De beste musea in Georgia in december 2023

Dit zijn de top 100 beste musea in Georgia, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Georgia, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Georgia.

Op zoek naar de beste musea in Georgia? Dit zijn de beste:

 1. American Prohibition Museum1

  American Prohibition Museum

  Savannah, GA
 2. Zoo Atlanta2

  Zoo Atlanta

  Atlanta, GA
  Zoo Atlanta, beheerd door de Zoo and Aquarium Society, is een van de belangrijkste attracties in Atlanta. Het werd opgericht in 1889 en beslaat 16 hectare. De dierentuin is gelegen in Grant Park en trekt jaarlijks ongeveer een miljoen bezoekers. Het herbergt ongeveer 1.000 dieren van 250 soorten van over de hele wereld.
 3. Online korting!Georgia Aquarium3

  Georgia Aquarium

  Atlanta, GA
  Het Georgia Aquarium, gelegen in Atlanta, Georgia, VS, had tot 2012 de titel van het grootste aquarium ter wereld. Het beschikt over meer dan 30.000 kubieke meter zout en zoet water, wat een diverse omgeving biedt voor een breed scala aan aquatische soorten. Deze indrukwekkende grootte en variëteit maken het een unieke bestemming voor toeristen die geïnteresseerd zijn in het zeeleven.
 4. World of Coca-cola4

  World of Coca-cola

  Atlanta, GA
  Het World of Coca-Cola is een Amerikaans museum gevestigd in Atlanta, Georgia. Het is gewijd aan de geschiedenis van Coca-Cola en de Coca-Cola Company. Het museum biedt een uniek inzicht in het verleden van de iconische drank en het bedrijf dat het al meer dan een eeuw produceert. Bezoekers kunnen leren over de evolutie van het merk, de impact op de populaire cultuur en de rol in de wereldwijde drankenindustrie.
 5. King Center For Non-violent Social Change5

  King Center For Non-violent Social Change

  Atlanta, GA
  In 1981 werden het hoofdkantoor van The King Center verplaatst naar de faciliteit van het Martin Luther King Jr. National Historical Park aan Auburn Avenue. Deze locatie is bijzonder interessant voor bezoekers omdat het het geboortehuis van King en de Ebenezer Baptist Church omvat, waar hij preekte van 1960 tot zijn dood. Deze sites bieden een uniek inzicht in het leven en werk van King, waardoor ze een belangrijk onderdeel zijn van elk bezoek aan The King Center.
 6. Georgia State Railroad Museum6

  Georgia State Railroad Museum

  Savannah, GA
  Het Georgia State Railroad Museum bevindt zich in Savannah, Georgia, op een historische locatie van de Central of Georgia Railway. Deze locatie is doordrenkt van geschiedenis en biedt een uniek inzicht in het verleden van de spoorweg. Het museum maakt deel uit van een historisch district dat is opgenomen in het National Register of Historic Places, waardoor het een belangrijke site is voor geschiedenisliefhebbers en toeristen.
 7. The Georgia State Capitol7

  The Georgia State Capitol

  Atlanta, GA
  Het Georgia State Capitol is een architectonisch en historisch belangrijk gebouw in Atlanta , Georgia , Verenigde Staten. Het gebouw is uitgeroepen tot een National Historic Landmark en is opgenomen in het National Register of Historic Places . Als het belangrijkste kantoorgebouw van de regering van
 8. Center For Civil and Human Rights8

  Center For Civil and Human Rights

  Atlanta, GA
  Het National Center for Civil and Human Rights, gelegen in het centrum van Atlanta, Georgia, is een museum dat hulde brengt aan de prestaties van de burgerrechtenbeweging in de Verenigde Staten en de bredere wereldwijde mensenrechtenbeweging. Het museum werd op 23 juni 2014 geopend voor het publiek en werd bedacht door sleutelfiguren van de burgerrechtenbeweging, waaronder Evelyn Lowery, Juanita Abernathy, voormalig burgemeester van Atlanta Andrew Young en Huisvertegenwoordiger John Lewis.
 9. Owens-thomas House9

  Owens-thomas House

  Savannah, GA
  Het Owens-Thomas House & Slave Quarters is een historisch huis gelegen in Savannah, Georgia. Het wordt beheerd als een historisch huis museum door Telfair Museums. Deze belangrijke site biedt bezoekers een blik in het verleden, met een showcase van de geschiedenis en architectuur van de periode.
 10. Congregation Mickve Israel10

  Congregation Mickve Israel

  Savannah, GA
  De Mickvé Israel Synagoge in Savannah, Georgia, heeft de onderscheiding de oudste van de drie synagogen in deze zuidelijke Amerikaanse stad te zijn. De rijke geschiedenis en architectonische schoonheid maken het een belangrijk punt van interesse voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in religieuze geschiedenis en architectuur.
 11. Jimmy Carter Library and Museum11

