Alle kunstmusea en attracties om te bezoeken in Michigan

Michigan (Verenigde Staten) heeft veel te bieden voor kunstliefhebbers. Hieronder tonen we je een overzicht van alle 15 kunstmusea die zich in Michigan bevinden.

Houd je van kunst en ben je op zoek naar de beste kunstmusea om te bezoeken in Michigan? Dit zijn ze:

 1. Detroit Institute of Arts1

  Detroit Institute of Arts

  Detroit, MI
  Het Detroit Institute of Arts (DIA), gelegen in het culturele centrum van Detroit, Michigan, is een van de grootste musea in de Verenigde Staten. Het ligt 3 km ten noorden van het stadscentrum, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor toeristen die de stad bezoeken. De locatie van het museum in het culturele hart van Detroit draagt bij aan de aantrekkingskracht, en biedt bezoekers de kans om de levendige kunstscene van de stad te verkennen.
 2. The Heidelberg Project2

  The Heidelberg Project

  Detroit, MI
  Het Heidelberg Project is een openlucht kunstproject gelegen in de McDougall-Hunt buurt aan de oostkant van Detroit. Het werd opgericht in 1986 door kunstenaar Tyree Guyton, die werd bijgestaan door zijn vrouw, Karen, en grootvader Sam Mackey. Het project begon als een politiek protest tegen de verslechtering van Guyton's jeugdbuurt na de rellen van 1967. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een levendige en kleurrijke kunstinstallatie die de buurt heeft getransformeerd en bezoekers van over de hele wereld heeft aangetrokken.
 3. Meyer May House3

  Meyer May House

  Grand Rapids, MI
  Het Meyer May House, gelegen op 450 Madison Avenue SE in de Heritage Hill Historic District van Grand Rapids, Michigan, is een opmerkelijk voorbeeld van de architectonische ontwerpen van Frank Lloyd Wright. Het huis, gebouwd tussen 1908 en 1909, staat als een getuigenis van Wright's Prairie School-tijdperk, vaak aangeduid als 'Michigan's Prairie meesterwerk'.
 4. University of Michigan Museum of Art4

  University of Michigan Museum of Art

  Ann Arbor, MI
  Het University of Michigan Museum of Art, gelegen in Ann Arbor, Michigan, wordt erkend als een van de grootste universiteitskunstmusea in de Verenigde Staten. Het beslaat een indrukwekkende 8.700 vierkante meter, wat voldoende ruimte biedt voor zijn uitgebreide kunstcollectie.
 5. Frederik Meijer Gardens and Sculpture Park5

  Frederik Meijer Gardens and Sculpture Park

  Grand Rapids, MI
  De Frederik Meijer Gardens and Sculpture Park is een uitgestrekt gebied van 50 hectare dat zowel een botanische tuin als een beeldenpark herbergt. Het bevindt zich in Grand Rapids, Michigan, USA. Deze locatie wordt vaak aangeduid als de Meijer Gardens en wordt beschouwd als een van de belangrijkste culturele evenementen in het Amerikaanse Midwesten.
 6. Alden B. Dow Home and Studio6

  Alden B. Dow Home and Studio

  Midland, MI
  Het Alden B. Dow Home and Studio, gelegen in Midland, Michigan, is een belangrijke architectonische locatie omdat het diende als de residentie en werkruimte van de gerenommeerde architect van de 20e eeuw, Alden B. Dow. De site wordt nationaal erkend voor de kwaliteit en originaliteit van Dow's werk en zijn associatie met Frank Lloyd Wright.
 7. Cranbrook Art Museum7

  Cranbrook Art Museum

  Bloomfield Hills, MI
  De Cranbrook Educational Community, gelegen in Bloomfield Hills, Michigan, is een nationaal historisch monument dat dient als een onderzoeks- en openbaar museumcomplex voor onderwijs. Het werd opgericht in het begin van de 20e eeuw door George Gough Booth, een krantenmagnaat. Het complex is een getuigenis van Booth's visie en toewijding aan onderwijs en kunst.
 8. Grand Rapids Art Museum8

  Grand Rapids Art Museum

  Grand Rapids, MI
  Het Grand Rapids Art Museum, ook bekend als GRAM, is een kunstmuseum gelegen in Grand Rapids. Het beschikt over een breed scala aan collecties die zich uitstrekken van de Renaissance tot de moderne kunst. Daarnaast herbergt het speciale collecties van Europese en Amerikaanse kunst uit de 19e en 20e eeuw. Deze diverse collectie biedt een uitgebreid overzicht van de kunstgeschiedenis en biedt bezoekers de kans om verschillende kunststromingen en stijlen te verkennen.
 9. Flint Institute of Arts9

  Flint Institute of Arts

  Flint, MI
  Het Flint Institute of Arts, ook bekend als FIA, is gevestigd in het Flint Cultural Center in Flint, Michigan. Het heeft de eer het op een na grootste kunstmuseum in de staat te zijn. Deze locatie is een belangrijk cultureel centrum, dat een verscheidenheid aan tentoonstellingen, interpretatieve programma's, filmvertoningen, concerten, lezingen, gezinsevenementen en educatieve outreach-programma's biedt.
 10. Saginaw Art Museum10

  Saginaw Art Museum

  Saginaw, MI
 11. Cranbrook House and Gardens11

  Cranbrook House and Gardens

  Bloomfield Hills, MI
  De Cranbrook Educational Community, erkend als een Nationaal Historisch Monument in de Verenigde Staten, werd opgericht door krantenmagnaat George Booth in het begin van de 20e eeuw. Deze prestigieuze onderwijsinstelling is gelegen in Bloomfield Hills, een welvarende buitenwijk van Detroit. Het is een getuigenis van de visie van zijn oprichter en biedt een blik op de geschiedenis en ontwikkeling van onderwijs en kunst in de Verenigde Staten.
 12. Museum of Contemporary Art Detroit12

  Museum of Contemporary Art Detroit

  Detroit, MI
  Het Museum of Contemporary Art Detroit, ook bekend als MOCAD, is een unieke instelling in de stad Detroit. In tegenstelling tot traditionele musea, heeft MOCAD geen permanente collectie. In plaats daarvan richt het zich op het tonen van hedendaagse kunst via een verscheidenheid aan tentoonstellingen en evenementen. Deze aanpak stelt het museum in staat om constant frisse en innovatieve inhoud aan zijn bezoekers te bieden.
 13. 13

  Michigan Legacy Art Park

  Thompsonville, MI
  Het Michigan Legacy Art Park, gelegen in de buurt van Thompsonville, Michigan, is een 30-acre groot openlucht beeldenpark. Het bevindt zich op het terrein van het Crystal Mountain Resort, waardoor het een unieke combinatie van natuur en kunst is. Het park biedt een unieke kans om kunst te verkennen in een buitenomgeving, omringd door de natuurlijke schoonheid van Michigan.
 14. 14

  Art Center of Battle Creek

  Battle Creek, MI
 15. 15

  Seafoam Palace of Arts and Amusements

  Detroit, MI

Alle musea in Michigan