De beste musea in Colorado in oktober 2023

Dit zijn de top 100 beste musea in Colorado, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Colorado, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Colorado.

Op zoek naar de beste musea in Colorado? Dit zijn de beste:

 1. Online korting!Downtown Aquarium1

  Downtown Aquarium

  Denver, CO
  Het Downtown Aquarium, voorheen bekend als Colorado's Ocean Journey, is een openbaar aquarium en restaurant gelegen in Denver, Colorado. Het bevindt zich op de kruising van I-25 en 23rd Ave. Dit maakt het gemakkelijk toegankelijk voor zowel toeristen als locals, en biedt een unieke combinatie van aquatische verkenning en eetervaring.
 2. Online korting!
  2

  SeaQuest Littleton

  Littleton, CO
 3. Denver Botanic Gardens3

  Denver Botanic Gardens

  Denver, CO
  De Denver Botanic Gardens is een openbare botanische tuin gelegen in de wijk Cheesman Park in Denver, Colorado. Dit park van 23 hectare is een paradijs voor plantenliefhebbers, met een serre, een verscheidenheid aan thematuinen en een verzonken amfitheater dat in de zomermaanden diverse concerten organiseert.
 4. Wings Over the Rockies Air & Space Museum4

  Wings Over the Rockies Air & Space Museum

  Denver, CO
  Het Wings Over the Rockies Air and Space Museum, ook bekend als WOTR, is gevestigd op het terrein van de voormalige Lowry Air Force Base in Denver, Colorado, Verenigde Staten. Deze locatie is doordrenkt van geschiedenis, aangezien het diende als een belangrijke militaire basis van 1938 tot 1994. De locatie van het museum voegt een laag van historische betekenis toe aan zijn tentoonstellingen, en biedt bezoekers een uniek perspectief op de evolutie van de luchtvaart en ruimteverkenning.
 5. U.S. Olympic & Paralympic Museum5

  U.S. Olympic & Paralympic Museum

  Colorado Springs, CO
  Het United States Olympic & Paralympic Museum (USOPM) is een historisch en cultureel sportmuseum dat voor het eerst zijn deuren opende voor het publiek op 30 juli 2020. Het bevindt zich in de stad Colorado Springs, Colorado, in de Verenigde Staten. Het museum is gewijd aan de geschiedenis en cultuur van sport, met name gericht op de Olympische en Paralympische atleten die Team USA hebben vertegenwoordigd.
 6. Denver Art Museum6

  Denver Art Museum

  Denver, CO
  Het Denver Art Museum, opgericht in 1893, is een prominente kunstgalerie gelegen nabij het Civic Center Park in het hart van Denver, Colorado. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad bezoeken. Het museum staat bekend om zijn belangrijke collecties en tentoonstellingen, waaronder collecties van Native American vakmanschap.
 7. Denver Museum of Nature and Science7

  Denver Museum of Nature and Science

  Denver, CO
  Het Denver Museum of Nature and Science is een stedelijk museum gelegen in Denver, de hoofdstad van de staat Colorado in de Verenigde Staten. Dit museum is een belangrijke culturele en educatieve instelling in de stad, met een breed scala aan tentoonstellingen en programma's die aansluiten bij verschillende interesses.
 8. Manitou Cliff Dwellings8

  Manitou Cliff Dwellings

  Manitou Springs, CO
  De Manitou Cliff Dwellings zijn een unieke toeristische attractie gelegen net ten westen van Colorado Springs, Colorado, aan de U.S. Highway 24 in Manitou Springs. Deze particuliere site beschikt over replica's van Ancestral Puebloan klifwoningen en interpretatieve tentoonstellingen, die bezoekers een meeslepende ervaring bieden in het leven en de cultuur van de Ancestral Puebloan volkeren.
 9. Durango and Silverton Narrow Gauge Railroad9

  Durango and Silverton Narrow Gauge Railroad

  Durango, CO
  De Durango en Silverton Narrow Gauge Railroad is een museumspoorweg gelegen in de Rocky Mountains van Colorado, VS. Het werkt op een smalspoor van 914,4 mm, gelijk aan 3 voet. Deze historische spoorweg biedt een unieke ervaring van de schilderachtige schoonheid van de Rocky Mountains en geeft een kijkje in het verleden van het Amerikaanse spoorwegverkeer.
 10. Denver Zoo10

  Denver Zoo

  Denver, CO
  De Denver Zoo, gelegen in de stad Denver, Colorado, is een populaire bestemming sinds de opening in 1896. Elk jaar trekt het ongeveer 2 miljoen bezoekers, waardoor het een belangrijke attractie in de regio is. Als lid van de World Association of Zoos and Aquariums (WAZA) en de Association of Zoos and Aquariums (AZA), staat de dierentuin bekend om haar inzet voor dierenbehoud en educatie.
 11. Molly Brown House Museum11