  Jimmy Carter Library and Museum

  Atlanta, GA
  De Jimmy Carter Library and Museum, gelegen in Atlanta, Georgia, is een bewaarplaats van belangrijke documenten en materialen gerelateerd aan het leven en de administratie van de Amerikaanse president Jimmy Carter. Het biedt een uitgebreid inzicht in het leven van de familie Carter en het politieke tijdperk van de Carter-administratie. Bezoekers kunnen een uitgebreide collectie van president Carter's papieren en andere gerelateerde materialen verkennen.
 12. Green-meldrim House12

  Green-meldrim House

  Savannah, GA
  Het Green-Meldrim House is een historische locatie gelegen op 14 West Macon Street, op de noordwestelijke hoek van Madison Square, in Savannah, Georgia. Deze locatie is gemakkelijk toegankelijk en is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de stad, waardoor het een interessant punt is voor toeristen.
 13. Martin Luther King Jr. National Historic Site National Park Service Visitor Center13

  Martin Luther King Jr. National Historic Site National Park Service Visitor Center

  Atlanta, GA
  De Martin Luther King, Jr. National Historic Site is een belangrijke locatie in Atlanta, Georgia, VS. Het omvat verschillende gebouwen die een cruciale rol speelden in het leven van Martin Luther King, Jr. Deze omvatten zijn ouderlijk huis en de Ebenezer Baptist Church, waar King werd gedoopt en waar hij en zijn vader, Martin Luther King, Sr., als pastoors dienden. Deze sites bieden een diep inzicht in het leven van King en zijn nalatenschap als leider van de Afro-Amerikaanse burgerrechtenbeweging.
 14. Fort Jackson14

  Fort Jackson

  Savannah, GA
  Fort James Jackson, gelegen in Savannah, Georgia, heeft de onderscheiding het oudste bestaande fort in de staat te zijn. Deze kustvesting, direct gebouwd aan de Savannah River, meet ongeveer 100 meter in lengte en 65 meter op het breedste punt. Het staat als een getuigenis van de rijke geschiedenis en strategische belangrijkheid van de regio tijdens verschillende perioden van conflict.
 15. 15

  Ralph Mark Gilbert Civil Rights Museum

  Savannah, GA
  Dit museum documenteert de geschiedenis van de burgerrechtenbeweging in Savannah. Drie verdiepingen met fotografische en interactieve tentoonstellingen en meer.
 16. Andrew Low House Museum16

  Andrew Low House Museum

  Savannah, GA
  De geboorteplaats van Juliette Gordon Low, ook bekend als het Wayne-Gordon House, is een populair historisch huis museum dat eigendom is van de Girl Scouts van de VS. Het staat ook bekend als 'The Birthplace' en fungeert als een nationaal centrum voor de Girl Scouts. Dit huis museum trekt een breed scala aan bezoekers, van het algemene publiek tot Girl Scouts, vanwege de historische betekenis en de verbinding met de Girl Scouts organisatie.
 17. 17

  SeaQuest Stonecrest

  Stonecrest,
 18. High Museum of Art18

  High Museum of Art

  Atlanta, GA
  Het High Museum of Art, opgericht in 1905, is een vooraanstaand museum gevestigd in Atlanta, Georgia. Het beschikt over een uitgebreide collectie van 14.000 werken die permanent worden tentoongesteld. De collecties van het museum, met name die uit de 19e en 20e eeuw, bieden een rijke verkenning van de Amerikaanse kunstgeschiedenis.
 19. Delta Flight Museum19

  Delta Flight Museum

  Atlanta, GA
  Het Delta Flight Museum is een luchtvaart- en bedrijfsmuseum gelegen in Atlanta, Georgia. Het bevindt zich vlakbij de internationale luchthaven Hartsfield-Jackson Atlanta, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor toeristen die de stad binnenkomen. Het museum biedt een unieke kans om de luchtvaartgeschiedenis te verkennen, het verhaal en de mensen van Delta te vieren en de toekomst van de vlucht te ontdekken.
 20. Sorrel Weed House20

  Sorrel Weed House

  Savannah, GA
  Het Sorrel-Weed House, ook bekend als het Francis Sorrel House, is een historisch monument en museum gelegen aan 6 West Harris Street in Savannah, Georgia. Het is een van de mooiste voorbeelden van Griekse Revival en Regency architectuur in Savannah en was een van de eerste twee huizen in de staat Georgia die in 1954 tot staatsmonument werden verklaard. Met een grootte van 16.000 vierkante voet is het ook een van de grootste huizen in de stad.
 21. Margaret Mitchell House21

  Margaret Mitchell House

  Atlanta, GA
  Het Margaret Mitchell House is een historisch huis museum gelegen in Atlanta, Georgia. Dit was de residentie van de gerenommeerde auteur Margaret Mitchell tijdens de vroege 20e eeuw. Het is een belangrijke locatie omdat het de plek is waar Mitchell het merendeel van haar Pulitzer Prize-winnende roman, 'Gone with the Wind', schreef.
 22. Juliette Gordon Low's Birthplace22

