De beste musea in Maine in november 2023

Dit zijn de top 100 beste musea in Maine, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Maine, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Maine.

Op zoek naar de beste musea in Maine? Dit zijn de beste:

 1. Portland Head Light1

  Portland Head Light

  Cape Elizabeth, ME
  Portland Head Light, gelegen in de Amerikaanse staat Maine, heeft de onderscheiding van de oudste vuurtoren in de regio. De bouw begon al in 1787, waardoor het een belangrijk historisch monument is.
 2. Maine Narrow Gauge Railroad Museum2

  Maine Narrow Gauge Railroad Museum

  Portland, ME
  Het Maine Narrow Gauge Railroad Museum, gelegen in Portland, Maine, werd opgericht in 1993. Dit gebeurde nadat de Edaville Railroad, een museumspoorweg in Massachusetts, in 1991 gedwongen werd te sluiten vanwege financiële problemen. De oprichting van het museum was een manier om de geschiedenis en het erfgoed van de Edaville Railroad te bewaren.
 3. Portland Museum of Art3

  Portland Museum of Art

  Portland, ME
  Het Portland Museum of Art, gelegen in Portland, Maine, is een belangrijke culturele instelling die een uitgebreide collectie van meer dan 15.000 kunstwerken huisvest. Deze stukken beslaan de periode van de 18e eeuw tot heden, en bieden een uitgebreid overzicht van de kunstgeschiedenis en hedendaagse artistieke praktijken.
 4. 4

  Portland Observatory

  Portland, ME
  De Portland Observatory, gelegen op 138 Congress Street in het gedeelte Munjoy Hill van Portland, Maine, is een historische maritieme signaaltoren. Gebouwd in 1807, heeft het de onderscheiding van de enige bekende overgebleven toren van zijn soort in de Verenigde Staten.
 5. Wadsworth-longfellow House5

  Wadsworth-longfellow House

  Portland, ME
  Het Wadsworth-Longfellow House, gelegen op 489 Congress Street in Portland, Maine, is een historisch huis en museum. Het wordt beheerd door de Maine Historical Society en biedt een unieke blik op het verleden. Het huis heeft zowel historische als literaire betekenis, als het oudste nog bestaande gebouw op het schiereiland Portland en het ouderlijk huis van de beroemde Amerikaanse dichter Henry Wadsworth Longfellow.
 6. Sayward-wheeler House Museum6

  Sayward-wheeler House Museum

  York, ME
  Het Sayward-Wheeler House, gelegen in York Harbor, Maine, is een historisch huis museum dat dateert uit ongeveer 1718. Het biedt een pittoresk uitzicht op de York River, en geeft een blik in het verleden. Het huis staat als een getuigenis van de architecturale stijl van die tijd en biedt een uniek inzicht in de geschiedenis van de regio.
 7. Maine Maritime Museum7

  Maine Maritime Museum

  Bath, ME
  Het Maine Maritime Museum, voorheen bekend als het Bath Marine Museum, is een rijke bron van informatie over het maritieme erfgoed en de cultuur van Maine. Het belicht ook de belangrijke rol die Maine heeft gespeeld in regionale en wereldwijde maritieme activiteiten. Het museum biedt een diverse collectie van miljoenen documenten, artefacten en kunstwerken, die een uitgebreid inzicht geven in de maritieme geschiedenis van de regio.
 8. Fifth Maine Regiment Community Center8

  Fifth Maine Regiment Community Center

  Portland, ME
  Het Fifth Maine Regiment Community Center is een historische locatie gelegen op 45 Seashore Avenue op Peaks Island, een eilandwijk van Portland, Maine in Casco Bay. Deze locatie biedt een unieke mix van geschiedenis en natuurschoon, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen.
 9. Museum of African Culture9

  Museum of African Culture

  Portland, ME
  Het Museum van Afrikaanse Cultuur, gelegen in Portland, VS, was een unieke instelling die gespecialiseerd was in de kunst en tribale cultuur van Sub-Sahara Afrika. Het was een plek waar bezoekers zich konden onderdompelen in de rijke en diverse culturen van het Afrikaanse continent, en bood een uniek perspectief op de tradities, kunst en het leven van de mensen daar.
 10. Old York Gaol10

