Alle historische musea en attracties om te bezoeken in Georgia

Georgia (Verenigde Staten) is een goede plek om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in geschiedenis. We zetten hieronder alle 44 historische musea in Georgia op een rij, om je te verliezen in het culturele erfgoed en de lokale geschiedenis van de plaats.

Ben je een echte geschiedenisliefhebber en ben je op zoek naar de beste historische musea om te bezoeken in Georgia? Dit zijn ze:

 1. American Prohibition Museum1

  American Prohibition Museum

  Savannah, GA
 2. King Center For Non-violent Social Change2

  King Center For Non-violent Social Change

  Atlanta, GA
  Het Martin Luther King Jr. Center for Nonviolent Social Change , gewoonlijk King Center genoemd, is een niet-gouvernementele organisatie zonder winstoogmerk in Atlanta, Verenigde Staten.
 3. Georgia State Railroad Museum3

  Georgia State Railroad Museum

  Savannah, GA
  Het Georgia State Railroad Museum bevindt zich in Savannah, Georgia, op een historische locatie van de Central of Georgia Railway. Deze locatie is doordrenkt van geschiedenis en biedt een uniek inzicht in het verleden van de spoorweg. Het museum maakt deel uit van een historisch district dat is opgenomen in het National Register of Historic Places, waardoor het een belangrijke site is voor geschiedenisliefhebbers en toeristen.
 4. The Georgia State Capitol4

  The Georgia State Capitol

  Atlanta, GA
  Het Georgia State Capitol is een architectonisch en historisch belangrijk gebouw in Atlanta , Georgia , Verenigde Staten. Het gebouw is uitgeroepen tot een National Historic Landmark en is opgenomen in het National Register of Historic Places . Als het belangrijkste kantoorgebouw van de regering van
 5. Center For Civil and Human Rights5

  Center For Civil and Human Rights

  Atlanta, GA
  Het National Center for Civil and Human Rights, gelegen in het centrum van Atlanta, Georgia, is een museum dat hulde brengt aan de prestaties van de burgerrechtenbeweging in de Verenigde Staten en de bredere wereldwijde mensenrechtenbeweging. Het museum werd op 23 juni 2014 geopend voor het publiek en werd bedacht door sleutelfiguren van de burgerrechtenbeweging, waaronder Evelyn Lowery, Juanita Abernathy, voormalig burgemeester van Atlanta Andrew Young en Huisvertegenwoordiger John Lewis.
 6. Owens-thomas House6

  Owens-thomas House

  Savannah, GA
  Het Owens-Thomas House & Slave Quarters is een historisch huis gelegen in Savannah, Georgia. Het wordt beheerd als een historisch huis museum door Telfair Museums. Deze belangrijke site biedt bezoekers een blik in het verleden, met een showcase van de geschiedenis en architectuur van de periode.
 7. Congregation Mickve Israel7

  Congregation Mickve Israel

  Savannah, GA
  Congregatie Mickve Israel in Savannah, Georgia , is een van de oudste synagogen in de Verenigde Staten, aangezien zij in 1735 werd opgericht door voornamelijk Sefardisch Joodse immigranten van Spaans-Portugese afkomst uit Londen, die in 1733 in de nieuwe kolonie arriveerden. Zij wijdden hun huidige
 8. Jimmy Carter Library and Museum8

  Jimmy Carter Library and Museum

  Atlanta, GA
  De Jimmy Carter Library and Museum, gelegen in Atlanta, Georgia, is een bewaarplaats van belangrijke documenten en materialen gerelateerd aan het leven en de administratie van de Amerikaanse president Jimmy Carter. Het biedt een uitgebreid inzicht in het leven van de familie Carter en het politieke tijdperk van de Carter-administratie. Bezoekers kunnen een uitgebreide collectie van president Carter's papieren en andere gerelateerde materialen verkennen.
 9. Green-meldrim House9

