De beste musea in Oklahoma in oktober 2023

Dit zijn de top 50 beste musea in Oklahoma, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Oklahoma, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Oklahoma.

Op zoek naar de beste musea in Oklahoma? Dit zijn de beste:

 1. Oklahoma City National Memorial & Museum1

  Oklahoma City National Memorial & Museum

  Oklahoma City, OK
  Het Oklahoma City National Memorial is een belangrijke locatie in de Verenigde Staten die eer betoont aan de slachtoffers, overlevenden, reddingswerkers en iedereen die getroffen is door de bomaanslag in Oklahoma City op 19 april 1995. Het dient als een aangrijpende herinnering aan de tragische gebeurtenis en staat symbool voor veerkracht en eenheid in het aangezicht van tegenspoed.
 2. The Outsiders House Museum2

  The Outsiders House Museum

  Tulsa, OK
  Het Outsiders House Museum is een unieke attractie in Tulsa, Oklahoma. Het is gewijd aan de coming-of-age film uit 1983, The Outsiders, en de roman uit 1967 waarop het is gebaseerd door S. E. Hinton. Het museum heeft als doel het huis te bewaren dat diende als de belangrijkste filmset voor de Curtis Brothers, de hoofdpersonages van het verhaal. Dit is een must-visit voor fans van de film of de roman, en biedt een uniek inzicht in het maken van de film en het verhaal erachter.
 3. Oklahoma Route 66 Museum3

  Oklahoma Route 66 Museum

  Clinton, OK
  Het Oklahoma Route 66 Museum, gelegen in Clinton, Oklahoma, biedt een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van Route 66 van Chicago, Illinois tot Santa Monica, Californië. Het is het grootste museum gewijd aan de geschiedenis en cultuur van Route 66, die wordt beschouwd als de beroemdste snelweg ter wereld. Het museum heeft ook wisselende speciale tentoonstellingen die zich richten op de Route 66 ervaring in de Now and Future Gallery.
 4. 4

  Oklahoma Route 66 Museum

  Clinton, OK
 5. Philbrook Museum of Art5

  Philbrook Museum of Art

  Tulsa, OK
  Het Philbrook Museum of Art is een Amerikaans kunstmuseum gelegen in Tulsa, Oklahoma. Het is een belangrijke culturele instelling in de regio, met een diverse reeks kunst uit verschillende periodes en stijlen. Het museum biedt een unieke mix van historische en hedendaagse kunst, waardoor het een fascinerende bestemming is voor kunstliefhebbers en toeristen.
 6. Arcadia Round Barn6

  Arcadia Round Barn

  Arcadia, OK
 7. 7

  Old Town Museum

  Elk City, OK
 8. 8

  Lincoln County Museum of Pioneer History

  Chandler, OK
 9. Chickasaw Cultural Center9

  Chickasaw Cultural Center

  Sulphur, OK
  Het Chickasaw Cultural Center bevindt zich in Sulphur, Oklahoma, vlakbij het Chickasaw National Recreation Area. Deze locatie biedt bezoekers de mogelijkheid om zowel het culturele centrum als het recreatiegebied te verkennen, waardoor het een uitgebreide culturele en natuurlijke ervaring is.
 10. Will Rogers Memorial Museum10

  Will Rogers Memorial Museum

  Claremore, OK
  Het Will Rogers Memorial Museum, gelegen in Claremore, Oklahoma, is een groot museum gewijd aan het leven en werk van entertainer Will Rogers. Het museum beslaat 19.052 vierkante voet en herbergt een verscheidenheid aan artefacten, memorabilia, foto's en manuscripten gerelateerd aan het leven van Rogers. Bezoekers kunnen ook documentaires, toespraken en films met Rogers bekijken in het theater van het museum.
 11. Oklahoma City Zoo11

  Oklahoma City Zoo

  Oklahoma City, OK
  De Oklahoma City Zoo, ook bekend als de Oklahoma City Zoo and Botanical Garden, is een belangrijke attractie in Oklahoma City, Oklahoma. De dierentuin werd oorspronkelijk opgericht in 1904 in Wheeler Park met een klein aantal dieren. Vanwege ruimtegebrek en een verwoestende overstroming moest de dierentuin echter verhuizen naar Lincoln Park. Deze historische achtergrond geeft de dierentuin een rijke geschiedenis en een uniek karakter dat bijdraagt aan de algehele bezoekerservaring.
 12. Oklahoma Aquarium12