  Old York Gaol

  York, ME
  De Old York Gaol is eigendom van de Museums of Old York en is geopend voor rondleidingen van mei tot oktober. Bezoekers kunnen het historische gebouw verkennen en tijdens deze maanden meer te weten komen over het verleden.
 11. Farnsworth Art Museum11

  Farnsworth Art Museum

  Rockland, ME
  Het Farnsworth Art Museum, gelegen in Rockland, Maine, Verenigde Staten, is een gerenommeerd kunstmuseum dat zich richt op Amerikaanse kunst. Deze specialisatie maakt het een unieke bestemming voor kunstliefhebbers en toeristen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de Amerikaanse kunst.
 12. WW&F Railway Museum12

  WW&F Railway Museum

  Alna, ME
  De Wiscasset, Waterville en Farmington Railway beleefde een heropleving in de late jaren 1980 toen Harry Percival het bedrijf overnam en plande om een deel van de route te herbouwen. Dit leidde tot de oprichting van het Wiscasset, Waterville en Farmington Railway Museum, Inc. in 1989. Het traject Sheepscot–Alna Center werd in 2002 heropend en wordt sindsdien geëxploiteerd als museumspoorweg, wat bezoekers een unieke kans biedt om een stukje van de spoorweggeschiedenis van Maine te ervaren.
 13. Bates College Museum of Art13

  Bates College Museum of Art

  Lewiston, ME
  Het Bates College Museum of Art bevindt zich op de campus van Bates College in Lewiston, Maine. Het museum wordt onderhouden door het college en biedt een unieke mix van kunst uit Maine en de rest van de wereld, met een bijzondere nadruk op moderne en hedendaagse werken.
 14. The Blaine House14

  The Blaine House

  Augusta, ME
  Het Blaine House, ook bekend als het James G. Blaine House, dient als de officiële residentie van de gouverneur van Maine en hun familie. Dit historische gebouw is gelegen aan de Capitol en State straten in Augusta, net aan de overkant van het Maine State House. Het werd officieel verklaard als de residentie van de gouverneur in 1919 en is sindsdien de thuisbasis van de gouverneurs van de staat.
 15. Brick Store Museum15

  Brick Store Museum

  Kennebunk, ME
  Het Brick Store Museum, gelegen op 117 Main Street in de stad Kennebunk, Maine, heeft een unieke plaats in de geschiedenis als een van de weinige musea die tijdens de Grote Depressie in de Verenigde Staten werden geopend. Deze historische betekenis voegt een laag van intrige toe aan het museum, waardoor het een fascinerende bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in zowel geschiedenis als kunst.
 16. John Hancock Warehouse16

  John Hancock Warehouse

  York, ME
  Het John Hancock Warehouse, gelegen op 136 Lindsay Street in York, Maine, is een historisch pakhuis gebouwd in de 18e eeuw. Het staat bekend om zijn associatie met de politicus uit Massachusetts, John Hancock. Deze connectie met een belangrijk figuur in de Amerikaanse geschiedenis voegt een laag van intrige en historische diepte toe aan de site, waardoor het een interessante bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het verleden van het land.
 17. Victoria Mansion17

  Victoria Mansion

  Portland, ME
  Victoria Mansion, ook bekend als het Morse-Libby House of Morse-Libby Mansion, is een belangrijk voorbeeld van Amerikaanse residentiële architectuur. Het bevindt zich in het centrum van Portland, Maine, Verenigde Staten. Dit herenhuis is een monument dat de architectonische vaardigheden van de 19e eeuw toont.
 18. Neal Dow House18

  Neal Dow House

  Portland, ME
  Het Neal Dow House, ook bekend als het Gen. Neal Dow House, is een historisch monument gelegen op 714 Congress Street in Portland, Maine. Het huis werd gebouwd in 1829 voor de bekende politicus en prohibitionist, Neal Dow. Het huis wordt erkend vanwege zijn associatie met Dow en is aangewezen als een Nationaal Historisch Monument.
 19. Children's Museum & Theatre of Maine19