  Green-meldrim House

  Savannah, GA
  Het Green-Meldrim House is een historische locatie gelegen op 14 West Macon Street, op de noordwestelijke hoek van Madison Square, in Savannah, Georgia. Deze locatie is gemakkelijk toegankelijk en is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de stad, waardoor het een interessant punt is voor toeristen.
 10. Martin Luther King Jr. National Historic Site National Park Service Visitor Center10

  Martin Luther King Jr. National Historic Site National Park Service Visitor Center

  Atlanta, GA
 11. Fort Jackson11

  Fort Jackson

  Savannah, GA
  Fort James Jackson, gelegen in Savannah, Georgia, heeft de onderscheiding het oudste bestaande fort in de staat te zijn. Deze kustvesting, direct gebouwd aan de Savannah River, meet ongeveer 100 meter in lengte en 65 meter op het breedste punt. Het staat als een getuigenis van de rijke geschiedenis en strategische belangrijkheid van de regio tijdens verschillende perioden van conflict.
 12. 12

  Ralph Mark Gilbert Civil Rights Museum

  Savannah, GA
  Dit museum documenteert de geschiedenis van de burgerrechtenbeweging in Savannah. Drie verdiepingen met fotografische en interactieve tentoonstellingen en meer.
 13. Andrew Low House Museum13

  Andrew Low House Museum

  Savannah, GA
  De geboorteplaats van Juliette Gordon Low, ook bekend als het Wayne-Gordon House, is een populair historisch huis museum dat eigendom is van de Girl Scouts van de VS. Het staat ook bekend als 'The Birthplace' en fungeert als een nationaal centrum voor de Girl Scouts. Dit huis museum trekt een breed scala aan bezoekers, van het algemene publiek tot Girl Scouts, vanwege de historische betekenis en de verbinding met de Girl Scouts organisatie.
 14. Delta Flight Museum14

  Delta Flight Museum

  Atlanta, GA
  Het Delta Flight Museum is een luchtvaart- en bedrijfsmuseum gelegen in Atlanta, Georgia. Het bevindt zich vlakbij de internationale luchthaven Hartsfield-Jackson Atlanta, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor toeristen die de stad binnenkomen. Het museum biedt een unieke kans om de luchtvaartgeschiedenis te verkennen, het verhaal en de mensen van Delta te vieren en de toekomst van de vlucht te ontdekken.
 15. Sorrel Weed House15

  Sorrel Weed House

  Savannah, GA
 16. Margaret Mitchell House16

  Margaret Mitchell House

  Atlanta, GA
  Het Margaret Mitchell House is een historisch huis museum gelegen in Atlanta, Georgia. Dit was de residentie van de gerenommeerde auteur Margaret Mitchell tijdens de vroege 20e eeuw. Het is een belangrijke locatie omdat het de plek is waar Mitchell het merendeel van haar Pulitzer Prize-winnende roman, 'Gone with the Wind', schreef.
 17. Juliette Gordon Low's Birthplace17

  Juliette Gordon Low's Birthplace

  Savannah, GA
  Juliette Gordon Low Historic District bestaat uit drie gebouwen-de Juliette Gordon Low Birthplace (ook bekend als Wayne-Gordon House, First Girl Scout Headquarters , dat was het koetshuis voor de Andrew Low House , omgezet voor gebruik door de Girl Scouts in mei-juni 1912, en zei Andrew Low House, i
 18. 18

  King-tisdell Cottage

  Savannah, GA
 19. Atlanta History Center19

  Atlanta History Center

  Atlanta, GA
  Atlanta History Center is een historisch museum en onderzoekscentrum gelegen in het Buckhead district van Atlanta , Georgia . Het museum werd opgericht in 1926 en bestaat momenteel uit negen permanente, en een aantal tijdelijke, tentoonstellingen. Atlanta History Center's campus is 33 hectare en bes
 20. Birth Home of Martin Luther King, Jr20

  Birth Home of Martin Luther King, Jr

  Atlanta, GA
 21. Fort Mcallister21

  Fort Mcallister

  Savannah, GA
  Het park herbergt Fort McAllister, dat bekend staat als de best bewaarde aarden fortificatie van de Confederatie. Deze historische site biedt een blik op het verleden, waardoor bezoekers het strategische belang van dit fort tijdens de Burgeroorlog kunnen begrijpen.
 22. Ships of the Sea Museum22

