Alle kunstmusea en attracties om te bezoeken in Pennsylvania

Pennsylvania (Verenigde Staten) heeft veel te bieden voor kunstliefhebbers. Hieronder tonen we je een overzicht van alle 36 kunstmusea die zich in Pennsylvania bevinden.

Houd je van kunst en ben je op zoek naar de beste kunstmusea om te bezoeken in Pennsylvania? Dit zijn ze:

 1. Philadelphia Museum of Art1

  Philadelphia Museum of Art

  Philadelphia, PA
  Het Philadelphia Museum of Art, het grootste kunstmuseum in Philadelphia, is een centrum van diverse kunstcollecties uit verschillende perioden en regio's, waaronder Europa, Amerika en Azië. Het museum verwelkomt jaarlijks ongeveer 800.000 bezoekers, waardoor het een populaire bestemming is voor kunstliefhebbers en toeristen.
 2. Rodin Museum2

  Rodin Museum

  Philadelphia, PA
  Het Rodin Museum, gelegen in Philadelphia, Pennsylvania, is een kunstmuseum dat een van de grootste collecties werken van de beroemde beeldhouwer Auguste Rodin buiten Parijs herbergt. Dit maakt het een belangrijke bestemming voor kunstliefhebbers en bewonderaars van Rodins werk.
 3. Pennsylvania Academy of the Fine Arts3

  Pennsylvania Academy of the Fine Arts

  Philadelphia, PA
  De Pennsylvania Academy of the Fine Arts (PAFA) heeft de onderscheiding van het oudste kunstmuseum en kunstschool in de Verenigde Staten. Het bevindt zich in de stad Philadelphia, Pennsylvania, en werd opgericht in 1805. Dit maakt het een belangrijk monument in de geschiedenis van de Amerikaanse kunst en onderwijs.
 4. Barnes Foundation4

  Barnes Foundation

  Philadelphia, PA
  De Barnes Foundation is een unieke combinatie van een kunstmuseum en school, gelegen aan de 2025 Benjamin Franklin Parkway in Philadelphia, Pennsylvania. Het was oorspronkelijk gevestigd in Lower Merion, een buitenwijk van Philadelphia, tot het in mei 2012 naar zijn huidige locatie verhuisde. De stichting werd opgericht door Albert C. Barnes, een farmaceutisch ondernemer die een fortuin vergaarde met de uitvinding van een antisepticum in 1907.
 5. Carnegie Museum of Art5

  Carnegie Museum of Art

  Pittsburgh, PA
  Het Carnegie Museum of Art, gelegen in de wijk Oakland in Pittsburgh, Pennsylvania, is een gerenommeerde kunstinstelling met een rijke geschiedenis. Oorspronkelijk stond het bekend als het Department of Fine Arts, Carnegie Institute. De eerste galerij van het museum werd op 5 november 1895 geopend voor het publiek en sindsdien is het aanzienlijk gegroeid in omvang en reputatie.
 6. The Frick Pittsburgh6

  The Frick Pittsburgh

  Pittsburgh, PA
  The Frick Pittsburgh is een verzameling van musea en historische gebouwen gelegen in Pittsburgh, Pennsylvania. Deze instellingen zijn gecentreerd rond de 19e-eeuwse residentie van de familie Frick, bekend als "Clayton". Dit complex biedt een uniek inzicht in het leven en de tijden van Henry Clay Frick, een bekende industrieel en kunstverzamelaar.
 7. African American Museum In Philadelphia7

  African American Museum In Philadelphia

  Philadelphia, PA
  Het African American Museum in Philadelphia (AAMP) heeft een belangrijke plaats in de geschiedenis als het eerste museum dat door een gemeente is gefinancierd en gebouwd met het specifieke doel om het erfgoed van Afro-Amerikanen te bewaren, te interpreteren en tentoon te stellen. Dit unieke aspect van de oprichting van het museum onderscheidt het en voegt een laag van historisch belang toe aan zijn bestaan.
 8. Mattress Factory8

  Mattress Factory

  Pittsburgh, PA
  The Mattress Factory is een hedendaags kunstmuseum gelegen in Pittsburgh, Pennsylvania. Het staat bekend om zijn locatiespecifieke installatiekunst, een vorm van kunst die alleen bedoeld is om te bestaan op de locatie waarvoor het is gemaakt. Deze unieke benadering van kunst maakt elk bezoek aan het museum een unieke ervaring, omdat de installaties diep verweven zijn met de architectuur en ruimte van het museum.
 9. The Andy Warhol Museum9

  The Andy Warhol Museum

  Pittsburgh, PA
  Het Andy Warhol Museum, gelegen aan de North Shore van Pittsburgh, Pennsylvania, heeft de onderscheiding het grootste museum in Noord-Amerika te zijn dat uitsluitend aan één kunstenaar is gewijd. Dit museum is een eerbetoon aan het leven en werk van de in Pittsburgh geboren popart-icoon, Andy Warhol.
 10. Institute of Contemporary Art10

