Alle wetenschaps- & technologiemusea en attracties om te bezoeken in Virginia

Virginia (Verenigde Staten) heeft een aantal interessante plekken om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in wetenschap en technologie. Hieronder zetten we alle 22 wetenschapsmusea in Virginia voor je op een rij.

Ben je geïnteresseerd in wetenschap en technologie en ben je op zoek naar de beste wetenschapsmusea om te bezoeken in Virginia? Dit zijn ze:

 1. Virginia Aquarium and Marine Science Centers1

  Virginia Aquarium and Marine Science Centers

  Virginia Beach, VA
 2. Virginia Air and Space Center2

  Virginia Air and Space Center

  Hampton, VA
  Het Virginia Air and Space Science Center, gelegen in Hampton, Virginia, is niet alleen een museum maar ook een educatieve faciliteit. Het dient als bezoekerscentrum voor NASA's Langley Research Center en Langley Air Force Base, waardoor het een belangrijk punt van interesse is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in luchtvaart en ruimteverkenning.
 3. Science Museum of Virginia3

  Science Museum of Virginia

  Richmond, VA
  Het Science Museum of Virginia, gelegen in Richmond, is een belangrijke instelling die in 1970 werd opgericht. Het fungeert als een agentschap van het Gemenebest van Virginia, waardoor het een integraal onderdeel is van de inzet van de staat om wetenschappelijke kennis en begrip te bevorderen.
 4. Military Aviation Museum4

  Military Aviation Museum

  Virginia Beach, VA
  Het Military Aviation Museum, gelegen in Virginia Beach, Virginia, staat bekend om zijn uitgebreide collectie oorlogsvogels die nog steeds in vliegende staat zijn. De collectie omvat vliegtuigen uit verschillende landen zoals Duitsland, Frankrijk, Italië, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De tijdsperiode van de collectie is indrukwekkend, variërend van de Eerste Wereldoorlog tot de vroege jaren 50. Dit biedt een uitgebreid overzicht van de evolutie van de militaire luchtvaart gedurende deze periode.
 5. Stabler-Leadbeater Apothecary Museum5

  Stabler-Leadbeater Apothecary Museum

  Alexandria, VA
  De Stabler-Leadbeater Apothecary Shop is erkend voor zijn historische betekenis. Het staat sinds 17 maart 1981 op de Virginia Landmarks Register en sinds 24 november 1982 op de National Register of Historic Places. Deze vermeldingen benadrukken het belang van de site in de Amerikaanse geschiedenis.
 6. Mariners' Museum and Park6

  Mariners' Museum and Park

  Newport News, VA
  Het Mariners' Museum en Park, gelegen in Newport News, Virginia, heeft de prestigieuze titel van America’s National Maritime Museum, zoals aangewezen door het Congres. Deze erkenning benadrukt het belang van het museum in de wereld van maritieme geschiedenis en cultuur, waardoor het een opmerkelijke bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van het rijke maritieme erfgoed van Amerika.
 7. Nauticus National Maritime Center7

  Nauticus National Maritime Center

  Norfolk, VA
  Nauticus, ook bekend als het National Maritime Center, is een maritiem thematisch wetenschapscentrum en museum. Het is gunstig gelegen aan de binnenstad aan het water in Norfolk, Virginia. Deze locatie biedt bezoekers gemakkelijke toegang tot het museum en de tentoonstellingen, evenals een prachtig uitzicht op het water.
 8. Uss Wisconsin Bb-648

  Uss Wisconsin Bb-64

  Norfolk, VA
  De USS Wisconsin (BB-64), ook wel bekend als Wisky of WisKy, is een Amerikaans slagschip van de Iowaklasse. Het is het tweede schip van de United States Navy dat is vernoemd naar de Amerikaanse staat Wisconsin. Dit historische schip biedt een uniek inzicht in de maritieme geschiedenis en het strategische belang van de zeeoorlog.
 9. United States Army Transportation Museum9

  United States Army Transportation Museum

  Newport News, VA
  Het U.S. Army Transportation Museum, gelegen op het terrein van Fort Eustis in Newport News, Virginia, is een unieke bestemming die een verscheidenheid aan voertuigen en andere transportgerelateerde uitrusting en memorabilia tentoonstelt. Het museum biedt een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van het Amerikaanse leger, met name het Transportation Corps, met een collectie die bijna 100 militaire voertuigen omvat, zoals vliegtuigen, wielvoertuigen, vaartuigen en rollend materieel.
 10. Hugh Mercer Apothecary Shop10

