De beste musea in Zuid-Dakota in december 2023

Dit zijn de top 50 beste musea in Zuid-Dakota, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Zuid-Dakota, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Zuid-Dakota.

Op zoek naar de beste musea in Zuid-Dakota? Dit zijn de beste:

 1. Adams Museum1

  Adams Museum

  Deadwood, SD
  Het Adams Museum, gelegen in Deadwood, heeft de onderscheiding van het oudste geschiedenismuseum in de Black Hills. Het werd opgericht in 1930 door W.E. Adams, een zakenman en voormalig burgemeester van Deadwood. Het museum is een getuigenis van de rijke geschiedenis van de regio en biedt een uniek inzicht in het verleden.
 2. The Mammoth Site of Hot Springs2

  The Mammoth Site of Hot Springs

  Hot Springs, SD
  De Mammoth Site, gelegen nabij Hot Springs, South Dakota, in de Black Hills, is een museum en actieve paleontologische opgravingssite. Onderzoek en opgravingen zijn aan de gang, wat bezoekers een unieke kans biedt om paleontologisch werk in uitvoering te zien.
 3. Prairie Homestead3

  Prairie Homestead

  Philip, SD
  The Prairie Homestead is een uniek sod huis gelegen op 21070 South Dakota Highway 240, ten noorden van Interior, South Dakota. Deze historische site biedt een blik in het verleden en toont de levensstijl van de vroege kolonisten in de regio. Het is een geweldige plek om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van South Dakota.
 4. South Dakota Air and Space Museum4

  South Dakota Air and Space Museum

  Box Elder, SD
  Het South Dakota Air and Space Museum bevindt zich in Box Elder, South Dakota, net buiten de hoofdpoort van Ellsworth Air Force Base. Het museum is gewijd aan het behoud en de tentoonstelling van de geschiedenis van de United States Air Force, de basis en de lucht- en ruimtevaart in South Dakota. Het biedt een uitgebreid overzicht van de evolutie van de luchtvaart en ruimteverkenning, waardoor het een interessante bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in deze velden.
 5. 5

  South Dakota State Historical Society Museum

  Pierre, SD
  De South Dakota State Historical Society is de officiële staats historische vereniging van South Dakota. Het opereert over de hele staat, maar heeft zijn hoofdkantoor in Pierre, South Dakota, gelegen op 900 Governors Drive. Deze locatie dient als het centrale knooppunt voor de activiteiten en operaties van de vereniging.
 6. Great Plains Zoo6

  Great Plains Zoo

  Sioux Falls, SD
  De Great Plains Zoo en Delbridge Museum of Natural History is een belangrijke attractie in Sioux Falls, South Dakota. De dierentuin beslaat 45 hectare en biedt een breed scala aan tentoonstellingen en diersoorten voor bezoekers om te verkennen. Het is een samenwerking tussen de stad Sioux Falls en de Zoological Society, waarbij de stad de infrastructuur, het land en alle activa die bij de dierentuin en het museum horen, bezit.
 7. Pettigrew Home & Museum7

  Pettigrew Home & Museum

  Sioux Falls, SD
 8. Black Hills Institute of Geological Research8

  Black Hills Institute of Geological Research

  Hill City, SD
  Het Black Hills Institute of Geological Research, gelegen in Hill City, South Dakota, is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de opgraving en voorbereiding van fossielen. Ze houden zich ook bezig met de verkoop van originele of replica fossielen aan musea. Dit maakt het een unieke bestemming voor toeristen die geïnteresseerd zijn in paleontologie en de geschiedenis van het leven op aarde.
 9. Washington Pavilion of Arts and Science9

  Washington Pavilion of Arts and Science

  Sioux Falls, SD
  Het Washington Pavilion of Arts and Science, dat zijn deuren opende in 1999, is een veelzijdige culturele instelling gelegen in Sioux Falls, South Dakota. Het herbergt een kunstgalerij, een concertzaal, een grootformaat theater en een wetenschapsmuseum, en biedt een divers scala aan ervaringen voor bezoekers. Of je nu geïnteresseerd bent in beeldende kunst, podiumkunsten of wetenschappelijke verkenning, het Paviljoen heeft iets om aan je interesses te voldoen.
 10. USS South Dakota Battleship Memorial10

  USS South Dakota Battleship Memorial

  Sioux Falls, SD
  Fatsoenlijk klein museum met propeller en een mooi gedenkteken voor diegenen die in WO II dienden. Het is een leuke ervaring, ook voor kinderen. Plus het is gratis.
 11. 11

  Lincoln Borglum Visitor Center

  Keystone, SD
 12. National Music Museum12

  National Music Museum

  Vermillion, SD
  Het Nationaal Muziekmuseum: America's Shrine to Music & Center for Study of the History of Musical Instruments ( NMM ) is een muziekinstrumentenmuseum in Vermillion, South Dakota , Verenigde Staten. Het werd in 1973 opgericht op de campus van de Universiteit van South Dakota. Het NMM is door de Nati
 13. National Music Museum13