  Juliette Gordon Low's Birthplace

  Savannah, GA
  Juliette Gordon Low Historic District bestaat uit drie gebouwen-de Juliette Gordon Low Birthplace (ook bekend als Wayne-Gordon House, First Girl Scout Headquarters , dat was het koetshuis voor de Andrew Low House , omgezet voor gebruik door de Girl Scouts in mei-juni 1912, en zei Andrew Low House, i
 23. Telfair Academy of Arts and Sciences23

  Telfair Academy of Arts and Sciences

  Savannah, GA
 24. 24

  King-tisdell Cottage

  Savannah, GA
 25. Atlanta History Center25

  Atlanta History Center

  Atlanta, GA
  Atlanta History Center is een historisch museum en onderzoekscentrum gelegen in het Buckhead district van Atlanta , Georgia . Het museum werd opgericht in 1926 en bestaat momenteel uit negen permanente, en een aantal tijdelijke, tentoonstellingen. Atlanta History Center's campus is 33 hectare en bes
 26. Fernbank Museum of Natural History26

  Fernbank Museum of Natural History

  Atlanta, GA
  Het Fernbank Museum of Natural History, gelegen in Atlanta, Georgia, is een gerenommeerde instelling die een verscheidenheid aan tentoonstellingen en programma's presenteert rond natuurgeschiedenis. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in een schat aan kennis over de natuurlijke wereld, met het aanbod van het museum variërend van permanente tentoonstellingen tot tijdelijke displays die een breed scala aan onderwerpen uit de natuurgeschiedenis beslaan.
 27. Museum of Design Atlanta27

  Museum of Design Atlanta

  Atlanta, GA
  Het Museum of Design Atlanta (MODA) is een unieke instelling gevestigd in Atlanta, Georgia. Het heeft de onderscheiding het enige museum in het zuidoosten te zijn dat uitsluitend is gewijd aan de studie en viering van design in al zijn vormen. Dit maakt het een unieke bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in design, met een breed scala aan tentoonstellingen en educatieve programma's.
 28. Imagine It! Children's Museum of Atlanta28

  Imagine It! Children's Museum of Atlanta

  Atlanta, GA
  Het Children's Museum of Atlanta is gunstig gelegen in het hart van het centrum van Atlanta, naast het Centennial Olympic Park. Deze centrale locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen en locals, en het ligt dicht bij andere populaire attracties in de stad.
 29. 29

  UGA Marine Education Center and Aquarium

  Skidaway Island, GA
  Een klein aquarium met veel zeedieren. Goede prijs en deskundig personeel, geweldige plek voor kinderen!
 30. Jepson Center For the Arts30

  Jepson Center For the Arts

  Savannah, GA
 31. Fernbank Science Center31

  Fernbank Science Center

  Druid Hills, GA
  Het Fernbank Science Center, gelegen in Atlanta, fungeert als een museum, klaslokaal en boscomplex. Het biedt een unieke mix van educatieve en recreatieve mogelijkheden, waardoor het een ideale bestemming is voor zowel studenten als toeristen. Het centrum is eigendom van en wordt beheerd door het DeKalb County School System, waardoor het een essentieel onderdeel blijft van de lokale onderwijsinfrastructuur.
 32. Birth Home of Martin Luther King, Jr32

  Birth Home of Martin Luther King, Jr

  Atlanta, GA
 33. Museum of Contemporary Art of Georgia33

  Museum of Contemporary Art of Georgia

  Atlanta, GA
  Het Museum of Contemporary Art of Georgia, ook bekend als MOCA GA, is een museum voor hedendaagse kunst gevestigd in Atlanta, Georgia. Het museum is gewijd aan het verzamelen en archiveren van hedendaagse werken gemaakt door kunstenaars uit Georgia. Deze focus op lokaal talent onderscheidt MOCA GA van veel andere musea voor hedendaagse kunst en biedt een uniek perspectief op de levendige kunstscene van de staat.
 34. Center For Puppetry Arts34

  Center For Puppetry Arts

  Atlanta, GA
  Het Center for Puppetry Arts in Atlanta is de grootste organisatie in de Verenigde Staten die zich toelegt op de kunstvorm van het poppenspel. De focus van het centrum is verdeeld over drie hoofdgebieden: uitvoering, onderwijs en museum. Deze unieke instelling is een van de weinige poppenmusea ter wereld, waardoor het een onderscheidende bestemming is voor degenen die geïnteresseerd zijn in de kunst van het poppenspel.
 35. Fort Mcallister35

  Fort Mcallister

  Savannah, GA
  Het park herbergt Fort McAllister, dat bekend staat als de best bewaarde aarden fortificatie van de Confederatie. Deze historische site biedt een blik op het verleden, waardoor bezoekers het strategische belang van dit fort tijdens de Burgeroorlog kunnen begrijpen.
 36. 36