  Hugh Mercer Apothecary Shop

  Fredericksburg, VA
  Het gebouw dat ooit de Hugh Mercer Apothecary Shop huisvestte, is zorgvuldig gerestaureerd door Preservation Virginia. De restauratie heeft als doel de medische behandelingen van de 18e eeuw te demonstreren. Bezoekers van de site kunnen inzicht krijgen in de medische praktijken en behandelingen die in deze periode werden gebruikt.
 11. Lightship Portsmouth Museum11

  Lightship Portsmouth Museum

  Portsmouth, VA
  Het United States Lightship 101, nu bekend als Portsmouth (LV-101), is een museumschip dat voor het eerst werd gestationeerd bij Cape Charles in Virginia. Vandaag de dag is het een belangrijk onderdeel van het Portsmouth Naval Shipyard Museum in Portsmouth, Virginia. Dit historische schip biedt een uniek inzicht in de maritieme geschiedenis van de regio en is een fascinerende attractie voor bezoekers.
 12. Hampton Roads Naval Museum12

  Hampton Roads Naval Museum

  Norfolk, VA
  Het Hampton Roads Naval Museum, gelegen in het centrum van Norfolk, Virginia, is een van de tien marine musea die worden beheerd door het Naval History & Heritage Command. Dit museum viert de lange geschiedenis van de Amerikaanse marine in de regio Hampton Roads in Virginia. Het is samen gevestigd met Nauticus, een maritiem wetenschapscentrum en museum.
 13. National Inventors Hall of Fame Museum13

  National Inventors Hall of Fame Museum

  Alexandria, VA
  Naast het erkennen van uitvinders, exploiteert de NIHF ook een museum in Alexandria, Virginia. Dit museum toont het werk van de inductees en geeft inzicht in hun uitvindingen. De NIHF sponsort ook educatieve programma's en een collegiale competitie, waardoor de geest van uitvinding en innovatie verder wordt bevorderd.
 14. Portsmouth Naval Shipyard Museum14

  Portsmouth Naval Shipyard Museum

  Portsmouth, VA
  Het Portsmouth Naval Shipyard Museum, samen met het bijbehorende Lightship Museum, is gelegen aan de binnenstad waterkant van Portsmouth, Virginia, in de Verenigde Staten. Deze musea bieden een uniek inzicht in de rijke maritieme geschiedenis van de regio en zijn gemakkelijk toegankelijk vanwege hun centrale locatie.
 15. The Richmond Railroad Museum15

  The Richmond Railroad Museum

  Richmond, VA
  Het Richmond Railroad Museum bevindt zich op de locatie van het historische Hull Street Station. Dit station was een belangrijk spoorwegstation in de stad Richmond, Virginia. Het werd gebouwd door de Southern Railway als vervanging voor het Mill Street Station. De geschiedenis van het station voegt een laag van historische betekenis toe aan het museum, waardoor het een interessante plek is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de evolutie van het spoorvervoer in de regio.
 16. Virginia Museum of Transportation16

  Virginia Museum of Transportation

  Roanoke, VA
  Het Virginia Museum of Transportation (VMT) is een uniek museum gelegen in Downtown Roanoke, Virginia, VS. Het is gewijd aan het onderwerp transport, en biedt een uitgebreid overzicht van de geschiedenis en evolutie van verschillende vormen van vervoer. Het museum biedt een boeiende en educatieve ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.
 17. Car and Carriage Caravan Museum17

  Car and Carriage Caravan Museum

  Luray, VA
 18. Lee Hall Depot18

  Lee Hall Depot

  Newport News, VA
  Het Lee Hall Depot is een belangrijke historische locatie gelegen in de wijk Lee Hall in Newport News, Virginia. Het depot, dat nu dienst doet als museum, werd oorspronkelijk gebouwd in 1881. Het begon als een eenlaags vrachtbaai, en in 1893 werd een tweelaags hoofdgedeelte toegevoegd. Het depot biedt een blik op het verleden en toont de geschiedenis van het spoorwegsysteem in het gebied.
 19. Restored Train Depot & Visitor Center19

  Restored Train Depot & Visitor Center

  Luray, VA
 20. 20

  The Winmill Carriage Museum

  Leesburg, VA
 21. 21

  Rappahannock Railroad Museum

  Fredericksburg, VA
 22. 22

  Shannon Air Museum

  Fredericksburg, VA

Alle musea in Virginia