De beste musea in Montana in oktober 2023

Dit zijn de top 100 beste musea in Montana, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Montana, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Montana.

Op zoek naar de beste musea in Montana? Dit zijn de beste:

 1. Grizzly & Wolf Discovery Center1

  Grizzly & Wolf Discovery Center

  West Yellowstone, MT
  Het Grizzly & Wolf Discovery Center, gelegen in West Yellowstone, Montana, is een non-profit wildpark en educatieve faciliteit. Het werd geopend in 1993 en dient sindsdien als een toevluchtsoord voor wilde dieren en een centrum voor educatie. Het centrum is de thuisbasis van een verscheidenheid aan dieren, waaronder grizzlyberen en wolven, en biedt een reeks tentoonstellingen en programma's voor bezoekers om van te genieten.
 2. Western Heritage Center2

  Western Heritage Center

  Billings, MT
  Het Western Heritage Center is een regionaal museum gelegen in het historische centrum van Billings, Montana, in de Verenigde Staten. Deze locatie biedt bezoekers de mogelijkheid om de rijke geschiedenis van de regio te verkennen en tegelijkertijd te genieten van de charme van het stadscentrum.
 3. World Museum of Mining3

  World Museum of Mining

  Butte-Silver Bow, MT
  Het World Museum of Mining is zowel een museum als een gedenkteken gelegen in Butte, Montana. Het dient als een belangrijk herkenningspunt in de regio en biedt een uniek inzicht in de geschiedenis en cultuur van de mijnbouw. Bezoekers kunnen het museum verkennen om meer te weten te komen over de impact van de mijnbouwindustrie op het gebied en de mensen.
 4. Original Governor's Mansion4

  Original Governor's Mansion

  Helena, MT
  Het voormalige Montana Executive Mansion, ook bekend als het oorspronkelijke gouverneurshuis, is een huis in Helena, Montana, dat in 1970 werd opgenomen in het National Register of Historic Places.
 5. Livingston Depot Center5

  Livingston Depot Center

  Livingston, MT
  Het Livingston Depot, gelegen in Livingston, Montana, is een historisch treinstation gebouwd door de Northern Pacific Railway in 1902. Het stopte met functioneren als een passagiersspoorwegdienst in 1979 toen Amtrak de North Coast Hiawatha stopzette. Sinds 1987 is het gerestaureerde gebouw echter een belangrijk onderdeel van het historische centrum van Livingston, waar het dienst doet als het Livingston Depot Center.
 6. Paris Gibson Square Museum of Art6

  Paris Gibson Square Museum of Art

  Great Falls, MT
  Het Paris Gibson Square Museum of Art, ook bekend als PGSMA, is een kunstmuseum gelegen op 1400 First Avenue North in Great Falls, Montana, Verenigde Staten. Dit museum is een van de zes in de stad en is gehuisvest in een historisch gebouw dat in 1896 werd gebouwd. Het gebouw werd aanvankelijk gebruikt als de eerste middelbare school van de stad en later als een junior high school voordat het in 1977 werd omgebouwd tot een museum.
 7. Zoo Montana7

  Zoo Montana

  Billings, MT
  ZooMontana, gelegen in Billings, Montana, is een uniek 70 hectare groot wildpark. Het heeft de onderscheiding van de enige dierentuin en botanische park in Montana. Het park is de thuisbasis van bijna 100 dieren, die 58 soorten vertegenwoordigen, allemaal levend in habitats ontworpen om hun natuurlijke omgevingen na te bootsen.
 8. The Moss Mansion8

  The Moss Mansion

  Billings, MT
  Het Moss Mansion Historic House Museum bevindt zich op 914 Division Street in Billings, Montana, Verenigde Staten. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt bezoekers de unieke kans om een stukje van de geschiedenis van Montana te ontdekken.
 9. Old Montana Prison9

  Old Montana Prison

  Deer Lodge, MT
  In het oude gevangeniscomplex zijn nu vijf musea ondergebracht waarvoor één vergoeding wordt gevraagd. Een must voor elke museumliefhebber.
 10. C M Russell Museum10