  Ships of the Sea Museum

  Savannah, GA
  Het William Scarbrough House, gelegen in Savannah, Georgia, is een historisch huis gebouwd in 1819. Het wordt nationaal erkend om zijn Griekse Revival-architectuur, een stijl die populair was in de Verenigde Staten tijdens de vroege 19e eeuw. Het huis heeft in de loop der jaren verschillende wijzigingen ondergaan, maar is grotendeels hersteld in zijn oorspronkelijke uiterlijk. Het is een van de weinige overgebleven werken van architect William Jay, waardoor het een belangrijk stuk architectuurgeschiedenis is.
 23. Davenport House Museum Entrance and Shop23

  Davenport House Museum Entrance and Shop

  Savannah, GA
 24. Marietta Gone With The Wind Museum24

  Marietta Gone With The Wind Museum

  Marietta, GA
 25. The Breman Museum25

  The Breman Museum

  Atlanta, GA
  Het William Breman Jewish Heritage Museum , in de volksmond bekend als The Breman , is een cultureel centrum in Atlanta gewijd aan de Joodse geschiedenis , cultuur en kunst met speciale nadruk op Georgia en de Holocaust . Het Breman, dat in 1996 werd geopend, is het grootste museum in zijn soort in
 26. Wren's Nest26

  Wren's Nest

  Atlanta, GA
  The Wren's Nest, ook bekend als het Joel Chandler Harris House of Snap Bean Farm, is een historisch huis in Queen Anne-stijl gelegen op 1050 Ralph D. Abernathy Blvd. in Atlanta, Georgia. Gebouwd in 1870, diende het als de residentie van Joel Chandler Harris, de redacteur van de Atlanta Constitution en de auteur van de Uncle Remus Tales, van 1881 tot zijn overlijden in 1908.
 27. Flannery O’connor Home Museum27

  Flannery O’connor Home Museum

  Savannah, GA
  Het Flannery O'Connor Childhood Home is een historisch huis museum gelegen in Savannah, Georgia. Dit is het ouderlijk huis van de gerenommeerde Amerikaanse auteur, Flannery O'Connor. Het huis, gebouwd in 1856, is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de stad en biedt een kijkje in het vroege leven van de auteur.
 28. T. R. R. Cobb House28

  T. R. R. Cobb House

  Athens-Clarke County, GA
  Het T. R. R. Cobb House is een historisch achthoekig huis dat in 1842 werd gebouwd. Het stond oorspronkelijk op 194 Prince Avenue in Athens, Georgia. Het huis werd op 30 juni 1975 toegevoegd aan het National Register of Historic Places, waarmee het werd gemarkeerd als een belangrijke historische bezienswaardigheid.
 29. Atlanta Cyclorama & Civil War Museum29

  Atlanta Cyclorama & Civil War Museum

  Atlanta, GA
  Het Atlanta Cyclorama en Civil War Museum, ooit gevestigd in Atlanta, Georgia, stond bekend om zijn pronkstuk - het Atlanta Cyclorama. Dit cilindrische panoramaschilderij toonde de Slag bij Atlanta en bood bezoekers een unieke visuele ervaring. Het schilderij was een belangrijke attractie die talloze toeristen aantrok met zijn gedetailleerde weergave van de historische veldslag.
 30. Herndon Home Museum30

  Herndon Home Museum

  Atlanta, GA
  Het Herndon Home is een historisch huis museum en Nationaal Historisch Monument gelegen op 587 University Place NW, in Atlanta, Georgia. Dit elegante klassieke herenhuis met Beaux Arts invloeden was de residentie van Alonzo Franklin Herndon, een voormalige slaaf die de eerste zwarte miljonair van Atlanta werd. Het huis werd ontworpen door zijn vrouw Adrienne en werd bijna volledig gebouwd door Afro-Amerikaanse arbeiders. Het huis werd in 2000 uitgeroepen tot Nationaal Historisch Monument en was eerder in 1989 door de stad Atlanta uitgeroepen tot 'landmark building exterior'.
 31. Mercer Williams House31

