De beste musea in Leicester in februari 2023

Dit zijn de top 10 beste musea in Leicester, Engeland, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Leicester, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Leicester.

Dit zijn de beste musea in Leicester:

 1. National Space Centre1

  National Space Centre

  Leicester
  Het National Space Centre herbergt het grootste planetarium van het Verenigd Koninkrijk, zes interactieve galerijen, een 42 meter hoge iconische Rakettoren en meer dan 150 praktische elementen.
 2. New Walk Museum and Art Gallery2

  New Walk Museum and Art Gallery

  Leicester
  New Walk Museum and Art Gallery is een museum in Leicester. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, wereldculturen, decoratieve en toegepaste kunst, natuurwetenschappen en oudheidkunde.
 3. The Guildhall3

  The Guildhall

  Leicester
  The Guildhall is een museum in Leicester. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van rechtsorde, podiumkunsten, persoonlijkheden, architectuur en sociale geschiedenis.
 4. Abbey Pumping Station Museum4

  Abbey Pumping Station Museum

  Leicester
  Abbey Pumping Station Museum is een museum in Leicester. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van industrie, landvervoer, sociale geschiedenis, wetenschap en technologie en decoratieve en toegepaste kunst.
 5. Newarke Houses Museum and Gardens5

  Newarke Houses Museum and Gardens

  Leicester
  Newarke Houses Museum and Gardens is een museum in Leicester. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wereldculturen, sociale geschiedenis, wetenschap en technologie, wapens en oorlog, archieven, muziek, architectuur, persoonlijkheden, munten en medailles en speelgoed en hobby'
 6. Jewry Wall Museum6

  Jewry Wall Museum

  Leicester
  Jewry Wall Museum is een museum in Leicester. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Oudheidkunde, Handel en Commercie, Wetenschap en Technologie, Kostuum en Textiel, Wapens en Oorlog en Godsdienst.
 7. National Gas Museum7

  National Gas Museum

  Leicester
  National Gas Museum is een museum in Leicester. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wetenschap en technologie, sociale geschiedenis en industrie.
 8. Belgrave Hall and Gardens8

  Belgrave Hall and Gardens

  Leicester
  Belgrave Hall and Gardens is een museum in Leicester. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Landvervoer, Schone Kunsten, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Natuurwetenschappen, Sociale Geschiedenis en Muziek.
 9. Wygston's House9

  Wygston's House

  Leicester
  Wygston's House is het oudste huis in Leicester. Het staat er al sinds de middeleeuwen en de weg waaraan het stond was de breedste en drukste verkeersader van de stad, High Street. Het huis bestaat uit een houten hal van rond 1490; een bakstenen blok van 1796 dat een vroegere houten winkel en kamer
 10. 10

  Leicestershire County Cricket Club Museum

  Leicester
  Leicestershire County Cricket Club Museum is een museum in Leicester. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sport.

Alle musea in Leicester