  C M Russell Museum

  Great Falls, MT
  Het C M Russell Museum Complex, gelegen in de stad Great Falls, Montana, is een kunstmuseum gewijd aan het tentoonstellen van het kunstwerk van cowboykunstenaar Charles Marion Russell. De primaire functie van het museum is het tonen van het kunstwerk van deze inwoner van Great Falls, waardoor bezoekers een uniek inzicht krijgen in zijn leven en werk.
 11. Lewis and Clark Interpretive Center11

  Lewis and Clark Interpretive Center

  Great Falls, MT
  Het hele museum is gewijd aan Lewis en Clark en hun expeditie. Creatieve en zeer informatieve displays.
 12. Mai Wah Museum12

  Mai Wah Museum

  Butte-Silver Bow, MT
  Het Mai Wah Museum, gelegen in Butte, Montana, Verenigde Staten, is gewijd aan het documenteren van de geschiedenis van Aziatische mensen in de Rocky Mountains. Dit unieke museum biedt een diepgaande kijk op het rijke culturele erfgoed en de ervaringen van Aziatische immigranten in deze regio, en biedt een uniek perspectief op de diverse geschiedenis van de Verenigde Staten.
 13. 13

  Tippet Rise Art Center

  Fishtail, MT
  Tippet Rise Art Center is een unieke kunstlocatie gelegen op een uitgestrekte ranch van 12.000 hectare in het zuiden van Montana. Deze locatie, ten noorden van het Yellowstone National Park, biedt bezoekers een unieke mix van kunst, muziek en natuur in een adembenemende omgeving.
 14. Waterworks Art Museum14

  Waterworks Art Museum

  Miles City, MT
  Dit complex is gevestigd in een voormalige industriële faciliteit en doet dienst als plaatselijk cultureel centrum. Kom langs om interessante kunsttentoonstellingen te bekijken.
 15. Waterworks Art Museum15

  Waterworks Art Museum

  Miles City, MT
  Dit complex is gevestigd in een voormalige industriële faciliteit en doet dienst als plaatselijk cultureel centrum. Kom langs om interessante kunsttentoonstellingen te bekijken.
 16. Montana Auto Museum16

  Montana Auto Museum

  Deer Lodge, MT
 17. American Computer and Robotics Museum17

  American Computer and Robotics Museum

  Bozeman, MT
  Het American Computer & Robotics Museum, voorheen bekend als het American Computer Museum, is gevestigd in Bozeman, Montana. Het museum is gewijd aan de geschiedenis van informatica, communicatie, kunstmatige intelligentie en robotica. Het biedt een unieke kans om de evolutie van deze velden en hun impact op ons leven te verkennen.
 18. Fort Missoula18

  Fort Missoula

  Missoula, MT
 19. Montana Historical Society Museum19

  Montana Historical Society Museum

  Helena, MT
  De Montana Historical Society (MHS) is een historische vereniging gevestigd in Montana, VS. Haar primaire rol is het behoud van historische bronnen die cruciaal zijn voor het begrijpen van de geschiedenis van Montana. De vereniging biedt een scala aan diensten via zes operationele programma's: Administratie, Onderzoekscentrum, Museum, Publicaties, Historisch Behoud en Onderwijs.
 20. Story Mansion20

  Story Mansion

  Bozeman, MT
 21. Museum of the Rockies21

  Museum of the Rockies

  Bozeman, MT
  Museum of the Rockies is een museum in Bozeman, Montana. Oorspronkelijk verbonden aan de Montana State University in Bozeman , en nu ook aan het Smithsonian Institution , staat het museum bekend om zijn paleontologische collecties, hoewel deze niet het enige aandachtspunt zijn. Het Museum of the Roc
 22. Charles Clark Chateau22