  Children's Museum & Theatre of Maine

  Portland, ME
  Het Children's Museum & Theatre of Maine, gelegen op Thompson's Point in Portland, Maine, biedt een breed scala aan interactieve tentoonstellingen en activiteiten ontworpen voor kinderen en gezinnen. Deze locatie biedt een unieke en boeiende omgeving waar kinderen tegelijkertijd kunnen leren en spelen. Het museum is ontworpen om nieuwsgierigheid te stimuleren en waardering voor verschillende kennisgebieden te bevorderen, waardoor het een ideale bestemming is voor gezinnen met kinderen.
 20. Maine State Museum20

  Maine State Museum

  Augusta, ME
  Het Maine State Museum, het officiële museum van de regering van Maine, is gunstig gelegen aan 230 State Street, direct naast het Maine State House in Augusta. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad bezoeken en biedt de mogelijkheid om zowel het museum als het State House in één reis te verkennen.
 21. First Amendment Museum At the Gannett House21

  First Amendment Museum At the Gannett House

  Augusta, ME
  Het Guy P. Gannett House, gelegen op 184 State Street in Augusta, Maine, is een historisch huis gebouwd in 1911. Het ontwerp is gemaakt door de Boston architect James Thomas en het is het enige significante voorbeeld van Mediterrane Revival architectuur in Kennebec County. Deze unieke architectuurstijl voegt een bijzondere charme toe aan het gebouw, waardoor het een interessant punt is voor bezoekers.
 22. Old Fort Western22

  Old Fort Western

  Augusta, ME
  Fort Western, gelegen in Augusta, Maine, is een voormalige Britse koloniale buitenpost gelegen aan het begin van de navigatie op de Kennebec-rivier. Deze historische site biedt bezoekers een blik in het verleden en toont het strategische belang van deze locatie tijdens het koloniale tijdperk.
 23. Old Schoolhouse Museum23

  Old Schoolhouse Museum

  York, ME
  The Old Schoolhouse, ook bekend als de York Corner Schoolhouse, is een belangrijke historische locatie op het terrein van de Old York Historical Society op York en Lindsay Streets in York, Maine. Dit schoolgebouw met één kamer biedt een blik op het verleden en toont de eenvoud en functionaliteit van onderwijsstructuren uit een vervlogen tijdperk.
 24. Abbe Museum24

  Abbe Museum

  Bar Harbor, ME
  Het Abbe Museum is een museum met twee locaties in Bar Harbor, Maine, op Mount Desert Island. Het museum is gewijd aan het verkennen van de geschiedenis en cultuur van de inheemse bevolking van Maine, de Wabanaki. Het heeft een locatie op 26 Mount Desert Street in het centrum van Bar Harbor, en ee
 25. Abbe Museum25

  Abbe Museum

  Bar Harbor, ME
  Het Abbe Museum is een unieke instelling met twee locaties in het schilderachtige stadje Bar Harbor, Maine, gelegen op Mount Desert Island. Dit biedt bezoekers de mogelijkheid om de collecties en tentoonstellingen van het museum te verkennen in twee verschillende omgevingen, elk met zijn eigen unieke karakter en charme.
 26. Colby College Museum of Art26

  Colby College Museum of Art

  Waterville, ME
  Het Colby College Museum of Art is een kunstmuseum gelegen op de campus van Colby College in Waterville, Maine. Opgericht in 1959, is het museum uitgegroeid tot vijf vleugels en bijna 8.000 kunstwerken. Het museum is gespecialiseerd in Amerikaanse en hedendaagse kunst, met aanvullende collecties van Chinese oudheden en Europese schilderijen en werken op papier.
 27. Ogunquit Museum of American Art27

  Ogunquit Museum of American Art

  Ogunquit, ME
  Het Ogunquit Museum of American Art is een schilderachtig kunstmuseum genesteld aan de schilderachtige kust van Ogunquit, Maine. De locatie biedt een unieke mix van kunst en natuur, en biedt een serene achtergrond voor de uitgebreide collectie Amerikaanse kunst van het museum.
 28. Cole Land Transportation Museum28

