De beste musea in West Virginia in oktober 2023

Dit zijn de top 20 beste musea in West Virginia, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in West Virginia, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in West Virginia.

Op zoek naar de beste musea in West Virginia? Dit zijn de beste:

 1. Huntington Museum of Art1

  Huntington Museum of Art

  Huntington, WV
  Het Huntington Museum of Art and Conservatory, gelegen in Huntington, West Virginia, is een belangrijke culturele instelling in de regio. Het heeft de onderscheiding het grootste kunstmuseum te zijn dat gelegen is tussen Cincinnati, Pittsburgh en Richmond. Het museum biedt een breed scala aan collecties, tentoonstellingen, educatieve programma's en natuurpaden verspreid over zijn 52 hectare grote campus.
 2. 2

  Oglebay Good Zoo

  Wheeling, WV
 3. Trans-allegheny Lunatic Asylum3

  Trans-allegheny Lunatic Asylum

  Weston, WV
  Het Trans-Allegheny Lunatic Asylum, later hernoemd tot het Weston State Hospital, diende van 1864 tot 1994 als psychiatrisch ziekenhuis in de stad Weston, West Virginia. Na de sluiting werd het heropend als toeristische attractie, waarbij het terugkeerde naar zijn oorspronkelijke naam. De rijke geschiedenis en architecturale betekenis van het ziekenhuis maken het een fascinerende bestemming voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, architectuur en geestelijke gezondheid.
 4. Juliet Art Museum4

  Juliet Art Museum

  Charleston, WV
  Het Clay Center for the Arts and Sciences of West Virginia, gelegen in Charleston, is een groot complex dat podiumkunsten, beeldende kunsten en wetenschappen promoot. Dit 240.000 vierkante meter grote centrum is uniek in de Verenigde Staten, omdat het alle drie de disciplines onder één dak huisvest.
 5. Phillips-Sprague Mine5

  Phillips-Sprague Mine

  Beckley, WV
  De Phillips-Sprague Mine, ook bekend als de Beckley Exhibition Coal Mine, is een historische locatie gelegen in New River Park in Beckley, Raleigh County, West Virginia. Deze voormalige kolenmijn biedt een unieke blik op de geschiedenis en werking van de kolenmijnbouw in de regio. Het is een ideale bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het leren over de kolenmijnindustrie en de impact ervan op de lokale gemeenschap en de bredere regio.
 6. Avampato Discovery Museum6

  Avampato Discovery Museum

  Charleston, WV
  Het Clay Center huisvest momenteel het Avampato Discovery Museum, het Juliet Art Museum en het West Virginia Symphony. Deze instellingen bieden een breed scala aan ervaringen, van interactieve wetenschappelijke tentoonstellingen tot kunstcollecties en muziekuitvoeringen.
 7. West Virginia State Wildlife Center7

  West Virginia State Wildlife Center

  French Creek, WV
  Het West Virginia State Wildlife Center, gelegen in French Creek, is een dierentuin beheerd door de West Virginia Division of Natural Resources. Het dient als een toevluchtsoord voor een verscheidenheid aan wilde dieren in West Virginia, met zowel inheemse als geïntroduceerde soorten. Het centrum biedt bezoekers een unieke kans om de diverse fauna van de staat te ervaren in een natuurlijke omgeving.
 8. Davis History House8

  Davis History House

  Romney, WV
 9. Oil & Gas Museum9

  Oil & Gas Museum

  Parkersburg, WV
  Het Oil and Gas Museum, ook bekend als het W.H. Smith Hardware Company Building, is een historisch commercieel gebouw gelegen in Parkersburg, Wood County, West Virginia. Deze locatie is doordrenkt van geschiedenis en biedt een uniek inzicht in het verleden van de olie- en gasindustrie.
 10. Museum of Berkeley Springs10

  Museum of Berkeley Springs

  Bath (Berkeley Springs), WV
 11. Pearl S Buck Birthplace11

  Pearl S Buck Birthplace

  Hillsboro, WV
  De geboorteplaats van Pearl S Buck, gelegen in Hillsboro, West Virginia, is een historisch huis waar de gerenommeerde Amerikaanse schrijfster Pearl S Buck is geboren. Tegenwoordig dient het als een museum dat rondleidingen aanbiedt aan bezoekers. Dit is een unieke kans om de geboorteplaats van een Pulitzer- en Nobelprijswinnende auteur te verkennen en inzicht te krijgen in haar leven en werken.
 12. Grave Creek Mound Archaeological Complex12

  Grave Creek Mound Archaeological Complex

  Moundsville, WV
  De Grave Creek Mound, genesteld in de Ohio River Valley in West Virginia, is een belangrijke archeologische site. Het is een van de grootste kegelvormige mounds in de Verenigde Staten, met indrukwekkende afmetingen van 19 meter hoog en 73 meter in diameter. Deze mound werd gebouwd door de leden van de Adena-cultuur, die 60.000 ton aarde verplaatsten om het rond 250-150 v.Chr. op te richten.
 13. 13

  Merriwether Lewis

  Harpers Ferry, WV
 14. Taggart Hall Civil War Museum14

  Taggart Hall Civil War Museum

  Romney, WV
  Taggart Hall, een residentie uit de late 18e eeuw, is de thuisbasis van de Fort Mill Ridge Foundation en het Fort Mill Ridge Civil War Trenches museum. Het herbergt ook het Hampshire County Visitors Bureau en de Hampshire County Chamber of Commerce. Dit historische gebouw biedt een unieke blik op het verleden, terwijl het ook fungeert als een hub voor lokaal toerisme en handel.
 15. West Augusta Historical Society15

  West Augusta Historical Society

  Mannington, WV
  De Wilson School is een belangrijke historische locatie gelegen in Mannington, Marion County, West Virginia. Dit voormalige schoolgebouw, nu een museum, biedt bezoekers een blik op het verleden en de mogelijkheid om meer te leren over de geschiedenis van de regio.
 16. 16

  West Virginia Cultural Center

  Charleston, WV
  Deze interessante plek biedt een leuke manier om West Virginia te leren kennen. Plaatselijke producten, tentoonstellingen enz.
 17. 17

  West Virginia Railroad Museum

  Elkins, WV
  Het West Virginia Railroad Museum is gunstig gelegen op 2 Railroad Avenue, WV 26241. Deze centrale locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor zowel toeristen als locals. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, een treinliefhebber, of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring, het museum biedt een fascinerende blik op de rijke geschiedenis van het spoorvervoer in West Virginia.
 18. 18

  Heritage Towers Museum & Culture Center

  Charleston, WV
  Mooi museum dat vooral de geschiedenis van West Virginia tentoonstelt en ook tentoonstellingen over de cultuur en de natuur.
 19. 19

  West Virginia State Museum

  Charleston, WV
  Alles wat u ooit wilde weten over West Virginia maar niet durfde te vragen! Bevat uitgebreide historische tentoonstellingen.
 20. 20

  Mountaineer Military Museum

  Weston, WV

Alle musea in West Virginia