  Mercer Williams House

  Savannah, GA
  Het Mercer House, nu bekend als het Mercer Williams House Museum, is een historisch gebouw dat in de jaren 1860 werd gebouwd. Het huis werd gebouwd door generaal Hugh Weedon Mercer, een opmerkelijke figuur in de Amerikaanse geschiedenis. Dit huis is een belangrijk onderdeel van het architectonisch erfgoed van Savannah en biedt een blik op het verleden.
 32. Savannah History Museum32

  Savannah History Museum

  Savannah, GA
  Het Central of Georgia Depot en Trainshed, gelegen in het historische centrum van Savannah, is een belangrijk stuk geschiedenis. Gebouwd in 1860 door de Central of Georgia Railway, werden dit voormalige passagiersdepot en treinschuur gebouwd voor het uitbreken van de Amerikaanse Burgeroorlog. Vandaag de dag dienen deze gebouwen als getuigenis van de rijke spoorweggeschiedenis van de stad en de rol die het speelde in het tijdperk van de Burgeroorlog.
 33. Bartow History Museum33

  Bartow History Museum

  Cartersville, GA
  Het Bartow History Museum is gevestigd in het oude Bartow County Courthouse, een historisch gebouw in Italiaanse stijl van rode baksteen. Dit gebouw, gebouwd in 1869, bevindt zich op 4 East Church Street in Cartersville, Bartow County, Georgia, Verenigde Staten. De architecturale stijl en historische betekenis van het gebouw dragen bij aan de algehele ervaring van een bezoek aan het museum.
 34. Johnston–felton–hay House34

  Johnston–felton–hay House

  Macon, GA
  Het Johnston-Felton-Hay House, ook bekend als Hay House, is een historische residentie gelegen op 934 Georgia Avenue in Macon, Georgia. Dit iconische monument is een getuigenis van de rijke geschiedenis en architecturale vaardigheid van de regio. Het biedt een unieke blik op het verleden, waardoor het een fascinerende bestemming is voor geschiedenisliefhebbers en toeristen.
 35. Marietta Museum of History35

  Marietta Museum of History

  Marietta, GA
  Het Marietta History Center is gevestigd in het Kennesaw House, een van de oudste gebouwen in Marietta. Gebouwd in 1845, was het gebouw oorspronkelijk bedoeld als katoenmagazijn voordat het in 1855 werd omgebouwd tot het Fletcher House hotel. Vandaag de dag dient het als een getuigenis van de rijke geschiedenis van de stad en is het een belangrijk herkenningspunt voor bezoekers.
 36. 36

  Apex Museum

  Atlanta, GA
  Het APEX Museum, ook bekend als de African American Panoramic Experience, is een uniek geschiedenismuseum gelegen in Atlanta, Georgia. Het presenteert de geschiedenis vanuit een zwart perspectief, en biedt een ander gezichtspunt op historische gebeurtenissen en bijdragen. De missie van het museum is om de geschiedenis nauwkeurig te interpreteren en te presenteren vanuit een Afro-Amerikaans perspectief om alle bezoekers, zowel binnenlands als internationaal, te helpen de bijdragen van Afro-Amerikanen aan de Verenigde Staten en de wereld beter te begrijpen en te waarderen.
 37. 37

  Freedom Hall

  Atlanta, GA
 38. 38

  Ebenezer Baptist Church Heritage Sanctuary

  Atlanta, GA
 39. 39

  Hapeville Depot Museum

  Hapeville, GA
 40. 40

  Historic Fire Station Number 6

  Atlanta, GA
 41. 41

  Marietta Fire Museum

  Marietta, GA
 42. 42

  William Root House Museum & Garden

  Marietta, GA
 43. 43

  Old Zion Church Heritage Museum

  Marietta, GA
 44. 44

  Madame CJ Walker Boutique Museum

  Atlanta, GA

Alle musea in Georgia