  Cole Land Transportation Museum

  Bangor, ME
 29. Maine Jewish Museum29

  Maine Jewish Museum

  Portland, ME
 30. Hose 5 Fire Museum30

  Hose 5 Fire Museum

  Bangor, ME
  Bangor Hose House No. 5, ook bekend als het State Street Fire Station, is een belangrijke historische locatie gelegen op 247 State Street in Bangor, Maine. Dit tweeverdiepingen tellende bakstenen gebouw, dat aan de zuidkant van State Street staat, ten oosten van het centrum van Bangor, is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de stad. Het werd gebouwd in 1897 en diende ongeveer een eeuw als brandweerkazerne voordat het werd omgebouwd tot een museum.
 31. Emerson-Wilcox House Museum31

  Emerson-Wilcox House Museum

  York, ME
 32. Chamberlain House32

  Chamberlain House

  Brunswick, ME
  Het Joshua L. Chamberlain Museum, gelegen in Brunswick, Maine, was meer dan een halve eeuw de residentie van de Amerikaanse burgeroorlog generaal, Bowdoin College president en Maine gouverneur Joshua L. Chamberlain. Deze historische site biedt een kijkje in het leven van deze prominente figuur en zijn belangrijke bijdragen aan de Amerikaanse geschiedenis.
 33. Pejepscot History Center33

  Pejepscot History Center

  Brunswick, ME
  Het Pejepscot History Center, gelegen in Brunswick, is een belangrijke historische instelling in Maine. Opgericht in 1888, heeft het centrum als voornaamste missie het bewaren en vieren van de rijke geschiedenis van de Pejepscot-regio, die de steden Brunswick, Harpswell en Topsham omvat. Dit maakt het een interessante bestemming voor toeristen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Maine en de specifieke regio.
 34. Castle Tucker34

  Castle Tucker

  Wiscasset, ME
  Castle Tucker is een historisch landhuis gelegen in Wiscasset, Maine, Verenigde Staten. Dit landhuis is eigendom van Historic New England, een regionale erfgoedorganisatie die zich inzet voor het behoud en de interpretatie van de architecturale geschiedenis en materiële cultuur van het verleden van New England. Het landhuis is een getuigenis van de rijke geschiedenis van de regio en biedt een unieke blik op het verleden.
 35. Grindle Point Sailor's Museum and Lighthouse35

  Grindle Point Sailor's Museum and Lighthouse

  Islesboro, ME
  Grindel Point Light is een belangrijk herkenningspunt in Islesboro, Maine. Het markeert de westelijke ingang van Gilkey Harbor en bevindt zich op het meest westelijke punt van het eiland. Deze vuurtoren is niet alleen een baken voor zeelieden, maar ook een bezienswaardigheid voor toeristen die het gebied bezoeken.
 36. Monhegan Museum36

  Monhegan Museum

  Monhegan, ME
  Monhegan Island Light is een actieve vuurtoren die sinds 1824 het gebied bedient. Het bevindt zich op Monhegan Island, in Lincoln County, Maine. Deze historische vuurtoren staat sinds 7 mei 1980 op de National Register of Historic Places, wat de betekenis ervan in de regionale geschiedenis markeert. De huidige toren dateert uit 1850 en was het laatste project van architect Alexander Parris.
 37. Katahdin Cruises & Moosehead Marine Museum37

  Katahdin Cruises & Moosehead Marine Museum

  Greenville, ME
  De Katahdin is een historische stoomboot die aangemeerd ligt aan het Moosehead Lake in Greenville, Maine. Deze stoomboot werd gebouwd in 1914 bij de Bath Iron Works en heeft een rijke geschiedenis van het bedienen van het toeristenverkeer op het meer voordat het werd omgebouwd tot een sleepboot voor het vervoer van hout. Het werd volledig gerestaureerd in de jaren 90 door het non-profit Moosehead Maritime Museum en geeft nu weer rondleidingen op het meer.
 38. Wilson Museum38

  Wilson Museum

  Castine, ME
  Het Wilson Museum, gelegen in Castine, Maine, Verenigde Staten, is opgericht met behulp van de collectie van Dr. John Howard Wilson, een geoloog. Dit museum is een getuigenis van Dr. Wilson's passie voor geologie en zijn uitgebreide collectie geologische specimens.
 39. Museums of the Bethel Historical Society39

