Alle kunstmusea en attracties om te bezoeken in Indiana

Indiana (Verenigde Staten) heeft veel te bieden voor kunstliefhebbers. Hieronder tonen we je een overzicht van alle 14 kunstmusea die zich in Indiana bevinden.

Houd je van kunst en ben je op zoek naar de beste kunstmusea om te bezoeken in Indiana? Dit zijn ze:

 1. Indiana State Museum1

  Indiana State Museum

  Indianapolis, IN
  Het Indiana State Museum, gelegen in het centrum van Indianapolis, biedt een uitgebreid overzicht van de wetenschap, kunst, cultuur en geschiedenis van Indiana. Van prehistorische tijden tot de huidige dag, de tentoonstellingen van het museum bieden een rijke en diverse verkenning van het verleden en heden van de staat. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in een verscheidenheid aan onderwerpen, waardoor ze een dieper inzicht krijgen in het unieke erfgoed van Indiana.
 2. Indianapolis Museum of Art2

  Indianapolis Museum of Art

  Indianapolis, IN
  Sinds 2017 is het Indianapolis Museum of Art geïntegreerd in de Newfields campus. Deze campus omvat ook Fairbanks Park, de botanische tuin The Garden en het Oldfields landgoed. Deze integratie biedt bezoekers een diverse en verrijkende culturele ervaring, waarbij kunst, natuur en geschiedenis op één locatie worden gecombineerd.
 3. Eiteljorg Museum of American Indians3

  Eiteljorg Museum of American Indians

  Indianapolis, IN
  Het Eiteljorg Museum of American Indians and Western Art bevindt zich in het centrum van Indianapolis, Indiana. Dit museum is gewijd aan het tentoonstellen van een uitgebreide collectie beeldende kunst van inheemse volkeren van Amerika, evenals West-Amerikaanse schilderijen en sculpturen.
 4. Kurt Vonnegut Museum and Library4

  Kurt Vonnegut Museum and Library

  Indianapolis, IN
  Het Kurt Vonnegut Museum en de Bibliotheek, gelegen op 543 Indiana Avenue, is een culturele hub gewijd aan het leven en werk van de overleden schrijver, kunstenaar en inwoner van Indianapolis, Kurt Vonnegut, Jr. Het museum opende zijn deuren in 2011 en verhuisde naar zijn huidige locatie in 2019. Het dient als een culturele en educatieve bron, museum, kunstgalerij en leeszaal, die de literaire, artistieke en culturele bijdragen van Vonnegut viert.
 5. David Owsley Museum of Art5

  David Owsley Museum of Art

  Muncie, IN
  Het David Owsley Museum of Art, ook bekend als DOMA, bevindt zich in het Fine Arts gebouw op de campus van Ball State University in Muncie, Indiana. Dit universiteitskunstmuseum is een belangrijke culturele instelling in de Verenigde Staten en biedt bezoekers de kans om een diverse reeks kunstcollecties te verkennen.
 6. Sidney and Lois Eskenazi Museum of Art6

  Sidney and Lois Eskenazi Museum of Art

  Bloomington, IN
 7. Fort Wayne Museum of Art7

  Fort Wayne Museum of Art

  Fort Wayne, IN
  Het Fort Wayne Museum of Art, ook bekend als FWMoA, is een Amerikaans kunstmuseum gelegen in het hart van downtown Fort Wayne, Indiana. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad bezoeken. Het museum is een belangrijk cultureel monument in Allen County en de Verenigde Staten als geheel.
 8. Haan Mansion Museum8

  Haan Mansion Museum

  Lafayette, IN
  Het Haan Mansion Museum of Indiana Art, gelegen in Lafayette, Indiana, is een openbaar museum dat de grootste collectie Indiana-kunst ter wereld herbergt. Deze uitgebreide collectie biedt een uitgebreid overzicht van het artistieke erfgoed van de staat, waardoor het een belangrijke culturele bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de kunstgeschiedenis van Indiana.
 9. Lilly House9

  Lilly House

  Indianapolis, IN
  Oldfields, ook bekend als Lilly House en Gardens, is een historisch landgoed en huis museum gelegen in Newfields, Indianapolis, Indiana. Het landgoed beslaat 26 hectare en is een uitstekend voorbeeld van de Amerikaanse landhuisbeweging van de late 19e en vroege 20e eeuw. Het werd in 2003 aangewezen als een nationaal historisch monument van de VS en is een belangrijk onderdeel van het culturele erfgoed van de stad.
 10. 10

  National Art Museum of Sport

  Indianapolis, IN
  Het National Art Museum of Sport, ook bekend als NAMOS, was een unieke instelling die gespecialiseerd was in het thema sport. De collectie van het museum was gewijd aan het vastleggen van de emoties, conflicten en triomfen die inherent zijn aan sport, van de sensatie van overwinning tot de pijn van nederlaag. De focus van het museum op sportgerichte kunst bood een uniek perspectief op de wereld van atletiek, waardoor het een onderscheidende bestemming werd voor zowel kunst- als sportliefhebbers.
 11. 11

  Propylaeum

  Indianapolis, IN
  Victoriaans herenhuis dat vroeger dienst deed als club voor plaatselijke vrouwen. Maak een rondleiding door de goed onderhouden historische interieurs, geniet van een kopje thee of een diner.
 12. 12

  South Bend Art Museum

  South Bend, IN
  Het South Bend Museum of Art, gelegen in South Bend, Indiana, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oprichting in 1947. Dit museum is een getuigenis van de toewijding van de stad aan kunst en cultuur, en biedt een platform voor zowel historische als hedendaagse kunst.
 13. 13

  Art Museum of Greater Lafayette

  Lafayette, IN
 14. 14

  Newfields

  Indianapolis, IN

Alle musea in Indiana