  Illuminarium Atlanta

  Atlanta, GA
 37. National Museum of the Mighty Eighth Air Force37

  National Museum of the Mighty Eighth Air Force

  Pooler, GA
  Het National Museum of the Mighty Eighth Air Force is een non-profitorganisatie gevestigd in Pooler, Georgia, een westelijke buitenwijk van Savannah. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een unieke kans om de geschiedenis van de Eighth Air Force van het United States Army Air Corps te verkennen.
 38. Michael C. Carlos Museum38

  Michael C. Carlos Museum

  Druid Hills, GA
  Het Michael C. Carlos Museum is een kunstmuseum gelegen in Atlanta, op het historische kwadrant van de hoofdcampus van de Emory University. Deze locatie is niet alleen belangrijk vanwege zijn historische waarde, maar ook vanwege zijn toegankelijkheid en nabijheid van andere attracties in Atlanta.
 39. Smith Plantation39

  Smith Plantation

  Roswell, GA
  Het Archibald Smith Plantation Home, gelegen in Roswell, Georgia, is een historisch huis dat dateert uit 1845. Dit huis werd gebouwd door Archibald Smith, een van de oprichters van Roswell, en is sindsdien een thuis geweest voor drie generaties van zijn familie.
 40. Ships of the Sea Museum40

  Ships of the Sea Museum

  Savannah, GA
  Het William Scarbrough House, gelegen in Savannah, Georgia, is een historisch huis gebouwd in 1819. Het wordt nationaal erkend om zijn Griekse Revival-architectuur, een stijl die populair was in de Verenigde Staten tijdens de vroege 19e eeuw. Het huis heeft in de loop der jaren verschillende wijzigingen ondergaan, maar is grotendeels hersteld in zijn oorspronkelijke uiterlijk. Het is een van de weinige overgebleven werken van architect William Jay, waardoor het een belangrijk stuk architectuurgeschiedenis is.
 41. Atlanta Monetary Museum41

  Atlanta Monetary Museum

  Atlanta, GA
  De Federal Reserve Bank van Atlanta, informeel bekend als de Atlanta Fed, is een belangrijke instelling in het financiële systeem van de Verenigde Staten. Het is een van de 12 Federal Reserve Banks en bevindt zich in het hart van midtown Atlanta, Georgia. Deze locatie dient als het hoofdkantoor voor het zesde district, dat verschillende staten in het zuidoosten van de VS beslaat.
 42. 42

  Savannah Children's Museum

  Savannah, GA
 43. Davenport House Museum Entrance and Shop43

  Davenport House Museum Entrance and Shop

  Savannah, GA
 44. Marietta Gone With The Wind Museum44

  Marietta Gone With The Wind Museum

  Marietta, GA
 45. Scad Museum of Art45

  Scad Museum of Art

  Savannah, GA
  Het SCAD Museum of Art beschikt over een permanente collectie van meer dan 4.500 stukken. Deze collectie omvat een diverse reeks kunstvormen zoals haute couture, tekeningen, schilderijen, sculpturen, fotografie en prenten onder andere. Deze uitgebreide collectie biedt een uitgebreid overzicht van verschillende kunstvormen en stijlen.
 46. National Infantry Museum and Soldier Center46

  National Infantry Museum and Soldier Center

  Columbus, GA
  Het National Infantry Museum en Soldier Center bevinden zich in Columbus, Georgia, net buiten het Maneuver Center of Excellence bij Fort Moore. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die het gebied bezoeken. Het museum biedt een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van de Amerikaanse legerinfanterie, van de Amerikaanse Revolutie tot huidige operaties.
 47. Tybee Island Light Station And Museum47

  Tybee Island Light Station And Museum

  Tybee Island, GA
 48. Museum of Aviation Foundation48

  Museum of Aviation Foundation

  Warner Robins, GA
  Het Museum of Aviation, gelegen net buiten Warner Robins, Georgia, wordt erkend als het op een na grootste lucht- en ruimtevaartmuseum van de United States Air Force. Deze prestigieuze positie benadrukt de uitgebreide collectie en aanzienlijke historische waarde die het museum bezit, waardoor het een opmerkelijke bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in luchtvaart- en militaire geschiedenis.
 49. The Breman Museum49

  The Breman Museum

  Atlanta, GA
  Het Breman Museum, gelegen in Atlanta, is een cultureel centrum dat zich richt op Joodse geschiedenis, cultuur en kunst. Het museum legt een speciale nadruk op de geschiedenis van Georgia en de Holocaust. Het biedt bezoekers een unieke kans om meer te leren over het Joodse erfgoed en de impact van de Holocaust op de Joodse gemeenschap.
 50. Rhodes Hall50

  Rhodes Hall

  Atlanta, GA
  Rhodes Memorial Hall, ook bekend als Rhodes Hall, is een historisch huis gelegen in Atlanta, Georgia, Verenigde Staten. Het werd gebouwd als het huis van meubelmagnaat Amos Giles Rhodes, eigenaar van het in Atlanta gevestigde Rhodes Furniture. Het huis is een uitstekend voorbeeld van de Romaanse Revival architectuur en staat vermeld in het National Register of Historic Places. Het is open voor het publiek en is sinds 1983 de thuisbasis van The Georgia Trust for Historic Preservation.
 51. Wren's Nest51