  Oklahoma Aquarium

  Jenks, OK
  Het Oklahoma Aquarium, een belangrijke attractie in Jenks, een zuidelijke buitenwijk van Tulsa, is een openbaar aquarium van 72.000 vierkante voet. Deze indrukwekkende faciliteit werd gebouwd in 2002 en opende officieel haar deuren voor het publiek op 28 mei 2003. Het biedt bezoekers een unieke kans om een breed scala aan waterleven te verkennen in een ruime en goed ontworpen omgeving.
 13. 13

  Medicine Park Aquarium & Natural Sciences Center

  Medicine Park, OK
 14. Science Museum Oklahoma14

  Science Museum Oklahoma

  Oklahoma City, OK
  Science Museum Oklahoma is een wetenschapsmuseum in Oklahoma City , Oklahoma . Het museum huisvest het Kirkpatrick Planetarium , de International Gymnastics Hall of Fame en een aantal gespecialiseerde galerijen. De faciliteit beslaat meer dan 390.000 vierkante meter, waardoor het een van de grootst
 15. 45th Infantry Division Museum15

  45th Infantry Division Museum

  Oklahoma City, OK
 16. American Banjo Museum16

  American Banjo Museum

  Oklahoma City, OK
  De American Banjo Museum Hall of Fame, voorheen bekend als de National Four-String Banjo Hall of Fame, is een belangrijk onderdeel van het museum. Het erkent muzikanten, bands of bedrijven die een duidelijke bijdrage hebben geleverd aan de banjo-uitvoering, onderwijs, productie en promotie van de banjo. Deze erkenning biedt een uniek inzicht in de geschiedenis en ontwikkeling van de banjo en de invloed ervan op muziek en cultuur.
 17. Oklahoma History Center17

  Oklahoma History Center

  Oklahoma City, OK
  Het Oklahoma History Center (OHC) is het geschiedenismuseum van de staat, gelegen op een terrein van 18 hectare in Oklahoma City. Het is handig gelegen aan de overkant van de straat van het gouverneurshuis op 800 Nazih Zuhdi Drive. Het museum, dat in 2005 werd geopend, wordt beheerd door de Oklahoma Historical Society en richt zich op de geschiedenis van Oklahoma.
 18. Oklahoma City Museum of Art18

  Oklahoma City Museum of Art

  Oklahoma City, OK
  Het Oklahoma City Museum of Art, ook bekend als OKCMOA, is gevestigd in het Donald W. Reynolds Visual Arts Center in Oklahoma City, Oklahoma. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een verscheidenheid aan kunstgerelateerde ervaringen voor bezoekers.
 19. Tulsa Zoo19

  Tulsa Zoo

  Tulsa, OK
  De Tulsa Zoo, gelegen in Tulsa, Oklahoma, Verenigde Staten, is een non-profit dierentuin die zich uitstrekt over 84 acres (34 hectare). Het is een belangrijke attractie voor zowel lokale bewoners als toeristen, met een breed scala aan tentoonstellingen en ervaringen voor alle leeftijden.
 20. Gilcrease Museum20

  Gilcrease Museum

  Tulsa, OK
  Het Gilcrease Museum, ook bekend als het Thomas Gilcrease Instituut voor Amerikaanse Geschiedenis en Kunst, is een belangrijke culturele instelling gelegen ten noordwesten van het centrum van Tulsa, Oklahoma. Het museum staat bekend om het huisvesten van 's werelds grootste en meest uitgebreide collectie kunst uit het Amerikaanse Westen. Daarnaast beschikt het ook over een groeiende collectie kunst en artefacten uit Centraal- en Zuid-Amerika, waardoor het een diverse en rijke bron van culturele en historische artefacten is.
 21. Oklahoma Jazz Hall of Fame21