  National Music Museum

  Vermillion, SD
  Het National Music Museum (NMM) is een unieke instelling gelegen in Vermillion, South Dakota. Opgericht in 1973, bevindt het museum zich op de campus van de University of South Dakota. Het is gewijd aan de conservering, studie en tentoonstelling van historische muziekinstrumenten van over de hele wereld.
 14. Old Courthouse Museum14

  Old Courthouse Museum

  Sioux Falls, SD
  Het oude gerechtsgebouw van Minnehaha County, gelegen op de kruising van Main Avenue en 6th Street in Sioux Falls, is een historisch gebouw dat ooit diende als het gerechtsgebouw van Minnehaha County in South Dakota. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de stad.
 15. Bramble Park Zoo15

  Bramble Park Zoo

  Watertown, SD
  Bramble Park Zoo, gelegen in Watertown, South Dakota, verwelkomt bezoekers sinds 1912. Deze lang bestaande instelling biedt een unieke kans om een diverse reeks diersoorten te verkennen in een goed onderhouden omgeving.
 16. South Dakota Discovery Center & Aquarium16

  South Dakota Discovery Center & Aquarium

  Pierre, SD
  Geweldige plek voor kinderen die graag willen leren. Er zijn veel interactieve tentoonstellingen waar zelfs volwassenen iets nieuws zullen leren. Het beste familie gebeuren in Pierre.
 17. Reptile Gardens17

  Reptile Gardens

  Colonial Pine Hills, SD
  Reptile Gardens is een dierenpark gelegen in het zuiden van Rapid City, South Dakota. Het is gunstig gelegen op de route naar het beroemde Mount Rushmore National Memorial. Dit maakt het een ideale stop voor toeristen die op weg zijn naar het nationale gedenkteken.
 18. 18

  Sturgis Motorcycle Museum & Hall of Fame

  Sturgis, SD
  Het Sturgis Motorcycle Museum & Hall of Fame is een non-profit organisatie gevestigd in Sturgis, South Dakota. Het heeft als doel de geschiedenis van het motorrijden te bewaren en de erfenis van de Sturgis Motorcycle Rally te eren. Dit museum is een getuigenis van de rijke geschiedenis en cultuur van het motorrijden, waardoor het een bezoek waard is voor motorliefhebbers en geschiedenisliefhebbers.
 19. Mitchell Prehistoric Indian Village19

  Mitchell Prehistoric Indian Village

  Mitchell, SD
  De Mitchell Site, ook bekend als 39DV2, is een belangrijke archeologische locatie in Mitchell, Davison County, South Dakota. Het werd in 1964 erkend als een Nationaal Historisch Monument, wat de belangrijkheid ervan in de geschiedenis en archeologie van de regio benadrukt.
 20. South Dakota Hall of Fame20

  South Dakota Hall of Fame

  Chamberlain, SD
  De South Dakota Hall of Fame vervult meerdere doeleinden. Het is een museum dat 'acts of excellence' detailleert en een jaarlijkse eerbetoon ceremonie organiseert. Het voert ook een statewide K-12 South Dakota History Program uit. Daarnaast herbergt het een Bezoekers- en Educatiecentrum in Chamberlain, dat zijn deuren opende in juni 2000.
 21. W. H. Over Museum21

  W. H. Over Museum

  Vermillion, SD
 22. W. H. Over Museum22

  W. H. Over Museum

  Vermillion, SD
  Het W. H. Over Museum, gelegen in Vermillion, South Dakota, heeft de eer het oudste museum in de staat te zijn. Deze historische instelling biedt bezoekers een unieke kans om zich te verdiepen in het rijke culturele en historische erfgoed van South Dakota.
 23. Austin-Whittemore House Museum23

  Austin-Whittemore House Museum

  Vermillion, SD
 24. Austin-Whittemore House Museum24

  Austin-Whittemore House Museum

  Vermillion, SD
  Het Austin-Whittemore House, soms ook wel het Austin-Whittemore Museum genoemd, is een historisch gebouw gelegen in Vermillion, South Dakota. Dit huis werd oorspronkelijk gebouwd in 1884 en is sindsdien getransformeerd tot een historisch huis museum. Het dient ook als het hoofdkantoor van de Clay County Historical Society. Dit huis is een belangrijk onderdeel van de lokale geschiedenis en biedt een blik op het verleden.
 25. Museum of Geology25

  Museum of Geology

  Rapid City, SD
  De campus van South Dakota Mines is centraal gelegen in Rapid City, op de noordelijke helling van de kleine uitlopers van de Black Hills. De APEX Gallery, gevestigd in Classroom Building 211, organiseert elke vier tot zes weken een nieuwe tentoonstelling, waardoor bezoekers de kans krijgen om een verscheidenheid aan displays te verkennen.
 26. D.C. Booth Historic National Fish Hatchery & Archives26