  Wren's Nest

  Atlanta, GA
  The Wren's Nest, ook bekend als het Joel Chandler Harris House of Snap Bean Farm, is een historisch huis in Queen Anne-stijl gelegen op 1050 Ralph D. Abernathy Blvd. in Atlanta, Georgia. Gebouwd in 1870, diende het als de residentie van Joel Chandler Harris, de redacteur van de Atlanta Constitution en de auteur van de Uncle Remus Tales, van 1881 tot zijn overlijden in 1908.
 52. David J. Sencer Cdc Museum52

  David J. Sencer Cdc Museum

  Atlanta, GA
  Het David J. Sencer CDC Museum, vaak aangeduid als het CDC Museum, is een unieke instelling gelegen in Atlanta, Georgia. Het museum is gewijd aan de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention en biedt bezoekers een diepgaand inzicht in het werk van de organisatie en de impact ervan op de wereldgezondheid.
 53. Flannery O’connor Home Museum53

  Flannery O’connor Home Museum

  Savannah, GA
  Het Flannery O'Connor Childhood Home is een historisch huis museum gelegen in Savannah, Georgia. Dit is het ouderlijk huis van de gerenommeerde Amerikaanse auteur, Flannery O'Connor. Het huis, gebouwd in 1856, is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de stad en biedt een kijkje in het vroege leven van de auteur.
 54. Tellus Science Museum54

  Tellus Science Museum

  Cartersville, GA
  Het Tellus Science Museum, gelegen nabij Cartersville, Georgia, is een natuurhistorisch en wetenschappelijk museum met een faciliteit van meer dan 120.000 vierkante voet. Deze uitgestrekte ruimte is gewijd aan de verkenning en het begrip van natuurgeschiedenis en wetenschappelijke fenomenen, en biedt een breed scala aan tentoonstellingen en displays voor bezoekers van alle leeftijden.
 55. National Civil War Naval Museum55

  National Civil War Naval Museum

  Columbus, GA
  Het National Civil War Naval Museum in Columbus, Georgia, is een belangrijke historische locatie die 40,000 vierkante voet beslaat. Het herbergt overblijfselen van twee schepen van de Confederate States Navy, samen met uniformen, uitrusting en wapens gebruikt door zowel de United States (Union) Navy als de Confederate States Navy (Southern/Rebel) krachten. Deze uitgebreide collectie biedt een uniek inzicht in het maritieme aspect van de Burgeroorlog, waardoor het een fascinerende bestemming is voor geschiedenisliefhebbers.
 56. T. R. R. Cobb House56

  T. R. R. Cobb House

  Athens-Clarke County, GA
  Het T. R. R. Cobb House is een historisch achthoekig huis dat in 1842 werd gebouwd. Het stond oorspronkelijk op 194 Prince Avenue in Athens, Georgia. Het huis werd op 30 juni 1975 toegevoegd aan het National Register of Historic Places, waarmee het werd gemarkeerd als een belangrijke historische bezienswaardigheid.
 57. 57

  Wild Animal Safari

  Pine Mountain, GA
 58. Atlanta Cyclorama & Civil War Museum58

  Atlanta Cyclorama & Civil War Museum

  Atlanta, GA
  Het Atlanta Cyclorama en Civil War Museum, ooit gevestigd in Atlanta, Georgia, stond bekend om zijn pronkstuk - het Atlanta Cyclorama. Dit cilindrische panoramaschilderij toonde de Slag bij Atlanta en bood bezoekers een unieke visuele ervaring. Het schilderij was een belangrijke attractie die talloze toeristen aantrok met zijn gedetailleerde weergave van de historische veldslag.
 59. Atlanta Botanical Garden59

  Atlanta Botanical Garden

  Atlanta, GA
  De Atlanta Botanical Garden is een uitgestrekte botanische tuin van 12 hectare, genesteld in Piedmont Park, Midtown Atlanta. Deze uitgestrekte tuin herbergt een verscheidenheid aan landschappen met diverse plantensoorten, waardoor het een perfecte bestemming is voor natuurliefhebbers en botanische enthousiastelingen.
 60. Herndon Home Museum60

  Herndon Home Museum

  Atlanta, GA
  Het Herndon Home is een historisch huis museum en Nationaal Historisch Monument gelegen op 587 University Place NW, in Atlanta, Georgia. Dit elegante klassieke herenhuis met Beaux Arts invloeden was de residentie van Alonzo Franklin Herndon, een voormalige slaaf die de eerste zwarte miljonair van Atlanta werd. Het huis werd ontworpen door zijn vrouw Adrienne en werd bijna volledig gebouwd door Afro-Amerikaanse arbeiders. Het huis werd in 2000 uitgeroepen tot Nationaal Historisch Monument en was eerder in 1989 door de stad Atlanta uitgeroepen tot 'landmark building exterior'.
 61. Mercer Williams House61