  Oklahoma Jazz Hall of Fame

  Tulsa, OK
  De Oklahoma Jazz Hall of Fame is een non-profitorganisatie gevestigd in Tulsa, Oklahoma. Het is gewijd aan het eren van jazz-, blues- en gospelartiesten uit Oklahoma. De Hall of Fame is niet alleen een plaats van erkenning voor deze muzikanten, maar ook een getuigenis van de rijke muziekgeschiedenis van de staat.
 22. Tulsa Air & Space Museum & Planetarium22

  Tulsa Air & Space Museum & Planetarium

  Tulsa, OK
  Het Tulsa Air and Space Museum (TASM) is een lucht- en ruimtevaartmuseum gelegen in Tulsa, Oklahoma, Verenigde Staten. Het bevindt zich in de noordwestelijke hoek van het terrein van de internationale luchthaven van Tulsa, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor bezoekers die de stad binnen vliegen.
 23. 23

  National Route 66 Museum

  Elk City, OK
  De Whited Grist Mill, een historische graanmolen, bevindt zich in het National Route 66 & Transportation Museum in Elk City, Oklahoma. Gebouwd door Ruben Whited in 1903-04, werd de molen gedurende zijn bestaan door zijn familie geëxploiteerd. Het diende als een belangrijk onderdeel van de lokale gemeenschap, maalde maïs voor de inwoners van Elk City. De molen was de enige graanmolen die ooit in Elk City heeft gewerkt, waardoor het een uniek stukje van de stadsgeschiedenis is.
 24. National Softball Hall of Fame24

  National Softball Hall of Fame

  Oklahoma City, OK
  Het National Softball Hall of Fame and Museum is een toegewijd softbalmuseum gelegen in het Adventure District van Oklahoma City. Deze locatie biedt een uniek inzicht in de geschiedenis en ontwikkeling van softbal, waardoor het een interessante bestemming is voor sportliefhebbers en geschiedenisfanaten.
 25. Fred Jones Jr Museum of Art25

  Fred Jones Jr Museum of Art

  Norman, OK
 26. Harwelden Mansion26

  Harwelden Mansion

  Tulsa, OK
  Een huis van voormalige oliemagnaten. Het belichaamt de elegantie van de jaren 1920. Het tentoongestelde meubilair is in antieke stijl. Bruiloften zijn hier mogelijk.
 27. Tulsa Union Depot27

  Tulsa Union Depot

  Tulsa, OK
  Het Tulsa Union Depot, ook bekend als het Tulsa Union Station, is een belangrijk historisch monument in Tulsa, Oklahoma. Gebouwd in 1931, diende het als het centrale treinstation voor de stad. Het Depot werd gebouwd op de plaats van gebouwen die tijdens het Tulsa Race Massacre werden vernietigd en werd gezien als een symbool van hoop voor economisch herstel tijdens de depressie. Vandaag de dag staat het als een getuigenis van de veerkracht en groei van de stad.
 28. 28

  The American Pigeon Museum & Library

  Oklahoma City, OK
  Foto's, schilderijen, trofeeën, uitrusting van het duivenkorps van het leger, plus levende dieren om te bekijken. Een must voor alle vogelliefhebbers!
 29. Oklahoma State Firefighters Museum29

  Oklahoma State Firefighters Museum

  Oklahoma City, OK
  Het Oklahoma State Firefighters Museum is gunstig gelegen op 2716 N.E. 50th Street in Oklahoma City, Oklahoma. Deze centrale locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor zowel lokale bewoners als toeristen, en biedt de mogelijkheid om de rijke geschiedenis van brandbestrijding in de staat te verkennen.
 30. Tulsa Historical Society & Museum30

  Tulsa Historical Society & Museum

  Tulsa, OK
  Als u meer wilt weten over de geschiedenis van Tulsa, bent u in dit museum aan het juiste adres. In acht galerijen wordt u er doorheen geleid.
 31. Greenwood Cultural Center31