  Molly Brown House Museum

  Denver, CO
  Het Molly Brown House Museum, gelegen in Denver, Colorado, is een historische locatie die ooit diende als de residentie van Margaret Brown, een gerenommeerde Amerikaanse filantroop, activist en socialite. Dit museum biedt een unieke blik op het leven van deze opmerkelijke vrouw, die het best bekend staat om haar heldhaftige acties tijdens de ondergang van de RMS Titanic.
 12. Cheyenne Mountain Zoo12

  Cheyenne Mountain Zoo

  Colorado Springs, CO
  De Cheyenne Mountain Zoo, gelegen ten zuidwesten van het centrum van Colorado Springs, Colorado, op Cheyenne Mountain, is de hoogste dierentuin in de Verenigde Staten met een hoogte van 2.046 meter boven zeeniveau. Deze unieke locatie biedt een bijzondere ervaring voor bezoekers, met een uniek perspectief op de dieren en hun leefgebieden.
 13. U.s. Mint13

  U.s. Mint

  Denver, CO
  Neem een rondleiding door deze munt om te zien hoe munten worden geproduceerd. De rondleiding zal u ook informeren over de geschiedenis van de Amerikaanse munten. Ga ook eens binnen in de cadeauwinkel, waar allerlei soorten munten te koop zijn. Voor de rondleiding moet u door een veiligheidscontrol
 14. Children's Museum of Denver14

  Children's Museum of Denver

  Denver, CO
  Het Children's Museum of Denver op de Marsico Campus is gunstig gelegen in het centrum van Denver op 2121 Children’s Museum Drive. Deze centrale locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad bezoeken.
 15. Colorado Railroad Museum15

  Colorado Railroad Museum

  Golden, CO
  Het Colorado Railroad Museum is een non-profit organisatie gelegen op een terrein van 15 hectare in Golden, Colorado. Deze locatie is niet alleen schilderachtig, maar ook historisch significant, omdat het de plek is waar Clear Creek stroomt tussen de North en South Table Mountains. Het museum werd opgericht in 1959 met als doel de rijke geschiedenis van het spoorwegtijdperk in Colorado te bewaren, met name de baanbrekende smalspoorbergspoorwegen van de staat.
 16. Forney Museum of Transportation16

  Forney Museum of Transportation

  Denver, CO
  Het Forney Transportation Museum, gelegen in Denver, Colorado, is een eerbetoon aan de nalatenschap van zijn oprichter, J.D. Forney. J.D. Forney was de oprichter van Forney Industries, Inc., dat werd opgericht in Fort Collins. Het museum is een getuigenis van zijn bijdragen aan de transportindustrie en zijn passie voor antieke en klassieke auto's.
 17. Colorado Springs Pioneers Museum17

  Colorado Springs Pioneers Museum

  Colorado Springs, CO
 18. Butterfly Pavillion18

  Butterfly Pavillion

  Westminster, CO
  Het Butterfly Pavilion, gelegen in Westminster, Colorado, heeft de onderscheiding van het eerste zelfstandige non-profit insectenmuseum in de Verenigde Staten. Het opende zijn deuren voor het publiek op 15 juli 1995 en is sindsdien een populaire bestemming voor mensen die geïnteresseerd zijn in vlinders en andere ongewervelde dieren.
 19. Miramont Castle19

  Miramont Castle

  Manitou Springs, CO
  Het Miramont Castle, gelegen in Manitou Springs, Colorado, is een museum met een rijke geschiedenis. Het werd oorspronkelijk gebouwd in 1895 als een privéwoning voor pater Jean Baptist Francolon, een in Frankrijk geboren katholieke priester. Dit historische gebouw maakt deel uit van het National Register of Historic Places, wat bijdraagt aan zijn betekenis en aantrekkingskracht voor bezoekers.
 20. Aspen Art Museum20

  Aspen Art Museum

  Aspen, CO
  Het Aspen Art Museum (AAM) is een niet-verzamelend hedendaags kunstmuseum gelegen in Aspen, Colorado, Verenigde Staten. Dit betekent dat het museum geen permanente collectie heeft, maar zich in plaats daarvan richt op het tonen van een roterende selectie van hedendaagse kunsttentoonstellingen. Deze tentoonstellingen omvatten een verscheidenheid aan media zoals tekeningen, schilderijen, sculpturen, multimedia-installaties en elektronische media.
 21. 21

  Chapin Mesa Archaeological Museum

  Mesa Verde National Park, CO
 22. Colorado Springs Fine Arts Center22

  Colorado Springs Fine Arts Center

  Colorado Springs, CO
  Het Colorado Springs Fine Arts Center aan het Colorado College, ook bekend als FAC, is een kunstcentrum net ten noorden van het centrum van Colorado Springs, Colorado. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad bezoeken. Het centrum is een hub voor verschillende vormen van kunst en biedt een diverse reeks ervaringen voor kunstliefhebbers.
 23. Barney Ford House Museum23