  Museums of the Bethel Historical Society

  Bethel, ME
  De Musea van de Historische Vereniging Bethel, gelegen in Bethel, Maine, is een regionale historische vereniging en museum. Het is gehuisvest in twee historische gebouwen in het historische district Broad Street in Bethel, namelijk het O'Neil Robinson House uit 1821 en het Dr. Moses Mason House uit 1813. Deze gebouwen zijn zelf een onderdeel van de geschiedenis van de regio, wat bijdraagt aan de algehele historische ervaring van het museum.
 40. Dr. Moses Mason House40

  Dr. Moses Mason House

  Bethel, ME
 41. Page Farm and Home Museum41

  Page Farm and Home Museum

  Orono, ME
  Het Page Farm & Home Museum bevindt zich op de campus van de University of Maine in Orono, Maine. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor bezoekers die al de universiteit verkennen of die in de omgeving zijn. De locatie van het museum op een universiteitscampus voegt ook een educatief aspect toe aan het bezoek, omdat het omgeven is door een centrum van kennis en leren.
 42. Mccurdy's Smokehouse Museum42

  Mccurdy's Smokehouse Museum

  Lubec, ME
  De McCurdy Smokehouse, gelegen aan de waterkant van Lubec, Maine, is een voormalige industriële visverwerkingsfaciliteit. Het was operationeel van ongeveer 1906 tot 1991, waardoor het een belangrijk onderdeel is van de geschiedenis van de regio. Vandaag de dag staat het als een getuigenis van het industriële verleden van het gebied.
 43. Saco Museum43

  Saco Museum

  Saco, ME
  Het J. G. Deering House, ook bekend als de Dyer Library/Saco Museum, is een historisch huis gelegen op 371 Main Street in Saco, Maine. Dit gebouw, voltooid in 1870, is een mooi lokaal voorbeeld van de Italiaanse stijl. Het werd gebouwd voor Joseph Godfrey Deering en werd later door zijn erfgenamen aan de stad gegeven voor gebruik als bibliotheek. Het huis werd in 1982 opgenomen in het Nationaal Register van Historische Plaatsen.
 44. Islesford Historical Museum44

  Islesford Historical Museum

  Cranberry Isles, ME
  Het Islesford Historisch Museum en de Blue Duck Ships' Store bevinden zich op Little Cranberry Island in Maine, VS. Deze historische tentoonstellingen liggen binnen de grenzen van het bekende Acadia National Park. Het museum en de winkel bieden een uniek inzicht in de geschiedenis en cultuur van het eiland en zijn inwoners.
 45. The Black House - Woodlawn Museum45

  The Black House - Woodlawn Museum

  Ellsworth, ME
  Woodlawn, ook bekend als het Black House, is een historisch landgoed dat 180 hectare beslaat. Het ligt op slechts een kwart mijl van het centrum van Ellsworth, Maine, op 19 Black House Drive. Deze nabijheid van het stadscentrum maakt het een gemakkelijk toegankelijke bestemming voor toeristen.
 46. Friends of Peary's Eagle Island46

  Friends of Peary's Eagle Island

  Harpswell, ME
  Eagle Island, genesteld in Casco Bay in Maine, is een belangrijke historische plek omdat het de zomerresidentie was van de bekende poolonderzoeker Admiraal Robert Peary. Dit eiland biedt een unieke blik op het leven van deze ontdekkingsreiziger, wat een verrijkende ervaring biedt voor diegenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en exploratie.
 47. Scarborough Historical Society47

  Scarborough Historical Society

  Scarborough, ME
  Het Scarborough Historisch Museum, voorheen bekend als het Portland Railroad Company Substation, bevindt zich op 649 United States Route 1 in Scarborough, Maine. Dit gebouw was ooit een stroomonderstation voor de Portland Railroad Company, die tramdiensten verzorgde.
 48. Fort Kent Historical Society48