  Greenwood Cultural Center

  Tulsa, OK
  Greenwood is een wijk in de stad Tulsa, Oklahoma. Bekend als de 'Black Wall Street', was het de thuisbasis van een bloeiende Afro-Amerikaanse gemeenschap in het begin van de 20e eeuw. De groei werd gestopt door de rassenrellen van 1921, die resulteerden in tussen de 50 en 500 doden, duizenden gewonden en aanzienlijke vernietiging.
 32. U.s. Army Artillery Museum32

  U.s. Army Artillery Museum

  Lawton, OK
  Fort Sill heeft een unieke plaats in de geschiedenis omdat het het laatste van de forten is die tijdens de Indianenoorlogen zijn gebouwd en nog steeds actief wordt gebruikt door het leger. Dit feit draagt bij aan de historische betekenis van de site, waardoor het een punt van interesse is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het begrijpen van de militaire geschiedenis van de Verenigde Staten.
 33. Historic Mattie Beal Home33

  Historic Mattie Beal Home

  Lawton, OK
  Het Mattie Beal House, gelegen in Lawton, Oklahoma, is een belangrijke historische locatie. Het huis werd gebouwd tussen 1907 en 1909 voor Charles Warren Payne en zijn vrouw, Mattie Beal. Dit historische huis biedt een kijkje in de levensstijl en architectuur van de vroege 20e eeuw.
 34. Museum of the Great Plains34

  Museum of the Great Plains

  Lawton, OK
  Het Museum of the Great Plains, ook bekend als het Great Plains Museum, is een culturele en historische instelling. De naam kan verwijzen naar verschillende musea in de regio Great Plains, dus het is belangrijk om het museum in Lawton, Oklahoma te specificeren bij het plannen van een bezoek.
 35. Red Earth35

  Red Earth

  Oklahoma City, OK
  Het Red Earth Festival is een belangrijk cultureel evenement dat elk jaar in juni plaatsvindt in Oklahoma City, Oklahoma. Dit Native American festival is een levendige viering van de inheemse cultuur en biedt bezoekers een unieke kans om zich onder te dompelen in de rijke tradities en erfgoed van de Native American gemeenschappen. Het festival wordt georganiseerd door Red Earth, Inc., een non-profit organisatie die zich inzet voor de promotie van Native American kunst en cultuur.
 36. Stillwater History Museum at the Sheerar36

  Stillwater History Museum at the Sheerar

  Stillwater, OK
 37. National Wrestling Hall of Fame and Museum37

  National Wrestling Hall of Fame and Museum

  Stillwater, OK
  Het National Wrestling Hall of Fame en Museum, gevestigd in Stillwater, Oklahoma, is een toegewijde ruimte voor de viering en het behoud van de geschiedenis van amateurworstelen. Het fungeert als een hall of fame, ter ere van de groten van de sport, en een museum, met een uitgebreide collectie worstelartefacten en memorabilia.
 38. Osage Nation Museum38

  Osage Nation Museum

  Pawhuska, OK
 39. Marland's Grand Home39

  Marland's Grand Home

  Ponca City, OK
  Het Marland Grand Home, ook bekend als Marland's Grand Home, the Grand Home en het Marland Paris Home, is een belangrijke historische locatie die op de National Register of Historic Places staat. Deze erkenning benadrukt de architectonische, industriële en sociale geschiedenis van het huis, waardoor het een opmerkelijke bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in deze aspecten van de geschiedenis.
 40. Pioneer Woman Museum40

  Pioneer Woman Museum

  Ponca City, OK
  Het Pioneer Woman monument, gelegen in Ponca City, Oklahoma, is een bronzen sculptuur ontworpen door Bryant Baker. Dit monument werd ingewijd op 22 april 1930 en staat als een getuigenis van de pioniersgeest van vrouwen in het Amerikaanse Westen.
 41. Sam Noble Oklahoma Museum of Natural History41

  Sam Noble Oklahoma Museum of Natural History

  Norman, OK
  Het Sam Noble Oklahoma Museum of Natural History, opgericht in 1899, is een gerenommeerd natuurhistorisch museum gelegen op de campus van de University of Oklahoma. Dit museum biedt een unieke kans om de natuurgeschiedenis van Oklahoma en daarbuiten te verkennen, waardoor het een fascinerende bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in natuurgeschiedenis en wetenschap.
 42. Moore-Lindsay Historical House Museum42