  D.C. Booth Historic National Fish Hatchery & Archives

  Spearfish, SD
  De D.C. Booth Historic National Fish Hatchery en Archives, gelegen nabij Spearfish, South Dakota, werd opgericht in 1896. Het primaire doel was om populaties van forel te introduceren en te vestigen in de Black Hills van South Dakota en Wyoming. Deze kwekerij is een van de oudste in de Verenigde Staten en speelt een belangrijke rol bij de instandhouding en voortplanting van forelsoorten in de regio.
 27. Mellete House27

  Mellete House

  Watertown, SD
  Het Mellette House, een historisch huis en museum, is gelegen op 421 Fifth Avenue Northwest in Watertown, South Dakota. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een blik op de geschiedenis van de staat door het leven van een van zijn prominente figuren.
 28. 1881 Courthouse Museum28

  1881 Courthouse Museum

  Custer, SD
  Het 1881 Courthouse Museum is een belangrijke historische locatie gelegen in Custer, South Dakota. Dit Amerikaanse museum biedt een unieke blik op het verleden en geeft bezoekers de kans om meer te leren over de rijke geschiedenis van de regio.
 29. South Dakota Art Museum29

  South Dakota Art Museum

  Brookings, SD
  De campus van South Dakota State University herbergt het South Dakota State Art Museum. Dit museum bevat werken van gerenommeerde kunstenaars zoals Harvey Dunn en Oscar Howe, onder anderen. Het is een plek waar bezoekers zich kunnen onderdompelen in de rijke artistieke cultuur van de regio.
 30. Dacotah Prairie Museum Foundation30

  Dacotah Prairie Museum Foundation

  Aberdeen, SD
  Het Dacotah Prairie Museum, voorheen bekend als het Western Union Building, is een historisch bankgebouw gelegen in Aberdeen, South Dakota. Dit gebouw heeft een rijke geschiedenis en is een belangrijk onderdeel van het commerciële district van de stad. Het staat individueel vermeld op het National Register of Historic Places, waardoor het een opmerkelijke bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en architectuur.
 31. Porter Sculpture Park31

  Porter Sculpture Park

  Montrose, SD
  Porter Sculpture Park is gunstig gelegen vlak bij Interstate 90 in Montrose, South Dakota. Dit maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die reizen vanuit Sioux Falls, dat ongeveer 25 mijl naar het oosten ligt. Het park ligt aan de oostelijke rand van McCook County, wat een schilderachtige achtergrond biedt voor de vele sculpturen die er te zien zijn.
 32. 32

  The Journey Museum & Learning Center

  Rapid City, SD
 33. 33

  The Tri-State Museum and Visitors Center

  Belle Fourche, SD
 34. 34

  Center For Western Studies

  Sioux Falls, SD
  Bezoek dit geweldige kunstmuseum met als missie het bewaren en interpreteren van de geschiedenis en culturen van de Northern Plains. Zeer interessant!
 35. 35

  South Dakota National Guard Museum

  Pierre, SD
  Een interessant militair museum met memorabilia en artefacten van de Dakota militie van de jaren 1860 tot heden.
 36. 36

  Civilian Conservation Corps Museum of South Dakota - CCC

  Hill City, SD
 37. 37

  Stockyards Ag Experience

  Sioux Falls, SD
 38. 38

  Museum of Visual Materials

  Sioux Falls, SD
 39. 39

  Big Thunder Gold Mine

  Keystone, SD
 40. 40

  South Dakota Cultural Heritage Center

  Pierre, SD
  Het South Dakota Cultural Heritage Center is ook de thuisbasis van het State Archives en Museum. Deze instellingen beheren de South Dakota Digital Archives, een uitgebreide verzameling digitale bronnen die de rijke geschiedenis en het erfgoed van de staat documenteren.
 41. 41

  Days of '76 Museum

  Deadwood, SD
 42. 42

  Prairie Village

  Madison, SD
 43. 43

  Lake County Museum

  Madison, SD
 44. 44

  Dakota Discovery Museum

  Mitchell, SD
 45. 45

  Lewis and Clark Interpretive Center

  Chamberlain, SD
 46. 46

  Call of the Wild

  Rapid City, SD
 47. 47

  Akta Lakota Museum & Cultural Center

  Chamberlain, SD
  Het Aktá Lakota Museum beschikt over een van de meest uitgebreide collecties van Noordelijke Plains Native American kunstwerken en historische artefacten in South Dakota. Bezoekers kunnen een breed scala aan tentoonstellingen verkennen die de rijke geschiedenis en levendige cultuur van de Noordelijke Plains Native Americans tonen. De collectie omvat zowel historische als hedendaagse werken, waardoor een breed perspectief wordt geboden op de evolutie van Native American kunst en cultuur.
 48. 48

  High Plains Western Heritage Center

  Spearfish, SD
 49. 49

  Grant County Historical Society

  Milbank, SD
 50. 50

  Heritage Hall Museum & Archives

  Freeman, SD

Alle musea in Zuid-Dakota