  Fort Kent Historical Society

  Fort Kent, ME
  Het Fort Kent Railroad Station, gelegen op de kruising van Main en Market Streets in Fort Kent, Maine, is een historische locatie die teruggaat tot 1902. Het werd gebouwd door de Fish River Railroad en bleef in dienst tot 1979. Dit station is een getuigenis van de rijke spoorweggeschiedenis van de regio en biedt een blik op het verleden.
 49. L.C. Bates Museum49

  L.C. Bates Museum

  Fairfield, ME
 50. L.C. Bates Museum50

  L.C. Bates Museum

  Fairfield, ME
  Het L.C. Bates Museum is een natuurhistorisch en cultureel museum gelegen in Hinckley, Maine, Verenigde Staten. Het bevindt zich op de campus van Good Will-Hinckley, een onderwijsinstelling voor kansarme kinderen. Het museum werd opgericht in het begin van de 20e eeuw en biedt een kijkje in de natuurlijke en culturele geschiedenis van de regio.
 51. Marrett House51

  Marrett House

  Standish, ME
  Het Daniel Marrett House, gelegen aan 40 East Ossipee Trail (Maine State Route 25) in Standish, Maine, fungeert als een historisch huismuseum. Deze locatie is een belangrijk voorbeeld van Griekse Revival-architectuur en is vele jaren in bezit geweest van de familie Marrett. Tegenwoordig wordt het als museum geëxploiteerd door Historic New England, nadat het in 1944 werd geschonken aan de Society for the Preservation of New England Antiquities. Het huis werd in 1974 opgenomen in het National Register of Historic Places.
 52. Ruggles House Society52

  Ruggles House Society

  Columbia Falls, ME
  Het Ruggles House, gelegen op 146 Main Street in Columbia Falls, Maine, is een historisch huis museum dat werd gebouwd tussen 1818 en 1820. Het huis is ontworpen in de Adamesque stijl en staat vooral bekend om zijn unieke 'vliegende trap' en ingewikkeld handgemaakt houtwerk. Dit architectonische juweel biedt een blik op het verleden, met een showcase van het vakmanschap en design gevoeligheden van de vroege 19e eeuw.
 53. Machiasport Historical Society53

  Machiasport Historical Society

  Machiasport, ME
  Het Gates House, gelegen op 344 Port Road (Maine State Route 92) in Machiasport, Maine, fungeert als een historisch huis museum. Dit huis uit de federale periode, gebouwd in 1807, staat als een getuigenis van de hoogwaardige architectuur van zijn tijd, zelfs in wat toen een grensgebied was. Vandaag de dag is het eigendom van de Machiasport Historical Society en fungeert het als haar hoofdkwartier en museum.
 54. 54

  International Cryptozoology Museum

  Portland, ME
 55. Curtis Island Lighthouse55

  Curtis Island Lighthouse

  Camden, ME
  Curtis Island Light, voorheen bekend als Negro Island Light, is een belangrijke vuurtoren die de toegang tot de haven van Camden, Maine markeert. De vuurtoren bevindt zich op Curtis Island, een locatie die een beschermende barrière voor de haven biedt tegen oceaanstormen. Deze strategische locatie maakt het niet alleen een belangrijk navigatiehulpmiddel, maar ook een punt van interesse voor bezoekers.
 56. Godfrey House Museum56

  Godfrey House Museum

  Bangor, ME
 57. Gibson Hall For Music57

  Gibson Hall For Music

  Brunswick, ME
 58. Desert of Maine58

  Desert of Maine

  Freeport, ME
  De Desert of Maine is sinds 1925 een particuliere toeristische attractie. De meest recente eigendomsoverdracht vond plaats in 2018, gevolgd door een herontwikkelingscampagne die in 2020 werd gelanceerd. Deze campagne was gericht op het verbeteren van de aantrekkingskracht van de site en het bieden van een meer verrijkende ervaring voor bezoekers.
 59. Waterville Historical Society Home of the Redington Museum59