  Moore-Lindsay Historical House Museum

  Norman, OK
  Het Moore-Lindsay House, een Victoriaans historisch huis in Queen Anne-stijl, bevindt zich in Norman, Oklahoma. Dit huis staat op het National Register of Historic Places en doet nu dienst als museum. De architecturale stijl en historische betekenis van het huis maken het een opmerkelijke bestemming voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en architectuur.
 43. Oklahoma Frontier Drugstore Museum43

  Oklahoma Frontier Drugstore Museum

  Guthrie, OK
 44. Woolaroc Museum & Wildlife Preserve44

  Woolaroc Museum & Wildlife Preserve

  Bartlesville, OK
  Het Woolaroc Museum & Wildlife Preserve bevindt zich in de schilderachtige Osage Hills van Noordoost-Oklahoma. Het ligt gunstig ongeveer 19 kilometer ten zuidwesten van Bartlesville, Oklahoma, en 72 kilometer ten noorden van Tulsa, Oklahoma. Deze locatie maakt het gemakkelijk bereikbaar voor bezoekers uit beide steden en degenen die door de regio reizen.
 45. J.M. Davis Arms and Historical Museum45

  J.M. Davis Arms and Historical Museum

  Claremore, OK
  Het J.M. Davis Arms and Historical Museum, gelegen in Claremore, Oklahoma, herbergt een indrukwekkende verzameling van meer dan 20.000 vuurwapens en aan vuurwapens gerelateerde items. Deze items zijn afkomstig uit verschillende delen van de wereld, wat een uitgebreid overzicht biedt van de geschiedenis en evolutie van vuurwapens.
 46. Creek Nation Council House46

  Creek Nation Council House

  Okmulgee, OK
  Het Creek National Capitol, ook bekend als het Creek Council House, is een belangrijke historische locatie in het centrum van Okmulgee, Oklahoma. Dit gebouw diende als de hoofdstad van de Muscogee (Creek) Nation van 1878 tot 1907 en speelde een cruciale rol in het bestuur en de geschiedenis van de stam.
 47. Cherokee Strip Regional Heritage Center47

  Cherokee Strip Regional Heritage Center

  Enid, OK
  Het Cherokee Strip Regional Heritage Center (CSRHC) is een museum gelegen in Enid, Oklahoma. De primaire focus van het museum ligt op de geschiedenis van de Cherokee Outlet en de Land Run van 16 september 1893. Dit historische evenement is een significant deel van de geschiedenis van de regio en wordt goed gedocumenteerd binnen de tentoonstellingen van het museum.
 48. Fort Gibson Historic Site48

  Fort Gibson Historic Site

  Fort Gibson, OK
  Fort Gibson is een belangrijke historische locatie, gelegen naast de hedendaagse stad Fort Gibson in Muskogee County, Oklahoma. Deze militaire site speelde een cruciale rol bij het bewaken van de Amerikaanse grens in Indian Territory van 1824 tot 1888. Het werd verder naar het westen gebouwd dan welke andere militaire post in de Verenigde Staten op dat moment, wat het belang ervan in de geschiedenis van de Amerikaanse expansie markeert.
 49. First Americans Museum49

  First Americans Museum

  Oklahoma City, OK
  Het First Americans Museum, ook bekend als FAM, bevindt zich in Oklahoma City, Oklahoma, in de Verenigde Staten. Het museum, dat voorheen bekend stond als het American Indian Cultural Center and Museum, opende officieel zijn deuren voor het publiek op 18 september 2021.
 50. Woody Guthrie Center50

  Woody Guthrie Center

  Tulsa, OK
  Het Woody Guthrie Center, gelegen in Tulsa, Oklahoma, is een openbaar museum en archief gewijd aan het leven en de nalatenschap van de Amerikaanse volksmuzikant en singer-songwriter Woody Guthrie. Dit centrum is een eerbetoon aan Guthrie's bijdragen aan de Amerikaanse volksmuziek en zijn invloed op veel artiesten die in zijn voetsporen traden.

Alle musea in Oklahoma