  Barney Ford House Museum

  Breckenridge, CO
  Een Victoriaans huis dat toebehoorde aan een voormalige slaaf en een leider van de burgerrechten. Het herbergt een museum over zijn leven en werk.
 24. 24

  National Museum of World War Ii Aviation

  Colorado Springs, CO
 25. Clyfford Still Museum25

  Clyfford Still Museum

  Denver, CO
  Het Clyfford Still Museum, gelegen in Denver, Colorado, werd officieel geopend voor het publiek op 18 november 2011. Het museum werd ontworpen door de Amerikaanse architect Brad Cloepfil en herbergt de volledige nalatenschap van Clyfford Still, inclusief 94% van zijn totale geschilderde werken. Het biedt een uitgebreid inzicht in het leven en de artistieke reis van Still.
 26. Mollie Kathleen Gold Mine26

  Mollie Kathleen Gold Mine

  Cripple Creek, CO
  De Mollie Kathleen Gold Mine, gelegen nabij Cripple Creek, Colorado, is een historische verticale schacht mijn. Deze mijn biedt een unieke kans om de geschiedenis van de mijnbouw in de regio te verkennen en de technieken te begrijpen die in de late 19e en vroege 20e eeuw werden gebruikt.
 27. Peterson Air and Space Museum27

  Peterson Air and Space Museum

  Colorado Springs, CO
  Het Peterson Air and Space Museum, gelegen op Peterson Space Force Base in Colorado Springs, Colorado, is een luchtvaartmuseum met een focus op de geschiedenis van het Air Defense Command, Aerospace Defense Command en Air Force Space Command. Dit museum biedt bezoekers een unieke kans om zich te verdiepen in de rijke geschiedenis van deze belangrijke militaire commando's en hun rol in de ontwikkeling van de luchtvaart en ruimteverkenning.
 28. Western Mining Museum28

  Western Mining Museum

  Colorado Springs, CO
  Het Western Museum of Mining & Industry, gelegen aan 225 North Gate Boulevard in Colorado Springs, Colorado, is een unieke instelling die zich verdiept in de rijke mijnbouwgeschiedenis en industriële technologie van het westen van de Verenigde Staten. Dit museum biedt een diepgaand inzicht in de evolutie van mijnbouw en industrie in de regio, en biedt een uitgebreid begrip van de rol die deze sectoren speelden bij het vormgeven van het Westen.
 29. Morrison Natural History Museum29

  Morrison Natural History Museum

  Morrison, CO
  Het Morrison Natural History Museum bevindt zich in het schilderachtige stadje Morrison, Colorado. Dit museum is gewijd aan de studie en tentoonstelling van natuurgeschiedenis, en biedt bezoekers een unieke kans om de rijke biodiversiteit en geologische geschiedenis van de regio te verkennen.
 30. Vintage Aero Flying Museum30

  Vintage Aero Flying Museum

  Fort Lupton, CO
  Het Vintage Aero Flying Museum (VAFM), voorheen bekend als het LaFayette Escadrille Flying Museum, is gelegen op Platte Valley Airpark. Deze locatie is gunstig gelegen op 4 mijl ten noordwesten van Hudson, Colorado, en 40 mijl ten noordoosten van Denver, Colorado. Dit maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die het gebied bezoeken.
 31. American Museum of Western Art31

  American Museum of Western Art

  Denver, CO
  Het American Museum of Western Art - The Anschutz Collection is een non-profit instelling gelegen in Denver, Colorado. Dit museum is gewijd aan het tentoonstellen van de kunst van het Amerikaanse Westen vanaf de vroege 19e eeuw tot heden.
 32. The Money Museum32

  The Money Museum

  Denver, CO
 33. Edwin Carter Museum33

  Edwin Carter Museum

  Breckenridge, CO
  Dit historische gebouw was ooit het huis van Edwin Carter, een pionier en documentator van de plaatselijke natuur.
 34. University of Colorado Museum of Natural History34

  University of Colorado Museum of Natural History

  Boulder, CO
  Het University of Colorado Museum of Natural History bevindt zich in Boulder, Colorado. Dit museum is gewijd aan de studie en het behoud van natuurlijke geschiedenis en biedt bezoekers een unieke kans om de natuurlijke wereld te verkennen en erover te leren.
 35. Anasazi Heritage Center35

  Anasazi Heritage Center

  Dolores, CO
  Het Canyons of the Ancients Visitor Center en Museum, voorheen bekend als het Anasazi Heritage Center, bevindt zich in Dolores, Colorado. Dit archeologisch museum is gewijd aan de Native American pueblo en jager-verzamelaar culturen. Het biedt bezoekers een unieke kans om zich te verdiepen in de rijke geschiedenis en tradities van deze oude beschavingen.
 36. Cross Orchards Historic Site36

  Cross Orchards Historic Site

  Grand Junction, CO
  De Cross Orchards Historic Site, gelegen in Grand Junction, Colorado, is een levend geschiedenismuseum dat deel uitmaakt van de Musea van West-Colorado. Deze site biedt bezoekers een unieke kans om te ervaren en te leren over het leven op een boomgaard aan het begin van de twintigste eeuw.
 37. Colorado Sports Hall of Fame37