  Charles Clark Chateau

  Butte-Silver Bow, MT
  Het herenhuis dat veel weg heeft van een romantisch kasteel doet nu dienst als kunstmuseum. Er wordt een rijke collectie kunstwerken en artefacten tentoongesteld.
 23. Missouri Breaks Interpretive Center23

  Missouri Breaks Interpretive Center

  Fort Benton, MT
 24. Museum of the Plains Indian24

  Museum of the Plains Indian

  North Browning, MT
 25. Fort Owen State Park25

  Fort Owen State Park

  Stevensville, MT
  Fort Owen State Park is een historisch bewaard gebleven gebied gelegen aan de noordelijke rand van Stevensville, Montana. Eigendom van de staat Montana, het park is vernoemd naar Fort Owen, een missie en later een handelspost opgericht in 1841. Het park staat bekend als de 'wieg van de Montana-beschaving' vanwege zijn historische betekenis.
 26. Glendive Dinosaur and Fossil Museum26

  Glendive Dinosaur and Fossil Museum

  Glendive, MT
  Het Glendive Dinosaur and Fossil Museum is een particulier instituut gevestigd in Glendive, Montana. Het museum werd opgericht door Otis Kline en wordt momenteel beheerd door de non-profitorganisatie Advancing Creation Truth. Dit museum is uniek in zijn benadering van het presenteren van de geschiedenis van dinosaurussen en fossielen.
 27. Ravalli County Museum & Historical Society27

  Ravalli County Museum & Historical Society

  Hamilton, MT
  Het Ravalli County Museum, gelegen in Hamilton, Montana, is een belangrijke instelling die wordt beheerd door de Bitter Root Valley Historical Society (BRVHS). De primaire missie van het museum is het verwerven, bewaren en interpreteren van het historische en culturele erfgoed van de Bitter Root Valley en haar inwoners. Dit omvat de rijke geschiedenis van Ravalli County, Montana, waardoor het een waardevolle bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het begrijpen van het verleden van de regio.
 28. Logan Pass Visitor Center28

  Logan Pass Visitor Center

  Browning, MT
 29. 29

  Missoula Museum of the Arts

  Missoula, MT
  Het Missoula Art Museum, ook bekend als MAM, is een museum voor hedendaagse kunst gevestigd in Missoula, Montana. Het werd oorspronkelijk opgericht in 1975 onder de naam Missoula Museum voor de Kunsten. Dit museum is een belangrijke culturele instelling in de regio, met een verscheidenheid aan tentoonstellingen en collecties van hedendaagse kunst.
 30. Historic Dumas Brothel Museum30

  Historic Dumas Brothel Museum

  Butte-Silver Bow, MT
  Het bordeel Dumas was een bordeel in Butte, Montana. Het bordeel werd in 1890 opgericht door de Frans-Canadese broers Joseph en Arthur Nadeau en genoemd naar de eigenares, Delia Nadeau, geboren Dumas, Josephs vrouw. In de loop der jaren groeide het bordeel aanzienlijk en de mijnwerkers die in de ko
 31. 31

  The History Museum

  Great Falls, MT
 32. 32

  Montana Cowboys Association Museum & Bar

  Great Falls, MT
 33. 33

  Children's Museum of Montana

  Great Falls, MT
  Precies het soort museum dat je zou verwachten. Hoe dan ook, de tentoonstellingen zijn goed doordacht, met veel te doen en te leren voor uw kinderen.
 34. 34

  Powell County History Museum

  Deer Lodge, MT
 35. 35

  Wright Zoological Museum

  Missoula, MT
  Het Philip L. Wright Zoological Museum, ook bekend als UMZM, bevindt zich op de tweede verdieping van het Health Sciences gebouw op de campus van de University of Montana in Missoula, Montana. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor bezoekers die al de universiteitscampus verkennen.
 36. 36

  Montana Grizzly Encounter

  Bozeman, MT
 37. 37

  Nevada City Museum & Music Hall

  Virginia City, MT
 38. 38

  J. Spencer Watkins Memorial Museum

  Virginia City, MT
 39. 39

  Museum of the Yellowstone

  West Yellowstone, MT
  Dit historisch museum behandelt een breed scala aan onderwerpen, van het begin van het toerisme tot Union Pacific Railroads.
 40. 40

