Alle historische musea en attracties om te bezoeken in Indiana

Indiana (Verenigde Staten) is een goede plek om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in geschiedenis. We zetten hieronder alle 30 historische musea in Indiana op een rij, om je te verliezen in het culturele erfgoed en de lokale geschiedenis van de plaats.

Ben je een echte geschiedenisliefhebber en ben je op zoek naar de beste historische musea om te bezoeken in Indiana? Dit zijn ze:

 1. Indiana State Museum1

  Indiana State Museum

  Indianapolis, IN
  Het Indiana State Museum, gelegen in het centrum van Indianapolis, biedt een uitgebreid overzicht van de wetenschap, kunst, cultuur en geschiedenis van Indiana. Van prehistorische tijden tot de huidige dag, de tentoonstellingen van het museum bieden een rijke en diverse verkenning van het verleden en heden van de staat. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in een verscheidenheid aan onderwerpen, waardoor ze een dieper inzicht krijgen in het unieke erfgoed van Indiana.
 2. Indiana War Memorial Military Museum2

  Indiana War Memorial Military Museum

  Indianapolis, IN
  Het Indiana World War Memorial Plaza is een belangrijk architecturaal ensemble gelegen in Indianapolis, Indiana, VS. Het werd gebouwd ter ere van de veteranen van de Eerste Wereldoorlog. Dit herdenkingsplein is een getuigenis van de moed en opoffering van degenen die tijdens dit wereldwijde conflict hebben gediend, en het staat symbool voor het diepe respect van de staat voor haar veteranen.
 3. Ncaa Hall of Champions3

  Ncaa Hall of Champions

  Indianapolis, IN
  De NCAA Hall of Champions is een museum , tentoonstellingscentrum en conferentiecentrum dat naast het nationale kantoor van de National Collegiate Athletic Association (NCAA) in het White River State Park in Indianapolis, Indiana, Verenigde Staten ligt. Het gebouw werd ontworpen door architect Micha
 4. Benjamin Harrison Presidential Site4

  Benjamin Harrison Presidential Site

  Indianapolis, IN
  De Benjamin Harrison Presidential Site, voorheen bekend als het Benjamin Harrison Home, is een belangrijke historische locatie in Indianapolis, Indiana. Deze site was de residentie van de 23e president van de Verenigde Staten, Benjamin Harrison. Het bevindt zich in de Old Northside Historic District, een regio bekend om zijn rijke geschiedenis en architectonische schoonheid. Bezoekers van de site kunnen het voormalige huis van deze opmerkelijke figuur verkennen en inzicht krijgen in zijn leven en tijd.
 5. Eiteljorg Museum of American Indians5

  Eiteljorg Museum of American Indians

  Indianapolis, IN
  Het Eiteljorg Museum of American Indians and Western Art bevindt zich in het centrum van Indianapolis, Indiana. Dit museum is gewijd aan het tentoonstellen van een uitgebreide collectie beeldende kunst van inheemse volkeren van Amerika, evenals West-Amerikaanse schilderijen en sculpturen.
 6. Kurt Vonnegut Museum and Library6

  Kurt Vonnegut Museum and Library

  Indianapolis, IN
  Het Kurt Vonnegut Museum en de Bibliotheek, gelegen op 543 Indiana Avenue, is een culturele hub gewijd aan het leven en werk van de overleden schrijver, kunstenaar en inwoner van Indianapolis, Kurt Vonnegut, Jr. Het museum opende zijn deuren in 2011 en verhuisde naar zijn huidige locatie in 2019. Het dient als een culturele en educatieve bron, museum, kunstgalerij en leeszaal, die de literaire, artistieke en culturele bijdragen van Vonnegut viert.
 7. Indiana Medical History Museum7

  Indiana Medical History Museum

  Indianapolis, IN
  Het Indiana Medical History Museum is een belangrijk monument in Indianapolis, gelegen op het terrein van het voormalige Central Indiana Hospital for the Insane, dat later werd omgedoopt tot Central State Hospital. Deze locatie is doordrenkt van geschiedenis, omdat het in het verleden een belangrijke site was voor psychiatrisch medisch onderzoek. Het museum zelf werd opgericht in 1969, met gebruikmaking van het oude pathologiegebouw van het ziekenhuis. Het biedt bezoekers een uniek inzicht in de geschiedenis van medisch onderzoek en praktijken in Indiana.
 8. Morris-butler House8

  Morris-butler House

  Indianapolis, IN
  Het Morris-Butler House, gelegen in de Old Northside Historic District van Indianapolis, Indiana, is een historisch huis in Second Empire-stijl dat rond 1864 werd gebouwd. Deze architectuurstijl wordt gekenmerkt door zijn kenmerkende mansardedak en uitgebreide details, waardoor het een uniek gezicht in het district is. Het huis staat als een getuigenis van de architecturale trends van die tijd en biedt een blik in het verleden.
 9. John H. Bass Mansion9

  John H. Bass Mansion

  Fort Wayne, IN
  Het Bass Mansion, ook bekend als Brookside, is een historisch gebouw gelegen aan de University of Saint Francis in Fort Wayne, Indiana. Het dient als een administratief gebouw voor de universiteit. Het landhuis was de privéwoning van industrieel John Henry Bass van 1902 tot 1944. Het werd gekocht door de Zusters van Sint Franciscus van Eeuwige Aanbidding in 1944, die hun college naar de site verplaatsten. Sindsdien heeft het landhuis gediend als bibliotheek en residentie voor het college.
 10. Wylie House Museum10