  Institute of Contemporary Art

  Philadelphia, PA
  Het Institute of Contemporary Art, ook bekend als ICA, is een museum voor hedendaagse kunst gelegen in Philadelphia. Het is nauw verbonden met de University of Pennsylvania en is handig gelegen op de campus. Dit maakt het gemakkelijk toegankelijk voor bezoekers die de universiteit of de omgeving verkennen.
 11. St. Anthony's Chapel11

  St. Anthony's Chapel

  Pittsburgh, PA
  Saint Anthony Chapel is een katholieke kapel gelegen in Pittsburgh, Pennsylvania. Het valt onder het bisdom van Pittsburgh. De kapel werd gebouwd in 1880 en staat bekend om zijn uitgebreide collectie religieuze relikwieën.
 12. Philadelphia Center For Architecture12

  Philadelphia Center For Architecture

  Philadelphia, PA
  Het Center for Architecture and Design is gevestigd in het Smyth Young Field Company Building op 1218 Arch Street. Dit historische gebouw, dat het Center in 2008 kocht en renoveerde, staat op de National Register of Historic Places. Bezoekers kunnen de architectonische betekenis van het gebouw waarderen terwijl ze het aanbod van het Center verkennen.
 13. Mount Pleasant13

  Mount Pleasant

  Philadelphia, PA
  Mount Pleasant is een historisch landhuis gelegen in Philadelphia, Pennsylvania. Deze grandioze structuur werd rond 1761-62 gebouwd door John Macpherson en zijn vrouw Margaret. Het landhuis staat als een getuigenis van de architectonische vaardigheden van die tijd en biedt een blik op het leven van de voormalige bewoners.
 14. Wood Street Galleries14

  Wood Street Galleries

  Pittsburgh, PA
  De Wood Street Galleries is een visueel kunstproject van de Pittsburgh Cultural Trust. Het is gunstig gelegen in het centrum van Pittsburgh, Pennsylvania, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor toeristen. De galerie maakt deel uit van de levendige culturele scene van de stad en biedt een unieke ervaring voor kunstliefhebbers.
 15. Philadelphia's Magic Gardens15

  Philadelphia's Magic Gardens

  Philadelphia, PA
  Philadelphia's Magic Gardens is een unieke non-profitorganisatie, volkskunstomgeving en galerieruimte gelegen aan South Street in Philadelphia, Pennsylvania. Deze onderscheidende ruimte biedt een mix van kunst, geschiedenis en gemeenschap, en biedt een unieke culturele ervaring voor bezoekers.
 16. James A. Michener Art Museum16

  James A. Michener Art Museum

  Doylestown, PA
  Het Michener Art Museum, gelegen in Doylestown, Bucks County, Pennsylvania, is een particuliere, non-profit instelling. Het werd opgericht in 1988 en vernoemd naar de Pulitzer Prize-winnende schrijver James A. Michener, die een inwoner was van Doylestown. Het museum is gewijd aan het behoud en de tentoonstelling van de beeldende kunsten van Bucks County, samen met collecties van Amerikaanse kunst uit de negentiende en twintigste eeuw.
 17. Brandywine Conservancy and Museum of Art17

  Brandywine Conservancy and Museum of Art

  Chadds Ford, PA
  Het Brandywine Museum of Art is gelegen op een pittoreske locatie aan de U.S. Route 1 in Chadds Ford, Pennsylvania. Het museum ligt aan de oevers van de Brandywine Creek, wat een serene en inspirerende achtergrond biedt voor bezoekers. Deze locatie is niet alleen mooi, maar ook gemakkelijk bereikbaar, waardoor het een handige bestemming is voor kunstliefhebbers en toeristen.
 18. 18

  PhillyCAM

  Philadelphia, PA
  Leer Philadelphia nog beter kennen en ga op zoek naar die verzamelingen historische artefacten die de rijke geschiedenis van de stad beschrijven.
 19. Powel House19

  Powel House

  Philadelphia, PA
  Het Powel House, gelegen op 244 South 3rd Street in de wijk Society Hill in Philadelphia, Pennsylvania, is een historisch huismuseum. Dit huis in Georgische stijl, gebouwd in 1765, is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de stad en biedt een blik op het verleden. Bezoekers kunnen het huis en zijn weelderige interieurs verkennen, die rijkelijk opnieuw werden ingericht door de tweede eigenaar, Samuel Powel.
 20. Allentown Art Museum20

  Allentown Art Museum

  Allentown, PA
  Het Allentown Art Museum of the Lehigh Valley is een belangrijke regionale kunstinstelling gelegen in Allentown, Pennsylvania. Het museum werd opgericht in 1934 door een groep onder leiding van Walter Emerson Baum, een gerenommeerde impressionistische schilder uit Pennsylvania. De oprichting van het museum is diep geworteld in de lokale kunstgemeenschap, waardoor het een belangrijk onderdeel is van het culturele erfgoed van Allentown.
 21. Hill-physick House21

  Hill-physick House

  Philadelphia, PA
  Het Hill-Physick-Keith House, ook bekend als het Hill-Keith-Physick House, het Hill-Physick House, of simpelweg het Physick House, is een historisch huis museum. Het is gelegen op 321 S. 4th Street in de wijk Society Hill in Philadelphia, Pennsylvania, USA. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de stad.
 22. Portrait Gallery In the Second Bank22