  Colorado Sports Hall of Fame

  Denver, CO
  De Colorado Sports Hall of Fame (CSHoF) is een museum dat eer betoont aan individuen die een significante bijdrage hebben geleverd aan sport en atletische inspanningen in de staat Colorado. Het is een plek waar bezoekers kunnen leren over de prestaties van deze individuen en hun impact op de sportscene in Colorado.
 38. Breckenridge Welcome Center38

  Breckenridge Welcome Center

  Breckenridge, CO
  Leer meer over het verleden van Breckenridge en de regio door middel van tentoonstellingen, rondleidingen en verschillende evenementen. Er is voor elk wat wils.
 39. History Colorado Center39

  History Colorado Center

  Denver, CO
  Het History Colorado Center, gelegen op 1200 Broadway in Denver, Colorado, is een museum gewijd aan de geschiedenis van de staat. Geopend in april 2012, biedt het museum een uitgebreid overzicht van de rijke en diverse geschiedenis van Colorado, waardoor het een interessante bestemming is voor degenen die meer willen weten over het verleden van de staat.
 40. Denver Museum of Miniatures, Dolls and Toys40

  Denver Museum of Miniatures, Dolls and Toys

  Denver, CO
  Het Denver Museum of Miniatures, Dolls and Toys is een unieke bestemming voor degenen die geïnteresseerd zijn in de wereld van miniaturen, poppen en speelgoed. Dit particuliere, non-profit museum is gevestigd in Lakewood, Colorado, en biedt een fascinerende collectie voor bezoekers om te verkennen.
 41. Western Colorado Center For the Arts41

  Western Colorado Center For the Arts

  Grand Junction, CO
  Het Art Center of Western Colorado, voorheen bekend als The Western Colorado Center for the Arts, is een belangrijke culturele instelling in Grand Junction, Colorado. Opgericht in 1953, beschikt het centrum over een permanente collectie die voornamelijk bestaat uit regionale Westerse kunst. Deze collectie biedt een uniek inzicht in het artistieke erfgoed van de regio, waardoor het een waardevolle bestemming is voor kunstliefhebbers en toeristen.
 42. Dinosaur Ridge Discovery Center42

  Dinosaur Ridge Discovery Center

  Lakewood, CO
  Dinosaur Ridge, gelegen in Jefferson County, Colorado, nabij het stadje Morrison en net ten westen van Denver, is een segment van de Dakota Hogback in het Morrison Fossil Area National Natural Landmark. Dit gebied staat bekend om zijn rijke geschiedenis en unieke geologische kenmerken, waardoor het een populaire bestemming is voor toeristen en dinosaurusliefhebbers.
 43. 43

  High Line Railroad Park

  Breckenridge, CO
  Kom en ontdek de werkelijk historische Engine No. 9 die een van de eerste was die rond Breckenridge werd gebruikt. Hij is voorzien van een unieke roterende sneeuwploeg.
 44. Pueblo Zoo44

  Pueblo Zoo

  Pueblo, CO
  De Pueblo Zoo, gelegen in Pueblo, Colorado, beslaat 25 hectare. Het is een belangrijke attractie in de Verenigde Staten, met een uitgestrekt gebied waar bezoekers kunnen verkennen en interactie kunnen hebben met een verscheidenheid aan dieren.
 45. Fort Collins Museum of Discovery45

  Fort Collins Museum of Discovery

  Fort Collins, CO
  Het Fort Collins Museum of Discovery is een uitgebreid museum dat voor alle leeftijden geschikt is. Opgericht in 2008, biedt het een mix van wetenschap, geschiedenis en cultuur, waardoor het een diverse en verrijkende ervaring is voor bezoekers. Of je nu een geschiedenisliefhebber, een wetenschapsenthousiast of iemand die cultuur waardeert, er is voor iedereen iets te vinden in dit museum.
 46. Trinidad History Museum46

  Trinidad History Museum

  Trinidad, CO
  Het Trinidad History Museum, gelegen in Trinidad, Colorado, Verenigde Staten, is een lokaal geschiedenismuseum dat een blik biedt op het verleden van de stad en de omgeving. Het is een plek waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis en cultuur van Trinidad en het zuidoostelijke deel van Colorado.
 47. Powerhouse Science Center47

  Powerhouse Science Center

  Durango, CO
  Het Powerhouse Science Center, voorheen bekend als The Durango Discovery Museum, is een interactief wetenschapscentrum gelegen in Durango, Colorado. Dit centrum biedt bezoekers een unieke kans om op een hands-on en interactieve manier met wetenschap om te gaan, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen van alle leeftijden.
 48. Buffalo Bill Memorial Museum48

  Buffalo Bill Memorial Museum

  Golden, CO
  Dit museum wil de herinnering levend houden aan William F. "Buffalo Bill" Cody, die hier begraven ligt.
 49. National Center for Atmospheric Research49