  Wylie House Museum

  Bloomington, IN
  Het Wylie House, gelegen in Bloomington, Indiana, is een historisch gebouw dat werd gebouwd in 1835. Het was de residentie van Andrew Wylie, die de eerste president van de Indiana University was, tot hij overleed in 1851. Dit huis heeft een aanzienlijke historische waarde omdat het de woning was van een prominent figuur in de geschiedenis van de universiteit.
 11. The Studebaker National Museum11

  The Studebaker National Museum

  South Bend, IN
  Het Studebaker National Museum, gelegen in South Bend, Indiana, Verenigde Staten, toont een breed scala aan auto's, wagens, koetsen en militaire voertuigen die geassocieerd zijn met de Studebaker Corporation en andere facetten van de Amerikaanse geschiedenis. De collectie van het museum biedt een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van de Studebaker Corporation en de belangrijke bijdragen aan de auto-industrie.
 12. The Oliver Mansion12

  The Oliver Mansion

  South Bend, IN
 13. Fort Wayne Firefighters Museum13

  Fort Wayne Firefighters Museum

  Fort Wayne, IN
  Engine House No. 3, een historisch brandweerstation, is gelegen in het hart van het centrum van Fort Wayne, Indiana. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad bezoeken, en biedt een blik op de geschiedenis van de brandbestrijding in de regio.
 14. The History Center14

  The History Center

  Fort Wayne, IN
  Het History Center, gelegen in het centrum van Fort Wayne, Indiana, is gehuisvest in het Old City Hall Building. Dit historische gebouw is sinds 1980 het hoofdkwartier van de Allen County–Fort Wayne Historical Society. Als museum biedt het bezoekers een kijkje in de rijke geschiedenis van de regio.
 15. Moore-youse Home Museum15

  Moore-youse Home Museum

  Muncie, IN
  Het Moore-Youse-Maxon House, ook bekend als het Moore-Youse Home Museum, is een historisch huis gelegen in Muncie, Delaware County, Indiana. Deze locatie is belangrijk omdat het een blik biedt op de architectuurstijl en geschiedenis van de regio.
 16. Minnetrista Cultural Center16

  Minnetrista Cultural Center

  Muncie, IN
  Het Minnetrista Cultural Center is een veelzijdige bestemming gelegen in Muncie, Indiana. Het fungeert als een museum, cultureel centrum en botanische tuin campus, en biedt een diverse reeks ervaringen voor bezoekers. Of je nu geïnteresseerd bent in lokale culturele geschiedenis, botanie, of kunst, Minnetrista heeft iets te bieden.
 17. French Lick Scenic Railway17

  French Lick Scenic Railway

  French Lick, IN
  Het Indiana Railway Museum, gelegen in French Lick, Indiana, is een toegewijde instelling voor het behoud en de tentoonstelling van artefacten die de geschiedenis van spoorwegen in Indiana traceren. De missie van het museum is om een ​​uitgebreid begrip van de spoorweggeschiedenis van Indiana te bieden door zijn uitgebreide collectie artefacten.
 18. Lilly House18

  Lilly House

  Indianapolis, IN
  Oldfields, ook bekend als Lilly House en Gardens, is een historisch landgoed en huis museum gelegen in Newfields, Indianapolis, Indiana. Het landgoed beslaat 26 hectare en is een uitstekend voorbeeld van de Amerikaanse landhuisbeweging van de late 19e en vroege 20e eeuw. Het werd in 2003 aangewezen als een nationaal historisch monument van de VS en is een belangrijk onderdeel van het culturele erfgoed van de stad.
 19. Matthias Scholle House19

  Matthias Scholle House

  New Harmony, IN
 20. The Atheneum & Visitors Center At Historic New Harmony20

  The Atheneum & Visitors Center At Historic New Harmony

  New Harmony, IN
  Het New Harmony Historic District, gelegen in New Harmony, Indiana, is een erkend National Historic Landmark District. Het werd officieel aangewezen als een monument in 1965 en werd vervolgens toegevoegd aan het National Register of Historic Places in 1966. De grenzen van het district werden uitgebreid in 2000, waardoor de historische betekenis verder werd versterkt.
 21. 21

  Fort Wayne Railroad Historical Society

  New Haven, IN
  De Fort Wayne Railroad Historical Society (FWRHS) is een non-profit organisatie gevestigd in New Haven, Indiana. De vereniging is gewijd aan de restauratie en exploitatie van vintage spoorwegmateriaal, met name de stoomlocomotief nr. 765 van de voormalige Nickel Plate Railroad. Deze locomotief is een belangrijk stuk spoorweggeschiedenis en een belangrijke attractie voor bezoekers van de faciliteiten van de vereniging.
 22. 22

  The Farmer House Museum

  Bloomington, IN
 23. 23

  The History Museum

  South Bend, IN
 24. 24

  Tippecanoe County Historical Association History Center

  Lafayette, IN
 25. 25

  Five Points Fire Museum

  Lafayette, IN
 26. 26

  Delaware County Historical Society

  Muncie, IN
 27. 27

  Crispus Attucks Museum

  Indianapolis, IN
 28. 28

  Indianapolis Fire Fighters Museum

  Indianapolis, IN
 29. 29

  Indiana State Police Museum

  Indianapolis, IN
 30. 30

  David Lenz House and Garden

  New Harmony, IN

Alle musea in Indiana