  The Shire of Montana - Hobbit House

  Trout Creek, MT
  Lord of the Rings fans zullen dol zijn op deze plek die het midden houdt tussen een herberg en een museum. Wat een charmante plek.
 41. 41

  Carter County Museum

  Ekalaka, MT
  Het Carter County Museum, gelegen in Ekalaka, Montana, heeft de eer het eerste provinciemuseum in de staat te zijn. Opgericht in 1936, heeft het museum een rijke geschiedenis en is het al vele decennia een belangrijk onderdeel van de lokale gemeenschap.
 42. 42

  Holter Museum of Art

  Helena, MT
  Een uitstekende galerie met multimediale kunst en historische kunstwerken. Een must voor elke kunstkenner.
 43. 43

  ExplorationWorks

  Helena, MT
 44. 44

  Emerson Center for the Arts & Culture

  Bozeman, MT
  Levendige culturele ruimte waar interessante kunstcollecties worden getoond en waar voorstellingen, theater en comedy worden opgevoerd.
 45. 45

  Gallatin History Museum

  Bozeman, MT
 46. 46

  Rocky Mountain Museum of Military History

  Missoula, MT
  Militairen en geschiedenisliefhebbers zullen dit museum zeker waarderen. Het toont de evolutie van het Amerikaanse leger sinds de grensperiode.
 47. 47

  National Museum of Forest Service History

  Missoula, MT
 48. 48

  Peter Yegen Jr. Yellowstone County Museum

  Billings, MT
  Toegewijd aan het behoud en de interpretatie van de geschiedenis van de verschillende bewoners van de Yellowstone vallei.
 49. 49

  Liberty Village Arts Center and Gallery

  Chester, MT
  Levendig gemeenschapscentrum gevestigd in een voormalige katholieke kerk. Kom langs en bewonder de tentoongestelde kunstwerken van zowel bekende als opkomende kunstenaars.
 50. 50

  Liberty County Museum

  Chester, MT
  De Eerste Episcopale Methodistenkerk van Chester, gelegen op de kruising van 2nd Street en Madison Avenue in Chester, Montana, is een belangrijke historische site. Gebouwd in 1911, staat de kerk als een getuigenis van het vroege vestigings- en homesteading-tijdperk in de staat. Het alledaagse ontwerp is typerend voor landelijke kerken in Montana uit die periode, en biedt bezoekers een kijkje in de architectuurstijlen en culturele praktijken van die tijd.
 51. 51

  Piccadilly Transportation Memorabilia Museum

  Butte-Silver Bow, MT
  Groot museum ter herdenking, behoud en overbrenging van de zogenaamde Gouden Eeuw van het autorijden. Niet alleen autofanaten zullen van het bezoek genieten.
 52. 52

  Museum of the Upper Missouri

  Fort Benton, MT
  Historisch museum met een mooie collectie historische memorabilia en uniformen, die het verleden documenteren.
 53. 53

  Museum of the Northern Great Plains

  Fort Benton, MT
  Het museum is vooral gericht op bonthandel, landbouw en andere middelen van bestaan. Echt informatieve tentoonstelling.
 54. 54

  Montana Agricultural Center

  Fort Benton, MT
 55. 55

  Wibaux Museum

  Wibaux, MT
 56. 56

  Stevensville Historical Museum

  Stevensville, MT
 57. 57

  Yellowstone Gateway Museum

  Livingston, MT
 58. 58

  Daniels County Museum & Pioneer Town

  Scobey, MT
  Ga terug in de tijd en ontdek hoe de pioniers vroeger leefden en werkten. Meer dan 35 gebouwde of gerestaureerde gebouwen.
 59. 59