  Mercer Williams House

  Savannah, GA
  Het Mercer House, nu bekend als het Mercer Williams House Museum, is een historisch gebouw dat in de jaren 1860 werd gebouwd. Het huis werd gebouwd door generaal Hugh Weedon Mercer, een opmerkelijke figuur in de Amerikaanse geschiedenis. Dit huis is een belangrijk onderdeel van het architectonisch erfgoed van Savannah en biedt een blik op het verleden.
 62. Savannah History Museum62

  Savannah History Museum

  Savannah, GA
  Het Central of Georgia Depot en Trainshed, gelegen in het historische centrum van Savannah, is een belangrijk stuk geschiedenis. Gebouwd in 1860 door de Central of Georgia Railway, werden dit voormalige passagiersdepot en treinschuur gebouwd voor het uitbreken van de Amerikaanse Burgeroorlog. Vandaag de dag dienen deze gebouwen als getuigenis van de rijke spoorweggeschiedenis van de stad en de rol die het speelde in het tijdperk van de Burgeroorlog.
 63. Bartow History Museum63

  Bartow History Museum

  Cartersville, GA
  Het Bartow History Museum is gevestigd in het oude Bartow County Courthouse, een historisch gebouw in Italiaanse stijl van rode baksteen. Dit gebouw, gebouwd in 1869, bevindt zich op 4 East Church Street in Cartersville, Bartow County, Georgia, Verenigde Staten. De architecturale stijl en historische betekenis van het gebouw dragen bij aan de algehele ervaring van een bezoek aan het museum.
 64. Savoy Automobile Museum64

  Savoy Automobile Museum

  Cartersville, GA
 65. Georgia Sports Hall of Fame65

  Georgia Sports Hall of Fame

  Macon, GA
  De Georgia Sports Hall of Fame, gelegen in Macon, Georgia, heeft de eer de grootste staats sport hall of fame in de Verenigde Staten te zijn, met een indrukwekkende oppervlakte van 4.000 vierkante meter. Deze uitgestrekte ruimte is gewijd aan het vieren en bewaren van de rijke sportgeschiedenis van Georgia, waardoor het een belangrijke bestemming is voor sportliefhebbers en geschiedenisfanaten.
 66. Johnston–felton–hay House66

  Johnston–felton–hay House

  Macon, GA
  Het Johnston-Felton-Hay House, ook bekend als Hay House, is een historische residentie gelegen op 934 Georgia Avenue in Macon, Georgia. Dit iconische monument is een getuigenis van de rijke geschiedenis en architecturale vaardigheid van de regio. Het biedt een unieke blik op het verleden, waardoor het een fascinerende bestemming is voor geschiedenisliefhebbers en toeristen.
 67. Chieftains Museum - Major Ridge Home67

  Chieftains Museum - Major Ridge Home

  Rome, GA
  Het Chieftains Museum, ook bekend als het Major Ridge Home, is een historische locatie in Rome, Georgia. Het museum is gevestigd in een wit houten huis met twee verdiepingen dat is gebouwd rond een blokhut uit 1792. Dit huis stond oorspronkelijk in Cherokee-land, wat de rijke geschiedenis van het gebied weerspiegelt.
 68. Oak Hill & Martha Berry Museum68

  Oak Hill & Martha Berry Museum

  Rome, GA
  Oak Hill & The Martha Berry Museum is een belangrijke historische locatie gelegen in Rome, Georgia, Verenigde Staten. Het was het huis van Martha Berry, de oprichter van Berry College. Het museum biedt een uniek inzicht in het leven en de prestaties van Martha Berry, waardoor het een fascinerende bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, onderwijs en het leven van deze opmerkelijke vrouw.
 69. Robert Toombs House State Historic Site69

  Robert Toombs House State Historic Site

  Washington, GA
  De Robert Toombs House State Historic Site is een belangrijk historisch pand gelegen op 216 East Robert Toombs Avenue in Washington, Georgia. Deze locatie is doordrenkt van geschiedenis en biedt een uniek inzicht in het leven en de tijden van Robert Toombs, een prominent figuur in de Amerikaanse geschiedenis.
 70. Washington Historical Museum70

  Washington Historical Museum

  Washington, GA
  Het Washington-Wilkes Historical Museum, ook bekend als het Washington Historical Museum, is een belangrijk historisch gebouw gelegen in Washington, Georgia. Dit museum is een getuigenis van de rijke geschiedenis van de regio en biedt bezoekers de kans om in het verleden te duiken.
 71. Boyhood Home of President Woodrow Wilson71

  Boyhood Home of President Woodrow Wilson

  Augusta, GA
  Het Woodrow Wilson Boyhood Home, gelegen op 419 7th Street in Augusta, Georgia, is een historisch huis museum. Deze locatie biedt een unieke kans om het kinderhuis van de 28e president van de Verenigde Staten, Woodrow Wilson, te verkennen. Het huis is een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse geschiedenis en biedt een blik op het vroege leven van een toekomstige president.
 72. Morris Museum of Art72

