Alle wetenschaps- & technologiemusea en attracties om te bezoeken in Oregon

Oregon (Verenigde Staten) heeft een aantal interessante plekken om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in wetenschap en technologie. Hieronder zetten we alle 11 wetenschapsmusea in Oregon voor je op een rij.

Ben je geïnteresseerd in wetenschap en technologie en ben je op zoek naar de beste wetenschapsmusea om te bezoeken in Oregon? Dit zijn ze:

 1. Oregon Coast Aquarium1

  Oregon Coast Aquarium

  Newport, OR
  Het Oregon Coast Aquarium, gelegen in Newport, Oregon, is een gerenommeerde faciliteit die in 1992 haar deuren opende voor het publiek. Het bevindt zich op een terrein van 23 hectare langs Yaquina Bay, vlakbij de Stille Oceaan. Het aquarium is door USA Today erkend als een faciliteit van wereldklasse en staat volgens Coastal Living magazine in de top tien van aquaria in Noord-Amerika.
 2. Oregon Museum of Science and Industry2

  Oregon Museum of Science and Industry

  Portland, OR
  Het Oregon Museum of Science and Industry (OMSI) is een technologisch museum dat zich bevindt in Portland, Oregon. Het ligt aan de oevers van de rivier de Willamette, wat een schilderachtige locatie biedt voor bezoekers. Het museum staat bekend om zijn focus op technologie en wetenschap, waardoor het een interessante bestemming is voor mensen die geïnteresseerd zijn in deze velden.
 3. Tillamook Air Museum3

  Tillamook Air Museum

  Tillamook, OR
  Het Tillamook Air Museum is een uniek luchtvaartmuseum gelegen in het zuidelijke deel van Tillamook, Oregon. Het biedt een rijke geschiedenis en een breed scala aan tentoonstellingen die aantrekkelijk zijn voor luchtvaartenthousiasten en geschiedenisliefhebbers. Het museum is gemakkelijk toegankelijk en biedt een educatieve en vermakelijke ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.
 4. Evergreen Aviation & Space Museum4

  Evergreen Aviation & Space Museum

  McMinnville, OR
  Het Evergreen Aviation & Space Museum, gelegen in McMinnville, Oregon, is een unieke bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in luchtvaart en ruimtevaart. Opgericht in 1991, herbergt het museum een verscheidenheid aan militaire en civiele vliegtuigen en ruimtevaartuigen, en biedt bezoekers een uitgebreid overzicht van de geschiedenis en vooruitgang van de luchtvaarttechnologie.
 5. Oregon Rail Heritage Center5

  Oregon Rail Heritage Center

  Portland, OR
  Het Oregon Rail Heritage Center (ORHC) is een spoorwegmuseum gelegen in Portland, Oregon. Het herbergt drie stoomlocomotieven die eigendom zijn van de stad Portland. Deze omvatten de Southern Pacific 4449, Spokane, Portland & Seattle 700, en Oregon Railroad & Navigation Co. 197. De eerste twee locomotieven zijn gerestaureerd en operationeel, wat een unieke blik biedt op de geschiedenis van het spoorvervoer.
 6. United States Lightship Columbia6

  United States Lightship Columbia

  Astoria, OR
  Het lichtschip Columbia (WLV-604) van de Verenigde Staten is een belangrijk onderdeel van de maritieme geschiedenis. Het werd in 1951 in dienst genomen voor de kustwacht van de Verenigde Staten aan de monding van de Columbia-rivier. Dit lichtschip speelde een cruciale rol bij het begeleiden van schepen door de zandbank van de Columbia-rivier en een gebied dat bekend staat als de Pacific Graveyard.
 7. Hatfield Marine Science Center7

  Hatfield Marine Science Center

  Newport, OR
  Het Hatfield Marine Science Center (HMSC) is een centrum voor onderzoek en onderwijs op het gebied van mariene wetenschappen aan de Yaquina-baai van de Stille Oceaan in de Amerikaanse staat Oregon. Het wordt beheerd door de Oregon State University in samenwerking met vijf staats- en federale agentsc
 8. Oregon Maritime Museum8

  Oregon Maritime Museum

  Portland, OR
  De Portland is momenteel de thuisbasis van het Oregon Maritime Museum, dat het schip bezit. Het museum verwierf het schip in 1991, bijna tien jaar na zijn pensionering. De restauratiewerkzaamheden begonnen met de bedoeling om het om te vormen tot een stationair museumschip. De interesse en fondsenwerving voor het project overtroffen de verwachtingen, en $700.000 aan donaties stelden de Portland in staat om te worden gerestaureerd tot een werkende en bevaarbare staat. De restauratiewerkzaamheden werden voltooid in 1993, met af en toe passagiersreizen tot de kustwacht het schip in 2001 inspecteerde en de passagiersoperaties stopzette tot het schip de inspectie kon doorstaan. Het museum haalde nog eens $480.000 op, vrijwilligers staken in zeven jaar tijd nog eens een miljoen dollar in arbeid, en het schip mocht in 2008 weer passagiers vervoeren.
 9. Oregon Air and Space Museum9

  Oregon Air and Space Museum

  Eugene, OR
  Het Oregon Air and Space Museum is gunstig gelegen op het terrein van de luchthaven van Eugene in Eugene, Oregon. Dit maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die naar de stad vliegen. Het museum is een geweldige plek om meer te leren over de geschiedenis van de luchtvaart en ruimteverkenning.
 10. Oregon State Hospital Museum of Mental Health10

  Oregon State Hospital Museum of Mental Health

  Salem, OR
 11. 11

  Hmsc Visitors Center

  Newport, OR

Alle musea in Oregon