  Portrait Gallery In the Second Bank

  Philadelphia, PA
  De Second Bank of the United States, gelegen in Philadelphia, Pennsylvania, was de tweede nationale Hamiltoniaanse bank die door de federale overheid werd geautoriseerd. Het functioneerde van februari 1816 tot januari 1836. Deze historische instelling speelde een belangrijke rol in de financiële geschiedenis van de Verenigde Staten, waardoor het een interessante bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het economische verleden van het land.
 23. Perelman Building - Philadelphia Museum of Art23

  Perelman Building - Philadelphia Museum of Art

  Philadelphia, PA
 24. Randyland24

  Randyland

  Pittsburgh, PA
  Randyland, gelegen in het North Side-gedeelte van Pittsburgh, Pennsylvania, is een kunstmuseum dat bekend staat als een van de meest kleurrijke openbare kunstoriëntatiepunten van Amerika. Dit unieke museum toont gevonden objectkunst, een vorm van kunst die alledaagse objecten hergebruikt in creatieve en visueel opvallende stukken. De levendige kleuren en eclectische collectie maken het een visueel aantrekkelijke bestemming voor toeristen.
 25. Palmer Museum of Art25

  Palmer Museum of Art

  State College, PA
  Het Palmer Museum of Art is een belangrijke culturele instelling gelegen op de University Park campus van Pennsylvania State University in State College, Pennsylvania. Het dient als het kunstmuseum van de universiteit en is een belangrijke bestemming voor kunstliefhebbers en toeristen.
 26. Susquehanna Art Museum26

  Susquehanna Art Museum

  Harrisburg, PA
  Het Susquehanna Art Museum is een non-profit instelling gelegen in Midtown Harrisburg, Pennsylvania. Het is een belangrijk cultureel centrum in de regio, met een diverse reeks kunst van lokale, regionale, nationale en internationale kunstenaars. Het museum is gewijd aan het bevorderen van kunstwaardering en kennis onder zijn bezoekers van alle leeftijden.
 27. Philadelphia Museum of Jewish Art27

  Philadelphia Museum of Jewish Art

  Philadelphia, PA
  Het Philadelphia Museum of Jewish Art, opgericht in 1975, is gevestigd in de historische Congregatie Rodeph Shalom in Philadelphia, Pennsylvania. Deze locatie biedt niet alleen een unieke setting voor het museum, maar voegt ook een laag van historische betekenis toe aan de algehele ervaring van de bezoekers.
 28. Pittsburgh Center For Arts & Media28

  Pittsburgh Center For Arts & Media

  Pittsburgh, PA
  Het Pittsburgh Center for the Arts (PCA) is een non-profit gemeenschapskunstcampus gelegen in Pittsburgh, Pennsylvania. Het biedt een verscheidenheid aan kunsteducatieprogramma's en hedendaagse kunsttentoonstellingen. Het centrum is toegewijd aan het bieden van diensten en middelen voor kunstenaars in heel West-Pennsylvania en dient als een locatie voor de gemeenschap om te creëren, te zien, te ondersteunen en te leren over beeldende kunst.
 29. 29

  Rosenwald-wolf Gallery

  Philadelphia, PA
  Toont werk van studenten van de kunstuniversiteit. Laat u meeslepen door de kunst van de jongste generatie!
 30. 30

  University Art Gallery

  Pittsburgh, PA
 31. 31

  Pittsburgh Glass Center

  Pittsburgh, PA
  Het Pittsburgh Glass Center fungeert als een galerij, glasstudio en openbare school. De primaire focus ligt op het onderwijzen, creëren en promoten van studio glaskunst. Deze unieke combinatie van functies maakt het een fascinerende bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de kunst van glasblazen, of ze nu beginners of ervaren kunstenaars zijn.
 32. 32

  Lancaster Museum of Art

  Lancaster, PA
 33. 33

  Phillips Museum of Art

  Lancaster, PA
 34. 34

  Whitaker Center

  Harrisburg, PA
  Het Whitaker Center for Science and the Arts, gelegen in Harrisburg, Pennsylvania, is een unieke bestemming die wetenschap en podiumkunsten combineert. Het centrum biedt een verscheidenheid aan tentoonstellingen gerelateerd aan deze velden, wat een verrijkende ervaring biedt voor bezoekers. Daarnaast beschikt het centrum over een digitale bioscoop, wat een extra laag van entertainment en educatie toevoegt voor degenen die het bezoeken.
 35. 35

  Romanian Folk Art Museum

  Philadelphia, PA
 36. 36

  La Salle University Art Museum

  Philadelphia, PA
  Het museum herbergt zes galerijen, elk met een verscheidenheid aan kunst. De collecties bestrijken de periode van de Renaissance tot heden en omvatten zowel Europese als Amerikaanse kunst. Dit brede scala aan kunstperioden en -stijlen biedt een uitgebreid overzicht van de kunstgeschiedenis.

Alle musea in Pennsylvania