  Morris Museum of Art

  Augusta, GA
  Het Morris Museum of Art, gelegen in Augusta, Georgia, werd in 1985 opgericht door William S. Morris III als een non-profit stichting. Deze oprichting was ter ere van zijn ouders en het is het eerste museum dat gewijd is aan de verzameling en tentoonstelling van kunst en kunstenaars uit het Amerikaanse Zuiden.
 73. Augusta Museum of History73

  Augusta Museum of History

  Augusta, GA
  Het Augusta Museum of History is een historisch museum gelegen in Augusta, Georgia, VS. Het is een belangrijke bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het leren over de geschiedenis van Augusta en de omliggende omgeving. Het museum biedt een breed scala aan artefacten, afbeeldingen en diorama's die de diverse geschiedenis van de regio vertegenwoordigen.
 74. Lapham-Patterson House Museum74

  Lapham-Patterson House Museum

  Thomasville, GA
  Het Lapham-Patterson House, gelegen op 626 North Dawson Street in Thomasville, Georgia, is een historische locatie die werd gebouwd tussen 1884-85. Het diende als winterhuisje voor zakenman C.W. Lapham uit Chicago. Dit huis is een belangrijk voorbeeld van Victoriaanse architectuur en is een must-visit voor diegenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en architectuur.
 75. Mosaic, Jekyll Island Museum75

  Mosaic, Jekyll Island Museum

  Jekyll Island, GA
  Het Mosaic, Jekyll Island Museum is een geschiedenismuseum dat zich bevindt in het historische district van Jekyll Island, Georgia. Dit museum biedt een diepe duik in de rijke geschiedenis van het gebied en biedt een uniek perspectief op het verleden. Het is een ideale bestemming voor geschiedenisliefhebbers en degenen die meer willen leren over het verleden van de regio.
 76. Oglethorpe University Museum of Art76

  Oglethorpe University Museum of Art

  Brookhaven, GA
 77. World War II Flight Training Museum77

  World War II Flight Training Museum

  Douglas, GA
  De 63rd Army Air Forces Contract Pilot School, gelegen op het Douglas Municipal Airport in Coffee County, Georgia, speelde een belangrijke rol tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het maakte deel uit van de Civilian Pilot Training Act van 1939, die tot doel had burgerpiloten op te leiden om als contractarbeid in een hulpfunctie voor het leger te dienen. Deze historische context voegt een laag van betekenis toe aan de site, waardoor het een punt van interesse is voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.
 78. Heard County Historical Center and Museum78

  Heard County Historical Center and Museum

  Franklin, GA
  De Heard County Jail, gelegen aan Court Square en Shady Lane in Franklin, Georgia, is een belangrijke historische locatie. Gebouwd in 1912, functioneerde het als het county jail en de residentie van de sheriff tot 1964. Dit gebouw biedt een blik op het verleden en geeft inzicht in de lokale wetshandhavingspraktijken tijdens de vroege 20e eeuw.
 79. St. Simons Lighthouse Museum79

  St. Simons Lighthouse Museum

  Saint Simons, GA
  De huidige St. Simons Island Light, gebouwd door de Amerikaanse overheid, staat als vervanging van de oorspronkelijke vuurtoren. Gebouwd ten westen van de oorspronkelijke locatie, werd deze 104-voet (32 m) bakstenen structuur voltooid in 1872. Het was uitgerust met een derde-orde, biconvexe Fresnel-lens, wat bijdraagt aan zijn historische en architectonische betekenis.
 80. State Botanical Garden of Georgia80

  State Botanical Garden of Georgia

  Athens, GA
  De State Botanical Garden of Georgia beschikt over meer dan 8 km aan wandelpaden die de natuurlijke gebieden in de botanische tuin doorkruisen. Deze paden bieden bezoekers de mogelijkheid om een verscheidenheid aan wilde vogels te observeren en te genieten van de natuurlijke schoonheid van de tuin.
 81. Southeastern Railway Museum81

  Southeastern Railway Museum

  Duluth, GA
 82. Southeastern Railway Museum82

  Southeastern Railway Museum

  Duluth, GA
  Het Southeastern Railway Museum, afgekort als SRM, is een spoorwegmuseum gelegen in Duluth, Georgia, een voorstad van Atlanta. Dit museum is een belangrijke bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en evolutie van spoorwegen. Het biedt een unieke kans om een breed scala aan tentoonstellingen gerelateerd aan de spoorwegindustrie te verkennen.
 83. Gwinnett History Museum83

  Gwinnett History Museum

  Lawrenceville, GA
  Het Oude Seminariegebouw, ook bekend als de Oude Vrijmetselaarsloge of het Lawrenceville Vrouwenseminariegebouw, is een historisch gebouw gelegen in Lawrenceville, Georgia. Gebouwd in 1854, toont het gebouw Griekse Revival en Federale architectuurstijlen. De rijke geschiedenis en unieke architectonische ontwerp van dit gebouw maken het een punt van interesse voor bezoekers.
 84. Marietta Museum of History84

