geschiedenis en cultuur van de regio.
 70. 70

  Museum of Hounds & Hunting North America

  Leesburg, VA
  Morven Park is een uitgestrekt historisch landgoed en paardenpark van 1.000 hectare in Leesburg, Virginia. Het park herbergt verschillende attracties, waaronder het Morven Park Mansion, het Winmill Carriage Museum en formele buxustuinen. Voor degenen die van buitenactiviteiten houden, biedt het park kilometers aan wandel- en ruiterpaden, evenals sportvelden.
 71. 71

  Oatlands Historic House & garden

  Leesburg, VA
 72. 72

  The Winmill Carriage Museum

  Leesburg, VA
 73. 73

  Loudoun Museum

  Leesburg, VA
 74. 74

  Rappahannock Railroad Museum

  Fredericksburg, VA
 75. 75

  Spotsylvania County Museum

  Fredericksburg, VA
 76. 76

  Portsmouth Art & Cultural Center

  Portsmouth, VA
 77. 77

  Virginia's Blue Ridge Visitor Information Center

  Roanoke, VA
 78. 78

  Hampton History Museum

  Hampton, VA
 79. 79

  Monacan Ancestral Museum

  Amherst, VA
 80. 80

  Amherst County Historical Museum

  Amherst, VA
 81. 81

  Sweet Briar Museum

  Amherst, VA
  Sweet Briar College, gelegen in Sweet Briar, Amherst County, Virginia, is een particuliere vrouwenuniversiteit voor vrije kunsten. Het werd opgericht in 1901 door Indiana Fletcher Williams als eerbetoon aan haar overleden dochter, Daisy. Het college staat bekend om zijn historische Georgian Revival-architectuur en uitgestrekte campus, die zich uitstrekt over meer dan 3.250 hectare heuvels, bossen en velden.
 82. 82

  U.S. Army Quartermaster Museum

  Fort Lee, VA
  Het United States Army Quartermaster Museum bevindt zich in Fort Gregg-Adams, Virginia. Het is een door AAM geaccrediteerd museum, wat een belangrijke erkenning is in de museumindustrie, wat aangeeft dat het voldoet aan hoge normen van uitmuntendheid. Deze accreditatie is een bewijs van de kwaliteit van de tentoonstellingen van het museum en zijn toewijding aan het behoud en de presentatie van de geschiedenis van het Quartermaster Corps.
 83. 83

  York County Historical Museum

  Yorktown, VA
 84. 84

  Aids To Navigation Museum

  Yorktown, VA

Alle musea in Virginia