  Frontier Gateway Museum

  Glendive, MT
 60. 60

  Darby Pioneer Memorial Museum

  Darby, MT
 61. 61

  The Charles M. Bair Family Museum

  Martinsdale, MT
  Dit museum toont de rijke collecties kunst van de Indianen die door de familie Bair zijn bijeengebracht. Het gebouw zelf is opmerkelijk.
 62. 62

  Heritage Museum

  Libby, MT
 63. 63

  Crazy Mountain Museum

  Big Timber, MT
 64. 64

  Poplar Museum

  Poplar, MT
 65. 65

  Powder River Historical Museum

  Broadus, MT
 66. 66

  Judith Basin County Museum

  Stanford, MT
 67. 67

  Miracle of America Museum

  Polson, MT
  Enorm museum, of eigenlijk een onbeperkt openluchtcomplex. Vol met verschillende artefacten, documenten, oorlogsmemorabilia en nog veel meer.
 68. 68

  Polson Flathead Historical Museum

  Polson, MT
 69. 69

  H. Earl Clack Memorial Museum

  Havre, MT
 70. 70

  Havre Beneath the Streets

  Havre, MT
 71. 71

  Glacier County Historical Museum

  Cut Bank, MT
  Museum gewijd aan homesteading en diverse lokale onderwerpen. Bezoek het huis van de olieboer, het schoolgebouw en de boerderij om meer te weten te komen.
 72. 72

  Sheridan County Museum

  Plentywood, MT
 73. 73

  Headwaters Heritage Museum

  Three Forks, MT
 74. 74

  Wolf Point Historical Society Museum

  Wolf Point, MT
 75. 75

  Wolf Point Area Museum

  Wolf Point, MT
 76. 76

  Phillips County Museum

  Malta, MT
  Dit provinciale museum is een verborgen juweeltje, ondanks zijn kleine omvang. Ongewoon rijke bricolage van artefacten met betrekking tot de lokale geschiedenis.
 77. 77

  Blaine County Museum

  Chinook, MT
 78. 78

  Blaine County Wildlife Museum

  Chinook, MT
 79. 79

  Upper Musselshell Museum

  Harlowton, MT
 80. 80

  Museum of the Plains Indian

  Browning, MT
  Dit museum verzamelt en toont artefacten en kunstwerken gemaakt door de vroegere bewoners van de Northern Plains.
 81. 81

  Range Riders Museum

  Miles City, MT
  Het museum bewaart de bewogen geschiedenis van het gebied voor de volgende generaties. Illustratieve, boeiende tentoonstellingen.
 82. 82

  Range Riders Museum

  Miles City, MT
  Het museum bewaart de bewogen geschiedenis van het gebied voor de volgende generaties. Illustratieve, boeiende tentoonstellingen.
 83. 83

  Mineral County Museum

  Superior, MT
 84. 84

  Rosebud County Museum

  Forsyth, MT
 85. 85

  Jefferson Valley Museum

  Whitehall, MT
 86. 86

  Upper Blackfoot Valley Historical Museum

  Lincoln, MT
 87. 87

  Old Jail Museum

  Thompson Falls, MT
 88. 88

  Clarks Fork Valley Museum

  Fromberg, MT
 89. 89

  Fox Lake Historical Museum

  Fox Lake, MT
 90. 90

  Mccone County Museum

  Circle, MT
 91. 91

  Rudyard Depot Museum

  Rudyard, MT
 92. 92

  Big Horn County Historical Museum

  Hardin, MT
 93. 93

  Culbertson Museum

  Culbertson, MT
 94. 94

  Treasure County 89ers Museum

  Hysham, MT
 95. 95

  Old Trail Museum

  Choteau, MT
 96. 96

  Stumptown Historical Society

  Whitefish, MT
 97. 97

  Loma Earth Science Museum

  Loma, MT
 98. 98

  Garden of the Rockies Museum

  Ronan, MT
 99. 99

  O'Fallon Historic Museum

  Baker, MT
 100. 100

  North American Wildlife Museum

  Coram, MT

Alle musea in Montana