  Marietta Museum of History

  Marietta, GA
  Het Marietta History Center is gevestigd in het Kennesaw House, een van de oudste gebouwen in Marietta. Gebouwd in 1845, was het gebouw oorspronkelijk bedoeld als katoenmagazijn voordat het in 1855 werd omgebouwd tot het Fletcher House hotel. Vandaag de dag dient het als een getuigenis van de rijke geschiedenis van de stad en is het een belangrijk herkenningspunt voor bezoekers.
 85. 85

  Apex Museum

  Atlanta, GA
  Het APEX Museum, ook bekend als de African American Panoramic Experience, is een uniek geschiedenismuseum gelegen in Atlanta, Georgia. Het presenteert de geschiedenis vanuit een zwart perspectief, en biedt een ander gezichtspunt op historische gebeurtenissen en bijdragen. De missie van het museum is om de geschiedenis nauwkeurig te interpreteren en te presenteren vanuit een Afro-Amerikaans perspectief om alle bezoekers, zowel binnenlands als internationaal, te helpen de bijdragen van Afro-Amerikanen aan de Verenigde Staten en de wereld beter te begrijpen en te waarderen.
 86. Dahlonega Gold Museum Historic Site86

  Dahlonega Gold Museum Historic Site

  Dahlonega, GA
  De Dahlonega Gold Museum Historic Site is een belangrijke locatie in Georgia die hulde brengt aan de eerste goudkoorts van Amerika en de mijnbouwgeschiedenis van Lumpkin County. Deze site biedt bezoekers een unieke kans om zich te verdiepen in de rijke geschiedenis van de goudmijnbouw in de regio en het effect ervan op de lokale gemeenschap en het land als geheel te begrijpen.
 87. Teaching Museum - Fulton County Schools87

  Teaching Museum - Fulton County Schools

  Roswell, GA
  Het Teaching Museum North bevindt zich in de stad Roswell, in de staat Georgia, VS. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt toeristen een unieke kans om in contact te komen met de lokale onderwijscultuur.
 88. Georgia Museum of Agriculture - Abraham Baldwin Agricultural College88

  Georgia Museum of Agriculture - Abraham Baldwin Agricultural College

  Tifton, GA
  Het Georgia Museum of Agriculture & Historic Village, voorheen bekend als Agrirama, is een levend museum dat je terugbrengt naar de 19e eeuw. Gelegen in Tifton, Georgia, opende het museum voor het eerst zijn deuren voor het publiek op 4 juli 1976. Het biedt een unieke kans om de levensstijl en activiteiten van deze periode in de geschiedenis van Georgia te ervaren en te begrijpen.
 89. Kolomoki Mounds State Park89

  Kolomoki Mounds State Park

  Blakely, GA
  De Kolomoki Mounds is een belangrijke archeologische site, als een van de grootste en vroegste aarden wal complexen uit de Woodland-periode in het zuidoosten van de Verenigde Staten, en de grootste in Georgia. Dit maakt het een unieke bestemming voor mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en archeologie, en biedt een blik op de oude culturen die ooit in de regio woonden.
 90. Crawford County Jail90

  Crawford County Jail

  Knoxville, GA
  De Crawford County Jail, ook bekend als de Old Crawford County Jail, is gelegen in Knoxville, Georgia. Deze historische site staat bekend als een van de oudste gevangenissen in de staat Georgia en biedt een unieke blik op het verleden.
 91. 91

  Georgia Racing Hall of Fame

  Dawsonville, GA
 92. 92

  Bear Hollow Zoo

  Athens-Clarke County, GA
 93. 93

  Georgia Museum of Art

  Athens-Clarke County, GA
  Het Georgia Museum of Art, gelegen in Athens, Georgia, is een gerenommeerd kunstmuseum dat verbonden is met de University of Georgia. Het fungeert zowel als een academische instelling als het officiële staatskunstmuseum sinds 1982. De locatie van het museum en de affiliatie met de universiteit maken het een unieke bestemming voor kunstliefhebbers en geleerden.
 94. 94

  Road To Tara Museum

  Atlanta, GA
 95. 95

  Freedom Hall

  Atlanta, GA
 96. 96

  Ebenezer Baptist Church Heritage Sanctuary

  Atlanta, GA
 97. 97

  Tubman Museum

  Macon, GA
  Het Tubman Museum, voorheen bekend als het Tubman African American Museum, is gevestigd in Macon, Georgia, VS. Het bevindt zich gunstig in de museumwijk van de stad, dichtbij de Georgia Music Hall of Fame en de Georgia Sports Hall of Fame. Dit maakt het een ideale bestemming voor toeristen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de rijke culturele geschiedenis van de regio.
 98. 98

  Rome Area History Center

  Rome, GA
 99. 99

  Uncle Remus Museum

  Eatonton, GA
 100. 100

  Georgia Writers Museum

  Eatonton, GA

Alle musea in Georgia