De beste musea in Newcastle upon Tyne in januari 2023

Dit zijn de top 10 beste musea in Newcastle upon Tyne, Engeland, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Newcastle upon Tyne, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Newcastle upon Tyne.

Dit zijn de beste musea in Newcastle upon Tyne:

 1. Discovery Museum1

  Discovery Museum

  Newcastle upon Tyne
  Discovery Museum is een museum in Newcastle upon Tyne. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van maritiem, industrie, sociale geschiedenis, kostuum en textiel, wetenschap en technologie en wapens en oorlog.
 2. Newcastle Castle2

  Newcastle Castle

  Newcastle upon Tyne
  Deze imposante Normandische vesting, in het centrum van Newcastle upon Tyne, is een ruige herinnering aan de turbulente geschiedenis van Noord-Engeland. Dit was geen statig huis van een baron. Newcastle Castle is een grimmige herinnering aan het koninklijk gezag, waar legers bijeenkwamen en misdadig
 3. Victoria Tunnel3

  Victoria Tunnel

  Newcastle upon Tyne
  De Victoria Tunnel is een volledig bewaard gebleven 19e-eeuwse wagonweg onder de stad van de Town Moor naar de Tyne, om steenkool van de Spital Tongues (Leazes Main) Colliery naar de rivier te vervoeren en was in gebruik tussen 1842 en de jaren 1860. De Tunnel werd omgebouwd tot schuilkelder om de
 4. Great North Museum Hancock4

  Great North Museum Hancock

  Newcastle upon Tyne
  Great North Museum Hancock is een museum in Newcastle upon Tyne. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, natuurwetenschappen, archieven, wereldculturen en oudheidkunde.
 5. Life Science Centre5

  Life Science Centre

  Newcastle upon Tyne
  Life Science Centre is een museum in Newcastle upon Tyne. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van geneeskunde, natuurwetenschappen en wetenschap en technologie.
 6. Laing Art Gallery6

  Laing Art Gallery

  Newcastle upon Tyne
  Laing Art Gallery is een museum in Newcastle upon Tyne. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, decoratieve en toegepaste kunst en wereldculturen.
 7. Seven Stories, The National Centre for Children’s Books7

  Seven Stories, The National Centre for Children’s Books

  Newcastle upon Tyne
 8. OuseBurn Farm8

  OuseBurn Farm

  Newcastle upon Tyne
  Een vriendelijke boerderij en milieuvriendelijk bezoekerscentrum in het hart van Newcastle upon Tyne.
 9. Bessie Surtees House9

  Bessie Surtees House

  Newcastle upon Tyne
  Twee koopmanshuizen uit de 16e en 17e eeuw, waarvan er een een zeldzaam voorbeeld is van de woonhuisarchitectuur van Jacobean. Het huis is misschien het bekendst als het toneel van het huwelijk tussen Bessie Surtees en John Scott, die in 1771 Lord Chancellor van Engeland werd.
 10. Hatton Gallery10

  Hatton Gallery

  Newcastle upon Tyne
  Hatton Gallery is een museum in Newcastle upon Tyne. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wereldculturen, decoratieve en toegepaste kunst, schone kunsten en kostuum en textiel.

Alle musea in Newcastle upon Tyne