  National Center for Atmospheric Research

  Boulder, CO
 50. Ute Indian Museum50

  Ute Indian Museum

  Montrose, CO
  Het Ute Indian Museum, gelegen in Montrose, Colorado, Verenigde Staten, is een lokaal geschiedenismuseum. Het biedt een unieke kans om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van de Ute-stam van de Native Americans. Het museum is gemakkelijk toegankelijk en biedt een schat aan informatie voor degenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de Native Americans.
 51. Old Hundred Gold Mine Tour51

  Old Hundred Gold Mine Tour

  Silverton, CO
  De Old Hundred Mine is een historische goudmijn gelegen in de staat Colorado in de Verenigde Staten. Het ligt op de Galena Mountain nabij Silverton in de San Juan Mountains van Colorado, op een hoogte van 3.885 meter. Deze mijn biedt een unieke blik op het verleden en de rijke geschiedenis van de mijnbouw in de regio.
 52. National Mining Hall of Fame and Museum52

  National Mining Hall of Fame and Museum

  Leadville, CO
  De National Mining Hall of Fame, gelegen in Leadville, Colorado, is een museum gewijd aan het eren van het werk van mijnwerkers en personen die betrokken zijn bij natuurlijke hulpbronnen. Het dient als een getuigenis van de belangrijke rol die mijnbouw en aanverwante industrieën hebben gespeeld bij het vormgeven van de geschiedenis en ontwikkeling van de natie.
 53. Limon Railroad Depot53

  Limon Railroad Depot

  Limon, CO
  Het Limon Railroad Depot, gelegen in Limon, Colorado, was een belangrijk station voor zowel de Union Pacific als de Chicago, Rock Island en Pacific Railroad. Deze historische locatie staat sinds 2003 op de National Register of Historic Places, wat de belangrijkheid in de geschiedenis van de Amerikaanse spoorwegen markeert.
 54. South Park City54

  South Park City

  Fairplay, CO
  South Park City is een openluchtmuseum gelegen aan het westelijke einde van Front Street in de stad Fairplay, Park County, Colorado. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een unieke kans om de geschiedenis van de regio te verkennen in een meeslepende omgeving.
 55. Crow Canyon Archaeological Center55

  Crow Canyon Archaeological Center

  Cortez, CO
  Het Crow Canyon Archeologisch Centrum, gelegen in het zuidwesten van Colorado, is een onderzoekscentrum van 170 hectare dat ook dienst doet als 'levend klaslokaal'. Het biedt ervaringsgerichte onderwijsprogramma's voor zowel studenten als volwassenen. Dit unieke centrum biedt bezoekers de mogelijkheid om zich onder te dompelen in de rijke geschiedenis en cultuur van de oude Pueblo-volkeren, die meer dan zeven eeuwen geleden in de regio woonden.
 56. Denver Firefighters Museum56

  Denver Firefighters Museum

  Denver, CO
  Het Denver Firefighters Museum, gelegen in het centrum van Denver, Colorado, is een non-profit instelling die een oppervlakte van 1.000 vierkante meter beslaat. Het museum herbergt vier galerijen die de geschiedenis van het brandweerwezen in Denver onderzoeken. Dit museum biedt een inzichtelijke blik op de evolutie van brandbestrijdingstechnieken en -uitrusting, waardoor het een interessant bezoek is voor degenen die nieuwsgierig zijn naar de geschiedenis van deze essentiële dienst.
 57. Molly Brown Summer House57

  Molly Brown Summer House

  Denver, CO
  Het Molly Brown Summer House, ook bekend als Avoca Lodge, is een erkende Historische Plaats gelegen in het zuidwesten van Denver, Colorado, nabij Bear Creek. Deze locatie biedt een unieke blik in het verleden en geeft bezoekers de kans om een belangrijk deel van de geschiedenis van Denver te ontdekken.
 58. Museo De Las Americas58

  Museo De Las Americas

  Denver, CO
  Museo de las Americas, gelegen in Denver, Colorado, is een museum voor schone kunsten dat tot doel heeft de gemeenschap te onderwijzen. Dit doet het door het verzamelen, bewaren, interpreteren en tentoonstellen van diverse kunsten en culturen van de Amerika's. De focus van het museum strekt zich uit van de oudheid tot hedendaagse tijden, en biedt een uitgebreid overzicht van de artistieke en culturele evolutie van de Amerika's.
 59. Black American West Museum59

  Black American West Museum

  Denver, CO
  Het Black American West Museum en Heritage Center werd officieel opgericht in 1971. Het was aanvankelijk gevestigd op 221 24th Street voor een jaar voordat het verhuisde naar het kruispunt van East Colfax Avenue en Detroit Street. Het museum werd vervolgens verplaatst naar de Clayton School for Boys in 1975, en naar de Five Points buurt in 1985. In 1988 vond het museum zijn permanente thuis in de Justina Ford residentie op California Street en 30th Avenue.
 60. Cripple Creek District Museum60

