Alle kunstmusea en attracties om te bezoeken in Virginia

Virginia (Verenigde Staten) heeft veel te bieden voor kunstliefhebbers. Hieronder tonen we je een overzicht van alle 14 kunstmusea die zich in Virginia bevinden.

Houd je van kunst en ben je op zoek naar de beste kunstmusea om te bezoeken in Virginia? Dit zijn ze:

 1. Virginia Museum of Fine Arts1

  Virginia Museum of Fine Arts

  Richmond, VA
  De toegang tot het VMFA is gratis, waardoor het toegankelijk is voor alle bezoekers. Er kan echter een vergoeding worden gevraagd voor speciale tentoonstellingen. Dit stelt iedereen in staat om de diverse collecties en tentoonstellingen die het museum te bieden heeft, te genieten.
 2. The Valentine2

  The Valentine

  Richmond, VA
  The Valentine is een museum gevestigd in Richmond, Virginia. Het werd opgericht door Mann S. Valentine II in 1898, waardoor het het eerste museum in Richmond was. Het museum is gewijd aan het verzamelen, bewaren en interpreteren van de geschiedenis van Richmond.
 3. Poe Museum3

  Poe Museum

  Richmond, VA
  Het Edgar Allan Poe Museum in Richmond, Virginia, is een literatuurmuseum gewijd aan de Amerikaanse schrijver Edgar Allan Poe. Het herdenkt de vele jaren dat Poe in Richmond woonde, onderhoudt zijn herinnering en is gewijd aan de ontvangst en verkenning van zijn leven en werk. Het museum bevindt zich in het historische centrum van Richmond, niet ver van Poe's woningen en zijn eerste werkplek, de Southern Literary Messenger.
 4. Agecroft Hall4

  Agecroft Hall

  Richmond, VA
  Agecroft Hall is een historisch Tudor landhuis en landgoed gelegen aan 4305 Sulgrave Road aan de oevers van de James River. Het is genesteld in de wijk Windsor Farms in Richmond, Virginia, Verenigde Staten. Dit landhuis, met zijn rijke geschiedenis en architectonische schoonheid, biedt een unieke blik op het verleden.
 5. Chrysler Museum of Art5

  Chrysler Museum of Art

  Norfolk, VA
  Het Chrysler Museum of Art, gelegen in Norfolk, Virginia, is een openbare instelling die functioneert met privésteun. Het is vernoemd naar Walter P. Chrysler Jr., de eigenaar van het beroemde autobedrijf en een bekende verzamelaar. Het museum werd opgericht in 1939 en is sindsdien blijven groeien en ontwikkelen, met name na de aanzienlijke donatie van de familie Chrysler in 1971.
 6. Taubmann Museum of Art6

  Taubmann Museum of Art

  Roanoke, VA
  Het Taubman Museum of Art, voorheen bekend als het Art Museum of Western Virginia, is een belangrijke culturele instelling gelegen in het centrum van Roanoke, Virginia. De opvallende architectuur van het museum, ontworpen door Randall Stout, is een opmerkelijk kenmerk van de skyline van de stad.
 7. Abby Aldrich Rockefeller Folk Art Museum7

  Abby Aldrich Rockefeller Folk Art Museum

  Williamsburg, VA
  Het Abby Aldrich Rockefeller Folk Art Museum (AARFAM) heeft de onderscheiding het eerste museum in de Verenigde Staten en het oudste ter wereld te zijn dat continu heeft gewerkt aan de conservering, verzameling en tentoonstelling van Amerikaanse volkskunst. Dit maakt het een unieke bestemming voor degenen die geïnteresseerd zijn in dit specifieke genre van kunst.
 8. Fredericksburg Area Museum8

  Fredericksburg Area Museum

  Fredericksburg, VA
 9. 9

  Maier Museum of Art

  Lynchburg, VA
  Het Maier Museum of Art, gelegen aan het Randolph College, is een showcase van Amerikaanse kunst die drie eeuwen beslaat. De collectie van het museum omvat een diverse reeks werken uit de 19e tot de 21e eeuw, waardoor bezoekers een uitgebreid overzicht krijgen van de evolutie van de Amerikaanse kunst in de loop van de tijd. De collectie van het museum omvat schilderijen, prenten, tekeningen en foto's, wat zorgt voor een diverse en rijke verkenning van de Amerikaanse artistieke expressie.
 10. 10

  Barry Art Museum

  Norfolk, VA
 11. 11

  Hampton University Museum

  Hampton, VA
  Het Hampton University Museum, opgericht in 1868 op de campus van Hampton University, heeft de eer het oudste Afro-Amerikaanse museum in de Verenigde Staten en het oudste museum in Virginia te zijn. Deze historische betekenis voegt een unieke laag van culturele rijkdom toe aan de ervaring van de bezoeker.
 12. 12

  Museum of Hounds & Hunting North America

  Leesburg, VA
  Morven Park is een uitgestrekt historisch landgoed en paardenpark van 1.000 hectare in Leesburg, Virginia. Het park herbergt verschillende attracties, waaronder het Morven Park Mansion, het Winmill Carriage Museum en formele buxustuinen. Voor degenen die van buitenactiviteiten houden, biedt het park kilometers aan wandel- en ruiterpaden, evenals sportvelden.
 13. 13

  Portsmouth Art & Cultural Center

  Portsmouth, VA
 14. 14

  Sweet Briar Museum

  Amherst, VA
  Sweet Briar College, gelegen in Sweet Briar, Amherst County, Virginia, is een particuliere vrouwenuniversiteit voor vrije kunsten. Het werd opgericht in 1901 door Indiana Fletcher Williams als eerbetoon aan haar overleden dochter, Daisy. Het college staat bekend om zijn historische Georgian Revival-architectuur en uitgestrekte campus, die zich uitstrekt over meer dan 3.250 hectare heuvels, bossen en velden.

Alle musea in Virginia