De beste musea in Idaho in september 2023

Dit zijn de top 20 beste musea in Idaho, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Idaho, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Idaho.

Op zoek naar de beste musea in Idaho? Dit zijn de beste:

 1. Zoo Boise1

  Zoo Boise

  Boise City, ID
  Julia Davis Park herbergt verschillende prominente locaties en attracties. Deze omvatten musea zoals het Boise Art Museum, het Idaho Historical Museum en het Idaho Black History Museum. Andere attracties in het park zijn Zoo Boise, de Idaho Rose Society en de Gene Harris Band Shell. Deze diverse attracties bieden een breed scala aan ervaringen voor bezoekers van het park.
 2. Boise Art Museum2

  Boise Art Museum

  Boise City, ID
  Het Boise Art Museum (BAM) is een culturele attractie gelegen in Boise, Idaho. Het maakt deel uit van een reeks openbare musea en culturele attracties in Julia Davis Park. Deze locatie maakt het een handige stop voor toeristen die het park en het culturele landschap van de stad verkennen.
 3. World Center For Birds of Prey3

  World Center For Birds of Prey

  Boise City, ID
  Het World Center for Birds of Prey in Boise, Idaho, is het hoofdkwartier van het Peregrine Fonds, een internationale non-profitorganisatie die in 1970 werd opgericht en zich inzet voor het behoud van bedreigde roofvogels over de hele wereld. Het World Center for Birds of Prey werd 38 jaar geleden,
 4. Idaho Black History Museum4

  Idaho Black History Museum

  Boise City, ID
  Naast het historische Julia Davis Park ligt het Idaho Black History Museum. Het museum werd in 1995 gebouwd en is daarmee het oudste museum voor zwarte geschiedenis in de Pacific Northwest. Daarmee bewijst het museum, net als Julia Davis Park, Idaho's rijke fundament van geschiedenis, diversiteit en
 5. Experimental Breeder Reactor I5

  Experimental Breeder Reactor I

  Arco, ID
  De Experimental Breeder Reactor I (EBR-I) is een belangrijke historische locatie gelegen in de woestijn, ongeveer 29 kilometer ten zuidoosten van Arco, Idaho. Deze ontmantelde onderzoeksreactor wordt erkend als een Nationaal Historisch Monument van de VS. Het biedt bezoekers een unieke kans om een belangrijk deel van de nucleaire geschiedenis te verkennen en de ontwikkeling van kernenergie te begrijpen.
 6. Old Idaho State Penitentiary6

  Old Idaho State Penitentiary

  Boise City, ID
  De Old Idaho Penitentiary State Historic Site, gelegen ten oosten van Boise, Idaho, was een functionele gevangenis van 1872 tot 1973. Het begon als een enkel celhuis en groeide uit tot een complex van verschillende kenmerkende gebouwen omgeven door een 5,2 meter hoge zandstenen muur. De steen voor de muur werd gewonnen uit de nabijgelegen richels door de residente gevangenen, die ook hielpen bij latere constructies.
 7. Museum of Clean7

  Museum of Clean

  Pocatello, ID
  Donald Andrew Aslett, een Amerikaanse ondernemer en auteur die bekend staat om zijn expertise in schoonmaak- en huishoudproducten, -diensten en -technieken, opende in 2011 het Museum of Clean in Pocatello, Idaho. Het museum is gevestigd in een zes verdiepingen tellend gebouw en beschikt over een theater, kunstgalerie en een collectie van 6.000 artefacten gerelateerd aan netheid en schoonmaaktechnieken. Zowel het museum als Aslett's huis in Hawaii zijn ontworpen om onderhoudsarm en milieuvriendelijk te zijn, wat hem een prijs opleverde van de staat Idaho voor zijn inspanningen.
 8. Idaho Military History Museum8

  Idaho Military History Museum

  Boise City, ID
  Het museum behandelt de impact van de dienst op Idaho en zijn inwoners. Er zijn veel artefacten te zien.
 9. Bannock County Historical Museum9

  Bannock County Historical Museum

  Pocatello, ID
 10. Idaho Potato Museum10

  Idaho Potato Museum

  Blackfoot, ID
  Het Idaho Potato Museum, gelegen in Blackfoot, Idaho, is een unieke instelling gewijd aan de nederige aardappel. Het museum is gehuisvest in een gebouw dat oorspronkelijk het Oregon Short Line Railroad Depot was, een dochteronderneming van de Union Pacific Railroad. Deze historische connectie voegt een extra laag van interesse toe aan het museum, waardoor het niet alleen een plek is om meer te leren over aardappelen, maar ook een stukje van de rijke geschiedenis van Idaho.
 11. Northern Pacific Depot Railroad Museum11

  Northern Pacific Depot Railroad Museum

  Wallace, ID
  Het Pacific en Idaho Northern Railroad Depot, gelegen in New Meadows, Idaho, is een belangrijke historische locatie in het westen van de Verenigde Staten. Het wordt erkend om zijn historische waarde en staat vermeld op het National Register of Historic Places. Deze erkenning benadrukt het belang van het depot in de geschiedenis van de regio en het land.
 12. Museum of Idaho12

  Museum of Idaho

  Idaho Falls, ID
  Het Museum van Idaho, gelegen in het centrum van Idaho Falls, is een geschiedenis- en wetenschapsmuseum dat een verscheidenheid aan tentoonstellingen, collecties en programma's biedt. Deze zijn voornamelijk gericht op de sociale en milieugeschiedenis van Idaho en de Intermountain West. Naast deze, organiseert het museum ook prominente reizende tentoonstellingen over een breed scala aan onderwerpen.
 13. 13

  Canyon County Historical Society

  Nampa, ID
 14. 14

  Idaho State Museum

  Boise City, ID
 15. 15

  Discovery Center of Idaho

  Boise City, ID
  Uw kinderen zullen dol zijn op de gedemonstreerde natuurkundige wetten. Zo veel hands-on plezier!
 16. 16

  Basque Museum & Cultural Center

  Boise City, ID
  Dit museum biedt een blik op de Baskische cultuur en het Baskische erfgoed, want in Boise bevindt zich de op één na grootste Baskische gemeenschap ter wereld.
 17. 17

  Idaho Museum of Mining & Geology

  Boise City, ID
  Leer meer over Idaho's rijke erfgoed op het gebied van mijnbouw en natuurlijke hulpbronnen. Toegang gratis! Kom langs als je in de buurt van de gevangenis bent.
 18. 18

  Zoo Idaho

  Pocatello, ID
  Zoo Idaho, gelegen in Pocatello, Idaho, is een unieke dierentuin die bezoekers verwelkomt sinds 1932. De dierentuin staat bekend om zijn verzameling dieren die inheems zijn in de Intermountain West, en biedt bezoekers een unieke kans om meer te leren over en interactie te hebben met deze soorten.
 19. 19

  Aquarium of Boise

  Boise, ID
  Het Aquarium van Boise, gelegen in Boise, Idaho, Verenigde Staten, is een non-profitorganisatie die in 2011 haar deuren opende voor het publiek. Dit aquarium is een belangrijke attractie voor toeristen, met een verscheidenheid aan aquatische tentoonstellingen en educatieve programma's.
 20. 20

  Pocatello Model Railroad and Historical Society

  Pocatello, ID

Alle musea in Idaho