  Cripple Creek District Museum

  Cripple Creek, CO
  Het Cripple Creek District Museum herbergt vijf historische gebouwen, elk met zijn eigen unieke verhaal. Deze omvatten het gebouw van de Colorado Trading & Transfer Company uit 1894, het Midland Terminal Depot uit 1895, een Assay Office uit de eeuwwisseling, het voormalige eenkamerhuis van French Blanche LeCroix en een mijnwerkershut uit de periode 1890-1930. Deze gebouwen vormen een tastbare link met het verleden en bieden een uniek inzicht in de geschiedenis van het gebied.
 61. Colorado Music Hall of Fame61

  Colorado Music Hall of Fame

  Morrison, CO
  De Colorado Music Hall of Fame bevindt zich in de Trading Post bij Red Rocks Amphitheatre. Deze locatie is niet alleen een museum, maar ook een belangrijk onderdeel van de muziekgeschiedenis van Colorado. Het biedt bezoekers de mogelijkheid om de rijke muzikale erfgoed van de staat te verkennen.
 62. Betty Ford Alpine Gardens Education Center62

  Betty Ford Alpine Gardens Education Center

  Vail, CO
  De Betty Ford Alpine Gardens is een unieke botanische tuin die zich uitstrekt over 3 hectare en is gelegen op een hoogte van 2.460 meter (8.200 voet), waardoor het de hoogste botanische tuin ter wereld is. Het bevindt zich in het schilderachtige stadje Vail, Colorado. Deze unieke locatie biedt een onderscheidend en divers scala aan flora die door bezoekers kan worden verkend en gewaardeerd.
 63. El Pueblo History Museum63

  El Pueblo History Museum

  Pueblo, CO
  Het El Pueblo History Museum bevindt zich in Pueblo, Colorado, in de Verenigde Staten. Het is een lokaal geschiedenismuseum dat de geschiedenis en cultuur van de regio tentoonstelt. Het museum is een belangrijke culturele instelling in het gebied en biedt een uitgebreid inzicht in de lokale geschiedenis en erfgoed.
 64. Buell Children's Museum64

  Buell Children's Museum

  Pueblo, CO
  Het Buell Children's Museum, gelegen in Pueblo, Colorado, is een unieke bestemming die hands-on tentoonstellingen biedt met een focus op kunst, wetenschap en geschiedenis. Deze interactieve ervaring is ontworpen om kinderen te betrekken en hun nieuwsgierigheid en creativiteit te stimuleren. De tentoonstellingen van het museum zijn niet alleen educatief, maar ook leuk, waardoor het een perfecte plek is voor een gezinsuitje.
 65. Rosemount Museum65

  Rosemount Museum

  Pueblo, CO
  Het Rosemount Museum, ook bekend als 'Rosemont', is een historisch huis museum gelegen in Pueblo, Colorado. Het bevindt zich op een vierkant blok op een van de hoogste punten in het noorden van Pueblo, direct tegenover het Parkview Medical Center. Deze locatie biedt bezoekers een uniek perspectief op het stadslandschap en een blik op de rijke geschiedenis.
 66. Pueblo Railway Museum66

  Pueblo Railway Museum

  Pueblo, CO
 67. Avery House67

  Avery House

  Fort Collins, CO
  Het Avery House, een historisch monument, is gelegen op 328 W. Mountain Ave. in Fort Collins, Colorado. Dit opmerkelijke gebouw werd gebouwd in het jaar 1879, waardoor het een van de oudste gebouwen in de stad is.
 68. Museum of Art Fort Collins68

  Museum of Art Fort Collins

  Fort Collins, CO
 69. Animas Museum69

  Animas Museum

  Durango, CO
 70. Wow Children's Museum70

  Wow Children's Museum

  Lafayette, CO
  Het WOW! Kinder Museum, voorheen bekend als de World of Wonder, is een interactief museum gelegen in Lafayette, Colorado. Het is voornamelijk ontworpen voor kinderen onder de 12 jaar, met een verscheidenheid aan tentoonstellingen en activiteiten die leren door spelen bevorderen. Het museum biedt een veilige en boeiende omgeving waar kinderen kunnen verkennen, ontdekken en leren.
 71. Meeker Memorial Museum71

  Meeker Memorial Museum

  Greeley, CO
 72. Healy House Museum & Dexter Cabin72

  Healy House Museum & Dexter Cabin

  Leadville, CO
  Het Healy House Museum is niet alleen een historische locatie, maar staat ook sinds 1970 op de Nationale Register van Historische Plaatsen. Vandaag de dag is het een Colorado State Historic Site en wordt het beheerd als een Victoriaans tijdperk museum door de staat onder History Colorado. Naast het Healy House is ook de Dexter Cabin onderdeel van deze historische site, en biedt bezoekers een uitgebreid beeld van het Victoriaanse tijdperk in Leadville.
 73. Temple Israel Museum73