  Waterville Historical Society Home of the Redington Museum

  Waterville, ME
  Het Redington Museum, ook bekend als het Redington House, is een historisch huis en museum gelegen in Waterville, Maine. Het heeft een belangrijke plaats in de geschiedenis omdat het op de Nationale Register van Historische Plaatsen staat. Deze erkenning benadrukt het historische belang van het museum en zijn bijdrage aan het behoud van het lokale erfgoed.
 60. Border Historical Society60

  Border Historical Society

  Eastport, ME
  Fort Sullivan, kortweg bekend als Fort Sherbrooke, was een belangrijke militaire vesting uit de 19e eeuw, gelegen in Eastport, Maine. Het diende als een cruciale kustverdediging voor het oostelijkste deel van de Verenigde Staten. De strategische ligging van het fort tegenover New Brunswick, Canada, maakte het een vitaal verdedigingspunt tijdens de 19e eeuw, met name tijdens de Oorlog van 1812.
 61. Sandy River and Rangeley Lakes Railroad61

  Sandy River and Rangeley Lakes Railroad

  Phillips, ME
  In 1970 namen spoorwegliefhebbers in Phillips het initiatief om de erfenis van de Sandy River en Rangeley Lakes Railroad te behouden. Ze besloten een deel van de route te herbouwen voor museumoperaties. Sinds 1985 is de naam “Sandy River en Rangeley Lakes Railroad” weer in gebruik genomen, wat een vleugje authenticiteit aan het museum toevoegt.
 62. Wilhelm Reich Museum62

  Wilhelm Reich Museum

  Rangeley, ME
  Orgonon, gelegen in Rangeley, Maine, diende als het huis, laboratorium en onderzoekscentrum van de Oostenrijkse psychiater Wilhelm Reich. Dit terrein beslaat 175 hectare en is ook de laatste rustplaats van Reich. Vandaag de dag is het open voor het publiek als het Wilhelm Reich Museum, waar bezoekers een kijkje kunnen nemen in het leven en werk van Reich.
 63. Washburn-Norlands Living History Center63

  Washburn-Norlands Living History Center

  Livermore, ME
  De Norlands, ook bekend als het Israel Washburn Homestead, is een historisch gebouw gelegen in Livermore, Maine. Dit huis in gotische revival-stijl werd gebouwd in 1821 en is vanwege zijn historische betekenis toegevoegd aan het National Register of Historic Places in 1969. Het was eigendom van Israel Washburn en zijn nakomelingen, die een belangrijke rol speelden in de geschiedenis van het gebied.
 64. 64

  The Northern Maine Museum of Science

  Presque Isle, ME
  Het Northern Maine Museum of Science, gelegen in Presque Isle, Maine, is een natuurhistorisch museum. Het biedt een breed scala aan tentoonstellingen die verschillende wetenschappelijke disciplines bestrijken. Dit museum is een uitstekende bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in natuurgeschiedenis en wetenschap.
 65. 65

  Poland Spring Preservation Society

  Poland, ME
  Het tot museum omgebouwde park en historische herenhuis heeft tot doel het historisch erfgoed van de Poolse immigranten in Maine te bewaren. Gratis toegang.
 66. 66

  Maine State Aquarium

  Boothbay Harbor, ME
 67. 67

  York's Wild Kingdom

  Cape Neddick, ME
 68. 68

  Zillman Art Museum

  Bangor, ME
  Het Zillman Art Museum-University of Maine (ZAM) bevindt zich in het hart van het centrum van Bangor, Maine. Het is een integraal onderdeel van de University of Maine, die zich in het nabijgelegen Orono bevindt. Het museum biedt een unieke mix van academische en culturele ervaringen, waardoor het een belangrijke bestemming is voor kunstliefhebbers en toeristen.
 69. 69

  Coastal Children's Museum

  Rockland, ME
 70. 70

  Sail Power & Steam Museum

  Rockland, ME
 71. 71

  Maine Lighthouse Museum

  Rockland, ME
 72. 72

  Center For Maine Contemporary Art

  Rockland, ME
  Het Center for Maine Contemporary Art (CMCA), opgericht in 1952, is een centrum voor hedendaagse kunst in Maine. Het biedt een jaarprogramma van wisselende tentoonstellingen, waarbij het werk van zowel opkomende als gevestigde kunstenaars die banden hebben met Maine wordt getoond. Deze continue rotatie van tentoonstellingen zorgt ervoor dat er altijd iets nieuws en spannends te zien is, waardoor elk bezoek uniek is.
 73. 73