  Temple Israel Museum

  Leadville, CO
  Temple Israel, gelegen op 201 West 4th Street in Leadville, Colorado, is een historische locatie die in de zomer van 1884 werd gebouwd. Dit gebouw diende als synagoge voor Joodse pioniers, van wie er velen handelaars waren in het centrum van de stad. De structuur is een zeldzaam voorbeeld van een grenssynagoge, die een unieke blik biedt op de geschiedenis van Joodse kolonisten in het Amerikaanse Westen.
 74. Walsenburg Mining Museum74

  Walsenburg Mining Museum

  Walsenburg, CO
  Het Walsenburg Mining Museum, voorheen bekend als het Huerfano County Courthouse en de oude Walsenburg-gevangenis, is een historische locatie in Walsenburg, Colorado. Deze gebouwen hebben een belangrijke plaats in de geschiedenis van Huerfano County en dienen nu als museum, dat een blik biedt op het verleden.
 75. Wheeler - Stallard House Museum75

  Wheeler - Stallard House Museum

  Aspen, CO
 76. Longmont Museum and Culture Center76

  Longmont Museum and Culture Center

  Longmont, CO
  In 2002 opende het Longmont Museum & Cultural Center een nieuwe faciliteit op 400 Quail Road in het zuiden van Longmont. Dit project van 6 miljoen dollar verdubbelde bijna de tentoonstellings- en programmaruimte van het museum, waardoor een breder scala aan tentoonstellingen en evenementen mogelijk werd.
 77. Kauffman House Museum77

  Kauffman House Museum

  Grand Lake, CO
  Het Kauffman House, gelegen in Grand Lake, Colorado, is een rustiek houten huis dat diende als hotel vanaf het moment dat het werd gebouwd in 1892 tot 1973. Deze historische structuur biedt een blik op het verleden, met een showcase van de architecturale stijl en functionaliteit van gebouwen uit die periode.
 78. Colorado Prison Museum78

  Colorado Prison Museum

  Cañon City, CO
  Het Museum van Colorado Gevangenissen is gelegen in Cañon City, Colorado, net buiten de U.S. Highway 50. Het museum is gehuisvest in een voormalige staatsvrouwen gevangenis en ligt direct ten oosten van de Colorado Territorial Correctional Facility, ook bekend als Old Max. Deze unieke locatie biedt een authentiek decor voor de tentoonstellingen van het museum.
 79. Cozens Ranch Museum - Grand County History79

  Cozens Ranch Museum - Grand County History

  Fraser, CO
  Het Cozens Ranch House, gelegen in Fraser, Colorado, heeft een belangrijke plaats in de geschiedenis van de regio. Het werd gebouwd door William (Billy) Cozens, een voormalige sheriff van Central City, na zijn huwelijk met Mary York. Het echtpaar begon in 1874 een ranch, wat de oprichting van de eerste boerderij in de Fraser Valley markeert. Deze historische context biedt een uniek inzicht in de vroege vestiging en ontwikkeling van het gebied.
 80. James F. Bailey Assay Office Museum80

  James F. Bailey Assay Office Museum

  Sugarloaf, CO
  Het Wall Street Assay Office, nu bekend als het James F. Bailey Assay Office Museum, is een historisch commercieel gebouw dat een belangrijke rol speelde in de edelmetaalmijnindustrie. Het bevindt zich aan de westelijke rand van Boulder, Colorado, in een gebied dat bekend staat als Wall Street. Dit gebied was ooit een bloeiende mijnstad en is nu een getuigenis van de rijke mijnbouwgeschiedenis van Boulder County.
 81. Castle Rock Historical Society and Museum81

  Castle Rock Historical Society and Museum

  Castle Rock, CO
  Het Castle Rock Museum, voorheen bekend als het Castle Rock Depot, is gelegen op 420 Elbert St. in Castle Rock, Colorado. Deze historische locatie biedt bezoekers de kans om zich te verdiepen in de rijke geschiedenis van het gebied, waarbij het gebouw zelf een belangrijk onderdeel is van het lokale erfgoed.
 82. Frisco Historic Park & Museum82

  Frisco Historic Park & Museum

  Frisco, CO
  De Frisco Schoolhouse, nu een lokaal museum, is een origineel eenkamer schoolgebouw dat zich bevindt in het Frisco Historic Park in Frisco, Colorado. Dit historische gebouw staat geregistreerd op de National Register of Historic Places, wat de belangrijkheid en waarde in de geschiedenis van het gebied aangeeft.
 83. Kirkland Museum of Fine & Decorative Art83

  Kirkland Museum of Fine & Decorative Art

  Denver, CO
  Het Kirkland Museum of Fine & Decorative Art is een kunstmuseum gelegen in Denver, Colorado. Het is een belangrijke culturele instelling in de stad, waar bezoekers de kans krijgen om een breed scala aan kunstcollecties te verkennen. Het museum staat bekend om zijn drie hoofdcollecties en omvat het originele atelier en het gebouw van de kunstschool van kunstenaar Vance Kirkland.
 84. Mcallister House Museum84