  Lincoln County Historical Association

  Wiscasset, ME
 74. 74

  Wiscasset Old Jail

  Wiscasset, ME
 75. 75

  Islesboro Historical Society

  Islesboro, ME
 76. 76

  Railway Village Museum

  Boothbay, ME
  Als u van treinen houdt, is dit museum een omweg waard. Bewonder de historische locomotieven en wagons en maak een ritje met de trein.
 77. 77

  Yarmouth History Center

  Yarmouth, ME
 78. 78

  Dorr Museum of Natural History

  Bar Harbor, ME
 79. 79

  Dorr Museum of Natural History

  Bar Harbor, ME
 80. 80

  Moosehead Historical Society & Museums

  Greenville, ME
 81. 81

  Knox Museum

  Thomaston, ME
 82. 82

  Petite Plaisance Conservation Fund

  Mount Desert, ME
 83. 83

  Somesville Museum and Gardens

  Mount Desert, ME
 84. 84

  Presque Isle Historical Society

  Presque Isle, ME
 85. 85

  Poland Historical Society

  Poland, ME
 86. 86

  Nathan R. Lipfert Research Library

  Bath, ME
 87. 87

  Millinocket Historical Society

  Millinocket, ME
 88. 88

  Seal Cove Auto Museum

  Tremont, ME
 89. 89

  Ski Museum of Maine

  Farmington, ME
  Het Ski Museum of Maine, gelegen in Kingfield, Maine, Verenigde Staten, is een unieke instelling gewijd aan de bewaring en presentatie van de geschiedenis en het erfgoed van het skiën. Het museum legt een bijzondere nadruk op de staat Maine, met tentoonstellingen van artefacten en documenten die de rijke skigeschiedenis van de regio weerspiegelen. Het museum is gunstig gelegen aan Route 27 in het centrum van Kingfield, vlakbij het historische Herbert Hotel en slechts 24 kilometer van Sugarloaf Mountain.
 90. 90

  Castine Historical Society

  Castine, ME
 91. 91

  Blacksmith Shop Museum

  Dover-Foxcroft, ME
  Het Blacksmith Shop Museum, oorspronkelijk bekend als de Chandler-Parsons Blacksmith Shop, is een historische smederij gelegen op 107 Dawes Road in Dover-Foxcroft, Maine. Dit museum biedt een unieke blik op het verleden en toont de geschiedenis en het vakmanschap van het smeden in de 19e eeuw.
 92. 92

  Camden-Rockport Historical Society

  Rockport, ME
 93. 93

  Boothbay Region Historical Society

  Boothbay Harbor, ME
 94. 94

  Raye's Mustard Mill Museum

  Eastport, ME
 95. 95

  Androscoggin Historical Society

  Auburn, ME
 96. 96

  Hudson Museum

  Orono, ME
  Het Hudson Museum, een antropologisch museum, is gevestigd in het Collins Center for the Arts in Orono, Maine. Het wordt beheerd door de University of Maine, wat een academisch tintje geeft aan de tentoonstellingen. De locatie van het museum in het Collins Center for the Arts maakt het onderdeel van een groter cultureel centrum, waardoor bezoekers een uitgebreide culturele ervaring krijgen.
 97. 97

  Monmouth Museum

  Monmouth, ME
 98. 98

  Readfield Historical Society

  Readfield, ME
 99. 99

  Belfast Historical Society and Museum

  Belfast, ME
 100. 100

  South Portland Historical Society

  South Portland, ME
  De South Portland Historical Society beheert een museum en een cadeauwinkel, waar bezoekers de kans krijgen om zich te verdiepen in de geschiedenis van de stad. De vereniging heeft ook verschillende boeken en dvd's gepubliceerd die meer inzicht geven in het verleden van South Portland. Deze bronnen bieden een uitgebreid begrip van het erfgoed van de stad en zijn een waardevolle aanvulling op de ervaring van elke bezoeker.

Alle musea in Maine