  Mcallister House Museum

  Colorado Springs, CO
  Het McAllister House, een historisch huis, is gelegen op 423 N. Cascade Ave. in Colorado Springs, Colorado. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een blik op het verleden, waardoor het een interessante plek is voor toeristen die geschiedenis en architectuur waarderen.
 85. Denver Federal Center Museum85

  Denver Federal Center Museum

  Lakewood, CO
 86. 86

  Fort Vasquez

  Platteville, CO
  Fort Vasquez, gelegen 56 kilometer ten noordoosten van Denver, Colorado, is een voormalige bonthandelspost. Het werd opgericht in 1835 door Louis Vasquez en Andrew Sublette. Deze historische site biedt een blik op het verleden en geeft inzicht in het tijdperk van de bonthandel in de Verenigde Staten.
 87. 87

  National Ballpark Museum

  Denver, CO
  Het National Ballpark Museum, gelegen in Denver, Colorado, maakt deel uit van een groter netwerk van musea in de staat. Deze musea, zoals gedefinieerd door de staat, omvatten non-profitorganisaties, overheidsinstanties en particuliere bedrijven die objecten van artistieke, wetenschappelijke of historische interesse verzamelen en verzorgen. De collecties en gerelateerde tentoonstellingen van het museum zijn beschikbaar voor het publiek, en bieden een uniek inzicht in de geschiedenis en cultuur van honkbal in Amerika.
 88. 88

  Colorado Springs Fire Department Lester L. Williams Complex

  Colorado Springs, CO
  Interessant museum gewijd aan de geschiedenis en het heden van de brandbestrijding. Historische machines tentoongesteld.
 89. 89

  Durango Arts Center

  Durango, CO
  Het DAC is een plek waar mensen samen kunnen komen om kunst en cultuur te verkennen en te beleven. Het bevordert creatieve expressie door middel van een verscheidenheid aan in-house tentoonstellingen, voorstellingen en educatieve programma's die geschikt zijn voor alle leeftijden en vaardigheden. Of je nu een kunstliefhebber bent of een beginner, het DAC heeft iets te bieden.
 90. 90

  Museum of Outdoor Arts

  Englewood, CO
  Het Museum of Outdoor Arts (MOA) is een non-profit instelling gevestigd in Englewood, Colorado. Het werd opgericht in 1981 door John W. Madden, Jr. en zijn dochter, Cynthia Madden Leitner. Het museum is gewijd aan de integratie van kunst, architectuur en landschapsontwerp en is het hele jaar door geopend.
 91. 91

  Old Colorado City History Center Museum

  Colorado Springs, CO
 92. 92

  Breckenridge Distillery

  Breckenridge, CO
  Een bekende distilleerderij waar u een rondleiding kunt krijgen om meer te leren over het proces van het maken van sterke drank. Ook het proeflokaal is een bezoek waard.
 93. 93

  Fiske Planetarium

  Boulder, CO
  Het Fiske Planetarium en Science Center is een openbare instelling die zich richt op het geven van onderwijs over astronomie en astrofysica. Het is een ideale plek voor degenen die meer willen leren over het universum en de wetenschappelijke principes die het beheersen.
 94. 94

  Boulder Museum of Contemporary Art

  Boulder, CO
  Fris museum met verbazingwekkende tentoonstellingen van Amerikaanse hedendaagse kunst. Geen kunstkenner mag deze galerie missen.
 95. 95

  Museum of the West

  Grand Junction, CO
  Dit museum presenteert de 'Westerse' geschiedenis op een boeiende en onderhoudende manier. Een must voor zowel kinderen als volwassenen.
 96. 96

  Rocky Mountain Quilt Museum

  Golden, CO
  Het Rocky Mountain Quilt Museum, gelegen in Golden, Colorado, is een culturele en historische instelling gewijd aan de conservatie en tentoonstelling van quilts. Het museum biedt een uniek inzicht in de geschiedenis van het quilten, met een showcase van verschillende stijlen en technieken uit verschillende periodes.
 97. 97

  American Mountaineering Museum

  Golden, CO
  Interessant museum dat het bergbeklimmen promoot. Vernieuwende tentoonstellingen stellen de geschiedenis en de verschillende vormen ervan voor.
 98. 98

  Mountain Top Explorium

  Breckenridge, CO
  Interessant museum gericht op kinderen, maar niet alleen voor hen. Tentoonstellingen om de verbeelding te ontwikkelen, te vermaken en te onderwijzen.
 99. 99

  Red White and Blue Fire Museum

  Breckenridge, CO
 100. 100

  Gunnison Pioneer Museum

  Gunnison, CO
  De perfect bewaard gebleven campus met bijna 20 historische gebouwen geeft u inzicht in het vroege tijdperk van pionieren en lokale geschiedenis.

Alle musea in Colorado